واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ آبان ۱۳۹۳ (۱۲:۷ب.ظ)
در نشست مديران خبرگزاري موج و اکو تاکيد شد؛ وجود شريعت در شعر هاي شهريار به دليل جذب شدن وي از سوي رهبري است مديران عامل خبرگزاري موج و موسسه فرهنگي اکو، در ادامه نشست هاي فرهنگي خود در محل موسسه اکو با يکديگر ديدار کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، دکتر محمودرضا اميني اميني، مديرعامل خبرگزاري موج در ابتداي اين نشست که با حضور بخش فرهنگي موسسه خبري موج و همچنين پروفسور افتخار حسين عار، دکتر جباري و دکتر قافله باشي مديران اجرايي و بين المللي موسسه اکو برگزار مي شد ضمن خوشحالي نسبت به تداوم اين نشست ها گفت: خوشحالم که اين جلسه ما همزمان با ايام سوگواري سالار شهيدان شده است. اتفاقي که مي تواند يادآور يک اعتقاد و يک فرهنگ عميق همچون عاشورا باشد.
وي در ادامه افزود: مجموعه موج شعف زيادي براي اين سلسه نشست ها دارد و اميدوارم بتوانيم همراه با موسسه فرهنگي اکو که نماينده اي از کشورهاي عضو اين مجموعه است، گام کوچکي در زنده و جاويدان نگاه داشتن نام امام حسين (ع) و قيام بي نظير عاشورا داشته باشيم تا بتوانيم اين نهضت را در ابعاد بين المللي بيشتر معرفي نماييم.
سپس پروفسور افتخار حسين عارف، ميزبان اين نشست ضمن تاييد صحبت هاي مطرح شده از سوي مديرعامل خبرگزاري موج و اعلام آمادگي بابت هرگونه فعاليت در اين زمينه اظهار داشت: در قرن بيستم شايد هيچکس مثل اقبال براي خاندان پيامبر مطلبي ننوشته باشد. نوشته هاي ايشان در مورد خاندان پيامبر حال و هواي ديگري دارد. چرا که فقط داستان سرايي نيست بلکه پيوند دادن شخصيت ها با دنياي مدرن امروز است. جايي که مي بينيم از امام حسين به عنوان سمبلي براي مبارزه با استعمار استفاده کرده است.
وي ادامه داد: اقبال در مورد حضرت زهرا (س) هم به عنوان نمونه اي براي معرفي زن مدرن امروز اقبال استفاده مي کند همانطور که در مورد حضرت اميرالمومنين چنين تعبيري دارد و شخصيت ايشان را به عصر امروز متصل مي کند. مولوي هم در مورد حضرت امير اشعار نقضي دارد ولي تفاوت وي با اقبال وصل کردن شخصيت ديروز به دنياي امروز است.
دکتر افتخارحسين عارف در ادامه با اشاره به تداوم نيافتن راه اقبال بعد از مرگ وي اشاره داشت و گفت: بعد از درگذشت اقبال آن طور که بايد و شايد راه ايشان دنبال نشده است. از نيما که شعر نو را آورد تا شاملو اگر نگاهي به کار اين افراد داشته باشيم مي بينيم در آثار آنها فقدان شريعت و دين به خوبي احساس مي شود. در مورد شهريار که يکي از شعراي نزديک تر به ما نسبت به اقبال است، اگر بعد از انقلاب مقام معظم رهبري ايشان را جذب نکرده بودند در مورد ايشان هم همين فقدان حس مي شد.
وي در ادامه اظهار داشت: در نسل من شايد من اولين کسي بودم که دوباره بحث شريعت را به اشعار بازگرداندم و بين واقعيت کربلا و مبارزه با استعمار توانستم در اين رديف شعر بگويم. کاري که به من انتقادهاي زيادي را وارد کرد و من به عنوان يک متافرم از آن در شعرهايم بهره بردم.
رييس موسسه فرهنگي اکو در ادامه به برنامه اين اين مجموعه در اين چارچوب اشاره داشت و افزود: در همين چارچوب قرار است بعد از ايام سوگواري سالار شهيدان يک برنامه شعر عاشورايي را در موسسه اکو برگزار کنيم. در اين مراسم سعي داريم از شعرايي که بعد از انقلاب هستند بيشتر استفاده کنيم چرا که نسل پيش از انقلاب تقريبا براي همه شناخته شده هستند.
افتخارحسين عارف سپس با اشاره به تصور غلط موجود نسبت به انحراف جوانان از دين ضمن رد اين موضوع گفت: يک تصور غلط وجود دارد که جوانان از دين منحرف شده و به راه ديگري رفته اند. تفکري که من آن را قبول نداشته و مي گويم اينچنين نيست.
وي ادامه داد: به غير از کشورهاي منطقه در اروپا هم شاهد هستيم که جوانان به دين روي مي آورند. در دهه هاي 1960 و 1970 جوانان بيشتر اوقات خودشان را در کازينوها سپري مي کردند اما حالا مي بينيم که جوانان آمريکايي و اروپايي به کشورهايي همچون پاکستان، هند و ايران مي آيند و با زن هاي شرقي ازدواج مي کنند و به دنبال تيپ خانوادگي اينچنيني هستند.
در پايان مديران عامل دو موسسه ضمن تاکيد بر مباحث مطروحه در اين نشست قرار شد سلسه نشست ها با جديت دنبال شده تا اين مباحث با توجه به مشترکات فرهنگي زياد کشورهاي عضو اکو به عنوان يک نياز تداوم يابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]