واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و هنر > سینمای ایران چهار خبر از سینما
«شاهزاده و گدا» تدوین همزمان میشود/ «سهراب شهید ثالث» در پیشتولید
آغاز تدوین همزمان فیلم «شاهزاده و گدا»، پیش تولید مستند «سهراب شهید ثالث»، اکران و نقد و بررسی «پارکینگ» و «ساعت 6» در سینما روایت و توضیح محمود رحمانی کارگردان مستند «ملف گند» درباره جزییات ساخت این فیلم از جمله اخبار امروز سینماست.
به گزارش خبرگزاری مهر، با تصویربرداری بیش از چهل درصد از فیلم «شاهزاده و گدا»، تدوین همزمان آن توسط مهدیه بهادر آغاز شد. این فیلم به تهیهکنندگی علی بهادر و کارگردانی رسول محمدی نزدیک به نیمی از مراحل تولید را در لوکیشنهای کارخانه، پلانهای شهری و طباخی پشت سر گذاشته و طی دو روز آینده، تصویربرداری پلانهای مربوط به ازدواج با حضور بیشتر بازیگران در محله اوین انجام میشود. حمید لولایی، سحر قریشی، اصغر سمسارزاده، ارژنگ امیر فضلی، رابعه اسکویی ، فریبا نادری ، فرهاد بشارت، عباس محبوب، مهرداد خرازی، لادن سلیمانی، گیتی معینی و 43 بازیگر تیاتر در این فلیم ویدیویی سینمایی ایفای نقش میکنند.
فیلم «شاهزاده و گدا» داستان بهروز، فرد متمول اما خسیسی است که مقبولیتی در بین خانواده ندارد ولی اعضای خانواده به شدت از او حساب میبرند. این مرد خسیس، در مواجهه با خواستگار دخترش، شروطی تعیین میکند که سالها محقق نشده است. در همین حین و در پی اتفاقی نادر، بهروز به وضعیت غیر قابل پیشی بینی و عجیبی دچار میشود که زندگی او را عوض میکند. سید محسن اورنگ مجری طرح و مشاور کارگردان، فهرست دیگر عوامل فیلم را به این شرح اعلام کرده است: نویسنده: رهام تربیت براساس طرحی از قربان محمدپور، مدیر برنامه ریزی و دستیار اول کارگردان: سعید جلیلی، مدیر تصویربرداری: بابک بذرافشان، طراح صحنه و لباس: رستم ایران نژاد، طراح گریم: هادی قالیخانی، صدابردار: مرتضی محمدپور، مدیر تدارکات: حمید رضا حاجی بابایی، جلوه های ویژه رایانهای: علی پناهی، آهنگساز: علیرضا زارع، تدوین: مهدیه بهادر، عکاس: سید ابراهیم حسینی و محمدرضا مسگری، دستیار دوم کارگردان: محسن آزاد، منشی صحنه: رها زندی، دستیار سوم کارگردان: امیررضا کوهستانی، دستیار اول صحنه: حسن علیزاده دستیار لباس: شهرزاد ابوحمزه، مجریان گریم: عماد صمدی، نیلوفر یمینی، ابوالقاسم عالی دایی مستند «سهراب شهید ثالث» در آخرین مرحله پیش تولید قرار گرفت مستند بلند «سهراب شهید ثالث» به کارگردانی امید عبداللهی که در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تهیه می شود، در آخرین مرحله پیش تولید قرار گرفت. امید عبداللهی درباره رویکرد این فیلم مستند اظهار کرد: مستند «سهراب شهید ثالث» رویکردی روایی دارد و قطعاً بهترین الگوی ما در شکل گیری ساختار و سبک بصری آن، نوع نگاه متفاوت و زیبایی شناختی یگانه خود سهراب شهید ثالث نسبت به پدیده سینماتوگراف است. فکر می کنم اگر در این فیلم بتوانیم به فرم و ذات سینمایی که شهید ثالث به آن اعتقاد داشت نزدیک شویم، آدرس درستی به مخاطبان خود داده ایم. وی ادامه داد: در مرحله پژوهش این مستند، تمامی فصل های زندگی سهراب شهید ثالث را مد نظر داشته ایم تا بتوانیم با نگاهی جامع و دقیق، کار خود را انجام دهیم اما در نگارش فیلمنامه بیشترین تمرکزمان بر بخشی از زندگی و فعالیت سینمایی این هنرمند است که به زعم ما مهمترین مقطع از زندگی وی است یعنی از شروع فعالیت های سینمایی تا زمان مهاجرت از ایران. این انتخاب به این معنی است که ترجیح می دهیم به جای یک نگاه کلی و گسترده، یک پرداخت جزئی و البته عمیق تر نسبت به موضوع فیلم داشته باشیم.
عبداللهی ضمن تاکید بر اهمیت و فرایند طولانی پژوهش این فیلم مستند تصریح کرد: تحقیق و جستجو برای شناخت هر چه بیشتر زوایای مختلف زندگی و کار این سینماگر و جمع آوری اسناد صوتی و تصویری موجود از مهمترین بخش های پژوهشی این فیلم مستند بشمار می رود که خوشبختانه در زمینه جمع آوری اسناد، به منابع آرشیوی قابل توجهی نیز دست یافته ایم. ضمن اینکه بیشترین انرژی من و همکارانم در مرحله پژوهش، صرف هماهنگی گفتگو با تعداد زیادی از همکاران، دوستان و نزدیکان شهیدثالث شده است تا بتوانیم هر چه بیشتر و دقیق تر به موضوع فیلم اشراف پیدا کنیم که البته این پی گیری ها همچنان هم ادامه دارد. وی در پایان گفت: با توجه به ساختاری که ما برای روایت این مستند در نظر گرفته ایم، قسمت عمده ای از زمان کاری ما به مرحله پیش تولید اختصاص یافته است و اکنون در حال سپری کردن روزهای پایانی پیش تولید هستیم و امیدواریم بتوانیم به زودی فاز اول تصویربرداری آن را آغاز کنیم. «پارکینگ» و «ساعت 6» به سینما روایت می آیند دو فیلم برگزیده «پارکینگ» ساخته عباس عمرانی و «ساعت شش» به کارگردانی رقیه توکلی در بیست و یکمین جلسه سینما روایت اکران، نقد و بررسی خواهند شد. «پارکینگ» ساخته عباس عمرانی داستان مردی است که در یک پارکینگ نقاشی های دوران حصر خرمشهر را می کشد و با خاطراتش زندگی می کند. فیلم 11 دقیقه ای «پارگینگ» موفق شد در سیزدهمین جشنوراه بین المللی فیلم مقاومت لوح تقدیر استفاده از تکنیک نو را در بخش داستانی جلوه گاه نور به دست آورد.
«ساعت شش» به کارگردانی رقیه توکل داستان كسبه بازار قدیمی یزد است که می خواهند رأس ساعت شش در مغازه یكی از خیاطان قدیمی بازار كه پدر یک شهید است جمع شوند. این فیلم تا به حال جوایز متعددی را از جشنواره های داخلی کسب کرده است. «ساعت شش» موفق شد در جشنواره فیلم مقاومت در بخش فیلم کوتاه سینمای ایران مقام دوم را از آن خود کند. بیست و یکمین جلسه سینما روایت، روز یکشنبه 27 مهرماه، راس ساعت 17 در مجتمع فرهنگی اسوه واقع در خیابان انقلاب اسلامی نبش بهار شیراز جنوبی برگزار خواهد شد. مستند «ملف گند» در باشگاه فیلم نیاوران اکران شد فیلم مستند «ملف گند» بلندترین پلان سکانس سینمای مستند ایران در باشگاه فیلم نیاوران اکران و بررسی شد. محمود رحمانی کارگردان «ملف گند» درباره این اثر که بلندترین پلان سکانس سینمای مستند ایران است توضیح داد: این فیلم تدوین شده نیست و تنها تدوین کارگردان در فیلم انتخاب خاطرات محمد غدیرزاده و تاکید بر بازگویی این خاطرات توسط اوست.
رحمانی درباره آشنایی اش با محمد غدیرزاده اظهار کرد: من برای نخستین بار با محمد در یک اداره و هنگامی که او داشت خاطراتش را برای دوستش تعریف میکرد، آشنا شدم. در آنجا تصمیم گرفتم این فیلم را بسازم. «ملف گند» حاصل شش ماه رابطه دوستی من و محمد است.
۱۳۹۳/۷/۲۶ - ۱۲:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]