تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن در گرفتارى صبور است، و منافق در گرفتارى بى تاب.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826009600




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موانع سرمايه‌گذاري بلند مدت در ايران ريشه تاريخي دارد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: موانع سرمايه‌گذاري بلند مدت در ايران ريشه تاريخي دارد
ظرفيت‌هاي موجود در اقتصاد ايران زبانزد عام و خاص است، اما متأسفانه نهادينه شدن كسب سود از طريق سرمايه‌گذاري‌هاي كوتاه مدت و ميان‌مدت موجب شده تا عمده اين ظرفيت‌ها بالقوه باقي بماند
نویسنده : مليحه مرادي‌شجاع 
 ظرفيت‌هاي موجود در اقتصاد ايران زبانزد عام و خاص است، اما متأسفانه نهادينه شدن كسب سود از طريق سرمايه‌گذاري‌هاي كوتاه مدت و ميان‌مدت موجب شده تا عمده اين ظرفيت‌ها بالقوه باقي بماند و اين در حايل است كه آزادسازي ظرفيت‌هاي اقتصاد ايران نياز به سرمايه‌گذاري‌هاي بلندمدت دارد. پروژه‌هاي سودده در حوزه‌هاي نفت و گاز، معدن و كشاورزي و... عمدتاً نيازمند سرمايه‌گذاري‌هاي درازمدت هستند ولي به دليل آنكه منابع دولت به عنوان بزرگ‌ترين بازيگر اقتصاد ايران محدود است و سرمايه‌هاي بخش خصوصي نيز برپايه ديدگاه كوتاه مدت و ميان مدت در كانال سرمايه‌گذاري وارد مي‌شود، ظرفيت‌هاي موجود در اقتصاد ايران همچنان بالقوه و بكر باقي مانده است.
در اين ميان جا دارد نهادينه شدن سرمايه‌گذاري با ديد كوتاه‌مدت و ميان مدت را در اقتصاد ايران مورد كنكاش و ريشه‌يابي قرار دهيم تا چاره كار از اين رهگذر ريشه‌يابي شود.
به نوشته محققان، صاحبان سرمايه در ايران، در گذشته دور هم با توجه به شرايط تاريخي و سياسي ايران، علاقه زيادي به سرمايه‌گذاري‌هاي بلندمدت و قبول ريسك نشان نمي‌دادند دليل آن را بايد در حوادث و جريانات تاريخي اين كشور جست‌وجو كرد چون مردم ايران در گذشته پيوسته در معرض حمله و تجاوز ايلات و قبايل چادرنشين نيمه وحشي يا كشورهاي همسايه قرار داشتند و اموالشان توسط متجاوزان به غارت برده مي‌شد. افزون بر تهديدهاي مكرر خارجي، در مواقع صلح و ثبات هم شاهان و حكمرانان ظالم و عمال آنها در ولايات همواره چشم طمع به مال مردم داشته و از دست درازي به دارايي‌هاي آنها ترسي به خود راه نمي‌دادند. به طور مثال در دوره قاجاريه مصادره اموال مردم از سوي حكام دولتي، غارت كاروان‌ها از سوي قشون و گرفتن پول‌هاي بي‌حساب از مردم و بازرگانان، افزون بر ماليات‌ها به طور معمول مرسوم بوده است. بدين جهت است كه سرمايه‌داران ايراني از گذشته دور هيچگاه احساس امنيت نكرده و نمي‌توانستند نسبت به حفظ و بقاي اموال و دارايي‌هاي خود در آينده اطمينان كافي داشته و اقدام به سرمايه‌گذاري كنند. لذا هم‌اكنون عدم امنيت سرمايه مسئله‌اي مهم و عامل بازدارنده درترغيب بخش خصوصي به سرمايه‌گذاري محسوب مي‌شود.
به همين جهت بر خلاف نوآفرينان در غرب، سرمايه‌داران ايراني اغلب از انتخاب راه‌هاي پرخطر و قبول ريسك و انتظار طولاني گريزان بوده و خود را با انجام سرمايه‌گذاري‌هاي بلندمدت متعهد به صنعتي كردن كشور نمي‌بينند، در حالي كه در غرب، ژاپن و تجربيات كشورهاي تازه صنعتي شده آسيا مانند كره‌جنوبي نشان مي‌دهد كه رمز موفقيت آنها در توسعه، تلاش براي سود بيشتر نبوده بلكه هدفشان در درجه اول توليد بيشتر با كيفيت بهتر و قيمت ارزان‌تر جهت نفوذ در بازارهاي جهاني در بلندمدت بوده است. اما ديدگاه سرمايه‌گذاران در ايران، به دست آوردن سود زياد در مدت كم و انتخاب كم‌خطرترين راه‌هاست. آنها تلاش مي‌‌كنند  به هر طريقي شده با استفاده از كمك‌هاي دولتي ثروت خود را در كوتاه مدت به چند برابر برسانند و معمولاً به دليل ضعف ابزارهاي پولي و مالي كشور و اعمال نفوذهايي كه در جريان تصميم‌گيري‌ها مي‌شود در اهداف خود موفق هستند.
شاهد ادعاي فوق بررسي خريد و فروش‌هايي كه در بازار سهام انجام مي‌گيرد، است. اگر برخي از معاملات عمده بازار سهام ردگيري شود به اين نتيجه مي‌رسيم كه عمده سرمايه‌گذاري‌ها با هدف نوسان‌گيري و كسب سود در كوتاه مدت انجام مي‌گيرد كه اين امر قابل تعميم به ساير بخش‌هاي اقتصادي چون بانك، زمين و مستغلات، ارز و طلا و خودرو مي‌باشد. همين نهادينه شدن انجام سرمايه‌گذاري با ديد كوتاه مدت موجب شده تا دولت به تنهايي بار سرمايه‌گذاري در بخش‌هايي چون نفت و گاز، حمل و نقل و... كه به طور معمول بازدهي در اين بخش‌ها در بلندمدت حاصل مي‌شود را به دوش بكشد و در اين بين با وجود سرمايه‌ كلان در داخل كشور دولت همچنان به راهكارهاي تأمين سرمايه از خارج از كشور چون فاينانس و يا بيع متقابل چشم بدوزد. در پايان از قواي سه گانه درخواست مي‌شود تا با بررسي موانع سرمايه‌گذاري بلندمدت در ايران تك تك موانع را از ميان بردارند تا ظرفيت‌هاي بالقوه موجود در اقتصاد بالفعل شوند و از اين رهگذر ضمن دستيابي به توسعه اقتصادي، رفاه عمومي نيز در جامعه حاصل شود.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن