تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 16 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):وقتى كه برادر دينى‏ات از تو جدا شد، سخنى پشت سر او نگو، مگر اين كه دوست دارى او د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805034874




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزیرفرهنگ: شعر شهریار قلب ملت های جهان را تسخیر کرده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیرفرهنگ: شعر شهریار قلب ملت های جهان را تسخیر کرده است تبریز- ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اشعار شهریار نه فقط قلوب مردم ایران، بلکه قلب های ملل جهان همچون ترکیه، آذربایجان، تاجیکستان و افغانستان را تسخیر کرده و مردم ان سرزمین ها اشعار وی را زمزمه می کنند.


علی جنتی چهارشنبه شب در همایش بین المللی نکوداشت استاد شهریار در تبریز افزود: مردم ما شاعری را قدر می دانند و بر صدر می نشانند که شعرهایش بازتاب زندگی و فرهنگ آنان باشد.
وی گفت: فاتحان قله های شعر فارسی همچون فردوسی، سعدی، حافظ و مولانا نیز از همین رهگذر در تاریخ و فرهنگ ایران به جاودانگی رسیده اند، چرا که آیینه زمان خود بوده اند.
وی با بیان جایگاه استاد شهریار در نزد مردم ایران و جهان، اظهار کرد: محمد حسین بهجت تبریزی که تخلص شهریار را با تفاُل از دیوان لسان الغیب، حافظ شیرازی هدیه گرفته، از تبار همین شاعران است چرا که نه تنها قلب مردم ایران را از آن خود ساخت و حرف دل ایشان را با زبان شعر خویش بازگفت، بلکه آوازه اش به آن سوی مرزها نیز راه یافت.
جنتی گفت: از آنجا که شعر و نام شهریار از مرزهای ایران فراتر رفته و به ویژه در کشورهای ترک زبان شناخته شده است، پیشنهاد می کنم با اهتمام و پیگیری مشترک استانداری آذربایجان شرقی، وزارت امور خارجه و همچنین رایزنی فرهنگی ایران در آنکارا و باکو، خیابان هایی در پایتخت های جمهوری آذربایجان و ترکیه به نام شهریار، شاعر ایرانی نامگذاری شود.
وی خاطرنشان کرد:در هنرمندی شهریار همین بس که با اشعار ترکی و فارسی خود توانست سادگی زندگی مردم ایران را با صلابت روح و ایمانشان درهم آمیزد و شکست ها و پیروزی های مردم جامعه اش را با آنان درمیان گذارد،از همین روست که شعرهایش در عین سادگی دارای واژگانی استوار و پرمحتواست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: منظومه "حیدربابا" ی او نمونه ای درخشان از صلابت شـعر ترکی اوســـت که زندگی اجتماعی روستاییان منطقه آذربایجان را به دقت تشریح می کند.
جنتی گفت: شاعری که در شعر خود زندگی می کند، زندگی مردمش را در شعر خود به نمایش می گذارد، چنین شاعری حتی از جزیی ترین زوایای زندگی مردم اطرافش نیز غفلت نخواهد ورزید.
وی اضافه کرد: شهریار در کودکی نفس هایش را به حیدربابا می سپارد و در کوچه باغ های تبریز قدم می زند و در جوانی هم که به تهران کوچ می کند، در دفاع از جوانمردان آذربایجان شعرها می سراید و با شدت تمام از فرهنگ عامه و قومیت های ایرانی جانانه دفاع می کند. بدین سبب است که تمام قد در قاب فرهنگ ایرانی و زبان زیبای فارسی ایستاده است و امروز همه ایرانیان فرهنگ دوست به ساحت او ادای احترام می کنند و شعر و شعورش را بزرگ می دارند.
وی اظهار کرد: رویدادهای تلخ و شیرین زمان کودکی او،متأثر از انقلاب مشروطه، و رویدادهای تلخ و شیرین دوران کهنسالی اش، متأثر از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس چنان بر ذهن و ضمیر اشعارش اثر گذاشت که ردپای چنین رویدادهایی را در اشعار اجتماعی اش به خوبی یافت می شود.
وی افزود: این تجربیات آنگاه که با وارستگی فطری او درآمیخت، به طور عمیق به غزلیاتش رنگ و بویی عارفانه بخشید، علاوه بر اینها زبان شعری او به شدت نزدیک به زبان و گفتار توده مردم بود و سبب شد تا شعرش سهل و ممتنع باشد و شهرتی فراگیر یابد و زمزمه مردم کوچه و بازار شود.
جنتی گفت: بدین گونه است که باید شهریار را به راستی شاعری مردمی بدانیم، در حقیقت او شاعری حکیم است و در قامت یک متفکر و مصلح اجتماعی نقش آفرینی کرده است.
وی اظهار کرد : "شاعر مردمی" عنوانی است که تنها خود مردم به شاعر محبوب خود می بخشیده اند و حکومت ها و دولت ها در این باره دخالتی ندارند، چه بسیار شاعرانی که در طول تاریخِ سُرایشِ شعر، القاب دهان پرکنی را از جانب حکومت ها و دربارها دریافت کرده اند اما گذر زمان گَرد فراموشی بر نامشان نشانده و اکنون جز در کتاب های تاریخی نامی از آنها نیست.
وی بیان داشت: اما وقتی می بینیم مردم ایران درباره شعرهای شهریار داستان ها نقل می کنند و شعرهایش را در محافل خانوادگی و در زندگی روزمره خود زمزمه می کنند، باید بپذیریم که نام این شاعر همچنان زنده است و مردم با اشعارش زندگی می کنند.
جنتی افزود: با آن که شهریار از شاعران هم روزگار ماست و هنوز گرد زمان بر اشعارش ننشسته است اما کم نیستند تک بیت های زیبایی از او که به زبان مردم کوچه و بازار راه یافته و ورد زبان ها شـــده اســت و این رخدادی نیست که به سادگی و برای هر شاعری روی دهد بلکه می توان گفت شهریار از تبار شاعرانی است که شعرش در غنای شعر فارسی در دوره معاصر نقش بسزایی داشته است.
وی گفت: شعرای متعهد باید از رهگذر زبان شاعرانه مردم را بیدار کنند و شاعر متعهد باید فرزند زمان خویش باشد.
وی اظهار کرد: شهریار در اشعارش بارها به مسایل و دغدغه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مردم پرداخته است، او از ابتدای جوانی شاعری انقلابی به شمار می آمد و بعد از انقلاب نیز در ستایش رزمندگان شعرهایی سروده است، آنجا که در مطلع غزل زیبایی بسیجیان را این گونه دعا می کند:
یا علی باز از خدا دستی به همراه بسیج
جاودان کن در جهان این جلوه و جاه بسیج
وی ادامه داد: رمز توفیق شهریار در ایجاد ارتباط با مخاطبانش را باید در آگاهی عمیق وی از واقعیت های حاکم بر جامعه ایران و حتی جهان دانست، آنگاه که فضای جامعه در روزگار طاغوت را به خانه ای پُر دود تشبیه می کند، دودی که چشمها را کور می سازد تا حقایق پنهان بمانند:
دودی است در این خانه که کوریم ز دیدن
چشمی به کف آریم و بر این خانه بگرییم ...
وی افزود : شهریار در متن جامعه زندگی کرده، با درد متولد شده، با درد زیسته و با درد جهان را بدرود گفته است، اگر درباره فقر و فلاکت سخن می گوید، خود نیز مزه آن را چشیده است. او تار و پود شعر را از جان و دل خویش بیرون کشیده و به زیباترین شکل بافته و مجموعه ای گرانقدر به یادگار نهاده است.
وی با اشاره به دیگر غزل های تاثیرگذار استاد شهریار یاد آوری کرد: غزل شهریار نیز چون غزل حافظ، غزل انتظار است و این نیز بازتابی است از فرهنگ مردمی که با آنان بالیده و بزرگ شده و به آیین و اعتقاداتشان باور قلبی دارد.
یا رب آن یوسف گمگشته به من باز رسان
تا طربخانه کنی بیت حزن باز رسان
ای خدایی که به یعقوب رساندی یوسف
این زمان یوسف من نیز به من باز رسان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت : جان کلام اینکه شهریار را می توان آیینه تمام نمای شعر ایران دانست، ابعاد شخصیتی و اشعار پرمحتوای این سخن سرای معاصر می تواند سالیان سال محل سوژه یابی و خلق آثار برای شاعران و ادب پژوهان باشد، پس شهریار شعر ایران باید بیش از پیش برای نسل های آینده معرفی شود.
جنتی همچنین اظهار کرد: آنچه مبرهن است ایرانیان از هوش ذاتی در درک عمیق شعر بهره مندند، تا آنجا که قرن ها تنها شعر مظهر تجلی هنر بوده است، گویی این موهبت هدیه ای الهی است که خداوند در سرشت این مردم به ودیعه نهاده است، فلسفه و بینش این مردم را باید در لابه لای شعرهای شاعرانشان کندوکاو کرد.
وی همچنین با ابراز خشنودی از حضور در تبریز و همایش استاد شهریار گفت: تبریز شهری که نامش هم با آزادیخواهی عجین است هم با هنر و ادبیات و هم بزرگان بسیاری به تاریخ و فرهنگ این مرز و بوم تقدیم کرده و حضور در این شهر مایه مباهات و خشنودی است.
همایش بین المللی بزرگداشت استاد شهریار از امشب به مدت دو روز با حضور اصحاب فرهنگ و ادب از داخل و خارج از کشور در ایل گلی تبریز آغاز شد.
این همایش با گلباران مقبره استاد شهریار در ساعت 19 آغاز و آیین افتتاحیه نیز ساعت 20 در ائل گلی شهر تبریز آغاز شد.
بیش از 300 مقاله از هشت کشور جهان به دبیرخانه همایش رسیده بود که با بررسی هیات داوران، 40 مقاله به عنوان آثار برتر معرفی و در بخش علمی همایش توسط صاحبان مقالات ارایه می شود.
سید محمد حسین بهجت تبریزی در سال 1285 هجری - شمسی در روستای زیبای خوشکناب در استان آذربایجان شرقی متولد شده است.
27 شهریور ماه سال 1367 شمسی سالروز وفات آن شاعرعاشق و عارف بزرگ است.
در آن روز پیکرش بر دوش ده ها هزار تن از دوستدارانش تا مقبره الشعرای تبریز حمل و در جوار افاضل ادب و هنر به خاک سپرده شد.
بیست و هفتم شهریور ماه سالروز خاموشی شهریار شعر ایران با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی " روز ملی شعر و ادب " نامیده شده است.
7223/1495/587 ** 1917


26/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن