واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تأمين 95درصد نياز كشور به چادر مشكي از واردات
وعدههاي وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره حمايت ويژه از توليدكنندگان داخلي پارچه چادر مشكي در حالي همچنان ادامه دارد كه طبق آمارها در حال حاضر سالانه بيش از 100 ميليون دلار از اين محصول به صورت رسمي وارد كشور ميشود و واردات غيررسمي و قاچاق نيز بيش از اين ميزان ميباشد.
نویسنده : بهناز قاسمي
وعدههاي وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره حمايت ويژه از توليدكنندگان داخلي پارچه چادر مشكي در حالي همچنان ادامه دارد كه طبق آمارها در حال حاضر سالانه بيش از 100 ميليون دلار از اين محصول به صورت رسمي وارد كشور ميشود و واردات غيررسمي و قاچاق نيز بيش از اين ميزان ميباشد.
به گزارش «جوان»، براساس اعلام انجمن صنايع نساجي در حال حاضر ۹۵درصد از نياز بازار پارچه چادر مشكي از طريق واردات تأمين ميشود. اوايل آغاز به كار دولت دهم يكي از كارخانههاي داخلي براساس نتايج تحقيقاتي كه انجام داده بود اعلام كرد كه موفق به توليد بافت پارچه چادر مشكي و دسترسي به تكنولوژي رنگ اين نوع پارچه شده است. با اين وجود توليد پارچه چادر مشكي در اين كارخانه عملاً به جايي نرسيد.
همچنين سه كارخانه ديگر با هدف توليد پارچه چادر مشكي احداث شدند كه از بين آنها فقط كارخانه حجاب شهركرد هماكنون در زمينه توليد پارچه چادر مشكي آن هم به ميزان بسيار محدود فعال است؛ به طوري كه حجم توليد اين كارخانه تنها پنج درصد از نياز بازار داخلي را پوشش ميدهد. بر اساس آمار منتشر شده نياز سالانه كشور به پارچه چادر مشكي حدود ۴۰ ميليون متر برآورد ميشود كه از اين مقدار تنها حدود دو ميليون متر آن از طريق توليدات داخل تأمين ميشود.
اين درحالي است كه در سال 91 وزارت صنعت و تجارت از تدوين لايحهاي به منظور حمايت از توليدكنندگان پارچه چادر مشكي خبر داد. قرار بود اين لايحه در مجلس مطرح و با تصويب آن از توليدكنندگان اين محصول به صورت ويژه حمايت شود. اما بنا به دلايل نامعلوم اين لايحه در اين وزارتخانه مسكوت ماند و در وزارت صنعت بلوكه شد. هماكنون عمده بازار پارچه چادر مشكي ايران از طريق واردات محصولات توليدي شرق آسيا تأمين ميشود و بخش عمدهاي از پوشش زنان چادري كشور از طريق محصولات وارداتي تأمين ميشود.
جمشيد بصيريتهراني، دبير سابق انجمن صنايع نساجي درباره اينكه گفته ميشود يك گروه خاص در كشور در موضوع واردات چادر مشكي به كشور فعاليت زيادي دارد، معتقد است كه ۹۰ درصد بازاريها وابسته به اين گروه هستند، اما اين دليل نميشود كه اين افراد بخواهند در توليد داخلي پارچه چادر مشكي اخلال ايجاد كنند. همچنين برخي محاسبات در گذشته نشان داده بود كه با در نظر گرفتن قيمت ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان براي هر متر پارچه چادر مشكي سالانه سودي معادل يك ميليارد دلار به جيب واردكنندگان پارچه چادر مشكي ميرود. اما اخيراً دفتر صنايع نساجي و پوشاك وزارت صنعت و تجارت تصميم دارد با بررسي مشكلات موجود در توليد چادر مشكي كارخانههاي توليدكننده را فعال كنند. مديركل دفتر صنايع نساجي و پوشاك وزارت صنعت، معدن و تجارت در سفر اخير خود به لرستان اعلام كرد كه «مطابق برآورد نيازهاي صورت گرفته بايد چهار يا پنج واحد توليد پارچه چادر مشكي در كشور ايجاد شود.» به گفته گلناز نصرالهي وزارت صنعت، معدن و تجارت از توليدكنندگان پارچه چادر مشكي حمايت ويژه ميكند. البته وي مشخص نكرده منظور از اين حمايت ويژه دقيقاً چيست. نصرالهي اين را نيز گفته كه «چهار يا پنج كارخانه توليد چادر مشكي با مساحتي بالغ بر ۱۵ ميليارد متر مربع در كشور بايد ايجاد شود كه لرستان ظرفيت استقرار يكي از اين كارخانهها را در خود دارد.»
در همين حال رئيس هيئت مديره انجمن صنايع نساجي در گفتوگو با ايسنا با اشاره به اينكه هماكنون سالانه بيش از 100 ميليون دلار پارچه چادر مشكي به صورت رسمي وارد كشور ميشود، افزود: ميزان قاچاق اين محصول نيز بسيار بالاست. از سوي ديگر در حال حاضر كارخانه حجاب شهركرد متعلق به بنياد مستضعفان بزرگترين توليدكننده پارچه چادر مشكي در كشور محسوب ميشود.
از سوي ديگر، براساس تازهترين آمار گمرك ايران در چهار ماهه نخست سال جاري نيز حدود 26 ميليون دلار پارچه چادر مشكي از كشورهاي امارات، چين، ژاپن، كرهجنوبي و تركيه وارد كشور شد. اما مديركل مديركل دفتر صنايع نساجي و پوشاك وزارت صنعت، معدن و تجارت در حالي وعده حمايت ويژه از توليدكنندگان پارچه چادر مشكي را داده كه در حال حاضر صنعت نساجي كشور با مشكلات زيادي مواجه بوده و به نظر ميرسد حمايتها از اين صنعت اشتغالزاي كشور چندان كافي نبوده است.
مظفر چلمغاني، دبير انجمن نساجي استان اصفهان در همين زمينه به تازگي اعلام كرد كه «هماكنون مشكلات زيادي سد راه نساجي اصفهان است و كارخانههاي نساجي اين استان به عنوان يكي از قطبهاي صنعت نساجي كشور با ظرفيت 40 تا 50 درصد كار ميكنند.»
به تازگي نيز مشكلات فعالان صنعت نساجي در كميسيون صنايع و معادن مجلس مورد بررسي قرار گرفت كه در همين زمينه حسيني صدر، عضو كميسيون گفت: «تعداد شاغلان صنعت نساجي از 400هزار نفر به 300 هزار نفر كاهش يافته و اگر به مشكلات صنعت نساجي پرداخته نشود امكان كاهش تعداد فعالان اين صنعت به 200 هزار نفر نيز وجود دارد.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]