واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بزرگداشت حمید عاملی در شهر کتاب مرکزی تهران-ایرنا-به مناسبت هفته کتاب؛ آیین بزرگداشت حمید عاملی، نویسنده و قصه گوی کودک و نوجوان در شهر کتاب مرکزی برگزار می شود.
به گزارش روز شنبه ایرنا، در این برنامه سیداحمد محیط طباطبایی، پژوهشگر، شادمهر راستین، جمشید دادجو، مدیر انتشارات دادجو و سید محمد هاشمی، مدیر انتشارات گزینه برتر به عنوان سخنران حضور خواهند داشت.
در این مراسم اولین کتاب صوتی مجموعه قصه های حمید عاملی و همچنین کتاب های این نویسنده برای نمایش و فروش در شهر کتاب مرکزی عرضه می شود.
حمید عاملی سال 1320 در تهران متولد شد. او از سال 1334 در مجله های کیهان بچه ها، اطلاعات هفتگی و روشنفکر داستان های کوتاه کودکان می نوشت و از سال 1337 به گویندگی رادیو در برنامه «کار و کارگر» پرداخت.
عاملی سال 1350 گوینده برنامه رادیویی «راه شب» شد، وی بیش از یکصد کتاب داستان نوشته است.
آیین بزرگداشت حمید عاملی دوشنبه 26 آبان ماه، ساعت 17 در فروشگاه مرکزی شهرکتاب به نشانی خیابان شریعتی، بالاتر از تقاطع مطهری، نبش کوچه کلاته مراجعه کنند.
*آیین بزرگداشت علمی دکتر هرمز میلانیان
هرمز میلانیان، زبان شناس و مترجم آثار مارتینه، چهارشنبه 21 آبان ماه در پاریس درگذشت. دقت و وسواس علمی میلانیان و دانش وسیعی که در حوزه زبان و زبان شناسی داشت، زبانزد بود.
میلانیان از پیشکسوتان گروه زبان شناسی دانشگاه تهران بود و شاگردان بسیاری تربیت کرد.
به همت مرکز فرهنگی شهر کتاب و همکاری انتشارات هرمس و انتشارات فرهنگ معاصر، مجلس بزرگداشت مقام علمی میلانیان با حضور اصحاب فرهنگ و زبان شناسی و دوستان روز سه شنبه 27 آبان ماه ساعت 14 تا 16 برگزار می شود.
در این نشست ژاله آموزگار، محمدرضا باطنی، هوشنگ رهنما، کورش صفوی، پیروز سیار و علی اصغر محمدخانی درباره خدمات علمی دکتر میلانیان سخن می گویند.
علاقه مندان برای حضور در این مجلس علمی می توانند به مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم مراجعه کنند.
*درباره نقد
واژه «نقد» در اصل به معنای محک زدن به قصد ارزیابی است که این مفهوم ضمنی را می رساند که دغدغه ی اصلی منتقد باید ارزیابی اثر باشد اما چندی است که چنین برداشتی از نقد در میان نظریه پردازان نقد و منتقدان غربی چندان طرفدارانی ندارد.
به تازگی کتاب «درباره نقد» نوشته نوئل کارول با ترجمه صالح طباطبایی به همت نشر نی منتشر شده که گذری بر فلسفه نقد دارد و نوئل کارول استاد برجسته فلسفه تحلیلی در این کتاب بر آن است که با مرور دوباره فلسفه نقد یا فرانقد ارزیابی را به جایگاه پیشینش در نقد بازگرداند.
کتاب با بیانی روشن و با استناد به مثال های فراوانی از ادبیات و هنر این هدف را پی می گیرد.
نشست هفتگی شهر کتاب روز سه شنبه 27 آبان ماه ساعت 16:30 با حضور مریم حسینی، امیرعلی نجومیان و صالح طباطبایی به نقد و بررسی کتاب «درباره نقد» اختصاص دارد.
*داستان در داستان: شیوه هنری ویژه حافظ در تلمیحات قرآنی
یکی از گونه های بدعت ها و بدایع حافظ که شارحان شعر او کمتر بدان پرداخته اند، تلمیحات ویژه و هنرمندانه قرآنی است. در این شیوه هنری، حافظ در کل یا بیشتر ابیات یک غزل به شکلی هنرمندانه، پنهانی و دیریاب، به برخی از جنبه های زندگی یکی از پیامبران اشاره دارد.
فضای کلی غزل در ظاهر امر، هیچ ربطی به داستان آن پیامبر ندارد و عاشقانه، عارفانه و یا پندآموز است اما کدها یا قراینی در ابیات دیده می شود که ذهن دقیق و حساس را به فحوای پنهانی آن ماجرا دلالت می کند. در حقیقت حافظ با این نوع داستان در داستان آفرینی، تعریف سنتی و آشنای تلمیح را ـ که وجه مشترک تمام شاعران است ـ بسط و گسترش می دهد؛ آن را از فضای محدود یک بیت فراتر می برد و تمام غزل را درگیر ماجرای پیامبر مد نظر خود می کند و بدین سان بر رازآمیزی و ژرفای هنری آن می افزاید.
سی وچهارمین مجموعه درس گفتارهایی درباره حافظ مرکز فرهنگی شهر کتاب روز چهارشنبه 28 آبان ماه ساعت 16:30 با سخنرانی بهادر باقری به «داستان در داستان: شیوه هنری ویژه حافظ در تلمیحات قرآنی» اختصاص دارد.
تهرام/7245//1348
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]