تبلیغات
تبلیغات متنی
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852129930
کتابهایی که سانسور را دور میزنند |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کتابهایی که سانسور را دور میزنند
شرایط نامناسب نشر و وضعیت ممیزی کتاب موجب شده بعضی شاعران و نویسندگان و مترجمان عطای انتشار رسمی کتابشان را به لقای آن ببخشند.
کد خبر: ۴۳۰۹۶۳
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۷ - 01 September 2014
شرایط نامناسب نشر و وضعیت ممیزی کتاب موجب شده بعضی شاعران و نویسندگان و مترجمان عطای انتشار رسمی کتابشان را به لقای آن ببخشند.
این افراد ترجیح دادهاند یا مجبور شدهاند آثارشان را در فضای مجازی یا کشورهای خارجی منتشر کنند و یا آنها را روی کاغذ، ولی به صورت غیررسمی و بدون مجوز و اصطلاحاً به صورت زیرزمینی به چاپ برسانند.
به گزارش ایسنا، یونس تراکمه یکی از این نویسندههایی است که معتقد است انتشار کتاب در کشورهای فارسیزبان همجوار، مثل افغانستان، راهی است برای مبارزه با ممیزی: «یکی از راههای مبارزه با سانسور در ایران انتشار کتاب در افغانستان است. ناشران رسمی افغانستان ممیزی ندارند، کتابهایشان هم بالأخره از ایران سر درمیآورد.»
او تأکید میکند: «کتابم را برای کسب مجوز به وزارت ارشاد نمیدهم چون اوضاع را میدانم. فکر میکنم ضرورتی ندارد کتابم را بدهم، بعد بروم چانه بزنم. معتقدم نباید به سانسور تن داد. یکی از راههایی که ما داریم چاپ کتاب در افغانستان است. چاپ کتاب با تیراژ کم و به صورت ریسوگراف هم یکی از راهکارهاست و عملی است. وقتی اثری در افغانستان منتشر شود، هم فروش جهانی دارد و هم اینکه بالأخره کتاب در کشوری که زبانش فارسی است، به شکل رسمی و حرفهیی چاپ شده است.»
وقتی قانون زیر پا گذاشته میشود...
محمدرضا رستمبگلو هم شاعری است که آثارش را به صورت غیررسمی و در فضای مجازی منتشر میکند. او درباره علت روی آوردنش به انتشار غیررسمی شعر میگوید: «متأسفانه سانسور براساس مسائل عقیدتی و ایدئولوژیکی و برمبنای مسائل غیرکارشناسی انجام میشود. وقتی در کاری که دغدغه فرمالیستی دارد، حذف غیرکارشناسی رخ میدهد، ظاهرا سطری حذف میشود، اما در باطن تمام ارکان فرمی به هم میریزد. جالب است کتاب من به خاطر شعرهایی رد شد که همان شعرها در کتابی دیگر با عنوان بهترین غزلها یا بهترین عاشقانهها، بدون سانسور چاپ شدند چون کسی که آن کتاب را ارائه کرد، فردی بود از حوزه هنری با موقعیت ارتباطی دیگر.»
انتخاب نکردهام
محمد زارعی، نویسنده جوانی که آثارش را در فضای مجازی منتشر میکند، درباره دلیل انتخاب این روش برای ارائه کارهایش میگوید: «من تا به حال دست به انتخاب نزدهام و انتشار نوشتههایم در فضای مجازی ناگزیر اتفاق افتاده است. کار من به این ترتیب بوده که نوشتهای را در وبلاگم گذاشتهام، بعد در جاهای مختلف منتشر شده و از سایتی تماس گرفتهاند و اجازه گرفتهاند کارم را منتشر کنند. افراد دیگری هم بودهاند که همین اتفاق برایشان افتاده است؛ کسانی که یا کتابشان مجوز نگرفته یا آنقدر برای گرفتن مجوز معطل شدهاند که بیخیال شدهاند. شاید هم خیلیها مثل من فقط میخواستهاند اول آشنایان اثرشان را بخوانند، اما بعد کارشان در همین فضا منتشر شده است.»
او یک بار برای انتشار قانونی آثارش اقدام کرده است: «سال 87 برای انتشار کتابم اقدام کردم. اثرم پنج سال در وزارت ارشاد ماند. ایرادهای مختلفی گرفتند، گفتند دو داستانت را حذف کن و... من با همه اصلاحات کنار آمدم، اما با وجود این اصلاحات نمیدانم در نهایت چه شد که این کتاب هیچ وقت به چاپ نرسید. البته همه داستانهای این کتاب در فضای مجازی منتشر شده است.»
آسیبهای یک آشفتهبازار
راهی که این افراد به صورت تحمیلی یا انتخابی در پیش گرفتهاند، چندان بیدردسر و ساده نیست. یونس تراکمه درباره هزینههایی که انتشار غیرقانونی کتاب برای نویسنده به همراه دارد، میگوید: «هزینههایش را مسؤولان تعیین میکنند و بستگی دارد به اینکه کار چقدر از نظر آنها مسألهدار باشد و بتوانند نادیدهاش بگیرند یا نه. ممکن است فردی هم خل و چل باشد و پیه عواقب احتمالاً سنگین را هم به تن بمالد. به هر حال امکان سوءاستفاده هم هست. هر آشفتهبازاری یکسری آسیب به همراه دارد. چاپ کتاب در افغانستان هم هرچند قانونی است، ممکن است هزینه داشته باشد.»
عقوبتِ شدید به خاطرِ خوب نوشتن
محمد زارعی هم که هنوز هیچکدام از داستانهایش را به صورت افست منتشر نکرده، درباره عواقب فعالیت ادبی در فضای غیررسمی میگوید: «به طور کلی بیشتر فعالیتها در زمینه ادبیات هزینه کردن است، چون حداقل باید ساعتهای کاری بسیاری پشت میز صرف کنید و بنویسید بدون اینکه بهره خاصی ببرید. کتاب چاپ کردن هم هزینههای نویسندگی را جبران نمیکند. انتشار اثر در فضای مجازی به مراتب سختتر است. سایتهای ادبی معمولا حمایت مالی خاصی دریافت نمیکنند و کم پیش میآید مبلغی به نویسنده بپردازند. قسمت تراژیک ماجرا این است که اگر داستان شما آنقدر خوب و بحثبرانگیز باشد که مشهور شود، اتفاقا سابقه بدی برای شما خواهد شد و اگر قرار باشد بعدا وارد حیطه چاپ و نشر معمولی شوید، میتواند دستاویزی باشد برای اینکه اذیتتان کنند. پس هرچه داستان بهتری بنویسی، ممکن است عقوبت سختتری در انتظارت باشد.»
هنر زیرزمینی معتبرتر از هنرهای مجاز؟
گذشته از عواقب و تأثیراتی که انتشار غیررسمی کتاب بر سرنوشت شخصی و حرفهیی نویسندگان دارد، پرسش قابل تأمل این است که این موضوع چه آثاری بر سرنوشت جریان ادبیات فارسی خواهد داشت. محمدرضا رستمبگلو درباره تأثیر انتشار زیرزمینی کتاب بر جریان ادبیات میگوید: «در دورهای کتابهای جلال آلاحمد و صمد بهرنگی بهترین کتابها بود، اما همانها دستی تکثیر میشد. کتابهایشان را منگنه میکردند و اسمشان را با ماژیک و خودکار رویش مینوشتند. من مطمئنم هنر زیرزمینی که از سال 60 به این سو باقی مانده، معتبرتر از هنرهای مجاز خواهد بود. اما متأسفانه با فاصله افتادن بین سرودن اثر تا کشف آن، فقط عقبماندگی ما بیشتر میشود. ما همیشه امکان بهتر بودن داریم، اما به خاطر کجسلیقگی عده معدودی سر جای اول هستیم.»
قاچاقی کتاب چاپ کردن ارزش نیست
یونس تراکمه هم فکر میکند انتشار رسمی و غیررسمی کتاب در ماندگاری اثر تأثیری ندارد: «کار که اصیل باشد، میماند. صرف غیرمجاز بودن یک اثر دلیل مهم بودن آن نیست. اگر کار درست و حسابی و اثر شاخصی باشد، مخاطبانش را پیدا میکند و جایگاه خود را مییابد، اگرچه نه بهسرعت.»
او هشدار میدهد که سانسور شدن و گیر کردن یک کتاب در چرخه سانسور وزارت ارشاد، لزوماً به معنای ارزشمند بودن آن نیست: «صرفاً قاچاقی کتاب چاپ کردن ایجاد ارزش نمیکند. قاضی زمانه خیلی بیرحمتر از اینهاست. کلاه سرش نمیرود. شما بررسی بکنید ببینید در هر دهه مثلاً چند صد نفر شعر گفتند و داستان نوشتند، حتا ممکن است در برههای به نحوی مطرح هم شده باشند، اما کدامشان ماندهاند و شاملو شدهاند، گلشیری شدهاند، چوبک یا ساعدی شدهاند؟ پشت سر هر کدام از این چهرهها کلی سیاهی لشکر زمین افتاده است. یک نکته مهم این است که ژست سیاسی نگیریم و مظلومنمایی نکنیم و فکر نکنیم هر کتابی در ارشاد رد شده شاهکار بوده است. هر ناشری 50 یا 100 کتاب پشت سد سانسور دارد. فکر نکنیم اگر این کتابها دربیاید، چه غوغایی به پا میشود. ارزشها جای دیگری است. مخاطب و زمانه تعیین میکنند کدام کار باارزش و کدام بیارزش است. فاجعه اینجاست که یک سانسورچی بیسواد یا پرت از موضوع میخواهد روی آثار خلاقه ارزشگذاری کند. زمانه است که تعیین میکند کاری چقدر ماندگار و باارزش است. سانسورچیها میخواهند مبنای قضاوتها و ارزشگذاری آثار خلاقه را عوض کنند. به معیارها و مسائلی اولویت میدهند که اصلاً در روند خلاقیت مطرح نیست. با سانسور ملاکها و معیارهای واقعی عقب میروند و معیارهای کاذب دغدغه میشوند؛ معیارهایی که رکود ایجاد میکند و خلاقیت را از بین میبرد.»
ادبیات با کتاب رسمیت پیدا میکند
با وجود همه این مسائل، آنچه تقریبا بیشتر اهل ادبیات با آن موافقاند این است که ادبیات زمانی جنبه رسمی پیدا میکند که در قالب کتاب و به شکل رسمی منتشر شود و هنوز هیچکدام از راههایی فرعی نتوانستهاند اعتباری را که جریان اصلی انتشار کتاب دارد، کسب کنند. محمد زارعی اظهار میکند: «فضای رسمی قرار است به «نویسنده» رسمیت بدهد و از زمانی که کتاب چاپ میشود، فرد را به عنوان «نویسنده» میشناسیم. ادبیات با کتاب رسمیت پیدا میکند.»
او درباره انتشار اثر ادبی در فضای مجازی میگوید: «فکر نمیکنم این اتفاق به این زودی رخ دهد که مردم فایل پیدیاف را به جای کتاب جایگزین کنند. متأسفانه در نگاه مخاطب، جدیت ادبیات داستانی در فضای مجازی کمتر است. ناخودآگاه فکر میکنیم فضای مجازی جایی است برای تمرین و چاپ جایی است که نتیجه تمرین ما منتشر میشود. با این حال وقتی مخاطب داستانی را در فضای مجازی میخواند، انگار قرار است یک داستان جسورتر، تجربیتر و متهورانهتر بخواند. فکر میکنم بهزودی موج انتشار داستانها در فضای مجازی به ادبیات ما سمت و سوی جدیدی بدهد. یعنی نویسندگان بعدی بخواهند از امکانات این فضا استفاده کنند. یکی از امکانات این است که در فضای مجازی میتوانید با کلیک کردن روی یک کلیدواژه، به صفحههای دیگری بروید. قابلیت دیگر این است که داستان در فضای مجازی میتواند از امکانات جدیدی مثل لینک، تصویر، صدا و موسیقی استفاده کند. من از این امکانات در داستان جدیدم استفاده کردهام؛ داستانی که مخصوص فضای مجازی نوشته شده و نمیتواند روی کاغذ چاپ شود. این واقعیت تلخ که نویسندهها برای چاپ آثارشان با سدی روبهرو شدهاند، میتواند در آینده به خلاقیتهایی منجر شود.»
زارعی معتقد است انتشار رسمی و غیررسمی کتاب مطمئنا فرق دارد: «ترجیح اکثر آدمها این است که اثرشان چاپ بشود، چون چاپ کتاب به نویسنده رسمیت میدهد. اگر کسی 50 داستان و رمان هم بنویسد، اما کتابش چاپ نشده باشد، در جامعه ایران به نظر نمیرسد که نویسنده است. با این حال من از انتشار کارهایم در فضای مجازی ناراضی نیستم، چون فکر میکنم داستانم مخاطبش را پیدا کرده است، هرچند دلیل اصلی این اتفاق یک جور اجبار بوده است، چون چاره دیگری برای انتشار نداشتهام.
شرح پشیمانی
در راه انتشار رسمی کتاب علاوه بر ممیزی، موانع بسیار دیگری هم وجود دارد؛ مشکلاتی که ممکن است شاعران و نویسندگان را بیشتر به حضور در فضای غیررسمی ترغیب کند. محمدرضا رستمبگلو اخیرا کتابی را به شکل رسمی منتشر کرده، اما از انتشار این کتاب ناراضی است: «یک کتاب با عنوان «اتاق کنار باران» چاپ کردم. خیلی هم پشیمانم.»
او در شرح این پشیمانی میگوید: «کسانی که کتابشان بالای یکی – دو بار چاپ میشود، اثرشان درواقع در 200 یا 300 نسخه منتشر میشود، نه 1100 نسخه که در کتابها درج میشود. موقع انتشار کتابم به من هم چنین پیشنهادی شد. گفتم من از این کارها نمیکنم. بعد از چاپ، ناشر میگفت هنوز 1100 نسخه کتاب فروخته نشده، در حالیکه خود من 2500 نسخه از آن را در نمایشگاه کتاب امضا کرده بودم. به خاطر این مسائل از انتشار کتابم پشیمانم. خیلی هم سانسور شده، اما خیالم راحت است که قبلا آن را زیرزمینی چاپ کردهام. من به ذات هنر وفادارم. هرگز شعری را چاپ نمیکنم که قبلا به صورت زیرزمینی منتشر نشده باشد!»
با همه این مسائل این شاعر هم مانند اکثر نویسندگان و شاعران همچنان تمایل دارد کارهایش را رسمی و قانونی هم چاپ کند: «برای اینکه کتابم در فیپا باشد. وقتی آثارم رسمی منتشر نشود، کسی که در خارج از کشور درباره ادبیات فارسی کار میکند، اگر سِرچ (جستوجوی اینترنتی) کند به من نمیرسد. من برای انتشار رسمی همه کارهایی که زیرزمینی چاپ کردهام، اقدام میکنم، ولی سعی میکنم شعرهایم کمتر آسیب ببینند و شعرهایی را برای انتشار بدهم که کمترین حذف به آنها وارد شود. البته من هشت سال کتاب چاپ نکردم. در دولت یازدهم برای چاپ کتاب اقدام کردهام و میکنم. چاپ نکردن کتاب بهترین واکنش یک هنرمند به موقعیت سیاسی است.»
او درباره انگیزهاش از انتشار کتاب ادامه میدهد: «من باید نان بخورم یا نه؟ حرفهیی یعنی کسی که از کارش نان بخورد و این برای ما ممکن نیست چون یک عده آدم جعلی روی کارند. روی حداقل درآمدش حساب میکنم. بابت چاپ همین 1100 نسخه، یک میلیون تومان پول گرفتهام. اگر ارشاد بارکد، تعداد فروش و... را کنترل میکرد، چهار - پنج میلیون درآورده بودم.»
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]
صفحات پیشنهادی
کتابهایی که سانسور را دور میزنند
دوشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۱ ۴۸ شرایط نامناسب نشر و وضعیت ممیزی کتاب موجب شده بعضی شاعران و نویسندگان و مترجمان عطای انتشار رسمی کتابشان را به لقای آن ببخشند این افراد ترجیح دادهاند یا مجبور شدهاند آثارشان را در فضای مجازی یا کشورهای خارجی منتشر کنند و یا آنها را روی کاغذ ولآیتالله مکارم: مخالف تکنولوژیهای جدید نیستیم |اخبار ایران و جهان
آیتالله مکارم مخالف تکنولوژیهای جدید نیستیم آیتالله مکارمشیرازی گفت مخالف تکنولوژیهای جدید نیستیم منتهی تکنولوژی غربی مانند آب گلآلود و غیر بهداشتی است آب مایه حیات است اما وقتی گل آلود و غیر بهداشتی شد باید تصفیه شود کد خبر ۴۳۰۷۴۴ تاریخ انتشار ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۵توضیحات معاون وزیر ارشاد درباره بیمه خبرنگاران |اخبار ایران و جهان
توضیحات معاون وزیر ارشاد درباره بیمه خبرنگاران حسین انتظامی گفت رسانه هایی که اجرای وظیفه قانونی خود و ماده ٤٦ قانون مطبوعات را جدی می گیرند و نسبت به بیمه همکاران خود اقدام می کنند حمایت می شوند کد خبر ۴۲۸۷۲۲ تاریخ انتشار ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۱ - 24 August 2014 حسین انتظامیهشدار سیدمهدی شجاعی به اهل فرهنگ |اخبار ایران و جهان
هشدار سیدمهدی شجاعی به اهل فرهنگ دوستانی را از نزدیک میدیدم که اهل مطالعه بودند و به طور متوسط هفتهای چندین کتاب میخواندند و اکنون فضای مجازی به راحتی جایگزین این ماجرا شده است کد خبر ۴۲۸۸۵۶ تاریخ انتشار ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۲ - 25 August 2014 سیدمهدی شجاعی گفت دوستانی رانظر آیتالله صافی درباره عضویت در فیسبوک |اخبار ایران و جهان
نظر آیتالله صافی درباره عضویت در فیسبوک کد خبر ۴۳۰۹۵۹ تاریخ انتشار ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۵ - 01 September 2014 آیتالله صافیگلپایگانی در پاسخ به استفتایی نظر خود را درباره عضویت در شبکههای مجازی نظیر فیسبوک اعلام کرد به گزارش ایسنا متن پرسش و پاسخ این مرجع تقلید به شرح زیرشبکههای اجتماعی را میتوان به فرصت تبدیل کرد |اخبار ایران و جهان
شبکههای اجتماعی را میتوان به فرصت تبدیل کرد وی با یادآوری زمانه نه چندان دور که به سختی می توانستیم از رادیو صدای بی بی سی فارسی را بشنویم گفت اما اکنون در هر نقطه ای دست کم دو هزار شبکه ماهواره ای به راحتی قابل دریافت است و چه بسا طی دو تا سه سال آینده همین صدا و تصاویر ازکارگردان «پدرسالار» درگذشت |اخبار ایران و جهان
کارگردان پدرسالار درگذشت کد خبر ۴۲۸۱۹۱ تاریخ انتشار ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲ ۵۸ - 22 August 2014 اکبر خواجویی کارگردان پدرسالار ساعاتی پیش درگذشت مجید سعیدی بازیگر سینما و تلویزیون در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با تایید خبر درگذشت اکبر خواجویی گفت متاسفانه وی نیم ساعت پیش دارفانیشیفت شب کتابخانه ملی دوباره برقرار شد |اخبار ایران و جهان
شیفت شب کتابخانه ملی دوباره برقرار شد شیفت شب کتابخانه ملی که مدتی لغو شده بود دوباره برقرار میشود کد خبر ۴۲۹۶۹۰ تاریخ انتشار ۰۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۲ - 27 August 2014 شیفت شب کتابخانه ملی که مدتی لغو شده بود دوباره برقرار میشود محسن قمصری - کارشناس روابط عمومی سازمان اسنادتولید محتوای توهین آمیز امام خمینی برعهده چه کسانی است؟ |اخبار ایران و جهان
تولید محتوای توهین آمیز امام خمینی برعهده چه کسانی است بسیار عجیب و مشکوک بود که بدون هیچ جرقه یا بهانهای چنین موجی شکل گرفت و به سرعت چندصد نوشته با ادبیاتی مشابه و در فضاهایی مشخص منتشر شد و نکته جالب اینکه پس از اینکه برخی از این صفحات تصور کردند که موج شکل گرفته عوامل اصلانتقاد شدید پناهیان از مجموعه وزارت ارشاد |اخبار ایران و جهان
انتقاد شدید پناهیان از مجموعه وزارت ارشاد ارشاد هیچگاه در خط مقدم انقلاب اسلامی فعال نبوده و بیشتر ادارهکننده بخشهای فرهنگی بوده که در خطوط میانی عمل میکردند یا حتی در سطوحی عمل میکردند که عقبتر از اصل انقلاب اسلامی بوده است کد خبر ۴۳۰۰۳۵ تاریخ انتشار ۰۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰فرهادی رئیس هیئت داروان جشنواره بوسان شد |اخبار ایران و جهان
فرهادی رئیس هیئت داروان جشنواره بوسان شد کد خبر ۴۲۸۰۰۱ تاریخ انتشار ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۰ - 22 August 2014 اصغر فرهادی به عنوان رئیس هیئت داوران نوزدهمین جشواره فیلم بوسان انتخاب شد به گزارش ایسنا مسئولان برگزاری نوزدهمین دوره از جشنواره بینالمللی فیلم بوسان امروز اعلاسنگ اندازی برای شهر موشها به ضرر کل سینما تمام میشود |اخبار ایران و جهان
سنگ اندازی برای شهر موشها به ضرر کل سینما تمام میشود در مجموع کف فروش برای بازگشت سرمایه گذاری هفت میلیاردی شهر موشها 2 15 میلیارد تومان است که چنین رقمی طبیعتاً بسیار بالا و در تاریخ سینمای ایران بیسابقه است و در صورت وقوع رکوردی بینظیر برای مرضیه برومند کارگردان این اتوصیه نماینده ولی فقیه به حجاج ایرانی |اخبار ایران و جهان
توصیه نماینده ولی فقیه به حجاج ایرانی نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت به حجاج ایرانی توصیه کرد از انجام هرگونه رفتار تفرقه آمیز که دامنه اختلاف بین امت اسلامی را گسترش دهد خودداری کنند کد خبر ۴۳۰۱۹۶ تاریخ انتشار ۰۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۷ - 29 August 2014 نماینده ولی فقیه دحکم 75 ضربه شلاق زیر دست معاون سلطانیفر |اخبار ایران و جهان
حکم 75 ضربه شلاق زیر دست معاون سلطانیفر رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت که موضوع شکایت مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین از دو عکاس و محکوم شدن آنها به تحمل 75 ضربه شلاق در حال بررسی است کد خبر ۴۳۰۴۶۲ تاریخ انتشار ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۵ - 30 August 2014 رییفتوای آیتالله سیستانی درباره برخی طنزها |اخبار ایران و جهان
فتوای آیتالله سیستانی درباره برخی طنزها کد خبر ۴۳۰۴۹۴ تاریخ انتشار ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۲ - 30 August 2014 آیتالله العظمی سیستانی به پرسشی درباره مطالبی که به صورت طنز در مورد اقوام گویشها و فرهنگهای مختلف بیان میشود پاسخ گفته است به گزارش شفقنا متن پرسش مطرحشده و پا«عينالله باقرزاده» درگذشت |اخبار ایران و جهان
عينالله باقرزاده درگذشت حسن رضیانی بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینما پس از 70 روز بستری در بیمارستان به علت ایست قلبی از دنیا رفت کد خبر ۴۳۰۳۲۴ تاریخ انتشار ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۱۶ - 30 August 2014 حسن رضیانی بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینما پس از 70 روز بستری در بیمارستان به علت ایسمعاون وزیر: تسلیم فشارها نمیشویم |اخبار ایران و جهان
معاون وزیر تسلیم فشارها نمیشویم کد خبر ۴۳۰۵۴۸ تاریخ انتشار ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸ ۱۴ - 30 August 2014 معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشریح عملکردش گفت تسلیم فشارها نمیشود او همچنین درباره رابطه نهادهای امنیتی و فرهنگ توضیح داد و از برخی کتابها که این اواخر با حاشی-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها