واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ (۲۰:۳۸ب.ظ)
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم: فرهنگ جوهره اصلي مديريت جامعه است معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم،تحقيقات و فناوري گفت: فرهنگ جوهره اصلي مديريت جامعه است و توسعه علمي يک کشور متاثر از فرهنگ بوده و پيوندي عميق با آن دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيدضياء هاشمي در جمع روساي دانشگاههاي سراسر کشوردر دانشگاه فردوسي مشهد از نقش ماندگار دکتر فرجيدانا در هدايت آموزش عالي ايران سخن گفت و ابراز تاسف خود را از محروميت جامعه دانشگاهي از مديريت ايشان ابراز کرد.
وي با بيان اين مطلب که تعريف درستي از فرهنگ و جايگاه آن در کشور و به خصوص در جامعه دانشگاهي ارائه نشده است،افزود: فرهنگ جوهره اصلي مديريت جامعه است و توسعه علمي يک کشور متاثر از فرهنگ بوده و پيوندي عميق با آن دارد.
دکتر سيدضياء هاشمي با اشاره به اينکه دانشگاه بايد پيشتاز توسعه فرهنگي باشد،تصريح کرد: بخشي از نخبگان فقط مسائلي مثل پوشش و روابط دختر و پسر را به عنوان ارزشهاي فرهنگي مطرح ميکنند و برخي از مديران فرهنگي بلافاصله مسأله عفاف و حجاب را مورد تاکيد قرار ميدهند،در حالي که اين دو مقوله تنها ارزشهاي ديني و اخلاقي جامعه محسوب نميشوند.
وي افزود: راستگويي،امانتداري و قانونمندي ارزشهاي مهم ديگري هستند که مورد توجه قرار نميگيرند وافرادي نيز فقط در يک مقوله و ارزش پيشتاز هستند و نگاه تک بعدي دارند و اين نگاه باعث تضعيف جايگاه آن ارزش ميشود.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم خاطر نشان کرد: با نهادينه سازي ارزشها ميتوانيم شاهد وضعيت بهتري از عرصههاي زندگي اجتماعي باشيم و وظيفه ما در دانشگاهها ترويج ارزشهاي اخلاقي است.
وي تصريح کرد: دانشگاهيان پيشگامان دفاع از ارزشها هستند و دفاع از ارزشها در در انحصار هيچ گروهي نيست،همچنين نگاه انحصارگرايانه و نفي نظرات ديگران به نفع ترويج ارزشها نيست و در واقع اقدامي ضد فرهنگي است.
وي سياست جذب حداکثري و مشارکت عمومي در جهت تقويت ارزشها را از راهبردهاي اصلي معاونت فرهنگي و اجتماعي دانست و افزود: اين امر مستلزم دفاع از آزادي، قانونمندي و البته امنيت است و در هر تمدني اين سه ارزش همگام با هم رشد پيدا ميکنند.
دکتر سيدضياء هاشمي اظهار کرد: حرکت به سمت امنيتي کردن فضاي دانشگاهها نتايج ضدامنيتي دارد همچنين ايجاد فضاي مناسب براي ارائه ديدگاهها و نظرات متنوع باعث شود دانشگاهيان با آرامش خواستههاي خود را دنبال کنند.
وي با بيان اين مطلب که طرفدار تنوع تشکلها هستيم، افزود: فعاليتهاي سياسي در دانشگاهها بايد در چهارچوب قانون رشد پيدا کند، در غير اين صورت تحليل سياسي امکان پذير نيست و دچار راديکاليسم در دانشگاهها خواهيم شد.
سيد ضياء هاشمي افزود: در سالهاي آينده پيشبيني افزايش مطالبات دانشجويان در زمينه ايجاد تشکلهاي جديد را داريم؛ لذا از روساي دانشگاهها تقاضا داريم از اين مطالبات استقبال کنند تا باعث تشويق و تسهيل فعاليتهاي سياسي و اجتماعي در چارچوب قانون شوند.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم افزايش کرسيهاي آزادانديشي را يکي از مطالبات مقام معظم رهبري برشمرد و اظهار کرد: کرسيهاي آزادانديشي ميتواند باعث افزايش نشاط در جامعه دانشگاهي و حرکت به سمت عقلانيت شود.
وي ادامه داد: آييننامه مربوط به کرسيهاي آزادانديشي داراي اشکالاتي بود که اصلاحات لازم صورت گرفته است و اميد داريم که اين کرسيها در سال تحصيلي جديد فعالتر شوند.
دکتر سيدضياء هاشمي در پايان از تدوين منشور حقوق دانشجويي و راهاندازي اتاق فکر استانها در معاونتهاي فرهنگي دانشگاهها خبر داد و افزود: برگزاري اين اتاق فکرها باعث جمع آوري همه ديدگاهها و افزايش پيوند دانشگاه با جامعه خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]