واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: "مسعو ده نمکی" در برنامه "هفت:
همیشه نگران خودم هستم که به تکرار در فیلمهای بعدیام نیفتم / همیشه از پیروزیها حرف زدهایم نه از شکستها
"مسعو ده نمکی" در برنامه "هفت گفت: همیشه از پیروزیها حرف زدهایم نه از شکستها؛ اگر شکستها را نشان ندهیم عظمت پیروزیها را نمیتوانیم به تصویر بکشیم چون دشمن کوچک میشود.
به گزارش خبرنگار رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران برنامه "هفت" ساعاتی پیش در پنجمین شب از ویژه برنامه خود در هفته دفاع مقدس میزبان "مسعو ده نمکی" کارگردان سینما بود.
"مسعود ده نمکی" در این برنامه گفت: من اگر بخواهم واقعیت امر را بگویم و تفره نروم باید بگویم که استقبال از فیلمهای من لطف خدا بوده است؛ خدا دید ما غریب هستیم پس خلاٌ را خودش پر کرد به همین دلیل من نگاه کارشناسانه به این امر ندارم البته در کنار لطف خدا بعضی از موارد مانند احترام قائل شدن برای مخاطب، گفتن نادیدهها و ناگفتهها و حرف زمان خود را زدن تاثیرگذار بود.
وی ادامه داد: آقای حاتمیکیا گفت به جای اینکه "ده نمکی" را تخطئه کنید ببینید که چرا این اتفاق میافتد، همه آن که اتفاق نیست، من معتقدم که اخراجیها حرف نویی داشت برخی میگویند که دنبالهرو یک فیلم دیگر بود اما پس چرا درآن زمان ازآن فیلم استقبال نشد؟ البته من این فیلم را نفی نمیکنم.
این کارگردان اظهار داشت: جذابیت جزو سینماست و باید باشد نه اینکه ما چیزی را بسازیم و بگوییم شاید کسی ببیند و شاید کسی نبیند؛ سینما سه ضلع صنعت، رسانه و هنر است اگر مخاطب نداشته باشد دیگر نامش سینما نیست. سینما باید بخشی از واقعیت باشد، بخشی از واقعیتها را مردم میدانستند اما در فیلمها بیان نمیشد اما همهی این موارد موثر است.
ده نمکی تصریح کرد: همهی فیلمسازان ما آرزو دارند فیلمهایشان پرمخاطب باشد؛ گرچه هر فیلم پرفروشی لزوما فیلم خوبی نیست اما میتوان مضامین آنی را با زبان عامهپسند مطرح کرد و اصلا هنر یعنی همین.
وی افزود: در مثنوی معنوی هم مولانا مفاهیم والا را به زبان قصه و عامهپسند بیان میکند و هنر بیشتر این است که حرف را لایه لایه مطرح کنیم، حالا یک گروه از مردم این لایهها را میفهمند و گروهی دیگر برخی دیگر از لایهها را متوجه میشوند. دورهی دعوا تمام شده، من با کسی جدل کلامی و بحث روزمره ندارم؛ چه کسی درک کند چه نکند من در فیلمهایم سعی میکنم مسائل پیچیده را سادهسازی کنم اما گروهی با پیش داوری نسبت به کارگردان و مضامینی که من به آنها نزدیک میشوم به فیلمهایم با حجاب نگاه میکنند و برای همین آنها را نمیپسندند؛ من معتقدم مخاطب کنونی سادهپسند و عامه نیست زیرا ما 14 میلیون تحصیلکرده داریم که آنها به طور قطع مخاطب عام محسوب نمیشوند.
این کارگردان عنوان کرد: همیشه نگران خودم هستم که به تکرار در فیلمهای بعدیام نیفتم، "اخراجیها1" نمادسازی در عرفان بود مجید سوزوکی نماد یک عارف و میرزا نماد یک پیر راهنما به حساب میآمد که من مفاهیم آن را به درام و داستان تبدیل کردم؛ برخی از دوستان اینها را نمیفهمند اما مردم میفهمند؛ چه میشود که در سینما هم مخاطب مذهبی، هم جوان امروزی که میگویند دینگریز است به سینماها جذب میشوند و برای فیلمهای دفاع مقدس اشک میریزند و میخندند.
ده نکی بیان کرد: در "رسوایی" نیامدم آخوند سکولار را مطرح کنم بلکه به آخوند ی پرداختم که به مسائل اجتماعیاش میپردازد حتی اگر آبرویش به خطر بیفتد؛ چطور میشود چنین فیلمی بدون تبلیغات آنچنانی درحالیکه در لایههای آن به تعداد بسیاری از روایات پرداخته شده بود 5 میلیارد بفروشد اما حتی منتقد مذهبی ما نمادسازی ها را در فیلم نفهمد.
وی ادامه داد: ما باید ببینیم سینما را برای چه میخواهیم؟ چرا سالنهای ما باید خالی باشد؟ باید آسیبشناسی شود که چرا این اتفاق رخ میدهد؛ تلویزیون و شبکه خانگی امروزه رقبای سینما محسوب میشوند زیرا مخاطب به راحتی میتواند در خانهاش بنشیند و تخمه بشکند به جای آنکه به سینما برود و هزینه کند، ما اگر میخواهیم سینما داشته باشیم باید قواعد و الزامات آن را بپذیریم اگر فیلم را برای خودمان میسازیم پس تکلیف مردم چه میشود؟
کارگردان "رسوایی" عنوان کرد: وظیفهی سینما آن است که اگر مردم به راهیان نور نمیروند راهیان نور را به خانهی آنها بیاورد؛ کاری که غربیها با سینما میکنند دقیقا همین است مثل جنگ ویتنام که برای آن فیلم میسازند و مخاطب دارد، چرا سینمای دفاع مقدس ما اینگونه مخاطب ندارد در حالیکه یک کارگردان غربی میگفت که ما خودمان میدانیم که جنگ ما در ویتنام یک جنگ تجاوزکارانه بود و بعد از جنگ به جای سرزنش سران کشورمان سربازانمان را سرزنش کردیم که چرا رفتید و جنگیدید؟ در حالیکه آنها وظیفهی خود را انجام دادند اما در مورد صدام کل دنیا میداند که او چه موجود متجاوزی بود و حتی وقتی جنگ با ایران تمام شد به کویت که بسیار با او همکاری کرده بود، حمله کرد.
این کارگردان اظهار داشت: به اسم فرار از شعار دادن حتی در تیپ شخصیتی رزمندههای جنگ تحریف میکنند و حتی نگاه ضدجنگ نیز حاکم شده است ما همیشه مردهای جبهه را نشان دادهایم از نامردهای جبهه نگفتهایم، همیشه از پیروزیها حرف زدهایم نه از شکستها؛ اگر شکستها را نشان ندهیم عظمت پیروزیها را نمیتوانیم به تصویر بکشیم چون دشمن کوچک میشود آن وقت چطور این جنگ هشت سال به طول انجامید؟
خبر در حال تکمیل است...
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۴:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]