تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):چهار چيز از خوشبختى و چهار چيز از بدبختى است: چهار چيز خوشبختى: همسر خوب، خانه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850980188




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اول بودجه فرهنگ را بدهیم بعد تعیین تکلیف کنیم!


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



اول بودجه فرهنگ را بدهیم بعد تعیین تکلیف کنیم!
واقعیت آن است که راهکار اصلی را باید در قانون بودجه جست که نوع بودجه ریزی اشتباه در حوزه فرهنگ و تعریف برخی ردیف‌های بودجه‌ای در قالب بودجه فرهنگی باعث شده تا این وزارتخانه جزو فقیرترین وزارتخانه‌ها در قیاس با وظایفش باشد... حتی بزرگ‌ترین توپخانه‌ها بدون مهمات، تنها یک هیبت تاثیرگذار دارند و در عمل فاقد کارکرد موثر بازدارندگی و پیش‌برندگی هستند.



به این مطلب امتیاز دهید

  به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شرایطی با تکالیف فراوانی روبرو است و این تکالیف در این سال نیز دوچندان شده که بودجه بدیهی‌ترین آمورش نیز تامین نشده و حتی توان پرداخت بیمه 35 میلیارد تومانی صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان و خبرنگاران وجود ندارد و به همین دلیل حتی ماهیت این صندوق تغییر کرد. با این اوصاف آیا باید برای تحول فرهنگی از چنین نهادی که فاقد حداقل‌ها است، متوقع بود؟
«صندوق بیمه هنرمندان 35 میلیارد تومان بدهکار است به طوری که سازمان تامین اجتماعی خواستار دریافت طلب خود بوده و تصمیم به قطع کامل مطالبات بیمه هنرمندان گرفت اما وزارت در تلاش است علاوه بر رفع این مشکل، امکان بیمه تکمیلی را نیز فراهم کند.» این چالشی است که چندین ماه پیش علنی شد اما تاکنون رفع نشده و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنان در پی عبور از این وضعیت است.
حجم بالای بدهی و همچنین استمرار ایجاد هزینه‌های قابل توجه برای ادامه پرداخت حق بیمه‌ بیش از 23 هزار عضو رو به افزایش صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان و خبرنگاران باعث شد تا در اقدامی بی‌سابقه و عجیب عنوان شود که بیمه خبرنگاران برعهده نشریات است و وزارت فرهنگ و ارشاد نیز کمک‌هایش را برای پرداخت حق بیمه مستقیماً به نشریات خواهد داد و حتی یکی از مسئولان تاکید کرد که خبرنگاری که بیمه نشده باشد، از نظر او خبرنگار نیست.
این در حالی است که اساساً بخش وسیعی از خبرنگاران به صورت تمام وقت نیستند و نشریات اقدام به بیمه آنها نمی‌کنند و حتی برخی نیروهای تمام وقت در نشریات نیز چندین سال از این حق محروم بوده‌اند و در عین حال با مفاهیمی چون خبرنگار بدون مرز که تعلقی به هیچ نشریه‌ای ندارد و برخی از آنها از خبرنگاران تمام وقت رسانه‌ها نیز فعال‌تر و موثرتر هستند، اساساً تعریف و پذیرش هویت خبرنگار با بیمه شدنش توسط یک رسانه چندان منطقی نیست و تنها بارقه امیدشان همین صندوقی بود که نامشان را نیز یدک می‌کشید و حال از حمایت‌شان سلب مسئولیت می‌کند.  
 
برای متولیان فرهنگ تعیین تکلیف می‌کنیم اما پولش را نمی‌دهیم!

 
 

در این میان شاید بتوان تا حدودی به مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد حق داد که این‌گونه تلاش کنند بخشی از حجم بالای اعتبارات صندوق رو به توسعه هنرمندان، نویسندگان و خبرنگاران را کاهش دهند و بتوانند بودجه محدود این صندوق را مدیریت کنند اما واقعیت آن است که راهکار اصلی را باید در قانون بودجه جست که نوع بودجه ریزی اشتباه در حوزه فرهنگ و تعریف برخی ردیف‌های بودجه‌ای در قالب بودجه فرهنگی باعث شده تا این وزارتخانه جزو فقیرترین وزارتخانه‌ها در قیاس با وظایفش باشد.
از مجموع کل بودجه چهارهزار و چند صد میلیارد تومانی سرفصل فرهنگی، تنها 13 درصد (با در نظر گرفتن کمک به حوزه سینما و کمک به حوزه کتاب) اختصاص یافته و اگر همه نهادهایی را که به لحاظ شکلی زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد هستند، نیز در نظر گرفت، بین 20 تا 23 درصد کل بودجه فرهنگی کشور در اختیار متولی اجرایی فرهنگ کشور است. متولی که مشخص نیست بدون بودجه چگونه باید فعالیت داشته باشد و وقتی حتی در تامین هزینه‌های اولیه و بدیهی نظیر بیمه هنرمندان، دست این نهاد بسته است، چگونه باید انتظار شکل گیری طرح‌های عظیم فرهنگی از این نهاد داشت؟
در این شرایط شاید آنچه قابل تامل باشد، لیستی بلندبالا از موسساتی است که در حوزه فرهنگی سالیانه بودجه قابل توجهی می‌گیرند و این نود و چند موسسه مجموعاً رقمی بیش از 700 میلیارد تومان را در سال به خود اختصاص می‌دهند اما هیچ نهادی از این موسسات و مجموعه‌های غیردولتی گزارش عملکرد نمی‌خواهد و این اعتبارات نیز سال‌ها است که برقرار است و بر عدد این مجموعه‌ها افزوده می‌شود.
هرچند برخی از این مجموعه‌ها، جزو نهادهای اثرگذار هستند اما بسیاری از این مجموعه‌ها فاقد حداقل تاثیرگذاری هستند و حذف بسیاری از این موسسات از بودجه و بازگرداندن این حجم عظیم از اعتبارات تخصیص یافته به این مجموعه‌ها به بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد که بسیاری از آنها بنابر ملاحظات در نظر گرفته شده، جزو انتظاراتی است که از دولت می‌رود و توقع حمایت مجلس نیز از این رویکرد وجود دارد، تصمیمی که چندین دولت در پی‌اش بوده‌اند و نتوانسته‌اند موفقیتی کسب کنند.
در دنیای کنونی، طبیعتاً هیچ امر وسیع فرهنگی بدون بودجه قابل تحقق نیست و یا حداقل می‌توان گفت بسیار دشوار است و از این منظر اگر برنامه‌های وسیع ساخته می‌شود و درباره هالیوود و تاثیرگذاری‌اش بر جهان سخن به میان می‌آید یا درباره جایگاه نمایشگاه کتاب فرانکفورت و... سخن به میان می‌آید، توقع این است که حداقل بودجه‌ای معادل ده درصد تا بیست درصد بودجه کشورهای موثر در این حوزه‌ها به وزارت فرهنگ و ارشاد تزریق شود و سپس مطالبه جدی وجود داشته باشد، چرا که حتی بزرگ‌ترین توپخانه‌ها بدون مهمات، تنها یک هیبت تاثیرگذار دارند و در عمل فاقد کارکرد موثر بازدارندگی و پیش‌برندگی هستند.   تابناک    




۰۲/۰۶/۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن