محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829706057
برنامه کودک با کودکان ما چه می کند؟
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برنامه کودک با کودکان ما چه می کند؟ روزنامه هگمتانه چاپ همدان، روز یکشنبه 20 مهرماه در شماره 2979 خود در مطلبی با عنوان " برنامه کودک با کودکان ما چه می کند" به قلم"مجتبی تاجیک" آورده است: تا اواسط دهه هفتاد، اغلب برنامه های کودک خارجی در قالب پویانمایی بودند.
اغلب پویانمایی های دهه پنجاه و اوایل دهه شصت قبل از آغاز انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، صرفاً برای سرگرمی خریداری شده بودند و بُعد آموزشی آنها بسیار کم رنگ بود. مواردی نظیر «گوریل انگوری»، «تام و جری»، «معاون کلانتر»، «یوگی و دوستان»، «پلنگ صورتی»، «تنسی تاکسیدو» و... از این قسم محسوب می شوند. پویانمایی هایی با درون مایه طنز که البته گاهی نوع شوخی ها و برخوردهای داستان، بدآموزی اخلاقی مستقیم داشت.
بسیاری از این برنامه ها ساخته کمپانی های غربی بودند و وجود نمادها و مفاهیم فراماسونری در آنها به چشم می خورد.
دهه های شصت و هفتاد را می توان دهه های سیطره انیمه (پویانمایی ژاپنی) بر برنامه کودک دانست.
در سال های جنگ تحمیلی و تحریم های گسترده علیه ایران، ژاپنی ها عمده ترین صادرکننده برنامه های کودک در قالب پویانمایی به ایران بودند و داستان های ژاپنی در کنار مشهورترین داستان های جهان همچون «هاکلبری فین»، «دور دنیا در هشتاد روز»، «بابا لنگ دراز» و حتی قصه ایرانی «سندباد» در انیمه ها به نمایش درآمدند.
اگرچه چشم های درشت شخصیت های انیمه در تضاد با چشم های بادامی سازندگان آنها بود، اما وجود روحیه تلاش، همت و کار دسته جمعی در قهرمان سازی ها به خودشان بازمی گشت.
قهرمان این فیلم ها کودک یا بچه حیوانی سخت کوش، شجاع، صبور و مهربان بود که در «حنا دختری در مزرعه»، «با خانمان»، «دختری به نام نل»، «بابا لنگ دراز»، «زنان کوچک»، «هاچ زنبور عسل»، «رامکال»، «پسر شجاع»، «ای کیوسان» و... در جست وجوی محبت و خوشبختی در کنار خانواده بودند.
اگرچه بسیاری از اوقات، قهرمانان انیمه های قدیمی، یتیم و در جست وجوی مادر بودند، اما هسته خانواده متشکل از پدر و مادر و کودک به رسمیت شناخته می شد.
روابط با جنس مخالف بسیار کم رنگ و در نهایت از نوع کودکانه بود و گاهی در قسمت های آخر جدی شده و به ازدواج منتهی می شد.
این کارتون ها با اندکی جرح و تعدیل بدون صدمه به تنه اصلی داستان، تقریباً استریل شده و صحنه های مشکل دار آنها حذف می شد.
در برنامه هایی که امروزه برای کودکان تولید می شود، دیگر سخت کوشی و تلاش قهرمان ها نیست که آنها را قهرمان ساخته است؛ بلکه سحر و جادو و ابزارهای تخیلی است که سبب موفقیت و پیروزی قهرمان می شود تا بدانجا که بسیاری از اوقات، قهرمان فیلم بدون کمک این عنصر جادویی، فردی بی عرضه و حتی نادان جلوه می نماید.
از سوی دیگر قهرمانان برنامه های کودک روزبه روز بزرگ تر و جهانی تر می شوند؛ به طوری که در برنامه های کودک جدید با ابرقهرمان های مذکر نوجوان یا جوانی روبه رو هستیم که در نقش منجی جهانی، عالمیان را نجات می دهند.
استفاده از انواع سلاح های سرد و گرم و منازعه بر سر قدرت، فضای فیلم ها و آثار پویانمایی را بسیار خشن کرده است.
پدر و مادر این قهرمان ها موجوداتی غایب هستند که اغلب حتی نیازی به ذکر دلیل برای غیبت آنها نیز دیده نمی شود؛ زیرا روابط عاطفی قهرمان فیلم در بستر ارتباطی خارج از چارچوب ازدواج، با دختری مملو از جاذبه های جنسی شکل می گیرد و جایگزین روابط معمول و طبیعی می شود.
ارتباط میان دو جنس مخالف به نحوی در سکانس های اثر، ریشه دوانده که با وجود پیشرفت ابزارهای سانسور نمی توان با حفظ خط سیر داستان، آن را مناسب پخش نمود. البته تساهل صداوسیما در حدی هست که این برنامه ها را به روی آنتن بفرستد.
علاوه بر نمادها، انواع مفاهیم و آموزه های فراماسونری و شیطان پرستی در برنامه های جدیدتر موج می زند.
از ابتدای انقلاب تا اواخر دهه شصت، به موازات نمایش ترویج روحیه شجاعت و سخت کوشی در انیمه ها، نمایش و ترویج روحیه سخت کوشی، حق طلبی و ساده زیستی در رسانه و بخصوص برنامه های کودک ایرانی مشهود بود.
برنامه هایی نظیر «کار و اندیشه»، «علی کوچولو»، «قصه های مجید»، «بچه های آسمان» و... نمونه هایی از این قبیل به شمار می رفتند.
اما از دهه هفتاد بتدریج راحت طلبی، فرزند سالاری و تجمل گرایی جایگزین سخت کوشی، حق طلبی و ساده زیستی قهرمان برنامه های کودک داخلی شد که اثر این جایگزینی در کنار سایر عوامل به صورت کاهش مسؤولیت پذیری و استقلال و افزایش مصرف گرایی در کودکان دهه هشتاد مشاهده می شود.
در این سیر رفته رفته رغبت فیلم سازان برای پرداختن به دغدغه های کودکانه کم رنگ شده است و این مسأله را می توان از کاهش شدید نسبت به فیلم های سینمایی کودک دهه شصت در مقایسه با دهه هفتاد مشاهده کرد.
اگرچه می توان گفت افزایش شبکه ها و حجم برنامه های کودک سفارشی تلویزیونی سبب شده است این مسأله جبران شود، اما امروز حتی برنامه هایی که به اسم کودکان ساخته می شود، به موضوعات و دغدغه های بزرگسالان می پردازد تا هر دو قشر را همراه سازد.
نمونه این مسأله در برنامه های کودک موفق اخیر نظیر مجموعه پویانمایی «شکرستان»، فیلم سینمایی «کلاه قرمزی و بچه ننه» قابل مشاهده است که به موضوعاتی همچون دانشگاه، سربازی، ازدواج، بچه دار شدن و سایر دغدغه های بزرگسالان می پردازد.
به نظر می رسد فیلم سازان فراموش کرده اند که باید با کودکان برای کودکان فیلم ساخت و موضوع فیلم باید کودکانه باشد.
نتیجه آن که امروزه به ندرت با فیلم هایی مواجه هستیم که بتواند 90 دقیقه حول دغدغه هایی کودکانه نظیر گم شدن یک جفت چکمه یا تلاش برای برنده شدن در یک مسابقه و رسیدن به یک جفت کتانی بچرخد.
گسترش برنامه های مجری محور در ظاهر جنبه آموزشی برنامه کودک را افزایش داد. پیش از آن مجری برنامه کودک صرفاً نقش معرف بچه های خوب و نقاشی های ایشان در میان کارتون ها و فیلم ها را بر عهده داشت، اما افزایش تعداد شبکه ها و ساعات برنامه های کودک تلویزیونی سبب شکل گیری برنامه های مجری محوری شد که در آنها خاله ها و عموها وظایف دیگری مانند نمایش و شعرخوانی را بر عهده گرفتند.
این برنامه ها به صورت بسیار مستقیم به آموزش مفاهیم اخلاقی به کودک می پردازد. تمرکز رسانه ملی بر پیام های آشکار در برنامه کودک تبدیل به پوششی برای پیام های پنهان شده است.
در بسیاری موارد مجری این برنامه ها به بهانه آموزش نکات اخلاقی به عروسک برنامه، به تمسخر او می پردازد و گاهی صرفاً ویژگی های فیزیکی عروسک است که سوژه خنده قرار می گیرد.
بخش موسیقی پای ثابت این برنامه هاست و موسیقی های تند به همراه اشعار ضعیف از جهت وزن و محتوا در برنامه های مجری محور نتوانسته است کودکان را با خود همراه سازد؛ در حالی که این برنامه ها ظرفیت فراوانی برای انتقال گنجینه شعر و ادب پارسی به حافظه مستعد کودکان دارد.
غلبه موسیقی در این برنامه ها تا جایی است که در روزهای شهادت این برنامه ها با خلأ جدی مواجه می شود و جو سرد و بی روح برنامه در کنار پخش انیمیشن های بسیار ضعیف از معصومین (علیهم السلام)، تصویری مکدر از این ایام و برنامه های تلویزیون در ذهن کودکان باقی می گذارد.
مطلب اساسی که پیرامون آموزش در برنامه کودک عملاً نادیده گرفته می شود، این است که آموزش در برنامه کودک محدود به بخش هایی که سازندگان اراده آموزش از آن دارند، نیست.
بلکه در عموم موارد سراسر یک برنامه، نقشی آموزشی دارد و این امر در برنامه ای که کودک مخاطب آن است به علل مختلف از جمله تجربیات هر یک از ما در ظرفیت یادگیری شگفت آور کودکان بخصوص در مواردی که منبع آن مفهوم یا پیام کاملاً غیرمستقیم بوده است، صدچندان می شود.
زیرا کودکان در مورد بسیاری از حقایق بدون پیش فرض های ذهنی هستند و اگر پیش فرض ذهنی ضعیفی نیز در ذهن شان باشد، ابزارهای چندرسانه ای با قدرت فوق العاده خود به راحتی ذهن کودک را مطابق مفهوم خروجی ناشی از اجزای برنامه، شکل خواهند داد.
کودکی که هنوز قادر به مکر و فریب نیست و مرز تخیل و واقعیت را از هم نمی شناسد، تمامی گزاره های دریافتی را حقیقتی مسلم می پندارد و اخلاق، ارزش ها و رفتارهایش را صرفاً از راه تقلید شکل می دهد.
در سنین پایین، ورودی ها و خروجی های ذهنی افراد تقریباً برابر است و رسانه نقش عرضه کننده کلان و بانفوذی دارد که اطلاعات خاصی را به صورت غیرمستقیم به ذهن کودک وارد می کند.
این مهم در شرایطی اتفاق می افتد که کودک از آموزش مستقیم نیز لزوماً آنچه مدنظر آموزش دهندگان است، نمی آموزد؛ بلکه کودک ـ بخصوص برای کودکان زیر هفت سال ـ مطابق آنچه می بیند رفتار می کند.
در مورد کودکان با سنین بالاتر نیز اگرچه تأثیر آموزشی رسانه کاسته می شود و کودک لزوماً تمام ورودی های ذهنی اش را نمی پذیرد، اما هر انسانی وقتی خود را در موقعیت سرگرمی تصور می کند، واکنش های مؤثری در قبال مؤلفه های پنهان آن سرگرمی نشان نمی دهد و به همین دلیل کودکان و نوجوانان بسیاری از یافته های ذهنی خویش را از برنامه های تفریحی می آموزند و نه از برنامه های آموزشی.
به بیان دیگر، افراد ضمن تماشای برنامه های تفریحی بیشتر و عمیق تر تحت تأثیر قرار می گیرند؛ زیرا گمان می کنند «صرفاً تفریح می کنند» و بنابراین واکنش های دفاعی ذهن و فکرشان فروخفته است.
از این رو می توان گفت که یک برنامه فارغ از آن که هدف آموزشی داشته باشد یا نداشته باشد، برای یک کودک مملو از آموزش های مختلف از جهان بینی تا سبک زندگی است؛ زیرا در هر سرگرمی بیش از انتظار سازنده و مخاطب، اطلاعات پنهان فراوانی در مورد سبک زندگی، ارتباطات، مشکلات و معضلات اجتماعی و آداب و رسوم منتقل می شود.
حساسیت موضوع از این جهت بیشتر است که بخش اعظمی از آموخته های دوران کودکی معمولاً تا آخر عمر برای انسان باقی می ماند.
روزنامه هگمتانه یکی از روزنامه های صبح همدان است که با مدیر مسوولی "علیرضا معتمد زاده" به چاپ می رسد.
576/2624
20/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
تازههای دنیای فناوری ابزاری که کودکان 10 ساله را برنامهنویس میکند
تازههای دنیای فناوریابزاری که کودکان 10 ساله را برنامهنویس میکندابزاری موسوم به کانو که به بچههای دبستانی یاد میدهد چطور باید کدنویسی کنند و بیشباهت به رایانههای ساده نیست در دسترس عموم قرار گرفته است به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس به نقل از ورج شرکت سازندکودکان فارسانی در برنامه ورزش همگانی شرکت کردند
کودکان فارسانی در برنامه ورزش همگانی شرکت کردند خبرگزاری پانا همزمان با روز جهانی کودک بیش از 1500 کودک شهرستان فارسان در برنامه ورزش همگانی شرکت کردند ۱۳۹۳ شنبه ۱۹ مهر ساعت 20 27 به گزارش خبرگزاری پانا همزمان با این روز بیش از 1500 نفر از کودکان مهد کودک ها و مدارس ابتدایی شهاجرای ویژه برنامه روز کودک در کرج/ پارک نبوت و خانواده میزبان کودکان میشود
اجرای ویژه برنامه روز کودک در کرج پارک نبوت و خانواده میزبان کودکان میشود مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز از اجرای ویژه برنامه روز کودک در پارکهای کرج خبر داد عباس زارع مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت سازاستانداردهای بیش از حد والدین کودکان را لجباز می کند
استانداردهای بیش از حد والدین کودکان را لجباز می کند یک روانشناس کودک گفت توقعات پیش از حد والدین و تامین نیازی که کودک آن را با پرخاشگری طلب کرده از عمده ترین دلایل لجبازی کودکان است مهدیه رضایی روان شناس در گفتگو باخبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران افزود یکی از عمده ترین دلااجرای 100 ویژه برنامه برای کودکان جنوب تهران
اجتماعی شهری به مناسبت روز جهانی کودک انجام می شود اجرای 100 ویژه برنامه برای کودکان جنوب تهران معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 20 از اجرای صد ویژه برنامه آموزشی فرهنگی و تفریحی برای کودکان در مراکز فرهنگی و خانه های کودک سراهای محله این منطقه جنوبی خبرداد به گزارش خبرگآموزش حقوق دانش آموزي و کودکان در رأس برنامه هاي اين وزارتخانه است
۱۵ مهر ۱۳۹۳ ۱۲ ۶ب ظ وزير آموزش و پرورش آموزش حقوق دانش آموزي و کودکان در رأس برنامه هاي اين وزارتخانه است وزير آموزش و پرورش با بيان اين که آموزش حقوق شهروندي از تاکيدات رئيس جمهور است گفت آموزش حقوق دانش آموزي و کودکان در رأس برنامه هاي وزارت آموزش و پرورش است به گزارش خبرمیکروبی که چاقی و لاغری کودکان را تعیین می کند
میکروبی که چاقی و لاغری کودکان را تعیین می کند محققان دریافتند بچه موش ها با سیستم ایمنی معیوب دارای سطوح بالاتری از یک میکروب در روده هستند که می تواند در مدفوع شناسایی شود به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران محققان کشف کرده اند در روده کودکانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارندبرنامههای روز جهانی کودک تشریح شد از تشکیل دبیرخانه دائمی تا برگزاری جشن بزرگ کودکانه
برنامههای روز جهانی کودک تشریح شداز تشکیل دبیرخانه دائمی تا برگزاری جشن بزرگ کودکانهبرنامههای روز جهانی کودک و هفته ملی کودک توسط مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تشریح شد به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس نشست خبری هفته ملی کودک با عنوان تشریح برنامههابيش از 40 شبکه ماهوارهاي ويژه کودک و نوجوان براي کودکان ما برنامه ميسازند
۱۵ مهر ۱۳۹۳ ۱۵ ۴۹ب ظ کائيدي عنوان کرد بيش از 40 شبکه ماهوارهاي ويژه کودک و نوجوان براي کودکان ما برنامه ميسازند مديرکل کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان لرستان گفت بيش از 40 شبکه ماهوارهاي ويژه کودک و نوجوان براي کودکان ما برنامه ميريزد به گزارش خبرگزاري موج محمدتقي کاحلقه کندوکاو فلسفی با کودکان برگزار میشود
دین و اندیشه اندیشکده ها بهمناسبت روز جهانی کودک حلقه کندوکاو فلسفی با کودکان برگزار میشود پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی 14 مهرماه به مناسبت روز جهانی کودک کارگاه حلقه کندوکاو فلسفی با کودکان را برگزار میکند به گزارش خبرگزاری مهر گروه فبک پژوهشکده حکمت معاصر پژوبازیگر سینما و تلویزیون مطرح کرد انتقاد از عدم برنامهریزی صحیح برای تولید فیلمهای کودکان و نوجوانان
بازیگر سینما و تلویزیون مطرح کردانتقاد از عدم برنامهریزی صحیح برای تولید فیلمهای کودکان و نوجوانانبازیگر سینما و تلویزیون با انتقاد از عدم برنامهریزی صحیح برای تولید فیلمهای کودکان و نوجوانان گفت اینگونه فیلمها برای کودکانی که روزی آینده این کشور را در دست خواهند گرفت ااجرای ویژه برنامه های تفریحی و آموزشی ویژه کودکان در محلات منطقه 11
یک هفته فقط برای کودکان اجرای ویژه برنامه های تفریحی و آموزشی ویژه کودکان در محلات منطقه 11 معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه 11از اجرای ویژه برنامه های تفریحی و آموزشی به مناسبت روز جهانی کودک 16 مهرماه در محلات 17 منطقه خبرداد به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران از روابط عمومیویژه برنامه کودکان نویسنده در روز جهانی کودک
ویژه برنامه کودکان نویسنده در روز جهانی کودک به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی کودک خانه فرهنگ حر ویژه برنامه کودکان نویسنده را پنجشنبه 17مهر ماه ساعت 10 در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می کند به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی فرهنگ سرای رتئاتر کودکان را با اهداف بشردوستانه آشنا مي کند
۱۷ مهر ۱۳۹۳ ۷ ۵۶ق ظ تئاتر کودکان را با اهداف بشردوستانه آشنا مي کند مديرعامل جمعيت هلال احمر استان همدان گفت تئاتر ضمن اجتماعي کردن بچه ها بشر دوستي و تعامل را به آنان آموزش مي دهد به گزارش خبرنگار موج از همدان بهروز کارخانه اي در بازديد از دبيرخانه جشنواره تئاتر کودک با بياکمال گرایی والدین ،کودکان را خجالتی میکند
کمال گرایی والدین کودکان را خجالتی میکند یک روانشناس گفت کمالگرایی انتقاد و نگرانی بیش از حد سبب گریز کودک از جامعه میشود یعقوب اسماعیلی روان شناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت جدای از مسائل ژنتیکی عمده علل کم رو بودن کودکان عدم رفت و آمد پدر و مبرنامهریزی مشخص و مناسبی برای آموزش کودکان در جامعه وجود ندارد
استانها جنوب اصفهان رابعه اسکویی در گفتگو با مهر برنامهریزی مشخص و مناسبی برای آموزش کودکان در جامعه وجود ندارد اصفهان - خبرگزاری مهر بازیگر سینما و تلویزیون گفت در جامعه امروز برای کودکان آموزش مشخص و مناسبی وجود ندارد رابعه اسکویی در حاشیه جشنواره فیلم کودک و نوجوان درپایه اصلی فعالیتهای مرتبط با کودکان باید در تشکلهای صنفی بنا شود/ تشریح برنامههای هفته کودک
فرهنگ و ادب ادیبات ایران دبیر جشن ملی هفته کودک پایه اصلی فعالیتهای مرتبط با کودکان باید در تشکلهای صنفی بنا شود تشریح برنامههای هفته کودک دبیر جشن ملی هفته کودک با اشاره به اینکه بهتر است پایه اصلی فعالیتهای مرتبط با کودکان در تشکلهای صنفی بنا شود گفت این انجمنها بچ-
سینما و تلویزیون
پربازدیدترینها