واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
گرانی لوازمالتحریر معضلی برای خانوادههای کمدرآمد بروجرد
گرانی لوازمالتحریر به معضلی برای خانوادههای کمدرآمد بروجردی تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، با نزدیک شدن ماه مهر و آغاز سال تحصیلی جدید جنب و جوش خانوادهها برای تهیه مایحتاج دانشآموزان مانند کتب درسی، کیف و کفش، لباس فرم مدارس، لوازمالتحریر و... آغاز شده است. در این روزها بازار شهر شلوغ، پر رفت و آمد و مملو از خانوادههایی است که به همراه فرزندان خود برای تامین لوازمالتحریر و دیگر اقلام مورد نیاز تحصیلی آنها روانه بازار شدهاند. در این میان نرخ بالای برخی اقلام لوازمالتحریر آه از نهاد والدین درآورده، در حالی که دانشآموزان مصر به خرید لوازم لوکس و شیک مورد علاقه خود با طرح و تصویر زیبا بوده و با بیاعتنایی به گرانی اجناس با توسل به روشهای مختلف نظیر اصرار، خواهش، لجبازی و گاهی گریه و زاری در به کرسی نشاندن نظر خود تلاش میکنند. *حباب قیمت در بازار لوازمالتحریر بروجرد در این خصوص با یکی از شهروندان بروجردی گفت: گرانی لوازمالتحریر و وجود نرخهای مختلف موجب شده، آغاز سال تحصیلی برای بسیاری از خانوادهها به خصوص اقشار ضعیف و کمدرآمد جامعه با استرس و تنش روانی همراه باشد، چراکه توان خرید مایحتاج کودکان خود را ندارند.
ف.اکبری ادامه داد: نبود نظارت کافی از سوی نهادهای مسئول هم به این معضل دامن زده و موجب شده فروشندگان در ارائه اجناس سلیقهای عمل کرده و تنها سود خود را در نظر داشته باشند که این به نوبه خود به آشفتگی بازار دامن زده و در نهایت ضرر آن متوجه خانوادهها میشود. یک شهروند بروجردی در ادامه به خبرنگار فارس گفت: رشد قارچگونه دستفروشان و نبود برچسب قیمت روی محصولات از جمله عواملی است که در تعیین نرخ سلیقهای و ایجاد حباب قیمت موثر است. *ورود لوازمالتحریر بیکیفیت چینی به بازارهای داخلی م.گودرزی افزود: توزیع لوازمالتحریر از سوی مدارس در جلوگیری از نابسامانی به وجود آمده در بازار عرضه لوازمالتحریر موثر بوده و موجب فروکش کردن قیمت اجناس عرضه شده در بازار و منطقیشدن نرخ آنها میشود. وی ادامه داد: ارائه لوازم لوکس و شیک خارجی و وارداتی موجب گرایش دانشآموزان به خرید این محصولات شده و رکود فروش اجناس داخلی را به دنبال دارد. این شهروند بروجردی اضافه کرد: بسیاری از لوازمی که عرضه میشوند، اغلب چینی و بدون کیفیت لازم است و پس از چند روز کارآیی خود را از دست داده و ملزم به خرید دوباره این محصولات هستیم.
*حضور دستفروشان عامل تنش در نرخ لوازمالتحریر رئیس اتحادیه کتاب و لوازمالتحریر بروجرد در ادامه در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: امسال لوازمالتحریر ارائه شده در مقایسه با سال گذشته کمتر از 10 درصد افزایش قیمت داشته است. علیرضا حاجبی ادامه داد: حدود 60 کتابفروش در سطح شهرستان بروجرد فعالیت کرده و برخی لوازمالتحریر هم عرضه میکنند. وی تصریح کرد: بازرسان این اتحادیه، ادارات صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی، مجامع صنفی و اتاق اصناف بر فعالیت لوازمالتحریر فروشان نظارت کرده و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد. این مسئول اضافه کرد: افرادی که به صورت دورهگرد بساط کرده و بدون داشتن مجوز اقدام به فروش محصولات میکنند، به ایجاد تنش در نرخ اقلام عرضه شده در بازار دامن میزنند.
*ناآگاهی مردم به افزایش فعالیت دستفروشان دامن میزند رئیس اتحادیه کتاب و لوازمالتحریر بروجرد تصریح کرد: شغل این افراد مشخص نبوده و با توجه به نیاز روز فعالیت خود را تغییر میدهند. حاجبی ادامه داد: مراجع ذیصلاح در برخورد با این دسته از افراد شهرداری، صنعت، معدن و تجارت، اماکن نیروی انتظامی و اتاق اصناف هستند. وی خاطرنشان کرد: فعالیت دستفروشان علاوه بر اشغال معابر و ایجاد اختلال در روند رفت و آمد شهروندان، نابسامانیهای اجتماعی و ترافیکی را به دنبال دارد، بنابراین دستگاههای ذیربط باید در اسرع وقت نسبت به جمعآوری این افراد از سطح شهر اقدام کنند. این مسئول بیان داشت: برخی شهروندان با این تصور که قیمت ارائه شده توسط دستفروشان ارزانتر از فروشگاههاست، مایحتاج خود را از آنها خریداری میکنند. در حالی که این اجناس نامرغوب بوده و به دلیل نبود مکان ثابت فعالیت در صورت خرابی نیز امکان تعویض کالا و دسترسی به مبالغ پرداختی را ندارند. *ارائه فاکتور خرید توسط فروشندگان مجاز رئیس اتحادیه کتاب و لوازمالتحریر بروجرد با اشاره به اینکه فعالیت این قشر انسجام بازار را به هم ریخته، تاکید کرد: صاحبان فروشگاهها خواستار برخورد با این افراد هستند. حاجبی افزود: فروشندگان مجاز براساس فاکتور خرید و اعمال سود تعیین شده مجاز به نرخگذاری و فروش محصولات بوده و هرگونه تخلف در این زمینه قابل رسیدگی و پیگیری است. وی بیان داشت: فعالیت دستفروشان در آستانه آغاز سال تحصیلی مانع درآمدزایی کتابفروشیها شده است، بر این اساس مراجع ذیصلاح و مسئول باید نسبت به جمعَآوری آنها اقدام کنند. رئیس اتحادیه کتاب و لوازمالتحریر بروجرد تصریح میکند: توزیع لوازمالتحریر تحت عنوان تعاونی و یارانهای به هیچ وجه صحت نداشته و شهروندان باید آگاهانه و در حد نیاز خود اقدام به خریداری این لوازم کنند. ============= گزارش: حسین کردی ============= انتهای پیام/85001/گ۴۰
93/06/30 - 06:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]