تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834664527
چرا کودکان ناخن میجوند؟ |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا کودکان ناخن میجوند؟
برای درمان عادت ناخن جویدن در کودکان، باید کندوکاو دقیق صورت گیرد. در این مطالعات، عوامل استرسزا در خانواده شامل روابط پدر و مادر و عدم تفاهم و سازگاری میان والدین مورد بررسی قرار میگیرد.
کد خبر: ۴۳۴۵۲۱
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۲ - 15 September 2014
یک روانشناس گفت: برای درمان عادت ناخن جویدن در کودکان، باید کندوکاو دقیق صورت گیرد. در این مطالعات، عوامل استرسزا در خانواده شامل روابط پدر و مادر و عدم تفاهم و سازگاری میان والدین مورد بررسی قرار میگیرد.
اردشیر یاراحمدی در گفتوگو با ایسنا، با بیان این که شیوه تربیتی والدین از جمله عوامل تاثیرگذار بر روی کودکان است و شیوههای آمرانه و استبدادی، موجب اضطراب و در نهایت عادات رفتاری مانند ناخن جویدن میشود، اظهار کرد: کودکان روش مقابل با استرس را بلد نیستند، توانایی کلامی مطلوبی ندارند، از گنجینه لغات مناسبی برخوردار نیستند و به طور کل تجربهای در ارتباطات اجتماعی ندارند، بدین ترتیب در زمان مواجهه با استرس، درگیریهای خانوادگی یا ایجاد تغییرات در محیط زندگی، سادهترین راهها را برای مقابله با استرس برمیگزینند.
وی با اشاره به ناخن جویدن کودک در هنگام استرس، افزود: از آنجا که کودکان مستعد تقلید کردن هستند، معمولا عمل ناخن جویدن را الگوبرداری میکنند.
یاراحمدی ادامه داد: اختلال ناخن جویدن زمانی که استرس و فشارهای خانوادگی بر کودک زیاد باشند، ایجاد میشود. درگیریهای والدین و ناسازگاری پدر و مادر مسایلی هستند که میتوانند موجب استرس در کودک شوند. همچنین نگرانیهای کودک از دست نیافتن به چیزهایی که میخواهد و والدین در اختیار او نمیگذارند، احساس محرومیت در کودک ایجاد میکند.
وی گفت: دلایل ناخن جویدن در کودکان بسیار گسترده است، ناامنی درونی، محرومیت و حتی خودآزاری میتوانند دلایل بروز ناخن جویدن در کودکان باشند. به عنوان مثال، گاه ممکن است کودک در هنگام درگیری والدین، خود را عامل درگیری تصور کند و از انجا که توانایی مقابله با این مساله را ندارد، دچار احساس گناه درونی میشود و این احساس ممکن است منجر به ناخن جویدن کودک شود.
این روانشناس با اشاره به موقعیتهایی که در کودک استرس ایجاد میکنند، عنوان کرد: گاه پدر و مادر به دلیل مشغلههای زیاد، از محبت کردن به کودک در منزل کوتاهی میکنند، کمبود محبت میتواند موقعیت بسیار مشکلداری برای کودک ایجاد کند. گاه نیز انتقادهای بسیار زیاد والدین و سرزنش و نکوهش کودکان به خاطر بعضی اعمالی که مرتکب میشوند، موجب میشود کودک احساس کند که دچار محرومیت شده است.
وی تصریح کرد: مشاهده صحنههای وحشتناک در فیلمهای کارتونی نیز از دیگر عوامل استرسزا در کودکان است. در زمانی که کودک این صحنههای پر استرس و ترس را مشاهده میکند، سادهترین کار بردن دست به دهان است تا جلوی خروج هیجان را بگیرد. کودک در این موقعیتها به تقلید از دیگران، انگشت خود را به طرف دهان میبرد و این عمل که به تصور کودک، موجب کاهش استرس است، به تدریج به یک عادت رفتاری تبدیل میشود.
یاراحمدی ادامه داد: ناخن جویدن عوارض بسیاری دارد، از جمله ناراحتیهای گوارشی و پوستی و نقص عضو، همچنین ادامه ناخن جویدن موجب خجالت و کمرویی کودک در جمع خواهد شد.
وی بیان کرد: ممکن است ناخن جویدن به یک عادت رفتاری تبدیل شود و تا سنین بزرگسالی ادامه یابد.
این روانشناس گفت: درمان ناخن جویدن در بزرگسالان و کودکان متفاوت است. از نظر روانشناسان، شخص بزرگسال بر رفتار خود، آگاهی دارد و برای درمان ناخن جویدن، خودکنترلی به فرد آموزش داده میشود. بزرگسالان را به روشهای مختلفی میتوان درمان کرد، در یکی از این شیوهها به فرد گفته میشود زمانهایی که دچار ناخن جویدن میشود را ثبت کند، با ثبت کردن زمان ناخن جویدن در طول یک هفته متوجه دلایل استرس خود شود و برای کنترل آن اقدام کند.
وی عنوان کرد: در این شیوه هدف این است که فرد به خودآگاهی برسد و بداند این عادت رفتاری در چه زمانهایی و در مواجه با چه فشارهایی و در چه مکانهایی رخ میدهد. روانشناسان معتقد هستند که اعمالی مانند ناخن جویدن تابع زمان، مکان، افراد و حتی موقعیتهای خاص است. فردی که دچار ناخن جویدن است، در یک زمان خاص، مکان و موقعیت خاص و در حضور برخی افراد این عمل را انجام میدهد.
یاراحمدی گفت: زمانی که فرد به رفتار خود، آگاهی دارد مکانیزم رفتاری کاملا متفاوت است، ولی در کودکان خودآگاهی وجود ندارد. در این شرایط برای کودکان 4 و 5 و حتی 6 ساله درمانهایی متفاوت از بزرگسالان بکار میرود.
وی توضیح داد: بهتر است برای پیشگیری از ناخن جویدن به کودک پاداش داد و به کودک گفت که اگر از صبح تا ظهر دست خود را به دهان نبرد، پاداش دریافت خواهد کرد. به تدریج میتوان مدت زمان این فرصت را به چند روز افزایش داد.
این روانشناس اظهار کرد: روش دیگر درمان ناخن جویدن در کودکان استفاده از محرکهای آزاردهنده است. درمان از طریق آزاررسانی یک محرک شوکآور یا یک محرک تلخ مانند آغشتن مواد تلخ به انگشتان کودک، زمانی که کودک دست خود را به دهان میبرد، به کودک احساس ناخوشایند دست می دهد و مانع عمل ناخن جویدن در کودکان میشود.
وی تصریح کرد: ناخن جویدن از کودک شروع میشود و تا بزرگسالی ادامه پیدا میکند. یک مرحله آن بلوغ است که همزمان با بلوغ جسمانی فرد است، چود در این سن هورمونهای درونی شروع به ترشح میکنند، زمان بلوغ فرد پر از استرسهای مختلف است، اما در بزرگسالی عمل ناخن جویدن زمانی رخ میدهد که فرد تحت فشارهای شدید زندگی قرار دارد و فرد شروع به جویدن ناخن کند.
یار احمدی گفت: تا قبل از 4 سالگی کودکان به ناخن جویدن مبتلا نمیشوند، اما بعد از 4 یا حدود 5 سالگی ناخن جویدن در کودکان است. بین روان شناسان اتفاق نظری وجود دارد که تا 4 سالگی به عنوان اختلال شناخته نمیشود.
این روانشناس یادآور شد: گاه کمبود برخی ویتامینها در کودک نیز موجب ناخن جویدن میشود. از این رو متخصصان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره علت واقعی این عادت، آزمایشهای کامل جسمانی از کودک گرفته میشود. همچنین کودکان مبتلا به اختلالهای شخصیتی یا رفتاری مانند کودکان اوتیست، اختلال جویدن ناخن را دارند.
وی افزود: متاسفانه بسیاری از خانوادهها نگرشی منفی نسبت به ناخن جویدن در کودکان خود دارند و واکنش آنان در این هنگام، جالب نیست که همین واکنشها نسبت به رفتارهای کودک، عواقب بسیار نامناسب برای وی دارد. طبعا خانوادهها نگران هستند و از آنجا که علت مشکل را نمیدانند، تنها پیامدهای ناخن جویدن را میبینند و بدین ترتیب با رفتاری نامناسب، کودک تنبیه و سرزنش میشود. این در حالی است که خانواده باید بداند که این عادت رفتاری، علامتی از مشکلاتی است که در درون کودک وجود دارد و بهترین راه حل برای این مشکلات، مراجعه به یک مشاور یا یک روانشناس است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
چرا رسانه ملی به مدیرعامل سابق پرسپولیس اجازه صحبت نداد؟ |اخبار ایران و جهان
چرا رسانه ملی به مدیرعامل سابق پرسپولیس اجازه صحبت نداد ورزش و مردم به عنوان یکی از پرسابقهترین برنامههای تلویزیونی جمهوری اسلامی ایران با سیوچند سال سابقه همانطور که بهرامشفیع همیشه میگوید یک رکورد ستودنی در برنامهسازی تلویزیونی در خاورمیانه بهحساب میآید اما مشی و منکتاب میخوانید یا نه و چرا؟ (گفت و گوی آنلاین) |اخبار ایران و جهان
کتاب میخوانید یا نه و چرا گفت و گوی آنلاین بر اساس نتایج طرح پژوهشی بررسی میزان مطالعه شهروندان تهرانی 27 4 درصد پاسخگویان اظهار کردهاند که اصلاً اهل مطالعه نیستند 40 4 درصد در حد کم یا خیلیکم و تنها 32 2 درصد در حد زیاد یا خیلیزیاد اهل مطالعه هستند شما جزء کدام دسزنان و کودکان قربانیان اصلی آشفته بازار انتخابات در افغانستان |اخبار ایران و جهان
زنان و کودکان قربانیان اصلی آشفته بازار انتخابات در افغانستان کد خبر ۴۳۱۵۲۸ تاریخ انتشار ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱ ۳۹ - 02 September 2014 مسئولان یک نهاد حقوق بشری اعلام کردند زنان و کودکان قربانیان اصلی آشفته بازار انتخابات افغانستان هستند و اوضاع بد اقتصادی و امنیتی کشور بیش از هرچرا ترکیه روبروی داعش قرار نگرفت |اخبار ایران و جهان
چرا ترکیه روبروی داعش قرار نگرفت نخست وزیر ترکیه گفت دلایل ما برای امضا نکردن بیانیه مقابله ائتلافی علیه گروه تروریستی داعش کاملا مشخص و واضح است کد خبر ۴۳۴۱۰۳ تاریخ انتشار ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۲ - 13 September 2014 نخست وزیر ترکیه گفت دلایل ما برای امضا نکردن بیانیه مقابلهتوضیح چرایی برگزار نشدن انتخابات میاندورهای |اخبار ایران و جهان
توضیح چرایی برگزار نشدن انتخابات میاندورهای کد خبر ۴۳۴۴۲۲ تاریخ انتشار ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۱ - 14 September 2014 نجاتالله ابراهیمیان از نامه وزارت کشور به این شورا خبر داد و علت عدم برگزاری انتخابات میاندورهای در ۲ حوزه انتخابیه تفت و میبد و نهاوند را تشریح کرد نجاتاچرا رسانه ملی به مدیرعامل سابق پرسپولیس اجازه صحبت نداد؟+ویدئو |اخبار ایران و جهان
چرا رسانه ملی به مدیرعامل سابق پرسپولیس اجازه صحبت نداد ویدئو ورزش و مردم به عنوان یکی از پرسابقهترین برنامههای تلویزیونی جمهوری اسلامی ایران با سیوچند سال سابقه همانطور که بهرامشفیع همیشه میگوید یک رکورد ستودنی در برنامهسازی تلویزیونی در خاورمیانه بهحساب میآید اما مشچرا روحانی منتقدین خود را دشمن می پندارد؟ |اخبار ایران و جهان
چرا روحانی منتقدین خود را دشمن می پندارد کد خبر ۴۳۳۱۲۱ تاریخ انتشار ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۵ - 09 September 2014 روزنامه رسالت خطاب به رئیس جمهور نوشت يک سال از عمر دولت شما مثل برق و باد سپري شد سه سال ديگر هم به همين سرعت سپري مي شود دوست دارم شما سه سال ديگر هم در مسند خدمتچرا بودجه فرهنگی دستگاهها به 2.3 میلیون کارمند نمیرسد؟ |اخبار ایران و جهان
چرا بودجه فرهنگی دستگاهها به 2 3 میلیون کارمند نمیرسد بنابر اعلام جانشین معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور در خرداد ماه سال جاری در حال حاضر دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر کارمند رسمی در کشور وجود دارد که در 17 وزارتخانه و دستگاههای دولتی متمرکز شدهاند و طبیعتا این حجچرا سازمان شانگهای همچنان با درخواست عضویت ایران مخالف است؟ |اخبار ایران و جهان
چرا سازمان شانگهای همچنان با درخواست عضویت ایران مخالف است طی بیش از یک دهه که از عمر سازمان همکاری شانگهای می گذرد جمهوری اسلامی ایران در مقاطع مختلف تلاش هایی را برای کسب عضویت کامل در این سازمان انجام داده که تاکنون نتوانسته با موفقیت همراه شود اکنون و در آستانه برگزاری اجلآمار دردناک از سرطان کودکان ناشی از بنزین |اخبار ایران و جهان
آمار دردناک از سرطان کودکان ناشی از بنزین این خودباری ملی آقای وزیر به آنجا رسید که تا آن حد تولید این ماده خطرناک و سرطان زا بالا رفت و استفاده آن زیاد شد که به موجب گزارش سازمان محیط زیست در اثنای سال ۱۳۸۸ تا ۹۲ میزان آمار بچه های سرطانی به شیوه تصاعدی بالا رفته بود آمارهای دیشایعترین علت معلولیت کودکان ایرانی |اخبار ایران و جهان
شایعترین علت معلولیت کودکان ایرانی کد خبر ۴۳۳۹۱۱ تاریخ انتشار ۲۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۹ - 12 September 2014 یک فوق تخصص روماتولوژی کودکان روماتیسم را شایعترین علت معلولیت کودکان ایرانی عنوان کرد به گزارش تسنیم رضا شیاری فوق تخصص روماتولوژی کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه در حاشیچرا دولت سودان مرکز فرهنگی ایران را تعطیل کرد؟ |اخبار ایران و جهان
چرا دولت سودان مرکز فرهنگی ایران را تعطیل کرد بازتاب خبر تعطیلی مرکز فرهنگی ایران در سودان و بررسی علل این موضوع تأکید وزیر خارجه ایران بر ضرورت قطع حمایت های بین المللی از تروریسم بازتاب رونمایی از دستاوردهای جدید ایران در حوزه دفاعی و توافق تهران و مسقط بر سر حجم گاز صادراتیچرا ترکیه از امضای «بیانیه جده» خودداری کرد؟ |اخبار ایران و جهان
چرا ترکیه از امضای بیانیه جده خودداری کرد ترکیه به عنوان یکی از کشورهای شرکت کننده در نشست جده درباره تهدید داعش بیانیه نهایی این اجلاس را امضا نکرده است کد خبر ۴۳۳۸۲۷ تاریخ انتشار ۲۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۰۰ - 12 September 2014 ترکیه به عنوان یکی از کشورهای شرکت کننده در نشست جدنیای بی بدیل شیطنتهای کودکانه |اخبار ایران و جهان
دنیای بی بدیل شیطنتهای کودکانه فقط کمی صبر و حوصله نیاز هست تا از دنیای پاک و ساده کودکان در کنار شیطنتهایی که اغلب آنها از روی بی تجربگی و برخاسته از ذهن خلاق و کنجکاوشان منشاء می گیرد لذت برد لذتی که سالها بعد فقط از آنها رنگ خاطره باقی خواهد ماند و حسرت کد خبر ۴۳۰۸۲۳ تاریخچرا آمار جراحیبینی در ایران بالاست؟ |اخبار ایران و جهان
چرا آمار جراحیبینی در ایران بالاست یک فوق تخصص جراحی پلاستیک با بیان اینکه 40 درصد افرادی که عمل زیبایی بینی انجام می دهند نیازی به آن ندارند گفت جراحی زیبایی بینی بین مردان از زنان بیشتر شده است کد خبر ۴۳۱۲۷۴ تاریخ انتشار ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۸ - 02 September 2014 یک فوقچرا در صحن مجلس میگویند «ساپورت»؟ |اخبار ایران و جهان
چرا در صحن مجلس میگویند ساپورت محمد بقایی ماکان معتقد است مشکلی که زبان فارسی با آن مواجه است این است که جامعه در زمینههای عینی فاقد ابتکار خلاقیت و نوآفرینی است و وقتی جامعهای چیزی خلق نمیکند واژه تازهای هم به وجود نمیآید کد خبر ۴۳۱۲۶۶ تاریخ انتشار ۱۱ شهريور ۱۳۹۳چرا مانع اجرای کنسرت در ورزشگاهها و بناهای تاریخی میشویم؟ |اخبار ایران و جهان
چرا مانع اجرای کنسرت در ورزشگاهها و بناهای تاریخی میشویم آیا در این شرایط که برگزاری کنسرت در خارج از تهران به خودِ خود یک چالش اساسی است و دریافت مجوز اجرای موسیقی اصیل و سنتی نیز در بسیاری از شهرستانها ممکن نیست باید سدهای تازهای در مسیر اجرای زنده موسیقی ایجاد کرد و چنان-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها