واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ شهريور ۱۳۹۳ (۱۳:۶ب.ظ)
برگزاري نشست پيش همايش "زن در تاريخ آذربايجان" پيش همايش "زن در تاريخ آذربايجان" در انديشگاه كتابخانه ملي برگزار شد. در اين نشست پژوهشگران در حوزه مطالعات زنان به سخنراني پرداختند.
به گزارش خبرگزاري موج، اين نشست از سوي انجمن زنان پژوهشگر تاريخ با حضور دكتر حسن زاده دبير انجمن زنان پژوهشگر تاريخ ، دكتر محمد تقي امامي خويي، دكتر منصوره اتحاديه، دكتر حسن حضرتي و خانم محتشمي پور در انديشگاه فرهنگي كتابخانه ملي برگزار شد.
منصوره اتحاديه، استاد، نويسنده و پژوهشگر حوزه تاريخ با تأكيد بر تأثير بسيار زياد انقلاب اسلامي بر قوام گرفتن مطالعات زنان تصريح كرد: اين حوزه در غرب سابقه طولاني دارد. در ايران با پيروزي انقلاب اسلامي و مشاركت سياسي و اجتماعي زنان در ابعاد گسترده باعث شكل گرفتن مطالعات زنان شد.
وي با تأكيد بر ضرورت توجه به پژوهش در احوال زن ايراني خارج از محدوده تهران بيان كرد: هميشه وقتي صحبت از زنان پيش مي آيد توجه ما به وقايع تهران و فعاليت زنان تهراني معطوف مي شود و كمتر به نقاط ديگر ايران مي نگريم.
بدون شك شرايط زنان در خوي ، شوشتر، يزد و تبريز تفاوت دارد و خواسته هاي آن ها هم متفاوت است
در ادامه نشست دكتر امامي خويي استاد دانشگاه با اشاره به زندگي زن عشاير در ايران گفت: زن در گذشته پايه و اساس خانواده بود. مردان تنها وظيفه مراقبت از حريم خانواده را بر عهده داشتند و گاهي در نبرد هاي داخلي و يا خارجي كشته مي شدند.
زن عشاير ، زن مقتدري است كه با سختي و مرارت زندگي را مي گذراند. اين زن را به مرور با قانون تخته قاپو كردن عشاير از آن چهره مستقل به زني گوشه نشين تبديل كردند.
در نهضت مشروطه بخشي از زن عشاير محدود شده ابراز وجود كرد.
در ادامه خانم محتشمي پور پژوهشگر حوزه زنان با اشاره به نقش زنان در آذربايجان افزود: بايد به عنوان علم كاربردي به تاريخ نگاه كرد و اين وظيفه پژوهشگران اين حوزه است با شكل دهي مباحث گفتمان ساز كه بتوان از آن بهره برداري كرد.
وي در ادامه سخنان خود تصريح كرد: بايد واقعيت هاي تاريخي را با نگاه دقيق تري بررسي كرد.محتشمي پور افزود: به عقيده من 4 عنصر در طول تاريخ از دسترس زنان خارج بوده است: قدرت، ثروت، منزلت و اطلاعات.
وي با بيان اينكه پس از انقلاب اسلامي زنان وارد صحنه اجتماع شدند تصريح كرد: تحليلگران اتفاق نظر دارند كه انقلاب اسلامي براي زنان در هر 4 بعدي كه بيان كردم بركات زيادي داشته است.
دكتر حسن حضرتي، استاد دانشگاه تهران نيز در سخناني ضمن بر شمردن فعاليت هاي زنان در حوزه مطالعات زنان از كم كاري بانوان در اين حوزه انتقاد كرد و افزود: انتقادي كه به عملكرد زنان در حوزه تاريخ وارد است كم توجهي به انتخاب پژوهش ها به شكل پايان نامه است.
وي در پايان سخنان خود با بيان اين موضوع كه در حوزه نظري، اشخاصي كه در مطالعات زنان جهان اسلام فعاليت مي كنند بايد يكسري افكار غلط را كه به شكل اسطوره در كشور هاي اسلامي در آمده بشكنند.
عده اي معتقدند وقتي زني در حوزه پژوهش و مطالعات زنان حركت مي كند افكار بيگانگان را در كشور خود ترويج مي كند.
شايان ذكر است انديشگاه فرهنگي كتابخانه ملي در راستاي بسط مباحث آزاد انديشي سلسله نشست هايي را در دستور كار خود دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]