واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
اعوانی: عالمان دین و دانشجویان منطق و استدلال را از مناظرات امام صادق(ع) بیاموزند
دکتر غلامرضا اعوانی می گوید: «عالمان دینی و دانشجویان را به خواندن و عبرت گرفتن از مناظرات امام صادق(ع) دعوت می کنم که ببینند امامان ما چگونه اهل منطق و استدال بودند.»
به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرآنلاین، دکتر غلامرضا اعوانی درباره چرایی اطلاق "رئیس مکتب شیعه" به امام صادق (ع) عنوان کرد: «این ریاست به معنای پست و مقام نیست چرا که پست و مقام دنیوی از بین می رود اما وقتی که به امام صادق(ع) گفته می شود رییس مکتب تشیع مقصود مجاهدت علمی و تربیت شاگردانی که پرچمدار شکوفایی اندیشه اسلامی و ولایت علوی و احیا گر مکتب تشیع است.»
وی در یادداشتی که در روزنامه اعتماد منتشر شده به تلاش های امام برای مکتب تشیع اشاره کرده و افزود: «امام صادق(ع) در طول 34 سال امامت خود با مجاهدت های علمی و دینی، مکتب جعفری را پایه گذاری کرد. ایشان شریعت محمد(ص) و مکتب تشیع را احیا کرد و مانع از نابودی شیعه و فراموشی اسلام ناب محمدی شد. چیزی که دنیای امروز ما شدیدا به یادآوری آموزه های ولایی و علوی ائمه معصومین نیازمند است. امام صادق(ع) در طول حیات پربرکت خود بیش از 4 هزار شاگرد را در مکتب معارف دینی و اندیشه های اسلامی خود تربیت کرد و آنها را در جهت پاسداری از مکتب دینی و علمی و نگهداری از تشیع راستین به جهان اسلام فرستاد. بی شک گنجینه علوم دینی این امام همام در سال ها زندگی در محضر امام سجاد(ع) و پدر بزرگوارش امام باقر(ع) به دست آمد و همگان ایشان را با نفوذ کلام، حکمت وسیع و قدرت بیان می شناختند.»
این استاد فلسفه درباره مقابله امام با افکار ضد اسلامی و بدعت اظهار کرد: «در روزگاری که افکار ضداسلامی و ویرانگر خطری بزرگ در مسیر اسلام ناب محمدی بود، امام صادق(ع) رییس مذهب جعفری با مجاهدت های علمی خود مانع از شیوع این افکار ضد اسلامی شد. خرافه و بدعت در دین مانند بیماری است که تن سالم را از درون پوسیده می کند. اما این امام همام جهادگر میدان علم در راه تاسیس مکتب تشیع، مشقت های فراوانی را متحمل شد تا نهضتی بزرگ بر اساس پایه های حقیقت اسلام و عقلانیت دینی بنیان گذارد. هرچند گفت وگوها و مناظرات امام صادق(ع) با قدرت منطق و استدلال وی و پاسخگویی به شبهات دینی نقش مهمی در احیای مکتب تشیع داشت.»
دکتر اعوانی با دعوت از عالمان دینی و دانشجویان به خواندن و عبرت گرفتن از مناظرات امام صادق(ع) عنوان کرد: «ببینید که چگونه امامان ما اهل منطق و استدال بودند. همین ایشان بود که حکمت الهی را سیراب کرد و جانی دوباره به آن بخشید. امام صادق(ع) حکمت را در ولایت می دید. چرا که ولایت علم آور است و معرفت می آورد، در حدیث آمده است که خداوند هیچ ولی را جاهل قرار نداده است، در واقع ولی عارف است و به نور الهی می بیند. پیامبر می فرماید: از فراست مومن بترسید که چیزها را با نور خدا می نگرد. تا چه برسد به ولی خدا که ولایت اطوار عالیه ایمان است و ولی همه چیز را به نور خدا می بیند و از هوای نفس برخاسته و صفات و وجود او الهی شده است و به نور حق می بیند. بنابراین عرفا با نور دیگری ائمه(ع) را می بینند و به صورت اشاره در کتب آنها هست، اشاراتی که کاملا بیان می کند که آنها چه احترامی به اهل بیت(ع) داشتند.»
1393/5/31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]