واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > فارس گزارش خبری/
فارس سال پربارشی در پیش دارد/ متولیان ازمطالعات جوی مراکز علمی استفاده کنند
شیراز-خبرگزاری مهر: مرکز پژوهشهای جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز اعلام کرده که فارس سال پربارش تری را نسبت به گذشته در پیش رو دارد و تاکید دارد که نتایج مطالعات این مرکز که اکنون مورد استفاده قرار نمی گیرد باید از سوی دسگاه ها بهره برداری شود تا برای منابع آبی استان برنامه ریزی جدی اتخاذ کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، خشکسالی چند سالی است که گریبان فارس را گرفته و در سایه بی توجهی به پیش بینی ها و مدیریت مصرف، هر روز نیز منابع آبی استان تقلیل یافت. این در حالیست که مراکز علمی از روز اول روند خشکی و کم بارشی در استان را پیش بینی کرده و هشدار داده بودند اما متولیان امر هیچگاه به جدیت از مطالعات علمی برای انجام اقدامات پیشگیرانه و مقابله ای بهره نبردند تا اینکه طی خشکسالی های مستمر منابع آبی استان به حدی کاهش داد که قسمت اعظمی از کشاورزی فارس از کار افتاد. مرکز پژوهشهای جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز یکی از این مراکز است که به صورت کاملا علمی تغییرات جوی را مورد رصد و مطالعه قرار می دهد اما هیچ ارگانی علاقه ندارد برای برنامه ریزی های خود از این مطالعات علمی و موثر استفاده کند و این مطالعات در آرشیو این مراکز علمی فقط خاک می خورند. مدیر این مرکز در عین حال برای امسال استان فارس ، سال پر بارشی را پیش بینی می کند و تاکید دارد که مسئولان امر باید از این فرصت برای مدیریت مصرف آب بهره مناسب ببرند. سید محمد جعفر ناظم السادات در گفتگو با خبرنگار مهر بیان دارد: مطالعات در خصوص کم آبی ،بارش وبسیاری دیگراز پدیده ها در گرو وقوع جوی اقیانوس آرام است واین پدیده ها معمولا از چندی پیش پدیدار می شود و متخصصان امر آن را جویا و مطالعاتشان تکمیل تر خواهد شد ودر اختیار مسئولان مربوطه قرا می گیرد تا برنامه ریزی های مقابله ای دقیق تر شود اما این مطالعات هیچگاه توسط دستگاه های متولی مورد استفاده قرار نمی گیرد.
وی بابیان اینکه متاسفانه این مطالعات هیچگاه مورد توجه مسئولین مربوطه قرار نمی گیرد، تصریح کرد: هرساله نیز بدلیل عدم اطلاع رسانی دقیق ، کشاورزان با خسارت های سنگینی روبرو می شوند. امسال پیش بینی می شود بارش ها در فارس بیشتر از سال گذشته باشد این عضو هئیت علمی دانشگاه شیرازتاکید کرد: خوشبختانه پیش بینی های جوی استان بیانگر آن است که سال پر آبی را در فارس شاهد باشیم وبارش ها در اواخر فصل پائیز ادامه خواهد داشت وتا فصل زمستان تداوم دارد. ناظم السادات تاکید کرد: این امر بیانگر آن است که مسئولان مربوطه برای ذخائر آبی وهمچنین برای کشاورزان برنامه ریزی های دقیق تری را انجام دهند تا بهره مندی از نزولات آسمانی مطلوب تر انجام بشود. رییس مرکز پژوهشهای جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز خطاب به مسئولان استان گفت: هنوز هیچ سازمان ویا نهاد مربوطه درخواستی نداشته تا اطلاعات بدست آمده از پیش بینی های جوی را در اختیارشان قرار دهیم تا ضررهای استان در بخش های کشاورزی کمتر بشود. علم هواشناسی وکاربرد آن را راجدی نمی گیرند وی یکی از شاخصه های اقتصادی وتوسعه ای هر کشور را در گروه برنامه ریزی های دقیق ومدون در بخش هواشناسی دانست وافزود: متاسفانه علیرغم اینکه امروزه در استان فارس همانند دیگر استان ها این علم دقیق تر شده، ولی هیچگاه علم هواشناسی رامورد توجه قرار نداده اند. ناظم السادات تاکید کرد: تا زمانی که خود ناچار به تحمل تبعات مشکلاتی همچون خشکسالی نباشند، موضوع را جدی نمی گیرند وامروزه نیار به منابع آبی بیشتر از گذشته شده ودرگیری به راه افتاده ودر مقیاس کوچک آن از دو همسایه تا دو کشور آغاز شده و هر ساله این امر روبه افزایش است. این عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز تاکید کرد: متاسفانه هم اکنون ذخائر آبی استان تهی شده و منابع آبی استان فارس علاوه بر اینکه در وضعیت نامطلوبی قرار گرفته،وضعیت مدیریت استفاده از ذخائر باقیمانده از آ نیز چندان حال خوشی ندارد.
وی باانتقاد براینکه در طول سال های گذشته بیشتر به مدیریت تامین آب پرداخته ایم در حالی که باید بیشتر توجه مان را معطوف به مدیرت مصرف می کردیم، تصریح کرد: در طول این سال ها تنها به فکر افزایش سد و تأمین آب بوده ایم در حالی که باید مدیریت مصرف آب را در دستور کار قرار می دادیم. او با انتقاد از شیوه تأمین آب برای کلانشهرهایی همچون تهران یادآور می شود: در طول این سال ها تنها به فکر افزایش سد و تأمین آب بوده ایم در حالی که باید مدیریت مصرف آب را در دستور کار قرار می دادیم. ناظم السادات در ادامه مقابله با کم آبی را معطوف به اصلاح روش های فعلی مصرف آب از سوی شهروندان اعلام کرد و گفت: جمع آوری آب های خاکستری و استفاده از آنها در مصرف روزانه، گامی مؤثر در برخورد با کم آبی است شکی نیست که با استفاده از راهکارهای عنوان شده از سوی کارشناسان می توان با مشکل کم آبی مقابله کرد.
۱۳۹۳/۷/۱۲ - ۰۹:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]