واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشاور معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری: راهبرد دولت ایجاد ظرفیت برای تکثیر فکر و اندیشه است زاهدان - ایرنا- مشاور معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری گفت: استراتژی دولت توانمند سازی و ایجاد ظرفیت برای تکثیر فکر و اندیشه است.
به گزارش ایرنا، واعظ مهدوی چهارشنبه شب در همایش توانمند سازی نیروی انسانی و کار آفرینی شهرستان خاش استان سیستان و بلوچستان افزود: تبادل اطلاعات و شناسایی و بررسی مشکل و موانع کار و توسعه سبب بهبود امور می شود.
وی با اشاره به اینکه طرح ملی توسعه منطقه "بلوچستان" سالانه یک هزار میلیارد ریال اعتبار دارد بیان کرد: طرحهای کارآفرین باید با انجام کارهای کارشناسی شده باشد و بصورت محتوایی عملیاتی شود.
مهدوی تاکید کرد: اهمیت دادن به کار و توجه به مقوله های کار آفرینی سبب ارتقای شاخصهای عملکرد می شود.
وی گفت:برای توسعه این منطقه پرظرفیت باید ایجاد طرحهای بزرگ توسعه متناسب با نیاز جامعه مد نظر باشد.
مهدوی افزود: طرحهای زیر ساختی مانند بازارچه مرزی ،گمرک ،فعال کردن صنعت گردشگری در تفتان ،پیرگل و غیره در شهرستان خاش نیاز به همفکری و توجه دارد.
وی همچنین ضرورت پایداری و ثبات در اجرای طرحهای مشاغل خانگی را مورد تاکید قرار داد.
همچنین مدیرکل توسعه کار آفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در این منطقه سنتهای خوب تعاون ،مشارکت و همیاری وجود دارد که با احیای آنها بخش زیادی از مشکل جامعه بر طرف می شود.
پریسا ریاحی اظهار کرد: سنت نیکو و حسنه وقف در این منطقه وجود دارد ،لذا اهمیت دادن به این ظرفیت گره گشای حل بسیاری از مشکل جامعه است.
این مسئول اظهار کرد: شهرستان خاش در ابعاد مختلف از ظرفیت ویژه ای بر خوردار است و تاکید داریم که زیر ساختهای لازم در زمینه های گردشگری و صنایع دستی ایجاد شود.
به گفته وی در بخش تولید لباس ، تزیین، تولید هنرهای دستی زنان بلوچ و بویژه در سوزن دوزی ، نیروی انسانی ماهر وجود دارد که این افراد به واسطه توانمندی خود مهر اصالت فرهنگی را از سازمانهای بین المللی در یافت کرده اند.
وی بیان کرد: با ایجاد کارگاه های تولیدی و حمایت از طرحهای کسب و کار می توان بخش زیادی از نیازهای جامعه را تامین کرد و از واردات بی رویه محصول بی کیفیت خارجی و نیز خروج ارز از کشور جلو گیری کرد.
وی تاکید کرد: مراکز آموزشی فنی و مهارتی باید با فکر و ایده های نو برای نیاز جامعه به ارائه آموزشها بپردازند.
ریاحی افزود:با توجه به اینکه شهرستان خاش مرز مشترک با پاکستان دارد و مشترکات زیاد فرهنگی و اجتماعی میان مردمان بلوچ دو سوی مرز وجود دارد،لذا توصیه می کنیم بر نامه آموزش زبان بلوچی اندروید موبایل مورد توجه مراکز آموزشی فنی و حرفه ای باشد.
مدیر کل توسعه کار آفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در کار گروه تخصصی اشتغال و سر مایه گذاری شهرستان خاش با تاکید بر اینکه آموزش ،تنها راهکار توانمند سازی افراد نیست، گفت: پشتیبانی و حمایت از طرحهای کار آفرین و مشاغل خانگی در این منطقه بسیار ضعیف است که باید برای رفع این معضل چاره اندیشی شود.
ریاحی اظهار کرد: استفاده از فکر و ایده نو و ابتکاری و حمایت از طرح های نو یک ضرورت مهم در این منطقه محسوب می شود.
وی سپس با بر شمردن مشکل دولت در تامین منابع مالی طرحها بیان کرد: تامین مالی از سوی مردم در شرایط فعلی گره گشای حل بسیاری از مشکل منطقه است.
همچنین در ادامه فرماندار خاش با اشاره به اینکه این منطقه در بخش کشاورزی ، گردشگری ،صنعت و معدن ،دسترسی به مرز ،نیروی انسانی توانمند و غیره از ظرفیت بر جسته ای بر خور دار است ،گفت: توجه به این ظرفیتها و تلاش برای بر طرف کردن دغدغه خانواده ها به دلیل وجود افراد بیکار و فاقد هرگونه شغل در اولویت کاری دولت قرار دارد.
در این نشست در خصوص ایجاد کارگاههای فرآوری و بسته بندی محصول کشاورزی ، حمایت از صنعتگران،ضرورت توجه به مبحث آموزش تولید گیاهان دارویی، بهره گیری از ظرفیت گیاهان دارویی ،ادویه و تولید عرق گیاهی ، پرورش قارچ ،زنبورداری ،توسعه فعالیتهای آموزشی و مهارتی، پرورش دام سبک و سنگین برای تامین شیر ،گوشت و فر آورده های دامی بحث و تبادل نظر شد.
مشکل طرحهای اشتغالزای شهرستان خاش روز چهارشنبه در نشستی با حضور تعدادی از مسئولان و کارشناسان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مسئولان استان سیستان و بلوچستان بررسی شد.
شهرستان مرزی خاش 190 هزار نفر جمعیت و 124 کیلومتر مرز مشترک با پاکستان دارد و مرکز این شهرستان در 185 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان و در شاهراه محور توسعه شرق کشور واقع شده است.
7312 /2047/
29/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]