واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حل معضلات ترافیک، تورم مسکن و اجاره منزل روزنامه شاخه سبز درشماره روز سه شنبه 22 مهرماه در ستون شهروند مطلبی با عنوان "حل معضلات ترافیک،تورم مسکن و اجاره منزل" به قلم سید علی محمدی رشته تحریر درآورده است.
در این مطلب می خوانیم:
قدم اول
نگاه درست در مهندسی شهری
برای بهتر زیستن مقدماتی باید فراهم شود. اول: ریشه های بروز مشکلات خود را پیدا کنیم. دوم: به اصلاح نگاه خود بپردازیم. سوم : در راستای این اصلاح، حل مشکلات و معضلات مان را ببینیم.در موضوعات عمومی مثل بحث ترافیک، گرانی اجاره خانه و تورم اجناس ، یک موضوع مشترک است و آن این که، یک عدم توازن و عدم توزیع عادلانه شرایط باعث بروز آنها شود یک عبور از حد طبیعی است. بی توجهی به رعایت قانون است. خروج از اعتدال است.
اگر دقت کنید ترافیک وقتی به وجود می آید تعداد بیش از حد مجاز خودرو، در زمان واحد بخواهند از یک مسیر یا به طرف یک مقصد عبور کنند.
اضافه شدن نجومی اجاره منزل ، به این دلیل است که یک منطقه بخاطر شرایط خاص خود (مثل نزدیک بودن به مرکز شهر و مرکز خرید و خدمات رفاهی زیاد) دارای ارزش بالای قیمتی می شود و این اتفاق در نقاط دورتر از این منطقه (به دلیل نداشتن همه شرایط و خدمات) رخ نمی دهد یا از شدت کمتری برخوردار است .
در خصوص تورم ناگهانی قیمت یک کالا یا خدمات (مثل مسکن) شهر داری و مهندسی شهری می تواند با تعدیل رفتار و نگاه خود ، بسیاری از این جهش های خانمان برانداز را کنترل کند به ماند که ورود شهرداری به مسائلی مثل "فتنه دجال" خارج از حیطه این نهاد خدماتی تلقی شود و مثلا فرهنگ سازی درخصوص استفاده، بیشتر شهروندان (به خصوص دانش آموزان ) از پل هوایی برای روان سازی ترافیک باید در راس امور آن نهاد و دغدغه مسوولانش باشد.
اینکه توجه کند که درختهای کاشته شده در وسط بلوارها ،مانع دید رانندگان نباشد و با محدود کردن دید رانندگان موجبات تصادف را برای ایشان یا سایر همشهریان فراهم نکند.
یا اینکه وقتی در یک منطقه از شهر پنج مدرسه وجود دارد (خیابان سعدی – بلوار 15 خرداد) یعنی بیش از 1500 نفر دانش آموز از عرض بلوار عبور می کنند نصب پل هوایی در آن نقطه را دارای اهمیت بدانند
(حتی اگر فرزند کارکنان شهرداری در آن مدارس تحصیل نکنند !!!)
یا وقتی در منطقه ای مثل پردیسان ، به تعداد موهای سر یک آدم کچل هم سهم از درخت نداریم ولی آنقد جوب های گشاد داریم که قطره ای باران نیست آنها را تر کند چه رسد به پر آب شدن آنها.
چه کسی باید فکر می کرد وقتی همین طور کنار هم بدون محاسبه مجوز چندین طبقه را می دهیم (برای رضای تراکم فروشان) به مشکل کمبود شدید جای پارک (توقف) خودرو برمی خوریم که بعدا از طریق کارت پارک ها یک کاسبی و منبع درآمد (برای هدر دادن آن درآمد ها )ایجاد می کنیم. پس مدیریت در واژه "مدیریت شهری " به چه معناست؟ یعنی بررسی کنیم و چقدر که تصمیم ما چه عواقبی درپی دارد؟ سپس تصمیم گرفتن برای انجام یا لغو آن طرح . البته تصمیم درست با توجه به همه عواقبی که مملکت تصمیم ما درپی داشته باشد (یعنی پیش بینی). بی انصافی در تقسیم عادلانه امکانات در سطح شهر قم و شهر (بی یال و کوپال) پردیسان از عوامل اصلی تردد خودروهای تک سرنشین در سطح شهر است.
نبود هماهنگی بین ادارات نیز معضلی است برای هدر دادن درآمد های شهرداری. یکی به من بگه این موزاییک کردن برخی خیابان های قم واجب بود آیا؟ یا از این واجب تر نیز کاری در سطح شهر قم یا پردیسان وجود نداشت ؟ چقدر در این طرح هزینه شد ؟ به جای آن نمی شد بلوار شهروند یا انتهای بلوار سلمان پردیسان رو تکمیل کرد یا پل نیمه کاره پردیسان را به سر منزل مقصود رساند ؟ این ها تنها گوشه از نگاه های سطحی و ناقص در مدیریت کلان شهری در قم است.ک/1
/8138/550/
22/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]