واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آبان ۱۳۹۳ (۹:۳۰ق.ظ)
توسعه آموزش جامعه عشايري در بهره برداري بهينه از منابع رئيس سازمان امور عشاير ايران با علي باقرزاده، معاون وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان نهضت سواد آموزي، ديدار و گفتوگو کرد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان امور عشاير ايران، در اين ديدار کرمعلي قندالي با اشاره به اهميت آموزش و سواد در زندگي روزمره عشاير گفت: در جامعه عشايري اهميت سواد در بعد اقتصادي بسيار مهمتر است؛ زيرا عشاير هم در بحث دامداري و هم دامپروري فعاليت مستمر داشته و بخش وسيعي از مراتع در اختيار آنهاست و لازمه مديريت صحيح و علمي اين منابع داشتن سواد و آموزش مناسب است.
وي به فعاليتهاي نوين عشاير در حوزه اشتغال و درآمد اشاره کرد و افزود: جامعه عشايري علاوه بر دام در بخش کشاورزي مدرن، شيلات، گياهان دارويي و... هم فعاليت گستردهاي دارند و زيربناي توسعه و ترويج اين فعاليتها، گسترش آموزش و سواد در اين جامعه است.
قندالي با گراميداشت ياد و خاطره مرحوم بهمنبيگي از وي به عنوان اسطوره علمي و فرهنگي در جامعه عشايري ياد کرد و گفت: مرحوم بهمن ييگي، که انقلابي در آموزش و سواد عشاير ايجاد کرد، بنيانگذار مدارس عشايري در کشور است که در ييلاق، قشلاق و ميانبند به صورت مدارس ثابت و سيار به ارائه خدمات آموزشي به عشاير کوچنده ميپردازند.
وي با بيان اينکه در شاخص سواد هنوز از ميانگين شهري و روستايي عقب هستيم، خاطرنشان کرد: در سال 1366 ميانگين سواد در جامعه عشايري 27 درصد بود که با رشد 40 درصدي در سال 1387 به 63 درصد رسيد. اين افزايش سطح سواد در جامعه عشايري بسيار ارزشمند است، اما؛ هنوز با نقطه مطلوب فاصله زيادي داريم.
رئيس سازمان امور عشاير ضريب نفوذ سوادآموزي عشاير را در مقطع ابتدايي بالغ بر 90 درصد اعلام کرد و گفت: متأسفانه در مقاطع راهنمايي و دبيرستان به دلايلي از جمله کوچ و مسائل فرهنگي و اجتماعي، افت تحصيلي قابل توجهي وجود دارد که بايد هر چه سريعتر براي آن چارهجويي شود.
وي به همکاريهاي سازمان امور عشاير با نهضت سوادآموزي در گذشته اشاره کرد و ابراز داشت: در سالهاي قبل تعامل خوبي بين دو سازمان براي آموزش عشاير وجود داشت، اما؛ به دلايل مختلف اين همکاري کمرنگ شد؛ هر چند با روندي که در حال حاضر در شيوه تعليم و تربيت در بخش عشايري وجود دارد، بخشي از اين چالشها قابل رفع شدن است.
قندالي با بيان اينکه پتانسيلهاي علمي فراواني در مناطق عشايري وجود دارد که به عنوان يک فرصت ميتوان از آن بهره برد، يادآور شد: در طراحي راهکارهاي مورد نياز براي آموزش عشاير لازم است نوع و شيوه خاص زندگي عشاير و پراکندگي و کوچ که واقعيت زندگي عشايري است، لحاظ شود و شايد به دليل دشواري همين شيوه زندگي است که برخي از مسوولين از فعاليت در اين حوزه خودداري ميکنند و اين يکي از چالشهاي جدي ماست.
وي ادامه داد: فرصتهاي قانوني مناسبي مانند شوراي عالي عشاير و آييننامه ساماندهي عشاير که ميثاق ما محسوب ميشود، در اختيار سازمان امور عشاير قرار دارد که مي تواند شرايط مناسبي براي پيشبرد و توسعه سوادآموزي در ميان عشاير به وجود آورد.
رئيس سازمان امور عشاير در پايان بر تهيه طرحي ويژه براي توسعه سوادآموزي در بين عشاير و اجراي آن در چند استان به صورت پايلوت تأکيد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]