واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ مهر ۱۳۹۳ (۲:۱۱ق.ظ)
در انديشگاه فرهنگي كتابخانه ملي؛ برگزاري نشست نقد و بررسي كتاب دين و جهاني شدن نشست تخصصي نقد كتاب دين و جهاني شدن ديروز با حضور تدوين گر كتاب، دكتر محمدرضا دهشيري، عضو هيأت علمي دانشكده روابط بين الملل وزارت امور خارجه، در انديشگاه فرهنگي كتابخانه ملي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين نشست كه با حضور دكتر محمدرضا آيت اللهي، رئيس انجمن فلسفه دين ايران و دكتر گواهي، داراي مدرك دكتراي اديان و دين شناسي تطبيقي، به عنوان داوران اثر برگزار شد، ابتدا دكتر دهشيري بيان داشت، از انديشگاه كتابخانه ملي به دليل برگزاري اين نشست تشكر مي كنم و اميدوارم اين گونه نشست ها در اين مكان فرهنگي ادامه يابد.
دهشيري افزود: اين كتاب جزء نخستين آثار و شايد اولين آنها در حيطه دين و جهاني شدن باشد و در تهيه آن انديشمندان و پژوهشگران مركز ملي مطالعات جهاني شدن همراهي داشتند.
اين استاد دانشگاه در توضيح محتواي كتاب گفت: كتاب از چند مقاله تشكيل شده است و از ابعاد مختلف به بحث جهاني شدن و دين پرداخته است.
وي تصريح كرد: به طور كلي دو نگاه خوشبينانه و بدبينانه در زمينه رابطه دين و جهاني شدن وجود دارد كه نگاه خوشبينانه ناظر بر ارتباط متقابل اين دو هست و نگاه بدبينانه در زمينه تخريب يكي از اين دو توسط ديگري نظر دارد.
در نگاه خوشبينانه جهاني شدن چون فرايندي تعميمي است و فضاي مساعدي را براي نقش آفريني اديان ايجاد مي كند. دهشيري ادامه داد: برخي معتقدند كه با توجه به خلاء معنويت در قرن بيستم، با كمك رسانه ها و عرصه جهاني شدن مي توان در قرن بيست و يكم اين خلاء را پر كرد.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: بايد بپذيريم كه در عين اينكه تنوع وجود دارد و كثرت روش ها وجود دارد، ولي؛ اديان به دليل اينكه بر جهاني شدن علم و اخلاق تأكيد دارند، مي توانند جنبه جهان شمول پيدا كنند.
در ادامه نشست، دكتر گواهي، به عنوان نقد كننده كتاب گفت: اولين چيزي كه توجه خواننده اين كتاب را جلب مي كند اين است كه فصول كتاب، خيلي تناسب ندارند.
وي با بيان اين نكته كه كتاب از وجاهت و محتواي خوبي برخوردار است، اضافه كرد: متأسفانه مقالات ارائه شده در اين كتاب در تراز يكساني نيستند و نمي توانند پا به پاي هم مباحث را مطرح كنند.
او افزود: كتاب در مجموع ارزشمند است، ولي؛ برخي از مفاهيم نظير مفاهيم ديني، خوب تفسير نشده اند. دكتر گواهي وجود برخي از اغلاط انشايي را نيز از جمله مشكلات كتاب ذكر كرد.
همچنين دكتر آيت اللهي نيز با تشكر از نويسندگان كتاب، آن را گام ابتدايي و محكم مركز ملي مطالعات جهاني شدن در زمينه بحث دين و جهاني شدن ناميد و بيان كرد: بيشتر كتاب، مقالات مفهومي دارد و راهكار عملي در آن كمتر مشاهده شده است.
وي افزود: ما بايد واقع بينانه مباحث جهاني شدن را دنبال كنيم و ايران به دليل سابقه ديني طولاني كه دارد، شايستگي بسياري در اين زمينه دارد.
گفتني است كتاب دين و جهاني شدن توسط انتشارات مركز ملي مطالعات جهاني شدن در سال 1393 به چاپ رسيده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]