تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): کسی که در پی برآوردن نیاز برادر مسلمان خود باشد، تا زمانی که در این راه است خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835454189




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رونمایی مجموعه قصه های الاغ من دم نداره اثر حمید عاملی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رونمایی مجموعه قصه های الاغ من دم نداره اثر حمید عاملی تهران - ایرنا - نخستین مجموعه قصه های حمید عاملی بابای قصه گوی رادیو با عنوان " الاغ من دم نداره" در قالب لوح فشرده رونمایی شد.


به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در مراسم بزرگداشت و تجلیل از حمید عاملی بابای قصه گوی رادیو که به همت دفتر کودک و نوجوان، کتابخانه و مرکز اسناد پژوهشگاه و شهر کتاب مرکزی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد، مشاور فرهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی گفت: وقتی رادیو شکل گرفت، روایت گری و قصه گویی توسط پیشکسوتان آغاز و ادامه پیدا کرد.
سید احمد محیط طباطبایی افزود: ولی امروز، قصه و قصه گویی مساله مورد نیاز ما نیست و به تدریج از برنامه های روزانه ما خارج شده است و والدین جوان، قصه گویی برای بچه ها را فراموش کرده اند، اگر هم این کار را انجام دهند، عام نیست بلکه برای گروه های خاصی است و سایر مردم، شیوه های دیگری را برای سرگرمی و آموزش به بچه ها در نظر می گیرند.
او تاکید کرد: قصه گویی برای سرگرمی نیست بلکه شیوه ای قدیمی و متداول برای انتقال فرهنگ است، شیوه ای که باعث می شود خیلی از مسایل مثبت به فرهنگ تبدیل شود و بسیاری از ناهنجاری ها از بین برود.
محیط طباطبایی، تعداد قصه گوها در اروپا را بیش از چهار هزار نفر و در ایران به تعداد انگشتان یک دست دانست و گفت: قصه گویی در اروپا، بخشی از آموزش و تداوم فرهنگی به حساب می آید، این در حالی است که ایران که از قدیمی ترین تمدن هاست، قصه گویی و روایت را اساس انتقال فرهنگ خود قرار داده است. ما حتی کتاب هایی مثل شاهنامه یا هزار و یک شب را از طریق روایت حفظ کرده ایم.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، وی تصریح کرد: قصه، به قدمت عمر بشر است و از غارها و جایی که خانواده ها تشکیل می شده اند، آغاز شده و آرام آرام به بخشی از جریان زندگی مردم تبدیل شده است.
وی افزود: قصه ها در سطح عمومی و در بخش های خصوصی یعنی بخش هایی که حافظه مردم زنده نگاه داشته شده است از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود.
این پژوهشگر همچنین گفت: تمام مفاهیم آموزشی در کشور و تمدنی مثل ایران که خاصیت منحصر به فردی دارد، از طریق قصه گویی منتقل شده است؛ در واقع ایران توانسته استقلال فرهنگی اش را با این شیوه حفظ کند، در حالی که استقلال فرهنگی مصر، روم و بین النهرین از بین رفته است. البته زبان فارسی هم در این مسیر، کمک بسیار زیادی کرده چون تم موسیقایی خاصی دارد و با شکل های دیگر روایت آمیخته شده است.
این محقق افزود: قصه، سن و سال نمی شناسد و قصه گو برای همه گروه های سنی قصه می گوید. حتی پیامبر اکرم (ص) برای اینکه نیت اصلی خود را بیان کند، می گوید که برای یادگیری شما بهترین قصه ها را در قرآن آورده ام.
وی اضافه کرد: به این ترتیب، قصه، در شکل حماسه، تاریخ و باورهای دینی، یک شیوه اصلی انتقال فرهنگ به حساب می آید و باید بگویم که ما امروزه با بحران قصه و قصه گویی مواجهیم و نمی توانیم شکل جدیدی برای آن پیدا کنیم.
وی یادآورشد: در عین حال، متن ها و نوشته هایی در دنیای مجازی هم جای آن را پر کرده که بسیاری از ما به آنها انتقاد داریم. اما جای گله نیست وقتی که جایگرینی برای ادبیات غنی روایی مان نداریم. قصه ها و روایت ها می توانند ناهنجاری های جامعه را به هنجار تبدیل کنند.
وی با اشاره به فیلم مستند کوچ عشایر که سال ها پیش ساخته شده است، اظهار داشت: در این فیلم صامت، شاهد شاهنامه خوانی مردی از عشیره هستیم که بر روی اسب رخ می دهد و نشان از فرهنگ شاهنامه خوانی حتی در هنگام کوچ دارد. حتی در زمان گلاب گیری و مشاغل مختلف هم قصه ای تعریف می شود و این ریتم نشان می دهد که قصه گویی در هنگام فعالیت اجتماعی نیز کاربرد دارد.
در ادامه این مراسم، بخشی از یک داستان سی دی "الاغ من دم نداره" با صدای مرحوم عاملی و زویا خلیل آذر پخش شد و پس از آن، سید محمد هاشمی، مدیر انتشارات گزینه برتر سخنرانی خود را آغاز کرد.
وی گفت: در سال 41 که زنده یاد صبحی درگذشت، بسیاری از افرادی که به برنامه قصه های جمعه علاقه داشتند، ناراحت بودند و نمی دانستند چگونه می توان خلا او را جبران کرد. اما حمید عاملی، سکان دار قصه گوی ایران شد و به لحاظ دوستی دیرینه ای که با مرحوم صبحی داشت، کارهای فاخری انجام داد.
وی ادامه داد: من ناظر بودم که او چگونه عاشقانه و با علاقه، به داستان گویی می پردازد. او در قصه های خود سعی می کرد فرهنگ ایرانی را زنده کند و کمال زندگی را به جوانان و نوجوانان بیاموزد.
هاشمی افزود: به دفعات شاهد بودم که تا دیرهنگام به کار نوشتن مشغول بود.آخرین اثر و داستان او نیز هزار و یک شب بود که دو جلد بیشتر چاپ نشد و مابقی به صورت دست نوشته در کتابخانه اش بایگانی شده است.
وی اظهار امیدواری کرد که اهالی فرهنگ و نشر که در راس کار هستند، کتاب های او را منتشر کنند.
هاشمی گفت: با وجود تلاش های همسر وی، هیچ اقدامی تاکنون در این باره صورت نگرفته است به خصوص که حمید عاملی به غیر از داستان های جذابش، شاعری بدیهه گو و توانمند هم بود که وقتی در جمعی قرار می گرفت، آن مجلس را به خوبی در قالب شعر به تصویر می کشید.
شادمهر راستین، رییس انجمن فیلم نامه نویسان و رییس موسسه رسایش نیز درباره آشنایی خود با حمید عاملی گفت: من مرحوم عاملی را برای نخستین بار، از رادیو شناختم. در آن زمان سرگرمی زیادی نبود و رادیو یکی از سرگرمی های اصلی به شمار می آمد.
وی اظهار داشت: همیشه فردی باید باشد که برای آدم ها قصه بگوید. اگر امروز، ما اضطراب داریم، به این دلیل است که قصه گو نداریم. به نظر من دو نفر در زندگی آدم ها تاثیر بسیار مهمی دارند. یکی، شخصی که روایت می کند و دیگری، فردی که لالایی می گوید و از آنجا که این دو نفر روزانه، 16 ساعت کار می کنند، ما انسان هایی مضطربیم!
راستین ادامه داد: بنابر آخرین نظریات روایت در حوزه شعر و داستان، جامعه ای که قصه و راوی نداشته باشد، جامعه نیست چون قصه است که جامعه ای را به جوامع دیگر می شناساند. فکر کنید اگر یونانیان راوی نداشتند، چه اتفاقی می افتاد! نه ایلیاد و اودیسه ای وجود می داشت و نه غربی! ما شاید بتوانیم از طریق دین و فرهنگ با جامعه مرتبط شویم ولی جامعه واقعی با راوی زنده است.
راستین در بخش دیگری به نقش رادیو در قصه گویی اشاره کرد و گفت: در کشورهای دیگر، گرایش جدیدی به ایجاد رادیو ایجاد شده و رادیوی اینترنتی چیزی است که غرب از ایجاد آن ناگزیر شده است و همه اینها نشان می دهد که ما دوباره به روایت نیاز داریم. حرف آخر اینکه ما به قصه گو نیاز داریم.
وی از لیلا کفاش زاده و احمد محیط طباطبایی برای انگیزه هایی که برای انتشار مجموعه صوتی قصه های حمید عاملی به او و همکارانش دادند، قدردانی کرد.
همسر مرحوم عاملی نیز گفت: از پژوهشگاه میراث فرهنگی، شهر کتاب مرکزی و موسسه سرایش تشکر می کنم که میراث عاملی را نگهداری و بخشی از آنها را منتشر کردند چرا که کتاب ها و لوح فشرده های او در حال از بین رفتن است.
فراهنگ ** 1883**1027


28/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن