واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد: منشا 75 درصد سرطانها مصرف غذای ناسالم است مشهد - ایرنا - معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: منشا 75 درصد سرطانها ریشه در مصرف غذاهای ناسالم و غیربهداشتی دارد.
دکتر "محمدرضا صابری" روز چهارشنبه در آستانه "روز جهانی غذا" در جمع خبرنگاران افزود: استفاده از مواد شیمیایی مانند بنزنها و نیتراتها برای ماندگاری مواد غذایی، مواد مترشحه از باکتریها و یا کپکها مثل "آفلاتوکسین" در مواد غذایی فاسد و مواد شیمیایی بکار رفته در دفع سموم و آفات، در ایجاد انواه سرطان نقش بسزایی دارند.
16 اکتبر برابر با 24 مهر ماه "روز جهانی غذا" نامگذاری شده است.
وی گفت: استفاده از برخی بسته بندیها و ظروف بکار رفته برای عرضه مواد غذایی نیز با داشتن مواد شیمیایی مضر در ایجاد سرطانهای مختلف موثر است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: از سوی دیگر مصرف مواد غذایی ناسالم در ایجاد بسیاری از بیماریها نظیر بیماریهای قلبی و عروقی، گوارشی و بیماریهای عصبی نیز نقش دارد و در درازمدت کوتاهی قد و کاهش بهره وری هوشی را در کودکان سبب می شود.
وی افزود: این در حالی است که بیماریهای قلبی، عروقی و سرطانها به ترتیب نخستین و سومین علت مرگ و میر در ایران به شمار می روند.
دکتر صابری تاکید کرد: بازرسان دانشگاه علوم پزشکی بر فرآیند تولید کیفی مواد غذایی در کارخانه ها و واحدهای تولیدی نظارت دارند.
وی با بیان اینکه ارزش غذایی هر محصول باید بر روی بسته بندی آن درج شده باشد گفت: هم اینک تقریبا تمام مواد غذایی تولید شده در استان خراسان رضوی دارای فهرست ارزش غذایی مانند میزان کالری، نمک و شکر هستند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: این حق هر شهروندی است که نسبت به ارزش غذایی مواد خریداری شده اطلاعات لازم را داشته باشد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و محصولات آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در نشست گفت: غذا هدیه ای است که از طرف خداوند به انسانها داده شده بطوری که در 250 آیه قرآن و نیز احادیث بر اهمیت غذا و آداب غذا خوردن تاکید شده است.
دکتر "علی اصغر اسماعیلی" با بیان اینکه خراسان رضوی قطب صنعت غذایی کشور به شمار می رود افزود: همزمان با "روز جهانی غذا" از واحدهای تولید مواد غذایی برتر در سطح استان رضوی تجلیل می شود.
وی گفت: تجلیل از 35 واحد نمونه مواد غذایی در همایشی با حضور معاون غذا و داروی وزارت بهداشت روز 24 مهر ماه در تالار ابن سینا مشهد انجام خواهد شد.
وی افزود: واحدهای برگزیده از میان 15 شاخص ارزیابی نظیر داشتن مسوول فنی، عدم تخلف و معرفی به مراجع، داشتن آزمایشگاه، تجهیزات و فناوری فراوری، رعایت کیفیت و استانداردها و محیط مناسب تولید انتخاب شده اند.
او تعداد واحدهای تولید مواد غذایی در خراسان رضوی را 880 واحد عنوان و بیان کرد: برای مواد غذایی تولید شده در این کارخانه ها چهار هزار و 150 پروانه ساخت صادر شده است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و محصولات آرایشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پارسال دو هزار و 800 بازید از واحدهای تولید مواد غذایی در خراسان رضوی انجام شد.
بطور میانگین 19 درصد صادارت سالانه خراسان رضوی مربوط به صنایع غذایی و بازارهای اصلی هدف صادراتی آن آسیای میانه، حوزه خلیج فارس و کشورهای همجوار هستند. در سال 1392 ارزش صادرات انواع محصولات صنایع غذایی و صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی خراسان رضوی به 319 میلیون دلار رسید.
7487/660
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]