واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: غلامی در گفت و گو با پایگاه خبر حوزه هنری: داوری سوگواره هنر عاشورایی باید ارزشی باشد خبرگزاری پانا: یكی از هنرمندان خوش نویس برجسته كشور معتقد است كه داوری تكنیكی در این سوگواره باعث می شود با اصلیت برگزاری آن دچار منافات گردد. باید به حس اثر، مفهوم اثر و ارزش هایی كه در مفهوم نهفته است، پرداخت. داوری ها باید ارزشی باشد و ارزش ها باید داوری شوند.
۱۳۹۳ يکشنبه ۱۸ آبان ساعت 14:31
به گزارش سرویس فرهنگی پانا، از هنرمندان برجسته نگارگری و خوش نویسی عرصه تجسمی در خلق اثر عاشورایی، گفت: در ابتدا باید تعریفی از هنر كه اساتید بنده به من آموخته اند را در اینجا نقل كنم تا مبحث آسان تر مشخص شود. هنر كاری است كه همه افراد نمی توانند آن را صورت و انجام دهند. خود واقعه عاشورا و رشادت و ایثار كه در آن وجود داشته است كار هركسی نیست و حضور افراد در واقعه عاشورا و بیان آن بهترین شكل هنر است.
وی درخصوص خلق هنرهای عاشورایی گفت: این كه چگونه هنرنمایی یك هنر را در معرض دید عموم قرار دهیم، می تواند در عالم تصویر و صدا باشد و گاه در هنرهای تجسمی، ما همیشه به طور كامل موفق نمی شویم كه تصویری از یك واقعه ارائه دهیم. هر كدام برداشتی داریم و موضوعی را كه برداشت كرده ایم تصویر می كنیم و می توان گفت موفق شده ایم گوشه ای از جلوه عاشورا را نشان دهیم.
این هنرمند نگارگر افزود: ساحت هنر ، زیبایی ها را به بهترین نحو نشان می دهد. یكی دیگر از وجوهی كه در ارائه یك هنر تاثیر دارد، این كه مسئولان زمامدار امور هنری، كه وجه اقتصادی آن را نیز در دست دارند، چگونه عملكردی را از خود نشان می دهند و تا چه میزان برای ترویج هنر در جامعه هزینه می كنند. از سوی دیگر، نمی توان در یك بازه زمانی ده روزه موفق شد. این جریان حداقل دو تا سه ماه به یك هنرمند برای تجسم و برداشت اش وقت می طلبد. جریان عاشورا یك جریان مستمر و ادامه دار است كه با یك هفته و یك ماه افاقه نمی كند.
غلامی درخصوص ورود یك اثر هنری به سطح جامعه گفت: هنر اتفاقی است كه عموم اقشار ملت بپذیرند؛ مانند اشعار استاد محمدحسین شهریار كه عامه و اساتید دانشگاه هر دو به آن علاقه داشته اند. به طور مثال، تابلو «عصر عاشورا»ی استاد فرشچیان كه دیدگاه ایشان از عصر عاشورا است و برای عموم نقش زده شده و جلوه گری می كند. هنری كه از دل پاك هنرمند باشد، به طور یقین جای خود را پیدا می كند.
وی افزود: اثری كه به طور سفارشی كار شود، بی اثر و تاثیر است و این جریان جواب نمی دهد. استاد فرشچیان به دنبال رقم مالی اثر خود نبوده. هنر اشاره مستقیم ندارد مانند تابلو استاد فرشچیان كه خروج اهل بیت از خیمه و بازگشت اسب امام حسین (ع) را نماد شهادت ایشان قرار داده است. هنر در لفافه پیام خود را به مخاطب عرضه می كند.
این هنرمند برجسته خوش نویسی درخصوص داوری آثار سوگواره عاشورایی گفت: داوری تكنیكی در این سوگواره باعث می شود كه با اصلیت برگزاری آن دچار منافات شود. تكنیك آثار ارسالی مهم است اما نباید ارجحیت پیدا كند. باید به حس اثر، مفهوم اثر و ارزش هایی كه در مفهوم نهفته است، پرداخت. داوری ها باید ارزشی باشد و ارزش ها باید داوری شوند.
وی افزود: هنر شرقی در ذات خود یك هنر معنوی است و فقط مختص ایران ایران نیست. این هنر زمانی جلوه می كند و تصویری خوب را اشاعه می دهد كه هنرمند، تجلی انوار حق باشد. هنرمند انعكاس می دهد و آیینه دار است و هر آنچه كه از حضرت حق انوار می شود، جلوه گری می كند و خب اگر تكنیك نیز با آن همراه گردد، اثر شایسته تری خلق می شود.
قاسم غلامی متولد سال 1345 در تهران است. وی فارغ التحصیل رشته نقاشی است و از جمله فعالیت های هنری و نمایشگاهی وی می توان به: نمایشگاه نگارگری موزه هنرهای معاصر- نمایشگاه نقاشی تجربی نگارخانه شیخ هادی - نمایشگاه خط و تذهیب خانه سوره - نمایشگاه خط و تذهیب فرهنگسرای بهمن - نمایشگاه حجاب فرهنگسرای بهمن - نمایشگاه قرآن در یك روز و تذهیب بیش از 300 اثر هنری اساتید و مدرسین خوش نویس – مدرس رشته هنرهای سنتی مركز آموزش شهید باهنر- مسئول گروه تذهیب موسسه فرهنگی و هنری فردا اشاره كرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]