واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مهر ۱۳۹۳ (۱۰:۲۴ق.ظ)
مقاله دانشجوي واحد علوم و تحقيقات در کنفرانس مواد زائد جامد در امريکا پذيرفته شد مقاله دانشجوي واحد علوم و تحقيقات در کنفرانس بين المللي مديريت و تکنولوژي مواد زائد جامد در ايالات متحده امريکا به صورت سخنراني ارائه و در مجله "Journal of Solid Waste Technology and Management "به چاپ خواهد رسيد.
به گزاش خبرگزاري موج، کنفرانس بين المللي مديريت و تکنولوژي مواد زائد جامد هر ساله با حضور جمع کثيري از محققان، فرهيختگان، مديران محيط زيست جهان در ايالات متحده امريکا برگزار مي شود. همچنين دوره سي ام اين کنفرانس در بهار سال 94 در شهر فيلادلفيا ايالت پنسيلوانيا در دانشکده فني مهندسي دانشگاه Widener امريکا برگزار خواهد شد.
کاوه خيرخواه رحيم آباد دانشجوي کارشناسي ارشد مهندسي محيط زيست واحد علوم و تحقيقات به مقاله خود با عنوان " ارزيابي و حذف فلزات سنگين منگنز، کروم و مس از شيرابه اماکن دفن پسماند شهري توسط فرآيندهاي الکتروشيميائي و استفاده از خاک پوششي همراه با آهک" اشاره کرد و افزود: دفن بهداشتي، يک روش قابل قبول و مطمئن براي دفع مواد زايد جامد شهري است. برنامهريزي، طراحي، آمادهسازي و هدايت صحيح عمليات و رعايت اصول مهندسي از مشخصههاي دفن بهداشتي ميباشد.
وي با بيان اين مطلب که دفن زباله يکي از قديميترين و سنتيترين شيوههاي برخورد با زباله است که در حال حاضر نيز در بيشتر کشورهاي جهان معمولترين روش براي حل مشکل زباله است، ادامه داد: يک مکان دفن زباله که به خوبي ساخته و اداره شود ميتواند شيوهاي بهداشتي و در عين حال ارزان براي حل مشکل زباله باشد. اما در صورتي که اين کار با رعايت اصول همراه نباشد، چنين مکاني براي محيط زيست بسيار خطرناک خواهد بود.
خيرخواه افزود: شيرابه حاصل از دفن پسماندهاي شهري يکي از آلوده ترين پسابها است که مي تواند موجب آلودگي محيط زيست به ويژه منابع آب سطحي و زيرزميني شود. تصفيه شيرابه به ويژه در مناطقي که دفن پسماند به صورت بهداشتي انجام نمي شود، مشکلات بسياري به همراه دارد.
اين محقق واحد علوم و تحقيقات با بيان اينکه برحسب سن، شيرابه را به دو دسته جوان و کهنه تقسيم مي کنند، تصريح کرد: شيرابه جوان متعلق به زمين دفن با عمر کمتر از ۱ تا ۲ سال و شيرابه کهنه متعلق به زمين دفن با عمر بيش از ۵ تا ۱۰ سال است .هرچند در نمونه هاي مورد استفاده در مطالعه موردي سايت دفن پسماند کهريزک، شيرابه قديمي بار آلودگي بالاتري نسبت به شيرابه هاي تازه در همان زمين دفن داشت.
وي افزود: نمونه شيرابه مورد استفاده از درياچه شيرابه زمين دفن پسماند شهري کهريزک تهران در شش نوبت برداشته شد. نمونه ها در ظرف هاي پلاستيکي 5 ليتري جمع آوري و در شرايط استاندارد به آزمايشگاه منتقل و در دماي 4 درجه سانتي گراد نگهداري شد و سريعاً ميزان COD آن مورد آناليز pH، فلزات سنگين (منگنز، کروم و مس) ، هدايت الکتريکي قرار مي گرفت.
خيرخواه اضافه کرد: شيرابه محل دفن بهداشتي مواد زائد جامد حاوي غلظت بالايي از فلزات سنگين هستند که بدون تصفيه درمحيط زيست تخليه مي شوند، دراين تحقيق از فرآيند ترسيب الکتروشيميايي براي حذف فلزات سنگين از شيرابه محل دفن استفاده شده است. به دليل سيال بودن اگر شيرابه بدون هيچ گونه تصفيه اي در محيط رها شود باعث آلودگي آب هاي سطحي، زيرزميني و خاک مي شود. لذا قبل از دفع در محيط زيست تا رسيدن به استاندارد تخليه مي بايست تصفيه شود.
وي خاطرنشان کرد: به طور کلي نتايج تحقيق نشان داد که فرايند الکتروکواگولاسيون با دارا بودن مزايايي چون سازگاري با محيط زيست و بازده مناسب مي تواند به عنوان يک روش مناسب در حذف فلزات سنگين از شيرابه معرفي گردد و براي تصفيه شيرابه مرکز دفن شهر کهريزک با وجود غلظت هاي بالاي COD، مواد سمي که اثر بازدارندگي بر فعاليت بيولوژيکي ميکروارگانيزم ها مي گذارد به عنوان يک روش مطلوب مطرح مي شود.
مقاله "ارزيابي و حذف فلزات سنگين منگنز، کروم و مس از شيرابه اماکن دفن پسماند شهري توسط فرآيندهاي الکتروشيميائي و استفاده از خاک پوششي همراه با آهک (مطالعه موردي: مرکز دفن پسماند کهريزک)" با همکاري کاوه خيرخواه رحيم آباد دانشجوي کارشناسي ارشد مهندسي محيط زيست دانشکده محيط زيست و انرژي واحد علوم و تحقيقات و رقيه گونه فراهاني کارشناس بهداشت محيط تهيه و تدوين شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]