واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
وعده گمرکی طیب نیا
وزیر امور اقتصادی و دارایی از رسیدن گمرک ایران به رتبه سوم دنیا تا سال 96 خبر داد.
ایسنا: علی طیب نیا در مراسم رونمایی از سامانه جامع الکترونیک گمرک با بیان اینکه کشور ما در یک موقعیت ممتاز و استراتژیک که استعداد و زمینه لازم برای تبدیل شدن به یک قطب تجاری بزرگ را فراهم میکند قرار دارد، گفت: از سوی دیگر اسناد بالادستی و سیاستهای اقتصاد مقاومتی ایجاب میکند در این زمینه تلاش جدی داشته باشیم. هر چند که رشد اقتصادی مستمر باید از ویژگی درونزا بودن برخوردار باشد اما در عین حال باید برونگرا بوده یعنی از ظرفیتهای جهانی نیز استفاده کند.
وی با بیان اینکه کشور عراق دارای ظرفیتهای فراوانی است، اظهار کرد: عراق کشوری است با درآمد بالا و زمینه ساخت و ساز زیادی نیز در این کشور وجود دارد چرا که در حال بازسازی است و سرمایهگذاران ایرانی نیز میتوانند در این کشور سرمایهگذاری کنند. از سوی دیگر چین کشور بزرگی است که تاکنون عمدتا در زمینه تولید و صادرات عمل می کرد و سهم بسیار کمی از تولیداتش یعنی حدود 30 درصد در داخل آن کشور مصرف میشد.
وزیر اقتصاد افزود: به همین دلیل رفاه مردم در سطح نازلی قرار داشت و اقتصاد این کشور به واسطه وابسته بودن به صادرات آسیبپذیر بود بنابراین چین برنامه دارد که مصرفش را از تولیدات خود گسترش دهد. به همین دلیل ایران میتواند از این ظرفیت استفاده کند.
طیب نیا با بیان اینکه در کنار این ظرفیتها با مشکلات و موانع فراوانی در زمینه زیرساخت ها و قوانین و مقررات روبرو هستیم تصریح کرد: ما در سال 2014 از لحاظ شاخص توانمندسازی تجاری در بین 138 کشور رتبه 131 را داشتیم و رتبه ما در حوزه تجارت فرامرزی از بین 183 کشور، 153 بود.
وی با بیان اینکه در زمینه تجارت فرامرزی با مشکلات زیادی مواجهیم گفت: این صرفا نتیجه عملکرد یک سازمان یا دستگاه نیست بلکه گمرک یکی از دهها دستگاهی است که در این زمینه دخیل است و به تنهایی نمیتواند جایگاه ایران را تثبیت کند اما به عنوان یک سازمان پیشگام میتواند نقش عمدهای را در بهبود فضای کسب و کار در حوزه تجارت فرامرزی ایفا کند.
طیب نیا با بیان اینکه گمرک توانسته به نحو معنی داری فضای کسب و کار را در حوزه تجارت خارجی بهبود ببخشد گفت: به واسطه اقدامات گمرک زمان و هزینه کمتر شده و واردکنندگان و صادرکنندگان در شرایط مناسبتری کار خود را انجام میدهند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه وزارت اقتصاد سال 93 را با یک برنامه راهبردی جامع آغاز کرد تصریح کرد: تمام 22 دستگاه تابع این وزارتخانه از جمله گمرک دارای سند راهبردی شدهاند که براساس سند گمرک قرار است تعداد دروازههای مشترک مرزی با کشورهای همسایه به عدد 9 رسیده و زمان ترخیص کالا در واردات به 8 ساعت و در صادرات به 6 ساعت کاهش یابد. از سوی دیگر براساس این سند هزینه ترخیص کالاهای وارداتی به 200 دلار و کالاهای صادراتی به 150 دلار کاهش پیدا خواهد کرد.
وی افزود: در بخش تجارت فرامرزی شاخص مربوطه تا سال 96 دورقمی شده و تا سال 1404 در منطقه اول خواهیم بود. همچنین از نظر شاخص لجستیکی باید رتبه سوم را در میان گمرکات جهان کسب کرده و اسناد گمرکی تا سال 96 در واردات به 5 سند و در صادرات به 2 سند کاهش پیدا میکند.
طیب نیا خاطرنشان کرد: پایش و نظارت بر سازمان ها و همچنین اعطای امتیازات به افراد و دستگاهها براساس همین سند انجام میشود.
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]