واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان:
ابتلا به پوکی استخوان بر اثر مصرف برنج وارداتی شایعه است
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: موضوع ایجاد پوکی استخوان بر اثر استفاده از برنجهای وارداتی به ویژه برنج پاکستانی، مستندات علمی ندارد.
![خبرگزاری فارس: ابتلا به پوکی استخوان بر اثر مصرف برنج وارداتی شایعه است خبرگزاری فارس: ابتلا به پوکی استخوان بر اثر مصرف برنج وارداتی شایعه است](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1392/09/24/13920924000318_PhotoA.jpg)
به گزارش فارس از همدان، این روزها برخی صحبتها در بین مردم مبنی بر اینکه مصرف برنجهای وارداتی، خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان را در افراد افزایش میدهد، بیشتر شده به طوری که این دسته از افراد معتقدند اگر فردی به مدت پنج سال از برنجهای پاکستانی استفاده کند خطر ابتلا به پوکی استخوان را در وجود خود تثبیت خواهد کرد. به منظور آگاهی از صحت و سقم این ادعا به سراغ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان رفتیم. ایرج خدادادی در این زمینه در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص مضرات استفاده از برنجهای وارداتی و اینکه آیا موضوع ایجاد پوکی استخوان در اثر مصرف برنجهای پاکستانی مورد تأیید است، اظهار کرد: محمولههای برنج خارجی وارداتی از طریق گمرکات، توسط سازمان غذا و دارو مورد ارزیابی قرار میگیرد. وی افزود: طی تلاشهای صورت گرفته از ورود محمولههای فاقد ضوابط و استانداردهای مربوطه جلوگیری شده و جز در موارد معدود که مربوط به محمولههای جزئی که غالباً نیز از مجاری غیر رسمی وارد کشور میشود، تاکنون عدم مطابقت با استانداردهای کشور در محمولههای کلان وارداتی مشاهده نشده است. معاون غذا و داروی علوم پزشکی همدان یادآور شد: شایعه مربوط به ایجاد پوکی استخوان بر اثر استفاده از برنجهای پاکستانی، مستندات علمی ندارد و نتایج، پژوهشها و بررسیهای علمی توسط سازمانهای مجاز که نشانگر تأیید این موضوع باشد نیز ارائه نشده است. وی در خصوص وضعیت موجود استان نسبت به وجود داروهای خارجی و مورد نیاز برای درمان بیماران صعبالعلاج نیز گفت: در حال حاضر در ارتباط با وجود فرآوردههای دارویی تولید داخل و خارج با اسامی تجاری گوناگون در راستای عرضه به بیماران در وضعیت مطلوبی قرار داریم. خدادادی خاطرنشان کرد: کمبود مقطعی برخی فرآوردههای دارویی خارجی که از لحاظ تنوع اندک بوده و در اغلب موارد جایگزین تولید داخل داشته، تأثیر منفی و بحرانزایی در انجام فرآیند درمان ندارد. عمده داروهای مورد نیاز بیماران در همدان در دسترس است وی وضعیت استان را از نظر میزان کمبود دارویی همسطح میانگین کشوری دانست و افزود: خوشبختانه در حال حاضر عمده داروهای مورد نیاز برای درمان بیماران در دسترس است. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به سامانه پاسخگوی 24 ساعته 1490 اضافه کرد: شهروندان میتوانند طی تماس تلفنی با این سامانه، ضمن دریافت اطلاعات دارویی نسبت به دسترسی سریع و آسان اقلام دارویی، اطلاعات لازم را کسب کنند. وی در خصوص اجرای برنامه تحول نظام سلامت یارانهای برای تهیه داروهای بیماران نیز گفت: از پانزدهم اردیبهشت ماه امسال با اجرای برنامه تحول سلامت و کاهش سهم پرداختی بیماران، همه بیمارستانهای کشور و مراکز پوشش دانشگاهی ملزم به رعایت این دستورالعمل شدهاند. خدادادی گفت: هدف از اجرای این طرح، خودداری از ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان برای تهیه فرآوردههای دارویی بوده است. وی ادامه داد: خوشبختانه از تاریخ یاد شده همه بیماران بستری در مراکز درمانی با پرداخت حداکثر 10 درصد هزینههای مربوطه، به طور کامل درمان میشوند. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: به منظور تکریم بیماران و رضایتمندی آنها از خدمات درمانی، منابع مالی مورد نیاز و مطلوب در راستای تأمین هزینههای دارویی و تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شده است. انتهای پیام/89026/ط40
93/07/18 - 00:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]