تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترین کارها در نزد خدا نماز به وقت است ، آنگاه نیکی به پدر و مادر ، آنگاه جنگ در را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827404981




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شهریار شاعری که هیچگاه خود را اسیر واژه ها نکرد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شهریار شاعری که هیچگاه خود را اسیر واژه ها نکرد کیش – ایرنا - بیست وهفتم شهریور ماه به بهانه بزرگداشت مقام شاعر پرآوازه استاد محمد حسین شهریار در تقویم رسمی کشور به نام روز ˈشعر و ادب فارسیˈ نامگذاری شده است ،شاعری که همگان وی را با شعر ماندگار و اثر گذار او یعنی علی ای همای رحمت و منظومه حیدر بابا سلام می شناسند.


به گزارش خبرنگار ایرنا ، استاد شهریار یکی از نوابغ پهنه شعر و ادب فارسی است که توانایی او در سرودن انواع گونه های شعری همچون قصیده ، غزل ، قطعه ، مثنوی و شعر نیمایی از وی شاعری ماندگار در اذهان مخاطبان ساخته است ، او غزل را به سبک حافظ می سرود و از مهمترین ویژگی های اشعار وی می توان به سادگی ، شیوایی کلام و معانی عمیق او اشاره کرد ، او با استفاده از الفاظی ساده و عمیق به راحتی شعر می سرود و هیچگاه خود را اسیر واژه ها نساخت .
شهریار علاوه بر ذوق و قریحه ای بی مانند در سرودن اشعار از حافظه ای بی مانند برخوردار بود ،این توانایی سبب شده بود که در زبان ،ترکی، پارسی، عربی و فرانسه تسلط کاملی داشته باشد و اشعاری را نیز به این زبان ها بسراید .
اشعار شهریار همواره متناسب با نیاز و فضای جامعه سروده می شد و همواره بردل مخاطبان می نشست .
سرایش منظومه "حیدر بابا سلام " به زبان ترکی یکی از ماندگار ترین آثار وی در ادبیات معاصر شناخته شده و به عنوان شاهکار ادبیات آذری در ایران و جهان مطرح است چرا که عنصر عاطفه و احساس در آن دخیل است و بر خواننده و شنونده تاثیر عمیقی می گذارد .
وی هنر شگرفی در سرودن اشعار عارفانه ، دینی و آیینی داشت که شعر مشهور " علی ای همای رحمت " دارد ، اشعار عاشقانه وی نیز همچون " آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا " بسیار معروف است ، برخی موسیقیدانان همچون روح الله خالقی آهنگی برپایه اشعار وی نیز ساخته اند .
عمق تعلقات دینی و توجهات مذهبی شهریار به حدی است که عشق به ائمه اطهار(ع) در بسیاری از اشعار وی هویداست.
او در وصف حضرت رسول اکرم (ص) می گوید :
ستون عرش خدا قائم ازقیام محمد
ببین که سر بکجا می کشد مقام محمد
بجز فرشته عرش آسمان وحی الهی
پرنده پر نتوان زد به بام محمد
اشعار وی در وصف حضرت علی (ع) نشان از علاقمندی وی اهل بیت عصمت و طهارت (ع) دارد :
علی ای همای رحمت توچه آیتی خدارا
که به ما سوا فکندی همه سایه هما را
دل اگرخداشناسی همه در رخ علی بین
به علی شناختم من به خدا قسم خدا را
شهریار جانسوزترین اشعار خود را نیز به ساحت حضرت سید الشهدا(ع) و حماسه ماندگار عاشورا کرده است و می گوید :
شیعیان دیگر هوای نینوا دارد حسین
روی دل با کاروان کربلا دارد حسین
ازحریم کعبه جدش به اشکی شست دست
مروه پشت سرنهاد اما صفا دارد حسین
خبرنگار ایرنا به مناسبت روز ملی شعر و ادب با دوتن از شاعران معاصر دراین زمینه گفت و گو کرده که در ذیل می آید :
شاعر و پژوهشگر معاصر روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا شهریار را شاعری بزرگ دارای اشعاری ماندگار درنزد مخاطبان عنوان کرد و افزود : یکی از ویژگی های شعر شهریار قرابت و نزدیکی اشعار وی با قران و معارف دینی است .
رضا اسماعیلی با بیان اینکه شهریار بیشتر اشعار خود را در قالب غزل به عنوان یکی از فاخر ترین قالب های شعری
می سرود گفت : استفاده از سبک عراقی نیز در سروده های شهریار به خوبی هویدا است ، وی با بهره گیری از این سبک اوضاع زمانه خود در قالب واژه ها را با این قالب شعری می سرود .
خالق حنجره سرخ با اشاره به شیوایی ، گیرایی ، عمیق و قابل فهم بودن اشعار شهریار گفت : همین ویژگی ها سبب علاقمندی بسیاری از ادب دوستان و مردم عادی به اشعار وی شده است .
این شاعر معاصر، سرایش منظومه "حیدر بابا سلام " به زبان ترکی را یکی از آثار ماندگار استاد شهریار در ادبیات معاصر دانست و گفت: این اثر به عنوان شاهکار ادبیات آذری در ایران و جهان شناخته شده است و به خاطر استفاده از عنصر عاطفه و احساس، تاثیر عمیقی بر مخاطب دارد.
بیژن ارژن شاعر معاصر نیز شهریار را از بزرگان شعرو ادب پارسی دانست و گفت : شهریار به شیوایی و سادگی سخن می گفت و همین ویژگی سبب ماندگاری او شده است .
وی زیباترین غزل های وی را علی ای همای رحمت و منظومه حیدربابا عنوان کرد و گفت : اشعاروی از طراوت خاصی برخوردار و کلام او همه گیر است .
سراینده رنگ انار ، در مورد مهمترین ویژگی اخلاقی استاد شهریار گفت: او شاعری متواضع و فروتن و در عین حال دارای زندگی ساده و بی آلایش بود.
ارژن برجسته ترین ویژگی شهریار را انس با قرآن عنوان کرد و گفت : او به دلیل دلبستگی به این کتاب آسمانی در اشعار خود از احادیث و قران بهره گرفته است .

* زندگینامه شهریار
"سید محمدحسین بهجت تبریزی" فرزند آقا سید اسماعیل موسوی معروف به حاج میر آقا خشکنابی در سال 1286 شمسی در بازارچه میرزا نصرالله تبریزی واقع در چای کنار به دنیا آمد، پدر وی از سادات و از وکـلای دادگستری تبریز و مادرش به شعر و ادب علاقه وافری داشت .
وی پس از تحصیلات مقدماتی به تهران رفت و دیپلم خود را از مدرسه دارالفنون گرفت ، پس از پایان دوران متوسطه در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد اما تحصیلات وی نیمه تمام ماند.
شهریار از کودکی به شعر علاقمند بود درجوانی نیز به رغم فعالیت در پست های مختلف هیچگاه شاعری را از یاد نبرد .
شهریار در میان شعرای زمان خود از شهرت خوبی برخوردار بود و علاوه بر داشتن ذوق فراوان به زبان ترکی، پارسی، عربی و فرانسه تسلط کامل داشت.
سرودن منظومه "حیدربابایه سلام" ، در توصیف زادگاهش از جمله آثار وی است که بارها تجدید چاپ و به زبانهای مختلف ترجمه شده است.
وی در روزهای پایانی عمر خود به زادگاه خویش در تبریز بازگشت و به دنبال بروز بیماری به تهران آمد و سرانجام در 1367 آفتاب حیات شهریارملک سخن و ملک الشعرای بی بدیل ایران غروب کرد و پیکر وی در مقبره الشعرای تبریز به خاک سپرده شد .
حیدر بابا ، هذیان دل ، مومیایی ، تخت جمشید ، گوهر فروش ،حراج عشق ، مسافر همدان ،یوسف گم گشته ،علی ای همای رحمت ، درراه زندگانی ،امدی جانم به قربانت ولی حالا چرا ؟ از جمله سروده های این شاعر نامدار است .
استاد شهریار در دهه 60 چهره ماندگار ادب پارسی شناخته شد و بر این اساس بیست وهفتم شهریور ماه به مناسبت بزرگداشت این شاعر بزرگ و بلندآوازه از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور، به عنوان روز "شعر و ادب پارسی" نام گرفته است.
گزارش از: مریم زباندان
1630**1641/668


27/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن