محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832846960
هشدار درباره غارت و تخریب آثار باستانی توسط داعش
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: هشدار درباره غارت و تخریب آثار باستانی توسط داعش
روزنامه آمریکایی با هشدار درباره نابودی آثار باستانی سوریه و عراق با اقدام گروه تروریستی داعش، نوشت: آثار آسیب هایی که داعش به کشورهای سوریه و عراق وارد کرده به حدی است که تا سال ها پس از جنگ نیز باقی خواهد ماند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، «نیویورک تایمز» گزارش داد: میراث کهن و ارزشمند فرهنگی سوریه و عراق در دست غارت و چپاول «داعش» قرار دارد و گذشته این دو کشور باستانی در خطر محو شدن است.
«عمرو العزم»، «سلام الکونتار» و «برایان آی.دانیلز»، سه تن از اساتید انسان شناسی در دانشگاه های آمریکا در یادداشتی در روزنامه «نیویورک تایمز» نسبت به غارت میراث فرهنگی دو کشور سوریه و عراق بدست گروه تروریستی «داعش» هشدار دادند و خواستار توجه مجامع جهانی نسبت به این معضل و جلوگیری هرچه سریعتر آن شده اند.
در این یادداشت آمده است:
با گسترش یافتن دامنه تصرفات گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام (داعش) این وحشت بوجود آمده است که میراث فرهنگی دو کشور سوریه و عراق که بخش هایی از خاکشان به تصرف این گروه در آمده است، در دست غارت و چپاول قرار بگیرد.
اماکن باستانی کشور عراق از همان بدو آغاز جنگ دوم عراق در معرض خطر تخریب قرار دارد.
اساتید نگارنده مطلب، در کشور ترکیه به فعالان و کارکنان موزه ها، روش های سندیت بخشیدن و حفظ و حراست از میراث فرهنگی کشور سوریه را آموزش می دهند.
میراث فرهنگی کشور سوریه که در معرض تخریب قرار دارد، بسیار متنوع است و از بقایای تمدن تاریخی بین النهرین، آشوری ها، یونانی ها، رومی ها، روم شرقی و دوره اسلامی متفاوت است.
همچنین نمونه هایی اولیه از کتیبه های باستانی و بهترین نمونه های موازییک های یونانی، رومی و مسیحی هم در بین این اشیاء بسیار ارزشمند تاریخی قرار دارد.
شیوه کار ˈداعشˈ در این اقدام جنایتکارانه بر این منوال است که پس از تصرف شهرها، به شیوه ای بسیار هوشمندانه و خدعه آمیز (در لوای یکی از وجوهات شرعی اسلام) به تجارت قاچاق اشیاء عتیقه و ارزشمند تاریخی و باستانی آنها مبادرت می ورزد.
داعش از نیروهای خود برای غارت و چپاول اماکن باستانی و تاریخی شهرهای تحت تصرف خود استفاده نمی کند بلکه خود عمدتا درگیر فعالیتهای مالی در این شهرها می شود و در عوض به اهالی شهرها اجازه می دهد در اماکن باستانی دست به حفاری بزنند و هر شیء ارزشمند و عتیقه ای را که بدست می آورند به فروش برسانند و سپس این گروه خود درصدی از درآمد این تجارت نامشروع را در قالبی مشخص دریافت می کند.
این نوع باج گیری در قالب یکی از وجوهات شرعی از مردم اخذ می شود. داعش خود را مسئول مشروع اخذ وجوهات شرعی مردم معرفی می کند.
مبلغی که از افراد بابت این تجارت نامشروع دریافت می شود برحسب منطقه و نوع شی ء به فروش رسیده متغیر است. در مناطق تحت کنترل داعش در استان ˈحلبˈ سوریه مبلغ خمس معادل20 درصد ارزش شی ء مورد نظر است. و در ˈرقهˈ این باج گیری می تواند تا 50 درصد و یا حتی بیشتر هم برسد. ارزش اشیاء یافت شده بر حسب قدمت آنها و یا مربوط بودن آنها به دوره اسلامی مصادف با قرن هفتم میلادی و یا اینکه فلزات قیمتی مانند طلا باشند تعیین می گردد. این رقم را سرکردگان محلی داعش به صلاحدید خود تعیین می کنند.
در برخی مناطق مانند اماکن تاریخی حومه رودخانه ˈفراتˈ سرگردگان داعش مردم را تشویق به حفاری می کنند و تیم های غیر حرفه ای ناآگاه که اغلب از عراق هستند و تجربه غارت و چپاول اماکن باستانی این کشور را دارند در مناطق مورد نظر مشغول به کار می شوند. داعش مجوز کار به این افراد می دهد و نمایندگان داعش هم بر کار آنها نظارت مستقیم دارند تا مطمئن شوند از ماشین آلات سنگین استفاده شده به نحو احسن استفاده می شود و نیز از نزدیک در جریان پول های دریافت شده قرار می گیرند تا میزان خمس را تعیین نمایند.
داعش علاوه بر غارت و چپاول اموال ارزشمند باستانی، صادرات غیرقانونی و پنهان این عتیقه جات را نیز رونق می دهد. در ابتدای امر کانون این صادارت مرزهای سوریه با ترکیه در حوالی ˈتل ابیضˈ بود که یکی از دژهای مستحکم داعش در سوریه است.
امروز مستندات محکم در دست است که ثابت می کند داعش در تجارت غیرقانونی مرزی اشیائ عتیقه دست دارد و این تجارت را نهادینه کرده و آن را به یکی از سرچشمه های اصلی منبع درآمد خود تبدیل نموده است.
این غارت و چپاول و تجارت نامشروع، خسارتهای غیرقابل جبرانی به میراث فرهنگی سوریه به بار آورده است.
هرچه سریعتر باید جلوی این تجارت نامشروع گرفته شود. این تجارت منبع درآمد یک سازمان تروریستی است و امکان برقراری ثبات و آشتی ملی در کشورهای هدف تجاوز قرار گرفته را بعد از خاتمه درگیریها ناممکن می سازد.
مردم در مساجد و کلیساهایی باستانی عبادت می کنند و در بازارهایی خرید و فروش می کنند که مربوط به صدها سال قبل است. هر زمان ستیزه در سوریه خاتمه یابد، این میراث فرهنگی برای مردم جنبه حیاتی دارد چراکه نماد وصل و وحدت دینی و سیاسی جامعه چند قومیتی این کشور است.
سازمانهای متعدد بومی و بین المللی مانند ˈکمپین سوریهˈ از شورای امینت سازمان ملل تقاضا کرده اند که با صدور قطعنامه ای از تجارت نامشروع اموال باستانی و عتیقه جات سوریه که غارت شده و مورد چپاول قرار گرفته، جلوگیری نماید. این قطعنامه می تواند موثرترین ابراز برای حراست از گذشته سوریه باشد.
حفظ و حراست از گذشته سوریه، حفظ و حراست از آینده آن است.
نگارندگان این مطلب شامل: ˈعمرو العزمˈ استادیار انسان شناسی و تاریخ خاورمیانه در دانشگاه ایالت شاونی و ˈسلام الکونتارˈ مدرس انسان شناسی در دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا و ˈبرایان آی.دانیلˈ مدیر مرکز تحقیقات و برنامه ریزی مرکز فرهنگی ˈپنˈ در دانشگاه موزه پنسیلوانیا هستند.
این در حالیست که چندی پیش، مدیر موزه ملی سوریه، درباره غارت و از بین رفتن میراث فرهنگی و آثار تاریخی این کشور، هشدار داده بود.
دانلود
احمد دیب ، مدیر موزه ملی سوریه ، با هشدار درباره از میان رفتن آثار تاریخی و فرهنگی این کشور بر اثر حمله تروریست ها به این کشور، مراقبت های بیشتر از این آثار شد. وی همچنین، از اقدامات دولت سوریه برای ایجاد امنیت این موزه ها خبر داد.
احمد دیب ، مدیر موزه ملی سوریه می گوید: ما موفق به توقف برنامه به حراج گذاشتن آثار تاریخی ( سوریه ) در لندن و از بین بردن سکه های اسلامی در این شهر شدیم.
بیش از 80 هزار مکان تاریخی در سوریه وجود دارد که برخی از آنها ویران شده است که به صورت پراکنده در تمام مناطق کشور وجود دارد. با این حال، همزمان با وخامت اوضاع در کشور ما، مکان های تاریخی و فرهنگی ما غارت و تخریب می شود.
این به این معناست که این غارت و ویرانی ها، افزون بر اینکه به فرهنگ کشور سوریه آسیب می زند، زمینه ساز نابودی تمدن بشری و حقوق انسانی نیز خواهد شد.
لینک را کپی کنید
چهار شنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]
صفحات پیشنهادی
هشدار اساتید تاریخ نسبت به غارت و تخریب آثار باستانی توسط داعش
هشدار اساتید تاریخ نسبت به غارت و تخریب آثار باستانی توسط داعش نیویورک تایمز با هشدار نسبت به نابودی آثار باستانی توسط داعش نوشت آثار آسیب هایی که داعش به کشور های سوریه و عراق وارد کرده به گونه ایی ایست که تا سال ها پس از جنگ نیز باقی خواهد ماند به گزارش پایگا ه اطلاع رسانی شآثار باستانی عراق در دستان داعش
آثار باستانی عراق در دستان داعش منابعی در شهر موصل عراق اعلام کردند گروه تروریستی داعش تندیس ها و آثار تاریخی را از شهر موصل عراق به شهر الرقه سوریه منتقل کرده است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از البشیر این منابع تصریح کردند گروه تروریستی داعش شماری از مجسمه های ارزشمندآغاز داوری آثار چهارمین دوره جایزه دکتر مجتبایی/ بیشتر آثار درباره مولاناست
فرهنگ و ادب ادیبات ایران آغاز داوری آثار چهارمین دوره جایزه دکتر مجتبایی بیشتر آثار درباره مولاناست نخستین جلسه هیات داوران چهارمین دوره جایزه دکتر فتحالله مجتبایی با حضور داوران این دوره برگزار شده و مشخص شد که اکثریت پایاننامههای مورد بررسی در این دوره با محوریت موضوع مهشداری درباره فضای مجازی و شبکههای اجتماعی
دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۹ سیدمهدی شجاعی درباره اینکه فضای مجازی و بهخصوص شبکههای اجتماعی جای کتابخوانی را بگیرند هشدار داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا یکشنبه دوم شهریور دومین شب از چهارمین دوره شبهای داستان برج میلاد با حضور منیژه آرمین سیدمهدی شجاعی وهشدار درباره عوارض تزریق بوتاکس توسط غیرمتخصصان
دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۱ یک متخصص پوست مو و زیبایی به شهروندان توصیه کرد تزریق بوتاکس را حتما زیر نظر کارشناسان و متخصصان انجام دهند دکتر حسین کاووسی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه کرمانشاه با بیان اینکه کیفیت مواد مورد استفاده در بودو فیلم از رخشان بنیاعتماد و مستندی درباره «جدایی...» / آثار مستند جشن خانه سینما معرفی شدند
دو فیلم از رخشان بنیاعتماد و مستندی درباره جدایی آثار مستند جشن خانه سینما معرفی شدند فرهنگ > سینما - هیات انتخاب بخش مستند شانزدهمین جشن سینمایی ایران آثار انتخابی این بخش را معرفی کرد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین هیات انتخاب منتخب دو صنف انجمنهای مسنظرات مختلف سه فیلمساز درباره آثار دفاع مقدسی و مقاومت
نظرات مختلف سه فیلمساز درباره آثار دفاع مقدسی و مقاومتمصطفی رزاق کریمی سلمان ابوطالبی و علیرضا اسلامی نظرات خود را درباره سینمای دفاع مقدس و مقاومت بیان کردند به گزارش خبرگزاری فارس مصطفی رزاق کریمی کارگردان سینمای ایران در آستانه سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت گفت مقاومت شکل وهشدار درباره خطر گسترش نفوذ داعش در افریقا
هشدار درباره خطر گسترش نفوذ داعش در افریقا خبرگزاری رسا ـ سازمانهای اطلاعاتی غربی هشدار دادند تروریستهای داعش برای بازکردن دومین جبهه در کشورهای لیبی تونس و الجزایر آماده می شوند به گزارش خبرگزاری رسا شبکه المیادین در گزارشی تاکید کرد درباره تحرکات سران داعش در منطتخریب آثار فرهنگی با رنج و مشقت!
دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰ ۱۱ یک هنرمند مجسمهساز تعجب میکند از اینکه عدهای چگونه با مشقت از آثار تاریخی بالارفته و آنها را تخریب میکنند محمد عسکری - هنرمند مجسمهساز- در گفتوگو با خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دربارهی موضوع آسیب دیدن مجسمههای شهریهشدار آیةالله مکارم درباره فعالیت فرفههای نوظهور
هشدار آیةالله مکارم درباره فعالیت فرفههای نوظهور آیتالله مکارم شیرازی در دیدار عضای هیئت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت علت مخالفت دشمنان با شیعیان این است که در همه زمینهها حرف اول را میزنند بنابراین باید از مخالفتهای درونی پرهیز کرد کد خبر ۴۲۷۳۷۰ تاریسکوت غرب درباره کشتار سوری ها و عراقی ها توسط داعش
سکوت غرب درباره کشتار سوری ها و عراقی ها توسط داعش در میان خشونت های وحشیانه داعش در عراق و سوریه هرگز واکنشی در قبال ارزش جان انسان ها در جنگ در رسانه های غربی و نیز در عملکرد مقامات این کشورهای دیده نمی شود به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از راشاتوپاسخ درباره مجوز آثار براهنی و خویی
شنبه ۸ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۰ معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره مجوز گرفتن کتابهای نویسندههایی مثل رضا براهنی و کتابی مربوط به اسماعیل خویی توضیح داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سیدعباس صالحی در پاسخ به سؤالی که به علت مجوز گرفتن آثار نویسندههدر گفتوگو با فارس عنوان مطرح شد ادامه تولید آثار ضدصهیونیستی توسط «سفیر فیلم»
در گفتوگو با فارس عنوان مطرح شدادامه تولید آثار ضدصهیونیستی توسط سفیر فیلممعاون عرضه و تعاملات موسسه سفیر فیلم از ادامه تولید آثار با رویکرد ضدصهیونیستی توسط این موسسه خبر داد مصطفی رضوانی مستندساز و معاون عرضه و تعاملات موسسه سفیر فیلم در گفتوگو با خبرنگار سینمایی فارس دربارهسازمان ملل نسبت به کشتار احتمال اهالی آمرلی عراق توسط داعش هشدار داد
سازمان ملل نسبت به کشتار احتمال اهالی آمرلی عراق توسط داعش هشدار داد سازمان ملل نسبت به کشتار احتمالی اهالی منطقه آمرلی در شمال عراق توسط تروریست های داعش که هزاران خانواده ترکمن را بیش از دو ماه در این منطقه تحت محاصره قرار داده اند هشدار داد آفتاب به گزارش روز سه شنبه ش3000 سند در «بهشت ماندنی است» بررسی شد/ اولین مستند درباره تخریب بقیع
فرهنگ و هنر سینمای ایران 3000 سند در بهشت ماندنی است بررسی شد اولین مستند درباره تخریب بقیع کارگردان مستند بهشت ماندنی است از موضوع اثر خود که اولین مستند در جمهوری اسلامی در مورد موضوع تخریب قبور ائمه در بقیع است و اینکه برای بدست آوردن سندهای پژوهشی حتی سایتهای وهابی همهشدار زرشناس درباره نفوذ یک جریان لیبرال در میان جنبشهای دانشجویی
هشدار زرشناس درباره نفوذ یک جریان لیبرال در میان جنبشهای دانشجویی فرهنگ > کتاب - کتاب جنبش دانشجویی در ایران نوشته دکتر شهریار زرشناس عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد به گزارش خبرآنلاین «جنبش دانشجویی در ایران&raهشدار سیدمهدی شجاعی درباره فضای مجازی و شبکه های اجتماعی
هشدار سیدمهدی شجاعی درباره فضای مجازی و شبکه های اجتماعی فرهنگ > کتاب - سیدمهدی شجاعی درباره اینکه فضای مجازی و بهخصوص شبکههای اجتماعی جای کتابخوانی را بگیرند هشدار داد یکشنبه دوم شهریور دومین شب از چهارمین دوره شبهای داستان برج میلاد با حضور منیژه آرمین-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها