واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ شهريور ۱۳۹۳ (۱۵:۳۳ب.ظ)
برگزاري همايش «عقلانيت در حکمت سينوي» در استان همدان همايش عقلانيت در حکمت سينوي با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، استاندار، مسوولان و استادان صاحب نظر در حکمت و فلسفه ايران در محل همايش هاي دانشگاه علوم پزشکي همدان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري موج، دبير علمي همايش حکمت سينوي با تأکيد بر اينکه تدوين آثار ابن سينا در دستور کار قرار دارد، گفت: کتاب قانون ابن سينا تاکنون پنج بار به زبال لاتين تصحيح شده که آخرين بار آن به ۲۰ سال پيش بر ميگردد.
غلامرضا اعواني با بيان اينکه ابن سينا يکي از بزرگ ترينها در هر عرصه و دوران بوده است، اظهار کرد: عظمت ابن سينا از شهرت او بيشتر است و اين بزرگي و عظمت تکرار نشدني است.
وي تصريح کرد: حکيم بوعلي سينا بزرگترين و تأثيرگذارترين شخصيتي بوده که در تمام شرق و غرب شهره بوده و توانسته عظمت اين بزرگي را در فلسفه و طب به رخ جهانيان بکشد.
دبير علمي همايش حکمت سينوي با تأکيد بر اينکه ابن سينا بزرگترين کسي است که فلسفه را همراه با طب دارد، افزود: ابن سينا بزرگ ترين فيلسوف و بزرگ ترين طبيب است و بر اين اساس همواره در هر علمي دست داشته است.
وي با بيان اينکه در تاريخ طب گذشته طب اسلامي و طب چيني مرسوم بوده است، بيان کرد: طب اسلامي هم به اندازه طب چيني بزرگ بوده و به قدري که طب ابن سينا را طب ابن سينايي نام نهادهاند.
اعواني ابراز کرد: نخستين کتابي که در سال 1452 چاپ شد انجيل و سپس قانون ابن سيناست که قانون ابن سينا پنج مرتبه تجديد چاپ شده است و در اين راستا بايد به حق ابن سينا را از بزرگترين حکماي دوران دانست.
وي عقلانيت را يکي از شاخههاي مهم ابن سينا دانست و با اشاره به پايههاي علمي محکم ابن سينا يادآور شد: پايهاي که ابن سينا گذاشت ستون محکمي بود که نتوانستند آن را سست کنند و با تربيت شاگردان حلقه فلسفي مستحکمي را ايجاد کردند.
دبير علمي همايش حکمت سينوي با بيان اينکه حکمت از ديدگاه ابن سينا به معناي دقيق کلمه است و اين موضوع سبب افتخار همه اسلام و شيعيان شده است، با تأکيد بر اينکه تدوين آثار ابن سينا در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: کتاب قانون ابن سينا تاکنون پنج بار به زبال لاتين تصحيح شده که آخرين بار آن به 20 سال پيش برميگردد.
وي خاستگاه ابن سينا را در فرهنگستانهاي جهان دانست و ابراز کرد: 40 درصد آثار ابن سينا هنوز حتي يک بار هم چاپ نشده و اگر چاپي هم هست علمي دانشگاهي نيست.
اعواني با اشاره به اينکه چاپها بايد علمي باشد، اظهار کرد: کتاب شفا که در همايش هزاره ابن سينا تصحيح خوبي شده بود، اکنون مورد قبول نيست و چاپهاي اروپايي غلط اعتبار ندارد.
آرامگاه بوعلي سينا فقط مرکز گردشگري نيست
آيت الله غياث الدين طه محمدي، نماينده ولي فقيه در همدان، نيز بيان کرد: زماني که مفاخر و اهل حکمت در عالم بشريت نسبت به شناخت مفاخر به اندازه کافي آگاهي يابند در آن زمان اين آگاهي بين عموم مردم نيز گسترش مييابد.
وي با اشاره به اينکه امروز فلسفه وجودي اين همايش خورشيد شناسي است، بيان کرد: مردم ما مديون اين انسان هاي فاخر هستند و زنده نگه داشتن ياد و نام اين انسان هاي فاخر سبب الگوسازي براي مجامع علمي کشور و مردم مي شود.
رئيس بنياد بوعليسينا از وزير ارشاد خواست تا نسبت به تخصيص مکاني در شأن بوعلي سينا در همدان اقدام کند و گفت: مردم همدان به آرامگاه بوعلي سينا به عنوان مرکز گردشگري نگاه نميکنند، بلکه اين آرامگاه محلي فرهنگي براي تبادل انديشه ها شده است.
گفتني است اين همايش با پيام آيت الله جوادي آملي آغاز شده بود و بخش سخنراني هاي علمي همايش تا عصر امروز ادامه دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]