واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: "خیر جمعی" در راستای کاهش آسیب های اجتماعی تهران - ایرنا - کانون خیریه نیک اندیش که توسط دانشجویان دانشگاه تهران و تعدادی از دانشگاههای دیگر کشور راه اندازی شده با تاکید بر گسترش فعالیت های خیرخواهانه برای کاهش آسیب های اجتماعی، جوانان تحصیلکرده را حول محور این گونه فعالیت ها، جمع آوری کرده است.
در بسیاری از کشورها، دولت ها بخشی از وظایف خود را بعهده مشارکت های مدنی قرار می دهند. این مشارکت ها می تواند تحت عنوان انجمن ها، موسسات، کانونها و یا ان.جی.اوها (سازمانهای غیردولتی) ساماندهی شوند.
ان.جی.اوهایی که در کشورهای غربی و یا شرق آسیا در حمایت از محیط زیست و مردم، فعالیت می کنند توانسته اند تاثیر مثبتی در کاهش آسیب های زیست محیطی و اجتماعی داشته باشند.
برخی از کارشناسان معتقدند، هند توانست از طریق سازمان های غیردولتی جلوی اشاعه بیماری ایدز را در آن کشور وسیع و پرجمعیت بگیرد.
جوامعی که روبه توسعه گام برمی دارند، فعالیت سازمان های مردم نهاد در آنها افزایش می یابد. این گونه فعالیت ها نه تنها می تواند ارائه خدمات کند بلکه حضور مردم در این گونه نهادها روحیه خیرجمعی را نیز افزایش می دهد و بخشی از وظایف دولت ها را برعهده آنها قرار می دهد. در کشورهایی که تعامل میان دولت و نهادهای مردمی افزایش می یابد آن کشور بهتر می تواند مسیر توسعه را طی کند زیرا این تعامل موجب افزایش اعتماد عمومی که بزرگترین سرمایه هر دولتی محسوب می شود، خواهد شد.
پانیذ رضایی دبیر کانون خیریه نیک اندیش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: کانونی که راه اندازی کرده ایم حمایت از ایتام و کودکان بدسرپرست زیر 20 سال را برعهده دارد. این کانون 6 سال است که فعالیت خود را در دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران شروع کرده است.
وی اظهار داشت: اعضای این کانون که به طور عام از دانشگاه تهران هستند با مراجعه به مدارس جنوب شهر از وضعیت تحصیلی کودکانی که دچار مشکلات درسی به واسطه شرایط نامناسب خانواده هستند مطلع می شوند. اعضای کانون به منزل این کودکان مراجعه و با ایجاد رابطه دوستی با خانواده های آنها، مسئولیت آموزش دانش آموزانی که ضعف تحصیلی دارند را می پذیرند.
وی با اشاره به شرایط تحصیلی دانش آموزان افغانی، گفت: کودکان افغانی که فاقد شناسنامه هستند باید با پرداخت پول به مدرسه بروند که کانون ما این پول را تهیه و در اختیار مدرسه قرار می دهد تا کودکان بتوانند وارد مدرسه شده و ادامه تحصیل دهند.
رضایی گفت: به غیر از حمایت های تحصیلی، ماهانه سبد غذایی در اختیار خانواده های نیازمند قرار می دهیم. همچنین در ماه مبارک رمضان دوبار سفره افطار برای خانواده های نیازمند برپا می کنیم.
وی تاکید کرد: کمک های کانون به خانواده های نیازمند فقط به شکل کالایی است و به هیچ عنوان پول نقد به این خانواده ها داده نمی شود.
دبیر کانون نیک اندیش در خصوص دیگر برنامه های این کانون، گفت: بازدید از مراکز نگهداری از کودکان معلول جسمی و ذهنی و خانه های سالمندان از دیگر برنامه های این کانون است.
وی ادامه داد: اجرای برنامه های زنده و شاد به همراه موسیقی توسط برخی از اعضای کانون برای معلولان ذهنی و جسمی و سالمندان از برنامه های بسیار فرحبخش برای آنان است.
وی اظهار داشت: در این بازدیدها اگر کانون توان مالی داشته باشد هدایایی از سوی کانون به موسسات داده می شود.
فعالیت هایی از این دست از یکسو به دلیل اینکه جوانان را به شکل داوطلبانه به فعالیت های سازنده اجتماعی می کشاند مفید است و از سوی دیگر می تواند یاری رسان دولت ها باشد.
بی تردید، افزایش روحیه خیر جمعی در جامعه می تواند آسیب های اجتماعی را به شکل فزاینده ای کاهش دهد که این خیر جمعی در نهایت همه ابعاد اجتماع را در برمی گیرد.
یکی از بارزترین ویژگی های دولت تدبیر و امید، حمایت از سازمانهای مردم نهاد است که متاسفانه در سالهای اخیر مغفول مانده بود.
سازمانهای مردم نهاد چندی پیش در نخستین نشست خود با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، را به عنوان سفیر نهادهای مردمی در دولت انتخاب کردند. این انتخاب مسئولیت بیشتری را برعهده وزیر کار می گذارد.
علی ربیعی در آن نشست اعلام کرد: یکی از وجه تمایز دولت تدبیر و امید با دولت های پیشین در به رسمیت شناختن مسایل اجتماعی است و شناختن آسیب و پاک نکردن صورت مساله خود گام مهمی در رفع مسایل این حوزه است.
بی تردید، به دنبال بی تدبیری های سالهای گذشته صورت مسئله در ایران بسیار است که این مسائل از بیکاری گرفته تا دیگر آسیب های اجتماعی نظیر تکدی گری، اعتیاد، بزهکاری، تن فروشی، کودکان کار، انسانهای بی خانمان و بسیاری از معضلات دیگر را در برمی گیرد.
دولت تدبیر و امید نظیر تمام دولت های دیگر در ایران و جهان، به تنهایی نمی تواند از پس کوه مشکلات آسیبهای اجتماعی برآید. حمایت دولت از سازمانهای مردم نهاد و استفاده از تجارب آنها که خوشبختانه در ایران هم کم نیستند بزرگترین کمک به خود دولت محسوب می شود.
اقتصام(5)9123**1558
20/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]