واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هتل مدرسه شهرکرد-ایرنا - اتاق 30 تا 40 متری، نیمکت و صندلی گوشه اتاق انبار شده، تخته سیاه یا تخته وایت بردی که یادآور روزهای درس و تحصیل و مدرسه است، از ویژگی های مشترک مدارسی است که این روزها به عنوان ˈمحل اسکان مسافرانˈ از آن استفاده می شود.
به گزارش ایرنا، رونق گردشگری داخلی در کشور، افزایش مسافرت هموطنان با خودرو شخصی به مقاصد و کانون های گردشگری و نبود زیرساخت کافی برای اقامت مسافران، مسئولان ستاد خدمات سفر استان ها را به استفاده از فضای قابل اقمت و کلاس های مدارس واداشت.
یک بنر در ورودی استان ها و شهرها معلمان و نیروهای آموزش و پرورش را به مدارس طرح اسکان فرهنگیان هدایت می کند.
در حیاط مدرسه نیز همه نوع خودرو می توان دید، از پراید گرفته تا پژو و ماشین های مدل بالا.
علاوه بر فرهنگیان، غیرفرهنگیان نیز به دلیل قیمت مناسب آن، متقاضی اسکان در مدارس هستند که باید نسبت به فرهنگیان هزینه بیشتری بپردازند.
برخی از این مدارس که برای اسکان مسافران ورودی به شهرها در نظر گرفته شده است، فرش مناسبی پهن است، فضای محل اسکان تمیز و مرتب است، نیمکت ها و صندلی ها به انبار منتقل شده، و چند تخته پتو نیز به مسافر تحویل می شود.
مدارس غیرانتفاعی نیز از وضعیت بهتری نسبت به مدارس دولتی برخوردار است، این مدارس یخچال و تلویزیون نیز دارد.
اتاق های طرح اسکان آموزش و پرورش درجه بندی شده و نسبت به امکانات هزینه متقاوتی دارد.
این اتاق ها به "ویژه، الف، ب و ج" تقسیم بندی شده است که بر اساس اعلام اداره های آموزش و پرورش، اتاق های ویژه که بهترین نوع کلاس هاست، تخت، تلویزیون، یخچال و فرش دارد و هزینه آن برای هر شب ۱۸ هزار تومان است.
بر اساس گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش، ۴۰ درصد کلاس ها، اتاق های «الف» هستند که امکاناتش از اتاق ویژه کمتر بوده و شبی ۱۴ هزار تومان اقامت در آن برای معلمان هزینه دارد، این اتاق ها تخت ندارد ولی یخچال، تلویزیون و فرش دارد.
۴۰ درصد دیگر اتاق ها نیز نوع "ب" است که تعرفه آن 10 هزار تومان است، این اتاق ها فرش دارد ولی یخچال و تلویزیون برای کل اتاق ها مشترک است.
تعرفه اتاق های نوع "ج" نیز که ۱۵ درصد مجموع ظرفیت را شامل می شود و پایین ترین کیفیت را دارد، شبی ۸ هزار تومان است.
یکی از فرهنگیانی که از امکانات این طرح در یکی از مدارس شهرکرد برای اسکان شبانه استفاده کرده است، به ایرنا گفت:این طرح برای افزایش امنیت مسافران بسیار مطلوب است ولی مهم این است که برخی مدارس برای این طرح ساخته نشده اند.
"محمدرضا سروری" که از استان مازندران برای دیدار از جاذبه های چهارمحال وبختیاری به این استان سفر کرده است، افزود:هزینه پرداختی از سوی فرهنگیان یا غیر فرهنگیان در این طرح، کمتر از هزینه اقامت در هتل هاست و بسیاری نیز ترجیح می دهند از این امکانات برای کاهش هزینه های سفر استفاده کنند.
سروری افزود:درست است که این امکانات برای اقامت مسافران پیش بینی شده است، ولی بسیاری از معلمان و فرهنگیان این امکانات را در شان و منزلت معلمان نمی دانند و انتظار دارند وزارت آموزش و پرورش نسبت به بهبود امور رفاهی فرهنگیان استفاده کند.
این گردشگر افزود:بسیاری از نهادها و سازمان های دولتی هتل یا مهمانسراهایی برای اقامت کارکنان خود در نقاط مختلف کشور تدارک دیده اند و درست است که خانه های معلم نیز در این راستا ساخته شده است، امکانات برخی مدارس برای اجرای این طرح کم است.
یکی دیگر از متقاضیان آزاد - غیرفرهنگی -اسکان در این اماکن نیز به ایرنا گفت:این اماکن بهتر از اسکان و اقامت شبانه مسافران در پارک هاست و حداقل امنیت مسافران تامین می شود.
این گردشگر که از استان فارس به چهارمحال وبختیاری سفر کرده است، گفت:اگر می خواهیم این طرح را به صورت دائمی ادامه دهیم، حداقل باید مدارس را برای اجرای مطلوب این طرح آماده کرده و مدارس در حال ساخت را نیز باتوجه به ملزومات اجرای این طرح تکمیل کنیم.
"وحید جاویدفر" پیش بینی امکاناتی برای نظافت و استحمام مسافران را از ضرورت های مدارس مجری این طرح می داند و می گوید:برخی مدارس مجری این طرح شلوغ است و امکانات زیادی نیز برای اسکان ندارد، آشپزخانه مشترک است و حمام نیز در این مدارس نیست.
اما رئیس اتحادیه هتلداران چهارمحال وبختیاری با انتقاد از اجرای این طرح در شهرهایی که امکانات لازم به ویژه هتل را برای اقامت مسافران ورودی دارد، گفت:هتلداران و مسافرخانه داران، به امید فصول رونق نظیر ایام نوروز و تعطیلات تابستان، دیگر روزهای سال را در بی رونقی می گذرانند.
"فریدون رئیسی دهکردی" اضافه کرد:در شهر گردشگر پذیر "چلگرد" چهارمحال وبختیاری که هتل های مناسب دارد و مسافران نیز می توانند در این هتل ها اقامات کنند، اجرای این طرح ضربه بزرگی به رونق این صنعت وارد کرده است.
رئیسی دهکردی می افزاید:هتلداران و فعالان این صنعت، هزینه های این صنعت را در طول سال می پردازند و به عبارت دیگر، دلسوز این صنعت هستند و نباید در زمان هایی که گردشگری کشور رونق دارد، فعالان را به حال خود رها کرد.
این فعال صنعت گردشگری تاکید کرد:از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور می خواهیم، حداقل این اماکن را با همکاری وزارت آموزش و پرورش ساماندهی کند، تا اجرای این طرح نظام مند شود.
اما یکی از مدرسان دروس گردشگری مراکز آموزش عالی در تهران و از فعالان این صنعت، نظر دیگری دارد.
"علیرضا نظری اسفنگره" اجرای موفق این طرح را گامی موثر در راستای رونق گردشگری و اسکان مسافر می داند و می گوید:باید از همه امکانات موجود برای رفاه مسافران استفاده کرد و مدارس و متولیان آن در وزارت آموزش و پروش نیز در ایام تعطیل می تواند دولت و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را کمک کند.
وی اجرای این طرح را گام صحیح در راستای مدیریت بحران و افزایش بهره وری می داند و می گوید:هیچکس در حمایت دولت از فعالان صنعت گردشگری به ویژه هتلداران و مسافرخانه داران که مالیات حرفه خود را پرداخت می کنند شک ندارد، ولی بسیاری از افرادی که در مدارس اسکان می کنند، هیچ گاه حاضر نیستند در هتل ها اقامت کنند.
نظری اسفنگره، قیمت بالای اقامت در هتل ها را از عوامل استقبال گردشگران از این اماکن می داند و می گوید:متولیان بخش گردشگری نیز باید در راستای بهبود خدمات ارائه شده به مسافران اقامت کننده در مدارس اقدام کند.
این فعال صنعت گردشگری با تجلیل از سیاست دولت یازدهم در راستای حمایت از فعالان صنعت گردشگری به ویژه افرادی که در تامین زیرساخت های گردشگری فعالیت می کنند، گفت:باید همه کمک کنیم تا صنعت پاک گردشگری در کشور رونق گرفته و سفرهای سهروندان نیز توزیع شود.
این مدرس مراکز آموزش عالی گردشگری تهران، افزود:با رونق گردشگری و پایداری این رونق، سرمایه گذاران نیز با توجه به نیاز گردشگران در نقاصد توریسمی سرمایه گذاری می کنند.
547
از : سیدبهادر حسینی تشنیزی
23/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]