واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عید غدیر، تجلی نور امامت در تاریخ اسلام کرج- ایرنا- عید سعید غدیر خم، تجلی نور امامت برسیمای تاریخ اسلام و استمرار راه نبوت برای هدایت بشر است ، عیدی که بر امامت و ولایت جهان اسلام صحه می گذارد و مسیر آینده بشریت را ترسیم می کند.
به گزارش ایرنا، غدیر، تنها یک حادثه تاریخی نیست؛ غدیر، تنها نام یک سرزمین نیست، یک تفکر است؛
نشانهای است از تداوم خط نبوت؛ چشمهای است که تا پایان هستی میجوشد؛ غدیر، روز اکمال دین، اتمام نعمت و موجب خشنودی خداست؛ روز بزرگ، روز گشایش و روز تکامل است.
غدیر، نه تاریخ است، نه جغرافیا و نه روایت، بلکه ولایت است؛ پیشوند غدیر، رسالت است و پسوند آن، ولایت و امامت.
غدیر، نتیجه خلقت و چکیده تمام ادیان الهی و خلاصه مکتب وحی است ،این نام مقدس، عنوان عقیده ما و اساس دین است ،غدیر ثمره نبوت و میوه رسالت است غدیر تعیین کننده خط مشی مسلمانان تا آخرین روز دنیاست و غدیر ماجرایی سرنوشت ساز است که "خطبه غدیر" شاخصترین و زندهترین سند آن است.
غدیر در لغت به معنای آبگیر است؛ گودالی در بیابان که آب باران در آن گرد آید، در میان راه دو شهر بزرگ دنیای اسلام، مکه و مدینه، محلی است به نام "جُحفه" که در زمان رسول گرامی اسلام (ص)، کاروانیان حج گذار در آنجا از هم جدا میشدند و به طرف دیار خود میرفتند، در این محل، غدیر خم جای دارد، علت نام گذاری این غدیر به خم، آن است که آبگیر آنجا به شکل خُمِ رنگرزان بوده و برخی قبایل صحرایی، گاه جامههای رنگ کرده خود را در این آبگیر میشستهاند.
داستان غدیر از عظمت و ضرورت ولایت و ریشهای بودن این مسائله خبر میدهد.
رسول خدا (ص) در آن هنگام و در زیر آن آفتاب سوزان، آن همه جمعیت را برای چه نگه میدارد و چه پیامی برایشان دارد.
این پیام اساسیترین پیام دین او بود و به راستی رسول خدا (ص)بر عظمت و ضرورت آن واقف بود، که مردم را در آن گرمای سوزان نگه داشت و رسالت آسمانی خویش را به مسلمانان ابلاغ فرمود.
غدیر خم منافقان را فلج کرد و مانع اجرای نقشهها و توطئههای شیطانیشان شد.
پیامبر اکرم (ص) در غدیر خم عمامه خود را، که "سحاب" نام داشت، به عنوان تاج افتخار بر سر امیرالمؤمنین (ع) قرار دادند و انتهای عمامه را بر دوش آن حضرت آویختند و فرمودند :"عمامه تاج عرب است".
بدون شک واقعه غدیر خم، نقش سرنوشت سازی در تعیین مسیر آینده اسلام داشته است، در این واقعه، پیامبر اسلام (ص) مهمترین مأموریت دوران پیامبری خود را به انجام رساند؛ مأموریتی که انجام آن، به منزله رساندن پیام رسالت حضرت بود و کوتاهی در مورد آن، به از بین رفتن زحمات چندین ساله ایشان میانجامید.
واقعه غدیر خم، یکی از مسلّمترین مسائل تاریخ اسلام است و صدها دانشمند از آن یاد کردهاند؛ مانند ابوریحان بیرونی و خواجه نصیرالدین طوسی.
رسول خدا (ص)در خصوص این عید بزرگ فرمود: "روز غدیر خم، برترین عیدهای امت من است، و آن روزی است که خداوند بزرگ دستورداد برادرم، علی بن ابیطالب را به عنوان پرچمدار (و فرمانده) امتم منصوب کنم، تا بعد از من مردم به دست او هدایت شوند، و آن روزی است که خداوند در آن روز دین را تکمیل، و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را دین آنان قرار داد".
امام صادق (ع) فرمود: "به خدا قسم اگر مردم فضیلت واقعی روز غدیر را میشناختند، فرشتگان روزی ده بار با آنان مصافحه میکردند، بخششهای خدا به کسی که آن روز را شناخته، قابل شمارش نیست".
امام صادق (ع) از پدر بزرگوارش حضرت باقرالعلوم (ع) نقل کرد که فرمود: "شیطان چهار بار ناله نومیدی سر داد؛ روزی که مورد لعن خدا قرار گرفت، روزی که از آسمان به زمین هبوط کرد، روزی که پیامبر اسلام (ص)به پیامبری مبعوث شد، و روز عید غدیر خم".
رئیس دبیرخانه کانون های مساجد استان البرز در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اهمیت واکاوی این روز عظیم برای جوانان و نسل امروز گفت: روز عید غدیر خم فرصت مناسب و شایسته ای است، که بنابر اهمیت آن به واکاوی مسئله امامت و ولایت پرداخت.
حجت الاسلام "سید اکبر موسوی" افزود: ولایت و ولایت پذیری مقوله ای است، که در تاریخ در روز عید غدیر با عنایت خداوند و با اراده رسول خدا برای همیشه ثبت شد.
این مسئول افزود: هزاران نفر در روز عید غدیر در آخرین حج پیامبر اکرم (ص) با رسول خدا پیمان بستند که بر بیعت با امام علی (ع) خواهند ماند و امامت او را خواهند پذیرفت، اما به واسطه جهالت و نفهمیدن ولایت ، آن بیعت ها شکسته شد.
وی با بیان این مطلب که امروز یکی از عناصر موثر در حفظ جایگاه عید سعید غدیر خم، مساجد و کانون های فرهنگی هنری است، تصریح کرد: اعضای کانون های مساجد با حضور پرشور در مساجد یکی از پتانسیل های بالقوه فرهنگی در رشد و ارتقاء مساجد هستند، که در عرصه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و مذهبی، هم چنین مناسبت های ویژه حضوری پررنگ داشته اند.
وی افزود: اعضای کانون های مساجد استان البرز در سطح مساجد استان با برپایی جشن ها و آئین های ویژه این روز را گرامی می دارند و با گسترش روحیه ولایت پذیری این روز را در اذهان نوجوانان و جوانان ثبت می کنند.
موسوی، قرائت خطبه غدیریه را از جمله برنامه های کانون های مساجد دانست و تصریح کرد: ذکر و قرائت خطبه غدیریه، واکاوی و سخنرانی در خصوص این واقعه عظیم از جمله برنامه های کانون های مساجد است.
وی خاطرنشان کرد: اعضای کانون های مساجد به فراخور توان و همت خود برنامه های دیگری چون ایجاد نمایشگاه و ماکت های فرهنگی، برنامه های نمایشی و تئاتر، اهداء جوایز و برگزاری مسابقات در این زمینه را در برنامه های خود دارند.
امروز همزمان با سراسر میهن اسلامی برنامه های ویژه غدیر در استان البرز در حال برگزاری است.ک/4
693/ 691
21/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]