واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فاصله جدی بین دانشگاه و بخش صنعت وجود دارد زنجان - ایرنا - مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با وجود کارهای انجام شده آنگونه که باید، ارتباط بین صنعت و دانشگاه برقرار نشده است و فاصله جدی بین این دو بخش در کشور وجود دارد.
مصطفی کریمیان اقبال روز چهارشنبه در نشست هم اندیشی روسای دانشگاه های استان در پارک علم و فناوری زنجان افزود: حلقه های مفقوده در نبود پیوند بنیادین میان این دو بخش مهم وجود دارد که به نوبه خود مشکلات متعددی را موجب شده است.
وی ، نبود کار گروهی را از جمله معضلات جدی دانشگاهها در دستیابی به برنامه های مدون بویژه صنعت ذکر کرد.
کریمیان اقبال افزود: ارایه راهکارهای مقطعی و کوتاه مدت نمی تواند مشکلات مربوط به ارتباطات دانشگاه و صنعت را برطرف کند و معضلات متعددی در این بخش دخالت دارد.
وی اظهار کرد: وزارت علوم برای رسیدن به اهداف توسعه فناوری، زیرساخت فناوری و توسعه دانش در تلاش است که انسجام درونی میان سازمان ها و ساختارهایی که در حوزه فناوری فعالیت دارند ایجاد کند و تعامل بیرونی خود را گسترش دهد.
وی با بیان اینکه در چند سال آینده شمار متقاضیان ورود به مراکز آموزش عالی کاهش خواهد یافت، گفت: اکنون گرایش بیشتر دانشجویان برای تحصیل در رشته های تحصیلات تکمیلی است و پذیرش در این مقطع بدون حساب و کتاب و بدون توجه به نیازهای بازار کار صورت می گیرد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوریوی ادامه داد: نیاز کاذب جوانان برای ادامه تحصیل و فشار خانواده ها از جمله علل ترغیب جوانان به تحصیل در مقاطع بالاتر است.
کریمیان اقبال گفت: مدرک گرایی بی رویه بدون توجه به اهداف تعیین شده مشکلاتی را در حوزه اشتغال کشور فراهم کرده که توجه به این موضوع مهم ضروری است.
وی اظهار کرد: مراکز آموزش عالی باید علاوه بر تمرکز بر حوزه پژوهش و فناوری، در فعالیت های فعلی خود نیز دگرگونی لازم را ایجاد کنند.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: زنگ خطر تعطیلی دانشگاهها در شهرهای کوچک در مقایسه با کلانشهرها بیشتر به صدا درآمده و این مهم به دلیل برخورداری شهرهای بزرگ از امکانات بالاتر و گرایش بیشتر دانشجویان به این شهرهاست.
وی افزایش بهره وری و کارآیی، زیرساخت و منابع انسانی، توجه دانشگاهها و دستگاههای متولی به حوزه فناوری و نوآوری و نگاه متفاوت مراکز آموزش عالی را از راههای توسعه و شکوفایی فناوری در دانشگاه ها بیان کرد.
کریمیان اقبال با بیان اینکه در هشت سال گذشته بیشتر به کمیت فعالیت های دانشگاهها توجه شد، افزود: ایجاد دانشگاه های کارآفرین می تواند مشکلات حوزه اشتغال و دیگر معضلات ناشی از آن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
*** شرکت های دانش بنیان زنجان بیش از یکهزار قرارداد منعقد کرده اند
رییس پارک علم و فناوری زنجان از انعقاد یکهزارو 500 قرارداد شرکت های دانش بنیان با مراکز و صنایع مختلف در استان و کشور خبر داد و گفت: طی 40 سال اخیر مراکز دانشگاهی استان فقط 150 قرارداد با مراکز دیگر منعقد کرده اند که این رویداد دراین مرکز، رشد قابل توجهی را نشان می دهد.
جلیل خاوندکار با بیان اینکه توسعه اقتصادی بدون توجه به شرکت های دانش بنیان ممکن نیست؛ افزود: شرکت های دانش بنیان نقش کلیدی در توسعه اقتصادی دارند و سرمایه گذاری در این حوزه آثار و برکات فراوانی به دنبال دارد.
وی خاطرنشان کرد: 90 درصد نوآوری های شرکت های دانش بنیان در داخل کشور انجام می گیرد و این مهم بیانگر توجه روز افزون به این بخش است.
این مسوول گفت: 77 شرکت دانش بنیان در این استان فعالیت می کنند که از این تعداد 52 شرکت در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه این استان مستقر هستند.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری این استان بازدید کرد.
596/7320/ 684
26/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]