تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تسبيحات فاطمه زهرا عليهاالسلام در هر روز پس از هر نماز نزد من محبوب تر از هزار ركعت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860401599




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عزاداریها، بهانه دست بدخواهان تشیع ندهد |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: عزاداریها، بهانه دست بدخواهان تشیع ندهد
کد خبر: ۴۴۵۷۴۱
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۹ - 29 October 2014


آیت الله "حسین مظاهری " از مراجع تقلید تصریح کرد: عزاداری، باید متعارف و به شکل سنتی باشد و سوژه و بهانه دست بدخواهان تشیع ندهد.

پایگاه اطلاع رسانی این مرجع تقلید روز چهارشنبه به نقل از آیت الله مظاهری اضافه کرد: شرکت در این گونه جلسات ( عزداریهایی که سوژه و بهانه به دست بدخواهان تشیع دهد ) نیز خوب نیست و اگر تایید کار آنها شمرده شود، جایز نیست.

آیت الله مظاهری این فتوا را در پاسخ به استفتایی صادر کرد که از ایشان سوال شد، برخی از ذاکرین در مداحان اهل بیت(ع) تعبیراتی مانند «مست مستم من، هرچه بادا باد، علی پَرستم من، همچو زهرا مادرت از همه خوشگل تری، حسین اللّهی ام، سگ حسینم و...» را به کار می برند که به نظر می رسد با شأن اهل بیت(ع) و حتی عقاید شیعه، منافات دارد. به کاربردن این الفاظ چه صورت دارد و حکم شرکت در این مجالس چیست؟

رییس حوزه علمیه اصفهان تاکید کرد: این گونه کلمات نه تنها جایز نیست، بلکه اشبه به کلمات شیطانی است، در حالی که در مراسم توسل و عزاداری که از افضل قربات است، باید با کلمات رحمانی سخن گفت. از برخی از این تعابیر، برداشت شرک آلود می شود و گفتن کلمات نامناسب که مربوط به افراد خاص است، در حق ائمّۀ طاهرین(ع)، حرام و مورد غضب حضرت ولی عصر(عج) است.

پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مظاهری، سایر استفتائات از ایشان درباره عزاداریها را با عنوان " آسیب شناسی عزاداری " به شرح زیر منتشر کرد:



** خرافات موجود در عزاداری های مذهبی، در حال حاضر کدام است؟

پاسخ: تشریفات، گریه های افراطی، مداحی های دروغ، نی زدن، به کاربردن آلات موسیقی و مانند این ها، خرافات است.

** خواندن شعر و موسیقی با سبک غربی یا با ترانه، با مضمون های اخلاقی یا با مضمون شهادت و عاشورا و انقلاب و نظایر آن، چه حکمی دارد؟ آیا می توان به آنها گوش داد؟

پاسخ: خواندن و گوش دادن حرام است.

** در برخی مجالس عزاداری، مداحان با الفاظ نامناسب به ائمّه(ع) خطاب می کنند یا عزاداران، به عنوان عزاداری، به صورت خود چنگ انداخته یا زنجیر خاردار می زنند و بر بدن و لباس آنان خون جاری شده و لباس و بدن و منزل دیگران را نجس می کنند، از آنجایی که این گونه روش ها در حال ترویج بوده و مجالس را از وزانت و معنویت تهی ساخته، چه بسا موجب وهن مقدسات می شود، تکلیف ما را در این رابطه روشن فرمایید؟

پاسخ: این گونه حرف ها و روش ها نباید باشد و به طور کلی باید متروک شود و شأن عزاداری ها که از بهترین عبادات است، محفوظ بماند.

** قمه زنی برای ابا عبدالله الحسین(ع) یا سایر ائمّه(ع) چه حکمی دارد؟

پاسخ: حرام است؛ علاوه بر این، در این زمان وهن برای تشیع است و همچنین هرچه نظیر قمه زنی است، مانند زنجیر تیغ دار. ضمن آنکه مراعات قوانین هر مملکتی، مخصوصاً قوانین جمهوری اسلامی، واجب است.

** آیا قمه زدن به طور مخفی حلال است یا اینکه فتوای شریف حضرتعالی عمومیّت دارد؟

پاسخ: جایز نیست.

** برهنه شدن مردان در هنگام عزاداری چه حکمی دارد؟ اگر زنان نامحرم حضور داشته باشند، چه حکمی دارد؟

پاسخ: اگر در حضور نامحرم باشد و یا به طور کلی احتمال مفسده وجود داشته باشد، جایز نیست و چنان که گفته شد عزاداری ها باید به صورت متعارف برگزار شود.

** آیا آنچه متداول شده که به عنوان عزاداری برای امام حسین(ع) گوشت بدن خود را سوراخ کرده، قفل و سنگ به آن آویزان می کنند، جایز است؟

پاسخ : جایز نیست و این گونه امور باید متروک شود.

** بالا و پایین پریدن در هنگام عزاداری و سینه زنی که به هروله معروف شده است، چه حکمی دارد؟

پاسخ: عزاداری ها باید به شکل متعارف باشد و انجام اعمال و حرکات غیرمتعارف، موجب وهن و نیز سبب بدآموزی است.

** بسیار دیده شده، مردم برای گرفتن یک ظرف غذا، در محلّ عزاداری امام حسین(ع) صف های طولانی می بندند، آیا غذا، چایی و سایر خوردنی ها که در جلسات عزاداری توزیع می شود، خاصیت ویژه ای دارد و آیا این کار صحیح است؟

پاسخ : بنابر آنچه ذکر شده، به دلیل آنکه مربوط به حضرت سیّدالشّهداء(ع) است، خاصیت ویژه دارد، لکن این کار خوب نیست، زیرا موجب بدآموزی است و نباید عزاداران و شیعیان کاری کنند که انگشت نما شوند و بهانه به دست بدخواهان بدهند و اگر موجب ضربه خوردن به شخصیت آنها باشد، جایز نیست.

** از ساختمان حسینیه صدای قرائت قرآن و مجالس عزاداری پخش می شود، به طوری که صدای بلند آن بیرون از حسینیه هم شنیده می شود و این امر موجب سلب آسایش همسایگان شده است و مسئولین و سخنرانان حسینیه اصرار به ادامۀ آن دارند، این عمل چه حکمی دارد؟

پاسخ : باید صدای عزاداری و قرائت قرآن موجب مزاحمت نباشد؛ مخصوصاً در ساعات دیر وقت.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن