واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و هنر > سینمای ایران
فیلمبردار جوان تجربیاتش را در اختیار هنرجویان قرار داد/ تاثیر نور بر چهره سوپراستارها
هومن بهمنش فیلمبردار جوان سینمای ایران که این روزها فیلم «امروز» را بر پرده سینماها دارد در کارگاه آموزشی بازیگری که زیر نظر علی سرابی برگزار می شود درباره شناخت دوربین و عوامل آن و همچنین لزوم آشنایی بازیگر با دوربین، لنز و اندازه نماها صحبت کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، هومن بهمنش فیلمبردار جوان سینمای ایران صبح چهارشنبه 29 مرداد ماه با حضور در کارگاه آموزشی «ساز و کار نقش» که زیر نظر علی سرابی برگزار می شود، تجربیات خود را از حرفه فیلمبرداری در اختیار هنرجویان این کارگاه گذاشت و آموزش های ابتدایی درمورد لنز و ساختمان دوربین فیلمبرداری را نیز به علاقمندانی که در این کارگاه حضور داشتند، ارائه داد. بهمنش در این کارگاه آموزشی به هنرجویان تاریخچه مختصری از تاریخ عکاسی و فیلمبرداری ارائه داد و بعد از توضیح مختصات یک دوربین فیلمبرداری درباره گروه فیلمبرداری و وظایفشان، انواع لنزها و کاربردشان و همچنین اندازه نماها صحبت کرد.
در ابتدای این کارگاه آموزشی علی سرابی با اشاره به برگزاری دوره قبلی این کارگاه در سال گذشته عنوان کرد: در دوره قبل این کارگاه ما 14 جلسه آموزش داشتیم که از حضور دو استاد بزرگ جوان هم بهره گرفتیم. پیمان معادی و هومن بهمنش با وجودیکه هنرمندان جوانی هستند اما تجربیات بسیاری دارند که در دوره گذشته در اختیار ما قرار دادند. سرابی با تعریف خاطره ای از چگونگی آشنایی اش با هومن بهمنش در زمان دیدن فیلم سینمایی «دربند» توضیح داد: دو سال قبل در جشنواره فیلم فجر من به عنوان بازیگردان در فیلم «دهلیز» حضور داشتم. قبل از نمایش فیلم ما در سالن برج میلاد، فیلم «دربند» را دیدم که به نظرم فیلمبرداری اش فوق العاده بود. زمانی که بهمنش برای این فیلم سیمرغ گرفت من پیش خودم گفتم کاش می شد با او کاری مشترک انجام دهم و از وی چیزی یاد بگیرم. وی ادامه داد: خوشبختانه با لطف پیمان معادی این همکای در فیلم «ملبورن» میسر شد. من همیشه دوست داشتم اگر قرار است فیلمی بسازم فیلمبردارش هومن بهمنش باشد. خوشحالم که او برای بار دوم قبول کرد در این کارگاه مهمان ما باشد.
بهمنش نیز بعد از صحبتهای سرابی درباره حضور وی و تاثیری که در فیلم «ملبورن» داشته است، گفت: علی برای فیلم «ملبورن» کارهای بزرگی انجام داد. همیشه پشت صحنه فیلم ها اتفاقاتی می افتد که از دید مردم عادی پنهان است اما تاثیر زیادی بر کیفیت یک فیلم سینمایی دارد. بهمنش بعد از بیان تاریخچه فیلمبرداری در دنیا و توضیح مختصری از ساختمان دوربین درباره گروه فیلمبردای و وظایفی که هرکدام از دستیارهای فیلمبردار بر عهده دارند برای هنرجویان صحبت کرد. وی در بخشی از توضیحاتش یادآور شد: معمولا یک گروه حرفه ای فیلمبرداری متشکل از 8 تا 10 نفر هستند که هر کدام از این افراد سمتهای مختلفی دارند. وی با اشاره به وظایف دستیار اول فیلمبردار که مدیریت عوامل و گروه فیلمبرداری و اجرای سیاست گذاری های کلان مدیر فیلمبرداری را بر عهده دارد و توضیح وظایف دیگر افراد گروه مثل نورپرداز و عوامل فنی که بازوهای اجرایی کار هستند، عنوان کرد: در یک گروه فیلمبرداری کاملا سلسله مراتب و ترتیب عوامل و افراد رعایت می شود چون این گروه نیاز به تمرکز و هماهنگی بسیار بالایی دارند. فیلمبردار فیلم «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» در ادامه درباره ارتباطی که بازیگر باید با فیلمبردار در طول فیلمبرداری یک فیلم سینمایی داشته باشد، صحبت کرد. وی همچنین با اشاره به شلوغی فضای پشت صحنه فیلم ها در هنگام فیلمبرداری که باعث از بین رفتن تمرکز بازیگران می شود ابراز امیدواری کرد این مسئله که باید در هنگام ضبط، پشت صحنه خلوت و بی سرو صدا باشد در سینمای ایران به یک فرهنگ تبدیل شود.
در بخش دیگری از این کارگاه آموزشی بهمنش درباره لنزهای مختلفی که برای استفاده فیلمبردار وجود دارد، صحبت کرد و توضیح داد یک مجموعه کامل لنز که باید در اختیار فیلمبردار قرار گیرد از لنز شماره 16 که بازترین لنز (واید) است آغاز و کم کم با زیاد شدن شماره ها به سمت لنزهای نرمال و بسته (تله) که آخرینشان با شماره 135 شناخته می شود، پیش می رود. وی در عین حال عنوان کرد که قیمت هر کدام از این لنزها به دلیل اینکه قدرت وضوح و تفکیک بالایی دارند، بسیار زیاد است و برای یک فیلمبردار جعبه لنزهایش از خود دوربین فیلمبرداری مهمتر است. فیلمبردار فیلمهای «خوابم می آد»، «امروز» و «گناهکاران» در ادامه توضیحاتی درباره اندازه نماهای مختلف فیلمبرداری چون کلوز آپ، مدیوم کلوز آپ، مدیوم شات، فول شات، شات آمریکایی، لانگ شات، اکستریم لانگ شات، اکستریم کلوز آپ و هلی شات ارائه داد و پس از آن درباره شناخت لنزها صحبت کرد. بهمنش در توضیحاتش برای هنرجویان درباره شناختی که بازیگر باید از لنز و زوایای دوربین و نورپردازی داشته باشد صحبت کرد و با مثال آوردن از فیلم های مختلف تاکید کرد که استفاده نامناسب از لنز و نورپردازی تا چه اندازه می تواند در نامناسب جلوه دادن چهره یک بازیگر و یا خراب کردن پرسونای یک سوپر استار تاثیر داشته باشد.
در پایان این جلسه و بعد از استراحتی کوتاه و پذیرایی از هنرجویان کارگاه، بهمنش که با همراهی نورپردازش در این جلسه حضور پیدا کرده بود با نمایش سکانس هایی از دو فیلم «دربند» و «پذیرایی ساده» که مدیریت فیلمبرداری آنها را بر عهده داشته است صحبتهای نظری اش را به شکل عملی نیز به هنرجویان انتقال داد.
۱۳۹۳/۶/۱ - ۰۸:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]