واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیت الله احمدی: علامه طباطبایی شخصیتی ذوابعاد بودند سمنان - ایرنا - عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی علامه طباطایی را شخصیتی ذوابعاد دانست و گفت: نمی توان از یک بعد به شخصیت این علامه فرزانه پرداخت و وی در فقه، اصول، فلسفه، اخلاق و تفسیر مجتهد بود.
آیت الله "احمد احمدی" یکشنبه شب در سی و سومین سالگرد عروج ملکوتی علامه طباطبایی در همایشی با عنوان "مهر دلدارها" در سمنان افزود: تفسیر در حوزه ها مرده بود و ایت ا.. خویی بعد از نوشتن کتاب البیان قرار بود کتابی در باب تفسیر بنویسند که به ایشان گفتند این کار دون شخصیت شماست و آقای خویی هم کار را تعطیل کردند و این وظیفه خطیر را آیت ا... طباطبایی بر عهده گرفت و آن را یک تنه انجام داد.
وی تفسیر المیزان را دریایی ژرف نامید و گفت: به قول استاد مطهری قدر المیزان تا 100 سال دیگر شناخته می شود و ایشان گفته بودند هر وقت می خواهم سخنرانی علمی کنم نگاهی به المیزان می کنم و یکی از موارد آن را می پرورانم.
احمدی خاطرنشان کرد: من نیز هرگاه مشکلی در باب آیه ای برایم پیش بیاید به المیزان رجوع می کنم و المیزان همواره همراه من است.
وی با ابراز خوشحالی از ادامه راه علامه طباطبایی توسط شاگرد ایشان آیت ا.. جوادی آملی خاطرنشان کرد: آیت ا.. جوادی راه استاد را در بخش تفسیر ادامه داد.
وی دائم الذکر بودن علامه طباطبایی را یکی دیگر از ویژگی های این عالم بزرگوار برشمرد و گفت: علامه بسیار کم حرف بود چون حرف زدن انسان را مشغول می کند و همواره به ذکر خدا مشغول بود و ذکر گفتنشان تا اخرین لحظه حیاتشان و در حالی که در بستر بیماری بودند و سخنی نمی گفتند ادامه داشت.
این دکترای فلسفه شرق، اخلاص را دیگر خصوصیت علامه بیان و تصریح کرد: علامه به خدا محبت داشت و جز به خدا نمی اندیشید و جز برای رضای او کاری نکرد و این یعنی اخلاص.
احمدی با بیان ویژگی های علامه طباطبایی افزود: وی هیچگاه از کلمه "من" استفاده نمی کرد و می گفت اگر می خواهید رستگار شوید تکبر و خودخواهی را در وجود خود راه ندهید.
در آیین نکوداشت علامه "محمدحسین طباطبایی" نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان، استاندار سمنان، اعضای مرکز بینش مطهر استان سمنان و جمعی از علاقه مندان در تالار شهید مطهری سمنان حضور داشتند.
در این آیین امام جمعه موقت سمنان و مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری سمنان نیز در خصوص شخصیت علامه طباطبایی مطالی بیان کردند.
"امیرعلی عموزاده" مدیر عامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری سمنان گفت: علامه بزرگ مردی بود که در عرفان عارف، در فلسفه فیلسوف، در ریاضیات ریاضی دان محض و در نجوم و هیئت و منطق و تفسیر صاحب تبحر خاصی بود.
حجت الاسلام "سیدجلال احمدپناهی" امام جمعه موقت سمنان نیز گفت: علامه طباطبایی شخصیت بسیار ارزشمندی از نظر علمی، معنوی و عرفانی است اما در هر دو بعد ناشناخته باقی ماندند.
سید محمدحسین طباطبایی معروف به علامه طباطبایی در سال 1281 در تبریز متولد شد و 24 آبان ماه 1360 نیز در همین شهر چشم از جهان فروبست.
علامه طباطبایی نویسنده تفسیر المیزان، فقیه، فیلسوف و مفسر قرآن، شیعه و ایرانی است.
اهمیت وی به جهت زنده کردن حکمت و فلسفه و تفسیر در حوزه های تشیع بعد از دوره صفویه بوده است و بخش بزرگی از رهبران انقلاب ایران شاگردان مشترک سیدمحمدحسین طباطبایی و امام خمینی هستند و از مهمترین آنها می توان به شهید مرتضی مطهری، آیت ا.. خامنه ای، محمد جواد باهنر، سیدمحمد حسینی بهشتی، حسن حسن زاده آملی و ... اشاره کرد.ک/2
599
26/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]