واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: اولین گزارش نشست فیلمسازان بخش بین الملل جشنواره مقاومت روایت کارگردان آرژانتینی از ماجرای بمب گذاری سال 1994 در بوینس آیرس خبرگزاری پانا: نشست فیلمسازان بخش بین الملل با حضور ماریا پومیر، رافائل لارا، اکرم عدوانی و دیانا کمال الدین در سینما فلسطین برگزار شد.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۲ مهر ساعت 09:01
به گزارش سرویس فرهنگی پانا، نشست فیلمسازان بخش بین الملل با حضور ماریا پومیر، رافائل لارا، اکرم عدوانی و دیانا کمال الدین در سینما فلسطین برگزار شد.
در ابتدای این نشست ماریا پومیر که فیلمش درباره بمب گذاری در آرژانتین است گفت: باعث افتخار است که در ایران حضور دارم زیرا ایران برای من روحیه بخش بوده است. همانطور که اعلام شد فیلم من دریاره بمب گذاری سال 1994 در بونس آیرس است که 85 کشته به دنبال داشت.
وی در ادامه افزود: اولین فیلم من درباره یک فیلسوف بوده است که مسلمان می شود و ماجرای هولوکاست را زیر سوال می برد. این شخصیت در 50 سال اخیر بسیار معروف بوده است.
ماریا پومیر در ادامه خاطرنشان کرد: با اینکه 20 سال از این بمب گذاری می گذرد و با اینکه اسرائیل برای خود سیستم بمب گذاری مجهزی دارد به جای اینکه مقصر را پیدا کند از آن استفاده سیاسی کرده است.
وی در ادامه افزود: اسرائیل در پی این جریان 8 نفر از دولتمردان ایران را تحت تعقیب قرار داد و سعی داشت تا در رابطه ایران و آرژانتین خلل ایجاد کند اما امروز قضیه فرق کرده است.
این فیلمساز فرانسوی گفت: امروز در موقعیت جدیدی قرار داریم که ایران و آرژانتین تفاهم نامه ای را امضاء کردند و قرار شد بررسی مشترکی در آن شود و اوباما از شنیدن این خبر خوشحال شد و استقبال کرد اما مورد تهدید لابی های صهیونیستی قرار گرفت.
وی ادامه داد: این تفاهم نامه برای اقتصاد آرژانتین که این روزها در رکود است بسیار اهمیت دارد که با ایران ارتباط داشته باشد و اینکه مشخص شود چه کسانی این بمب گذاری را انجام داده بودند زیرا هنوز مقصر اصلی مشخص نشده است.
وی خاطرنشان کرد: دیانا کمال الدین به عنوان نماینده کارگردان «پادشاه شن ها» در این جلسه حضور دارد از او می خواهم که در این باره توضیح دهد.
در ادامه این نشست دیانا کمال الدین نیز گفت: من به عنوان نماینده نجدت کارگردان «پادشاه شن ها» در ایران حضور دارم و در این جشنواره شرکت کرده ام. به طور قطع شرکت ما در این جشنواره می تواند ادامه راه نجدت باشد زیرا راه طولانی بر سر راه فیلم های درام ، داستانی و کوتاه وجود دارد.
کمال الدین در ادامه افزود: نجدت کارگردان صاحب فکر و اندیشه است که می خواهد گروه های تروریستی را شناسایی کند. همانطور که می دانید امروز فیلم «پادشاه شن ها» در اوج قرار دارد که درباره فعالیت تکفیری ها است ضمن اینکه این فیلم جنجال زیادی را ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه فیلم پادشاه شن ها داستان پادشاه عبدالعزیز آل صعود را نشان می دهد گفت: این فیلم درواقع داستان پادشاهی را نشان می دهد که پادشاهی اش را با خون پایه گذاری کرد .
در ادامه این نشست رافائل لارا نیز گفت: برایم بسیار جالب است که یک فیلم مکزیکی مورد توجه این جشنواره قرار گرفته است و من در آن حضور دارم. این فیلم پنجم من است که درباره موضوعی تاریخی ساخته شده است و به صورت یک فیلم درام است.
وی در ادامه افزود: این فیلم از جهات مختلفی در سینمای مکزیک اهمیت دارد بزرگترین فیلم در سینمای مکزیک است که ساخته شده است. در مکزیک فیلم ها معمولا بین 1.5 تا 2 میلیون دلار ساخته می شود اما این فیلم با 9 میلیون دلار ساخته شده است و بزرگترین فیلم در تاریخ سینمای مکزیک محسوب می شود.
لارا خاطرنشان کرد: این فیلم درباره حساس ترین برهه تاریخی مکزیک است که به جنگ جهانی هم می پردازد و با اینکه مهمترین بخش تاریخ را مورد توجه قرار داده است اما به جریان مقاومت هم می پردازد.
وی با بیان اینکه این فیلم درباره امپراطوری مکزیک در برابر فرانسه است گفت: برای این فیلم تحقیق بسیار طولانی انجام دادیم و موضوع فیلم درباره هجوم فرانسه به مکزیک است. این هجوم به خاطر مسائل اقتصادی و کسب منابع مالی بود و در این جریا ن دولت مکزیک سعی داشت تا جنگ به پایتخت کشیده نشود اما سعی آنها بر این بود تا وارد پایتخت شوند و دلیل اصلی هم نجات ایالات متحده بوده است.
لارا همچنین خاطرنشان کرد: مردم مکزیک در این جنگ از نظر تعداد نصف فرانسه بودند و از نظر تجهیزات جنگی نیز بسیار ابتدایی بودند. این فیلم درباره مقاومت کشورهای ضعیف در مقابل کشورهای زورگو است که مقاومت می کنند و دستشان هم خالی است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]