واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدرس دانشگاه: شعر شهریار تجلی والاترین ارزشهای انسانی است ارومیه - ایرنا - مدرس حوزه و دانشگاه با گرامیداشت روز شعر و ادب فارسی و نکوداشت یاد و خاطره استاد محمدحسین شهریار شاعر بلندآوازه ایران گفت: شعر شهریار تجلی والاترین و زیباترین خصایص انسانی است.
حجت الاسلام والمسلمین عسگر دیرباز روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شعر شهریار امروز مرزها را درنوردیده است و کمتر کسی با نام و اشعار شهریار آشنایی ندارد، او فراتر از مرزها رفته است و توانسته تصویری زیبا از فرهنگ و ادبیات ایرانی در جهان به تصویر بکشد.
وی اظهار کرد: شاعران و نویسندگان خارجی اعتراف می کنند علیرغم اینکه شاعران غربی زیادی در وادی کودکی شعر سروده اند ولی هیچکدام نتوانسته اند به پای شهریار برسند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: شهریار شاعری مردمی است و نه تنها متعلق به مردم ایران بلکه متعلق به تمام قلبهایی است که عاشق حقیقت هستند.
این محقق اضافه کرد: شهریار نه تنها در موضوع های اجتماعی بلکه پیرامون انقلاب اسلامی و دفاع مقدس زیباترین اشعار را سرود و همپای رزمندگان در جبهه ای دیگر حماسه آفرید آنجا که بسیجیان را شیران و پلنگان می نامد بدون تردید این اشعار او برخاسته از نیت و محبت باطنی او به انقلاب و دفاع مقدس است.
حجت الاسلام دیرباز یادآور شد: اشعار شهریار پیوند ناگسستنی با قرآن دارند همانگونه که خود حافظ قرآن است این ارادت او به کتاب آسمانی در اشعارش منعکس می شود.
رئیس دانشگاه جامع قم ادامه داد: اهل بیت (ع) در شعر شهریار به اوج می رسند و زینت بخش اشعارش می شوند همانگونه که علی ای همای رحمت از زیباترین اشعار شهریار است.
وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب، در مورد منظومه حیدربابای شهریار که از معروف ترین شعرهای اوست می فرماید: "شهریار یکی از بزرگ ترین شعرای همه دوران های تاریخ ایران است و آن به لحاظ حیدر بابایه سلام اوست حیدربابایه سلام یک شعر استثنایی است. همه خصوصیات شعری مثبت شهریار در آن هست یعنی آن روانی، صفا، سخن شیرین و چیزهای دیگری که مربوط به شعر است، همه در حیدر بابایه سلام هست و آن این است که در یک شعر معمولی که تصویری است از سابقه ذهنی خود شاعر، مطالب بسیار حکمت آمیزی هست؛ یعنی با این حساب، می توان شهریار را یک شاعر حکیم به حساب آورد"
سیدمحمدحسین بهجت تبریزی در سال 1286 در یکی از روستاهای تبریز به دنیا آمد. ذوق شاعری سیدمحمدحسین از اوان کودکی نمایان شد. او در 13 سالگی شعرهایش را با تخلص "بهجت" در مجله "ادب" به چاپ می رساند.
شهریار بعدها با تفأل به دیوان حافظ شیرازی، تخلص "شهریار" را برگزید و در نهایت نامش با همین تخلص در تاریخ ادبیات ثبت شد. شهریار در بهمن ماه 1299 به تهران آمد، در دارالفنون تحصیل کرد و وارد دانشکده پزشکی شد. اولین دفتر شعر او در سال 1308 با مقدمه ملک الشعرای بهار، سعید نفیسی و پژمان بختیاری منتشر شد.
شهریار که با سرودن منظومه حیدربابایه سلام یکی از مهم ترین آثار ادبی ترکی آذربایجانی را خلق کرده، از معدود شاعرانی است که در دو زبان فارسی و ترکی آذربایجانی سروده های درخشانی دارد. سرودن این منظومه از مهم ترین عوامل شهرت و محبوبیت شهریار در میان آذری زبان های ایران به شمار می رود.
سیدمحمدحسین بهجت تبریزی (شهریار) روز 27 شهریورماه 1367 در سن 83 سالگی به علت بیماری در بیمارستان مهر تهران درگذشت و طبق وصیت خودش پیکرش در مقبرة الشعرای تبریز به خاک سپرده شد. روز درگذشت او با عنوان روز بزرگداشت استاد سیدمحمدحسین شهریار و روز شعر و ادب فارسی در تقویم ایران ثبت شده است.
8135/581
27/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]