تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852337825




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا «جیمز باند» هنوز جاودانه است؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چرا «جیمز باند» هنوز جاودانه است؟




از زمان مرگ «یان فلمینگ»، «جیمز باند» به عنوان میراثی ادبی در دست شش نویسنده قرار گرفته و ماجرا‌های این شخصیت معروف تاکنون ادامه داشته است، اما کدامیک از این رمان‌ها گوی سبقت را همتایان خود ربوده‌ است؟





ایسنا: از زمان مرگ «یان فلمینگ»، «جیمز باند» به عنوان میراثی ادبی در دست شش نویسنده قرار گرفته و ماجرا‌های این شخصیت معروف تاکنون ادامه داشته است، اما کدامیک از این رمان‌ها گوی سبقت را همتایان خود ربوده‌ است؟ این سوالی است که «جین سیاباتاری» پس از بررسی‌ قالبی و محتوایی این کتاب‌ها در شش قدم به آن پاسخ داده است.


چرا «جیمز باند» هنوز جاودانه است؟



 «کازینو رویال» آغازگر سفر طولانی فلمینگ بود که در سال 1953 به چاپ رسید. فلمینگ 56 ساله که سابقا روزنامه‌نگار و افسر نیروی جاسوسی بود، 12 اوت 1964 در حالی درگذشت که 14 رمان «جیمز باند» را از خود برجای گذاشت. او پیش از مرگ بنیادی راه‌اندازی کرد تا «007» تا دهه‌ها شخصیتی ماندگار در ادبیات کارآگاهی باشد.

تاکنون 23 فیلم براساس رمان‌های «جیمز باند» ساخته شده و شش نویسنده میراث‌دار فلمینگ، 24 کتاب دیگر به این مجموعه اضافه کرده‌اند. کتاب‌های فلمینگ فراز و فرودهای بسیاری از ماجراجویی‌های جیمز باند روایت می‌کنند، اما شرایط هر چقدر هم دشوار، قهرمان داستان در آخر جان سالم به درمی‌برد. «007» بارها در مخمصه می‌افتد، اما خواننده می‌داند او در پایان پیروز می‌شود.


چرا «جیمز باند» هنوز جاودانه است؟



قلم فلمینگ ترکیبی از شفافیت، ماجراهای اکشن، جزییات دقیق و تخیل ریزبینانه است. برخی از ادامه‌دهندگان راه فلمینگ، در ارائه ترکیبی درست از تخیل، باورپذیری و اصالت داستان کم آوردند. بسیاری از این نویسندگان بیشتر تحت تأثیر فیلم‌های «جیمز باند» بودند تا فلمینگ و بعضی دیگر، تم جنگ سردی که در پس‌زمینه رمان‌های فلمینگ دیده می‌شود را با سناریوهای جنگ‌های دیگری جایگزین کردند. این رده‌بندی است که «جین سیاباتاری» پس از بررسی این آثار ادبی از آخر به اول منتشر کرده است:

6- «ریموند بنسون»

بنسون نویسنده تگزاسی شش رمان «007» را بین سال‌های 1994 تا 2002 به نگارش درآورد. او دو تغییر قابل توجه در روند نگارش این رمان‌ها به وجود آورد؛ شخصیت «ام» (M) را به یک زن تبدیل کرد و المان‌های معاصری چون اکشن، طنز و استفاده از ابزار مکانیکی را به داستان وارد کرد.

پس‌زمینه‌های رمان بنسون واقعا تأثیرگذار هستند اما او به جای مقدمه‌چینی‌های کوتاه فلمینگ، چند صفحه را به توضیح پیشینه داستان اختصاص داده و از تب و تاب داستان کاسته است. «باند» رمان بنسون شخصیتی تهی و بدور از هیجانات احساسی «جیمز باند» فلمینگ است که حساس‌ترین نقش را در داستان بر عهده دارد.

5- «جفری دیور»

«اختیار تام» (2011) رمان پرفروش دیور بود که «باند» را به صربستان، دبی و آفریقای جنوبی برد. دیور نویسنده مجموعه پرفروش کارآگاهی «NYPD» است که «007» را به عنوان کهنه سربازی پس از جریان 11 سپتامبر معرفی کرد. «اختیار تام» متنی خشک و عاری از بافت احساسی و روانشناختی است.

به گزارش بی.بی.سی، از دیگر ضعف‌های اثر دیور تعداد زیاد نام‌های اختصاری است که شاید بهتر بود پیوستی برای معانی آن‌ها در پایان رمان در نظر گرفته می‌شد!

4- «جان گاردنر»

«جان گاردنر» که قبلا کماندویی دریایی و نویسنده کتاب‌های جاسوسی بود، اولین‌بار مجموعه‌ای از داستان‌های هجو «جیمز باند» را درباره جاسوسی انگلیسی به نگارش درآورد. او نویسنده‌ای بود که 14 رمان «جیمز باند» را خلق کرد و «007» را در دهه 1980 روایت کرد. گاردنر سرعت روند تریلر را ثابت نگه داشت و قلمش به رویکرد و لحن فلمینگ نزدیک بود، اما توانمندی استفاده از واژگان و تخیلاتش چندان تعریفی نداشت.

3- «ویلیام بوید»


چرا «جیمز باند» هنوز جاودانه است؟



«تنها» نوشته «ویلیام بوید» رمانی پخته درباره ماجرای سال 1969 «جیمز باند» در جنگ‌های داخلی است. بوید به خوبی توانسته «کوباس برید» را به عنوان ضدقهرمان داستان معرفی کند، اما جنگ‌های آفریقایی که در رمان روایت شد، به خوبی در روند داستان‌ جای نگرفته است.

2- «کینگزلی دیمیس» با نام مستعار «رابرت مارکام»

«سرهنگ خورشید» اولین رمان «007» پس از درگذشت فلمینگ است که «جیمز باند» ‌در آن فردی غمگین با خاطراتی تلخ و آینده‌ای مبهم تصویر شده است. ایمیس وقار و دقت سبک فلمینگ را به خوبی در رمانش پیاده کرده و با تشریح واکنش‌های قهرمان اصلی به عمق روانی متن افزوده است.

1-«سباستین فالکس»

«فالکس» رمان «شاید شیطان اهمیت بدهد» را سال 2008 به مناسبت صدمین سالگرد یان فلمینگ روانه بازار کرد. وی پس‌زمینه جنگ سرد فلمینگ را نگه داشت و داستانش را در دهه 1960 پاریس، رم، تهران و مسکو روایت کرد. فالکس با سیالیت بخشیدن به افکار و رفتار «باند» شخصیتی قوی و با انرژی از وی ساخته و رتبه نخست را در این رده‌بندی از آن خود کرده است.

فالکس با وفاداری به سه فاکتور اصلی کتاب‌های فلمینگ، بالاترین امتیاز را از آن خود کرد. این المان‌ها، حس خطرپذیری قهرمان داستان، توانمندی در بازی‌های روایی داستان و سبک ژورنالیستی بدون تاریخ انقضایی هستند که رمان‌های فلمینگ را از دیگر آثار کارگاهی متمایز می‌کرد و فالکس در این مسیر دنباله‌روی وفادار او شد.







تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن