واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی پیامدهای تربیتی شکاف دیجیتالی بین نسلی در فصلنامه تربیت تبلیغی تهران - ایرنا - دومین شماره فصلنامه پژوهش نامه تربیت تبلیغی با موضوع های تربیتی متنوعی همچون پیامدهای تربیتی شکاف دیجیتالی بین نسلی و وظایف والدین و مبلغان منتشر شد.
به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا از پژوهشکده باقر العلوم(ع) در این شماره از فصلنامه تربیت تبلیغی به موضوع تربیت فرزندان برای آینده از سوی والدین اشاره شده و همچنین مطالبی درباره لزوم آگاهی والدین از فناوری های روز و کم کردن شکاف بین نسلی با فرزندان منتشر شده است.
گفت و گوی این شماره از فصلنامه مساله «پیامدهای تربیتی و اخلاقی شکاف دیجیتالی بین نسلی و وظایف والدین و مبلغان» اختصاص یافته و حسینعلی رحمتی استاد و پژوهشگر حوزه و دانشگاه به تبیین شکاف بین نسلی، عوامل ایجاد این شکاف و آسیب ها و را هکارهای کاهش این شکاف پرداخته شده است.
در مقاله اول که علی نقی فقیهی، محسن شکوهی یکتا و حسن شعبانی آن را نوشته اند به بررسی و تبیین هفت مبنای انسانشناختی تعلیم و تربیت و کارکردهای از نگاه امام خمینی (ره) پرداخته می شود.
دومین مقاله نیز به موضوع «بررسی تطبیقی موانع مؤثر بر ازدواج پایدار از منظر روان شناسی اسلامی و انسان گرایی» اختصاص دارد که تالیف عصمت دانش است و ضمن تبیین فلسفه ازدواج، آسیب های حاصل از موانع ازدواج و تشکیل خانواده پایدار را بررسی کرده و در ادامه به تحلیل این آسیب ها از ابعاد زیست شناختی، روان شناختی و جامعه شناختی پرداخته است و درنهایت به طرح راهکارهایی کاربردی برای رفع آنها از منظر روان شناسی اسلامی و انسان گرایان پرداخته است.
مقاله ای با موضوع «آسیب شناسی روش تدریس درس تعلیم و تربیت اسلامی با رویکرد پژوهش کیفی از منظر اساتید علوم تربیتی و دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه های تهران» با همکاری اکبر صالحی و کورش رستمی مسنی به انجام رسیده که با هدف شناسایی آسیب های روش تدریس درس تعلیم و تربیت اسلامی در مقاطع کارشناسی ارشد دانشگاه های تهران صورت گرفته است.
بر اساس این پژوهش نبودن محتوا و کتاب های درسی مناسب، عدم تناسب مطالب و محتوا با زندگی دانشجویان، عدم ورود بسیاری از اساتید به هر دو حوزه دین و تعلیم و تربیت، عدم شایستگی برخی اساتید از نظر علمی و اعتقادی، استفاده نکردن اساتید از طرح درس و عدم برنامه ریزی برای تدریس از مهمترین آسیب های مطرح شده است.
مقاله «چالش عمده در تربیت الگویی (تقلید کورکورانه) و راه برونرفت از آن» نوشته رحیم دهقان به بررسی تربیت الگویی، چالش عمده آن در دورماندن از فرهنگ تحقیق و تفکر و در نهایت روی آوردن به مسئله مرید پروری می پردازد و راه برون رفت از این چالش را در ترویج الگوی تربیت عقلانی دانسته و بر این اساس متربی باید ضمن پیروی آگاهانه از الگوها، الگوپذیری را صرفا در راستای پرورش صحیح استعدادهای درونیِ خود و نه تقلیدی کورکورانه و خالی از اندیشه و تأمّل بداند.
مقاله دیگر فصلنامه تربیت تبلیغی به موضوع «بررسی نقش الگوی تربیتی والدین در تربیت دینی فرزندان» به کوشش جواد آقامحمدی اختصاص یافته و بر اساس این پژوهش، نگرش مذهبی والدین در تربیت دینی فرزندان تاثیر مستقیم داشته و رعایت آداب دینی از سوی والدین با تربیت دینی فرزندان آنها رابطه معناداری دارد.
«نسبت جهانی شدن و سلامت معنوی؛ چالش ها، فرصت ها و ملاحظات عملی برای نظام تربیتی» نوشته آذر تاجور، عنوان مقاله دیگر این فصلنامه است که به بررسی و تبیین نسبت جهانی شدن و سلامت معنوی؛ چالش ها، فرصت ها و ملاحظات عملی برای نظام تربیتی اسلامی پرداخته است.
بر اساس این پژوهش عمده ترین فرصت های ناشی از پدیده جهانی شدن برای سلامت معنوی شامل آموزش الکترونیکی، ضرورت مشارکت با دیگران، گفت وگوی بین ادیان، تسهیل شرایط دادوستد فرهنگی و دینی، لزوم حرکت به سمت اصول و ارزش های عمیق معنوی و همچنین تحول در مفاهیم اقتدار و بهره مندی از ابزارهای اطلاعاتی است.
فصلنامه «پژوهش نامه تربیت تبلیغی» به مدیرمسئولی حسین قشقایی و سردبیری امید نیک داد و به همت پژوهشکده باقرالعلوم (ع) در شش مقاله و یک گفت وگو منتشر شد.
فراهنگ(1)**1003**1569
23/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]