پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851017342
چرا باید نگران بسته شدن مرز ایران و ترکیه بود؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
چرا باید نگران بسته شدن مرز ایران و ترکیه بود؟
بادهاي نمکي که به زمين هاي کشاورزي مي رسد، کسب و کار بخش مهمي از اهالي منطقه در خطر قرار مي گيرد. باغداري از اهالي اروميه روي صندلي چوبي قهوه خانه اي در مرکز شهر نشسته و به زبان فارسي و با لهجه آذري مي گويد:« مهمترين درآمد ما صادرات سيب به ترکيه است.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، حالا که درياچه خشک شده، باد نمک را به باغ هاي ما مي آورد و درخت ها خشک مي شود.» يکي از صادرکنندگان صاحب نام اتاق آذربايجان نيز در تاييد گفته هاي باغدار مي گويد:« متاسفانه هراقدامي که کرده اند تاکنون به نتيجه نرسيده است. خشکي درياچه زمين هاي ما را ويران کرده است. حالا براي ما فقط دو راه مانده است. يا بايد زمين ها را به ويلاسازها بفروشيم يا اينکه تجارتمان را جمع کنيم و به ترکيه برويم.»
گزارش هاي رسمي نشان مي دهد تنها در نوروز سال 93 ميزان مسافرت هاي ايرانيان به ترکيه 50 درصد افزايش يافته است. تاجر تبريزي در دسته کساني قرار مي گيرد که به هر مناسبتي راهي ترکيه مي شود. او خودرو بنز مدل سال 2010 در اختيار دارد ولي ترجيح مي دهد به همراه خانواده از راه هوايي راهي ترکيه شود:« مثلا در تعطيلات عيد ما با ماشين تا مرز وان مي رويم. آنجا ماشين را پارک مي کنيم و به خود شهر وان مي رويم. بعد هم با هواپيما به استانبول مي رويم. کل ترکيه را که بچرخيم و خريد کنيم از سفر به اصفهان و شيراز ارزان تر مي شود. به دليل هم زباني با ترک ها کارمان هم خيلي ساده است.»
مسافرت به ترکيه ولي تنها به کارفرمايان و صاحبان سرمايه منحصر نيست. سوداي بهره مندي از امکانات توريستي سرزمين «اورآسيايي» در ذهن تمامي مردم منطقه رسوخ کرده است. مسول پذيرش يکي از هتل هاي اروميه مي گويد:« کارمندان و کارخانه دار و کارگر حداقل سالي دو سه بار به ترکيه سفر مي کنند. با ماشين مي روند و هزينه ها نصف مي شود.»
اقتصاد استان هاي شمال غربي ايران به ترکيه و اربيل عراق گره خورده است. پس از فعاليت هاي گسترده گروه داعش در عراق، اربيل به دليل «حس» ناامني از ليست مسافرت هاي ايرانيان خارج شده است ولي همچنان کارگران ايراني راهي اين منطقه مي شوند تا دلارهاي حاصل از پروژه هاي عمراني انگليسي و امريکايي در کردستان عراق را به جيب بزنند. کارگران ايراني در دوره اي که دلار رشد 35 درصدي قيمت را تجربه مي کرد، براي فعاليت هاي ساختماني و کارگري به اربيل مي رفتند و مزدشان را به دلار تحويل مي گرفتند. اما مدتي بعد از سيل مهاجرت ها، کارفرمايان کرد، در ازاي کار آنها «ريال» را جايگزين «دلار» کردند. پس از اين اتفاق مسير فعاليت ها تغيير کرد و کارگران ايراني درآمدهاي دلاري و ريالي حاصل از يک فصل کارشان را در تفرجگاه هاي ترکيه خرج مي کردند.
اما تنها کردستان عراق حاکم مطلق اقتصاد منطقه نيست. بخش مهمي از کسب و کار در استان هاي شمال غربي ايران از تبريز و اروميه گرفته تا روستاهاي اطراف به مراودات به استان هاي مرز ترکيه گره خورده است. صادرات ترکيه طي شش ماه ابتداي سال جاري به ايران 11 درصد کاهش داشته است ولي اين ميزان کاهش نيز تاثير قابل توجهي در کل حجم تجارت 16 ميليارد دلاري دو کشور نداشته است.
طي دو سال گذشته دو هيات عالي رتبه از تجار ايراني و تجار ترک به ديدارهاي دو جانبه پرداخته اند. هيات اول به همراه رئيس جمهور ترکيه به ايران آمدند و در اتاق بازرگاني ايران حضور پيدا کردند. هيات دوم نيز به همراه رئيس جمهور حسن روحاني راهي ترکيه شدند. گروه ديپلماتيکي که در جمع آنها بيش از 100 تاجر و صنعتگرحضور داشته است.
مراودات دوجانبه و تشويق هاي مديران ايراني براي بهبود وضعيت صنعت نيمه تعطيل آذربايجان غربي و شرق هم چنان موثر نبوده تا تمايل تجار و صنعتگران ايراني براي حضور در ترکيه کاهش پيدا کند. گزارش هاي رسمي تاييد مي کند تعداد شرکت هاي ايراني فعال در ترکيه 41 درصد افزايش يافته است. 2 هزار و 140 شرکت ترکي نيز شرکاي ايراني را در کنار خود مي بينند. حداقل 600 شرکت ايراني نيز به صورت مستقل در ترکيه فعاليت مي کنند.
در حال حاضر چندين سرمايه گذار ترک در شهرک هاي صنعتي اطراف تبريز کارخانه هاي صنعتي را تاسيس کرده اند. معروف ترين پروژه سرمايه گذاري مشترک ميان تجار ايراني و ترک به تاسيس شرکت هواپيمايي «آتا» معروف است که مالک ايراني آن زنوزي مطلق در روزهاي پاياني دولت قبل تا آستانه دستگيري پيش رفت. او مالک شرکت فولاد تبريز و مدتي نيز مديرعامل ايران خودروي تبريز بود.
مرز ترکيه براي سرمايه گذاران، کارگران، روستاييان و شهرنشينان استان هاي شمال غربي ايران تنها خطي فرضي نيست. 90 درصد اقتصاد و زندگي مردم اين مناطق به کشاورزي وابسته است و سهم اصلي محصولات کشاورزي هم در روش هاي مختلف به ترکيه صادر مي شود.
برهمين اساس ميزان دلبستگي آذري ها به ترکيه رابطه مستقيمي با بهبود شرايط اقتصادي ايران ندارد. 435 کارخانه و کارگاه صنعتي استان نيز بيش از 80 درصد از محصولات خود که 19 رشته را پوشش مي دهد به آنسوي مرزها صادر مي کنند تا نشان دهند چه ميزان بازار ترکيه براي آنها اهميت دارد. حتي حاشيه نشينان استان نيز از رابطه صميمانه با ترکيه خشنود هستند.
آنهايي هم که دستشان به توليد محصولي نمي رسد، راه دوم براي کسب درآمد از مرز را انتخاب مي کنند. راننده ماشین پژوه درحالی که در جاده به سمت مرز سرو در 70 کیلومتری شهر ارومیه حرکت می کند، ماشین قرمز رنگی را با دست نشان می دهد که روی بدنه آن به زبان ترکی استانبولی جملاتي نوشته و دو مرد جوان سرنشین های آن هستند. راننده می گوید ترک ها برای خرید و بنزین زدن از آن طرف مرز به ارومیه و شهرهای اطراف می آیند. دقایقی بعد هر دو ماشین در یک ایست بازرسی پلیس متوقف می شوند . یکی از سربازان در صندوق عقب ماشین ترکیه ای را برای بازرسی باز می کند و بعد چند صندوق پر از سیب، انگور، گوجه فرنگی، مقداری مواد شوینده و خوراکی های دیگر به خوبی دیده می شوند.
راننده می گوید:« از شهرهای اطراف مرز معمولا برای خرید به این طرف می آیند؛ مواد غذایی و خوراکی سمت ما ارزان تر است. خیلی از ساکنان ارومیه و شهرهای اطراف مرز هم کارشان بردن جنس و فروختن به آن طرفی هاست.»
ترک ها با باک خالي به ايران مي آيند و با باک پر و البته جعبه هاي پر از ميوه راهي کشورشان مي شوند. مبادله اي اينگونه براي روستاييان منطقه لطف بسياري دارد چراکه آنها محصولات باغي خود را به خودروهايي مي فروشند که هدفشان از سفر به ايران سوخت گيري است ولي با جعبه هاي پر از ويتامين به کشورشان باز مي گردند.
اصلي ترين مرز استان آذربايجان غربي با ترکيه در روزهاي عادي شاهد عبور حداقل 400 کاميون است و 400 خودروي شخصي است که به طور معمول قاچاق گازوئيل مي کنند. قيمت سوخت در ترکيه چندين برابر ايران است و همين جريان سبب شده تا حاشيه نشينان سوخت را با خودروهاي شخصي از استان به ترکيه انتقال دهند. آنها براي فريب ماموران مرزباني در هر عبور خود مقداري ميوه هم خريداري مي کنند تا به عنوان تجارت چمداني به آنسوي مرز انتقال دهند.
تجارت با ترکيه به کسب و کار اهالي منطقه تبديل شده است. حتي باغداران با زمين هاي کوچک نيز محصولات خود را در اختيار واسطه گراني قرار مي دهند که سيب هاي آنان را به ترکيه مي برند و با برچسب هاي جديد به عراق صادر مي کنند. پس از آغاز فعاليت دولت يازدهم، قاچاق سوخت در منطقه کاهش يافته است ولي همچنان معاش مردم دو سوي مرز به همين قاچاق اندک وابسته است.
مسافرت اهالي پايتخت ايران به مناطق تفريحي ترکيه، الگوبرداري دولت مردان از رفتار سياستمداران ترکيه، شراکت تجار و صاحبان صنايع ايران با سرمايه داران ترکيه و حتي دست فروشي ميوه و سبزي روستاييان اطراف مرز ايران و ترکيه، ابعاد پيچيده اي به روابط ميان ايران و ترکيه داده است. روابطي که به سادگي و حتي با تعارض منافع دو کشور در مورد فعاليت هاي داعش و در منگنه قرار گرفتن، ساکنان کوباني هم با خدشه روبرو نمي شود. مرز ايران ترکيه تنها يک خط فرضي نيست. زندگي اهالي دو سوي مرز به رفت و آمدهاي روزانه گره خورده است./خبر انلاین/110
۰۷/۰۸/۱۳۹۳ - ۰۷:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
بدهی ایران به غول نفتی نروژیها تسویه شد/ بسته شدن پرونده استات اویل -
بدهی ایران به غول نفتی نروژیها تسویه شد بسته شدن پرونده استات اویل بدهی حدود 600 میلیون دلاری نفتی شرکت ملی نفت ایران به شرکت استات اویل هیدروی نروژ بابت بازپرداخت هزینه های انجام گرفته در طرح توسعه فاز 6 تا 8 پارس جنوبی به طور کامل تسویه شد به گزارش خبرنگار مهر با گذشت حدودبا اقدام جدید ترکیه، تبادلات مرزی کاهش یافت |اخبار ایران و جهان
با اقدام جدید ترکیه تبادلات مرزی کاهش یافت کد خبر ۴۴۳۵۵۵ تاریخ انتشار ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۳ - 21 October 2014 مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای از دعوت رسمی آخوندی از وزیر حمل و نقل ترکیه برای پیگیری عمل غیرقانونی ترکیه در افزایش تعرفه عبور کامیونها و اتوبوسهاجدال كاميونها در مرز ايران و تركيه
جدال كاميونها در مرز ايران و تركيه رئيس كميسيون حمل و نقل و ارتباطات اتاق بازرگاني تهران گفت تركيه به بهانه اينكه ايران مابهالتفاوت قيمت سوخت را از كاميونهاي ترك ميگرفت عوارض 500 يورويي براي كاميونهاي ايراني وضع كرد اما به دليل بيربط بودن حرف تركيه ايران هم عوارض 500 يورتلاش ترکیه برای دور زدن ایران/ علت معطلی کامیون ها در مرز
تلاش ترکیه برای دور زدن ایران علت معطلی کامیون ها در مرز در پی ادامه اختلافات ایران و ترکیه بر سر تعرفه کامیون های عبوری از خاک دو کشور دولت ترکیه قصد دارد با دور زدن ایران کالاهای خود را از طریق مسیر پیچیده تر گرجستان آذربایجان و ترکمنستان به آسیای مرکزی انتقال دهد به گزارشپیشنهاد مسعود خوانساری برای بحران مرزهای ایران و ترکیه: باک کامیون ها را پلمپ کنید
پیشنهاد مسعود خوانساری برای بحران مرزهای ایران و ترکیه باک کامیون ها را پلمپ کنید اقتصاد > بازرگانی - درحالی که موضوع تردد کامیون ها و قاچاق سوخت در مرزهای مشترک ایران و ترکیه شدت گرفته است رئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق تهران پیشنهاد جدیدی در مورد حل این بحران ارائهتسهیلات گمرک برای صادرات/انتظار 1400 کامیون در مرز ایران و ترکیه
رییس کل گمرک در گفتگو با باشگاه خبرنگاران تسهیلات گمرک برای صادرات انتظار 1400 کامیون در مرز ایران و ترکیه کرباسیان با اشاره به انتظار 1400 کامیون در مرز ایران و ترکیه گفت معطلی این کامیون ها در مرز ایران و ترکیه ربطی به گمرک ندارد و به وزارت راه دوکشور مرتبط است مسعود کرباسیانرئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق تهران در گفتوگو با فارس خبر داد تخلیه بار کامیونهای ایران و ترکیه لب مرز/ با مذا
رئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق تهران در گفتوگو با فارس خبر دادتخلیه بار کامیونهای ایران و ترکیه لب مرز با مذاکره مشکل حل میشودرئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی تهران گفت ۲۰ سال است که از همه کامیونهای خارجی که وارد ایران می شوند مابالتفاوت نرخ سوخت را میگیریم اما ترکیه اکنایران پتانسیل تبدیل شدن به قطب گردشگری سلامت را دارد
نماینده سازمان ملل متحد ایران پتانسیل تبدیل شدن به قطب گردشگری سلامت را دارد لوئیس با اشاره به اینکه ایران یکی از زیباترین و جذاب ترین کشورهای دنیا است اعلام کرد ایران در حوزه گردشگری سلامت به دلیل هزینه درمان و استفاده از تجهیزات پزشکی میتواند پیشرفت چشمگیری به دست آورد به۲۰ مقام ارشد دیگر پلیس ترکیه بازداشت شدند
۲۰ مقام ارشد دیگر پلیس ترکیه بازداشت شدندتاریخ انتشار سه شنبه ۶ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۵ ۲۴ پلیس ترکیه در موج جدیدی از عملیاتها علیه همکاران ارشد خود به اتهام استراق سمع غیرقانونی در استان مرسین بیست نفر را دستگیر کردند به گزارش تسنیم به نقل از حریت تیمهای مبارزه با ترورعوارض عبور کامیون های ایرانی در خاک ترکیه مجددا افزایش یافت
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای عوارض عبور کامیون های ایرانی در خاک ترکیه مجددا افزایش یافت تهران - ایرنا - رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت ترکیه در یک اقدام غیرمنطقی و برخلاف موافقتنامه حمل و نقل جاده ای دو کشور عوارض عبوری کامیون های ایرانی از داخل این کشسفیر ایران در ترکیه، احضار شدنش را تکذیب کرد
سفیر ایران در ترکیه احضار شدنش را تکذیب کرد علیرضا بیگدلی انتشار خبری در خصوص احضارش به وزارت امور خارجه این کشور را ساختگی و دروغ خواند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از فارس علیرضا بیگدلی سفیر کشورمان در ترکیه در صفحه شخصی خود با اشاره به انتشار مطلبی در رسانه&zwnjنفت نگرانی تازه اقتصاد ایران/ کسری بودجه در کمین است؟
نفت نگرانی تازه اقتصاد ایران کسری بودجه در کمین است اقتصاد > انرژی - در صورتی که کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی ادامه پیدا کند دولت در نیمه دوم سال جاری با کسری بودجه مواجه می شود احسان ميزاني به دليل قديمي بودن تکنولوژي استخراج نفت و همچنين عدم تخصيص منابع طيفارس گزارش میدهد تلاش ترکیه برای حذف ایران ازر کریدور ترانزیتی آسیا- اروپا/ طراحی تراسیکای جدیدی از بندر ترک
فارس گزارش میدهدتلاش ترکیه برای حذف ایران ازر کریدور ترانزیتی آسیا- اروپا طراحی تراسیکای جدیدی از بندر ترکمنباشیاین روزها در حالی ترکیه مدعی بستن مرزهای خود به روی کامیونهای ایرانی در مرز مشترک با ایران به دلیل افزایش نرخ عوارض است که در واقع هدف بزرگتری را دنبال میکند وتوزیع بسته دوم امنیت غذایی از فردا آغاز میشود |اخبار ایران و جهان
توزیع بسته دوم امنیت غذایی از فردا آغاز میشود وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از توزیع بسته دوم امنیت غذایی از روز چهارشنبه فردا خبر داد و گفت تعداد افرادی که در مرحله نخست امنیت غذایی قرار گرفتند 7 5میلیون نفر بودند که در این مرحله تعداد آنها به 9 5 میلیون نفر خواهد رسید کد خنگرانی از تشدید تحریمها بیمورد است |اخبار ایران و جهان
نگرانی از تشدید تحریمها بیمورد است وقتی رئیسجمهور به این مساله اشاره میکنند که مساله هستهای حل میشود باید به گفته ایشان اعتماد کرد از سویی این حسننیت در طرفهای مقابل مذاکرهکننده با ایران نیز مشاهده میشود کد خبر ۴۴۲۷۰۶ تاریخ انتشار ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۵ - 18 October 20ولایتی: وضعیت خاورمیانه و شمال آفریقا بسیار نگرانکننده است/روابط ایران و ترکیه در منطقه بسیار مهم است
ولایتی وضعیت خاورمیانه و شمال آفریقا بسیار نگرانکننده است روابط ایران و ترکیه در منطقه بسیار مهم است ئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص با بیان اینکه وضعیت منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا بسیار نگرانکننده است از ضرورت جلوگیری از دخالتهای خارجی در این منطقه خبر داد به گزارشبه علت نگرانی از رشد اقتصاد جهانی سیر صعودی قیمت طلا/ اونس جهانی در مرز 1237 دلار
به علت نگرانی از رشد اقتصاد جهانیسیر صعودی قیمت طلا اونس جهانی در مرز 1237 دلارقیمت طلا در بازارهای جهانی به علت نگرانی از رشد اقتصادی جهانی از روز گذشته روند صعودی به خود گرفته و با وجود اندکی کاهش در معاملات اوایل امروز به 1237 دلار نزدیک شده است به گزارش گروه اقتصاد بینالم-