محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826254787
نوشتار آیتالله صافی درباره شهادت امامصادق(ع)
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نوشتار آیتالله صافی درباره شهادت امامصادق(ع)
آیتالله صافیگلپایگانی در نوشتاری به مناسبت شهادت حضرت امام صادق (ع) عنوان کرد: مجامع علمی، مدیون نهضت علمی این حضرت است.
فارس: متن نوشتار این مرجع تقلید به شرح زیر است: امام جعفر صادق(ع) در نیمه اول قرن دوم هجری، مدرسهای افتتاح فرمود که در تا آن زمان در اسلام سابقه نداشت و پس از آن عصر نیز نظیر آن دیده نشد؛ این مکتب و مدرسه آن حضرت بود که بزرگترین علمای علوم قرآن، فقه و کلام، شیمی و غیره را به دنیا تحویل داد.
فقه شیعه که متضمن هزارها ماده قانونی و تعلیمی و برنامهای عملی و اخلاقی اسلامی است در بیشتر و بلکه تقریباً در تمام موارد، مدیون علوم بیپایان امام صادق (ع) است.
در مثل احکام حج که یکی از بزرگترین فرائض اسلام و متضمن فلسفههای عالی و با ارج است دنیای اسلام از دریای علوم امام صادق (ع) مستفیض است و به قول ابوحنیفه، همه عائله این حضرت هستند و حدیثی در صحیح مسلم از کتب اهل سنت از آن حضرت روایت شده است که مأخذ حدود 400 ماده راجع به احکام حج است که اهل سنت از آن پیروی میکنند.
آری! در اوضاع و احوال سیاسی کشورهای اسلامی در آن زمان، حضرت صادق (ع) مجال و فرصتی مهم یافت تا بزرگترین نهضت علمی را رهبری فرماید و مدرسهای افتتاح کند که معروفترین علماء اسلام در آن تلمذ و شاگردی کرده و اخذ حدیث و علم کند.
صیت علوم حضرت امام جعفر صادق علیه السلام، بلاد و مجامع علمی اسلامی را فرا گرفت و علماء عراق، حجاز، خراسان و شام از ایشان اخذ علم کرده و در مشکلات علمی و معضلات مسائل اسلامی تنها آن حضرت حلال مشکلات و دفاع معضلات بود.
آنچه که بیشتر شایان توجه و تأمل است این است که رهبری آن حضرت در علوم اسلامی منحصر نیست بلکه در سایر دانشهای متنوع مانند نجوم، هیئت، ریاضی، طب، تشریح، معرفة النفس، شیمی، نباتشناسی و علوم دیگر از این قبیل نیز شاگردانی تربیت کرد که در این فنون معروف و مشهورند و همان مقالات و احادیث و کتابهایی که از ایشان در صفحه روزگار باقی مانده و زینتبخش کتب مسلمین بوده مانند توحید مفضل و رساله اهلیلجه و مباحثات آن حضرت با ملاحده، همه و همه شاهد این گفتار است که مکتب حضرت مانند یک دانشگاهی بود که دانشکدههای عمده در علوم مختلفه در آن تأسیس شده باشد و در هر مکتب و دانشکده مباحثه و درس و تحقیق راجع به علم خصوصی تعقیب و دنبال شود.
به طور مثال، یکی از علومی که مسلماً حضرت صادق (ع) تدریس کرده و عنایت به آن داشتهاند علم شیمی بوده که از آن دانشگاه بزرگ، مردی نابغه به نام جابر بن حیان فارغالتحصیل شد که اگر از زمان جابر بن حیان تا حال دنبال نتایج استفادههای این مرد را از امام ششم و فحصها و تحقیقات و بحثهای علمی او را گرفته بودیم و به علوم دیگر که مورد نیاز جوامع متمدن و پیشرفته است اهمیت داده بودیم، امروز در میدان مدنیت مادی، به غرب، اروپا و آمریکا که هرچه دارند از دولت سر اسلام و اصول عالیه آن و از برکات مساعی علماء مسلمین دارند محتاج نمیشدیم.
همان شاگردی که در اکثر علوم اسلامی، طب، تشریح، نجوم و هیئت، فلکیات، ریاضیات، شیمی، فلسفه، منطق، اخلاق، تاریخ، ادب، شعر، معرفة الحیوان، نباتشناسی و صنعت اسلحهسازی و غیره عالم و متبحر بوده است.
او که نخستین کسی است که برای تجارب علمی و تعیین مقادیر اشیاء که مورد تجربه او بود، میزان استعمال کرد و مقادیر صغیرهای را که در عصر ما جز با میزانهای حساس و دقیق نمیتوان سنجید، معین کرد و بعد از 600 سال در اروپا، علماء شیمی در تجارب خود از میزان استفاده کردند.
همان دانشمندی که پیش از 10 قرن نظریه مشهور جون دالتون فیزیکدان و شیمیست و طبیعتشناس انگلیسی را راجع به اتحاد بین دو عنصر در کتاب خود به نام (المعرفة بالصفة الالهیة و الحکمة الفلسفیة) صریحاً اعلام کرده است که افتخار وضع این نظریه نصیب جابر است نه «جون دالتون».
آری! یکی از شاگردان امام صادق (ع) همان جابر بن حیان است که یکی از کارهای بزرگ او که نبوغ فکری و علمی او را ثابت میکند، اختراع مداد نوری برای امکان قرائت در تاریکی است که در کتابت کتب مهم و با ارزش از آن استفاده میشد.
غرض آن که هر کدام از شاگردان این مکتب خود به تنهایی، دلالت بر عظمت بی منتهای این مکتب میکنند و البته این مدرسه و دانشگاه بزرگ، نه تنها دانشمندان شیعه بلکه دانشمندان بزرگ از مخالفان مکتب اهل بیت علیهم السلام را به اعتراف واداشته و همه به صراحت اعلم و افقهبودن آن امام به حق ناطق را بیان کردند. ابوحنیفه رئیس احناف میگوید: «مَا رَأَیْتُ أفقَه مِنْ جَعْفَر بْنِ مُحَمَّد؛ من فقیهتر از جعفر بن محمد ندیدهام».
یا اینکه نجاشى در رجال خود از احمد بن عیساى اشعرى نقل کرده که میگوید: من در طلب علم حدیث به کوفه رفتم و در آنجا به خدمت حسن بن على وشا رسیدم، به او گفتم کتاب علاء بن زرین و ابان بن عثمان احمر را به من بدهید تا از روى آنها نسخهبردارى کنم او آن دو کتاب را من داد، گفتم اجازه روایت نیز بدهید. فرمود: خدا تو را رحمت کند، چقدر عجله دارى ببر بنویس؛ سپس بیا براى من بخوان تا بشنوم؛ آنگاه اجازه روایت بدهم.
گفتم: بر خودم از پیشامدهاى زمان خاطر جمع نیستم.
حسن بن وشا گفت: عجب! اگر من میدانستم که حدیث اینگونه مشترى و خواهان دارد، بیشتر از این جمع میکردم. من در مسجد کوفه 900 شیخ را درک کردهام که همه میگفتند حدیث کرد مرا جعفر بن محمّد.
واقعاً این چه مدرسه و دانشگاه بزرگی بود که موافقان و مخالفان را به تعجب و حیرت واداشت و به مرور زمان نشان داد اینکه پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله بارها میفرمود: عترت من و اهل بیت من؛ برای همین مقامات و علوم و درجاتی بود که اینها داشتند و اما متأسفانه سیاست به سمت ترک رجوع به اهل بیت علیهمالسلام پیش رفت تا آنجا که مثل بخاری از حضرت امام جعفر صادق علیهالسلام یک روایت هم نقل نکرده است. به قول شاعر:
قَــــضِیَّــةٌ أشْـــبَهَ بِالمرْزِئَــةِ * هــذا البُخــاریّ إمــامُ الفِــئَـةِ
بِالصَّادِقِ الــصِّدِّیقِ مـــا إحـتجَ فی * صَــحیــحِهِ وَ احــتـجّ بِـالمرجِئَة
إنَّ الإمَــــامَ الصَّادِقَ المجْـــتَـبى * بِــفَــضْلِهِ الآی أتَــت منـــبئة
أجَـلّ مِنْ فی عَـــــصْرِه رُتْـــبَة * لم یَقْـــتَرِفْ فی عُــــمْرِه سَــیِّئَة
قَــــلامة مِـــنْ ظــفـر إبهَـامِه * تَعْـــدِلُ مِنْ مِثْـــلِ البُخاری مِـئَة
باید قدر این مکتب و این گنج گرانبها و معارف ناب را دانست و همگان در این دانشگاه بزرگ، زانوی تلمّذ و شاگردی بزنند و در ایام شهادت آن امام همام علیه السلام، همانند سابق در مجالس عزای آن حضرت شرکت کنند و با شکوه هر چه بیشتر این ایام را تجلیل و احترام کنند.
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]
صفحات پیشنهادی
اثری تازه از آیتالله جوادی آملی درباره حقوق خانواده
اثری تازه از آیتالله جوادی آملی درباره حقوق خانوادهکتاب خانواده متعادل و حقوق آن تألیف آیتالله جوادی آملی از سوی نشر اسراء منتشر شد به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس کتاب خانواده متعادل و حقوق آن اثر استاد عالیقدر آیتالله جوادی آملی از سوی مرکز بینالمللی نشرنظر آیتالله مکارمشیرازی درباره افزایش دیه ماههای حرام
نظر آیتالله مکارمشیرازی درباره افزایش دیه ماههای حرام آیتالله مکارمشیرازی در پاسخ به استفتایی نظر خود را درباره تغلیظ دیه در ماههای حرام سال اعلام کرد به گزارش نامه نیوز متن پرسش و پاسخ این مرجع تقلید به شرح زیر است پرسش آیا تغلیظ دیه در ماه حرام مربوط به قتل خطایی و شتأثیر غذای شبههناک بر روان انسان توصیههای آیتالله بهجت(ره) درباره غذاخوردن/ عالمی که تا ۱۰۰سالگی نزد پزشک
تأثیر غذای شبههناک بر روان انسانتوصیههای آیتالله بهجت ره درباره غذاخوردن عالمی که تا ۱۰۰سالگی نزد پزشک نرفتآیتالله بهجت ره میگوید علمای سابق که آن همه در علم و عمل موفق بودند و عمر با برکت داشتند و از انحراف فکری سالم بودند در اثر خوردن غذای حلال و اجتناب از غذاهای شبهآیتالله اراکی در تجلیل از رسانهها و خبرنگاران: اثربخشی «رسانه» در جنگ نرم/نخستین وظیفه «خبرنگ
آیتالله اراکی در تجلیل از رسانهها و خبرنگاران اثربخشی رسانه در جنگ نرم نخستین وظیفه خبرنگار شهادت بر حق و حقیقت استدبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت امروز جهان و رسانههای جهانی جنگ نرم تمام عیار علیه اسلام و ارزشهای اسلامی به راه انداختهاند و ابزاری که عمدتاً در ایبازنشر/ خسروشاهی در گفتوگو با فارس: سخنان آیتالله بروجردی درباره نواب صفوی را جعل کردند
بازنشر خسروشاهی در گفتوگو با فارس سخنان آیتالله بروجردی درباره نواب صفوی را جعل کردندحجتالاسلام والمسلمین خسروشاهی درباره ادعای برخی افراد مبنی بر مردودیت جمعیت فدائیان اسلام نزد آیتالله العظمی بروجردی گفت برخی چنین سخنانی را جعل کردند و این تعبیرات تعبیرات یک مرجع نیست حآیتالله صافیگلپایگانی: مجامع علمی مدیون نهضت امام صادق (ع) است
آیتالله صافیگلپایگانی مجامع علمی مدیون نهضت امام صادق ع استآیتالله صافیگلپایگانی در نوشتاری به مناسبت شهادت حضرت امام صادق ع عنوان کرد مجامع علمی مدیون نهضت علمی این حضرت است به گزارش خبرگزاری فارس از قم متن نوشتار این مرجع تقلید به شرح زیر است امام جعفر صادق ع در ناظهارات آیتالله وحیدخراسانی در آستانه شهادت امام صادق(ع)
شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۴ آیتالله وحیدخراسانی در آستانه شهادت امام جعفر صادق ع در بیاناتی تاکید کرد روز شهادت این امام باید مملکت یکپارچه غوغا بشود به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این مرجع تقلید در ابتدا درجات علمی و عملی محمدبن مسلم- یکی از شاگرداناثری تازه از آیتالله جوادی درباره حقوق خانواده
اثری تازه از آیتالله جوادی درباره حقوق خانواده کتاب خانواده متعادل و حقوق آن تألیف آیتالله جوادی آملی از سوی نشر اسراء منتشر شد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوزبه نقل از مشرق کتاب «خانواده متعادل و حقوق آن» اثر استاد عالیقدر آیتاآیتالله لاریجانی:مسئولان با ملاحظه، سخن بگویند/ درباره مفاسد سیاهنمایی نشود
آیتالله لاریجانی مسئولان با ملاحظه سخن بگویند درباره مفاسد سیاهنمایی نشود رئیس قوه قضائیه با انتقاد از اینکه درباره مفاسد با انگیزههای سیاسی اظهار نظر میشود گفت گاهی به نظر میرسد به جای آنکه مبارزه ریشهای با مفاسد از جمله مفاسد اقتصادی مطالبه شود بحثها در این باره جنبتوصیههای آیتالله بهجت(ره) درباره غذاخوردن
توصیههای آیتالله بهجت ره درباره غذاخوردنتاریخ انتشار جمعه ۱۷ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۴ ۵۹ آیتالله بهجت ره میگوید علمای سابق که آن همه در علم و عمل موفق بودند و عمر با برکت داشتند و از انحراف فکری سالم بودند در اثر خوردن غذای حلال و اجتناب از غذاهای شبههناک بودنظرآیتالله مکارم درباره دیه ماه حرام
نظرآیتالله مکارم درباره دیه ماه حرام آیتالله مکارم شیرازی در پاسخ به استفتایی نظر خود را پیرامون افزایش دیه در قتلهای غیر عمد در ماههای حرام بیان کردند فارس آیتالله مکارم شیرازی در پاسخ به استفتایی نظر خود را پیرامون افزایش دیه در قتلهای غیر عمد در ماههای حرام بیان کردندنظر آیتالله مکارم درباره تغلیظ دیه در ماه حرام
نظر آیتالله مکارم درباره تغلیظ دیه در ماه حرام کد خبر ۴۲۵۵۵۴ تاریخ انتشار ۲۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۴ - 14 August 2014 آیتالله مکارم شیرازی در پاسخ به استفتایی نظر خود را پیرامون افزایش دیه در قتلهای غیر عمد در ماههای حرام بیان کردند به گزارش مرکز خبر حوزه متن سوال و پاسخ این مرتوصیههای آیتالله بهجت(ره)دربارهغذاخوردن
توصیههای آیتالله بهجت ره دربارهغذاخوردن آیتالله بهجت ره میگوید علمای سابق که آن همه در علم و عمل موفق بودند و عمر با برکت داشتند و از انحراف فکری سالم بودند در اثر خوردن غذای حلال و اجتناب از غذاهای شبههناک بوده است به گزارش نامه نیوز در آیین اسلام بر خلاف بسیاری ازتوصیه آیتالله سیستانی درباره انتخاب نخستوزیر جدید عراق
بین الملل آفریقا و خاورمیانه توصیه آیتالله سیستانی درباره انتخاب نخستوزیر جدید عراق آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان از عراقیها خواست نخست وزیری را انتخاب کنند که توانایی پایان دادن به بحران داعش را داشته باشد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه لبنانی العهدتوصیه آیتالله سیستانی درباره انتخاب نخستوزیر
توصیه آیتالله سیستانی درباره انتخاب نخستوزیر آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان از عراقیها خواست نخست وزیری را انتخاب کنند که توانایی پایان دادن به بحران داعش را داشته باشد کد خبر ۴۲۳۷۵۳ تاریخ انتشار ۱۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۳ - 08 August 2014 آیت الله سید علی سیستانیفتوای آیتالله وحید درباره ریش پروفسوری
فتوای آیتالله وحید درباره ریش پروفسوری سوال آیا گرفتن اجرت در قبال تراشیدن ریش تمام صورت جایز است تراشیدن ریش چانه یا قسمتی از آن بنا بر احتیاط واجب جایز نیست و اخذ اجرت بر آن بنا بر احتیاط واجب حرام است آیتالله العظمی وحید خراسانی در پاسخ به استفتایی نظر خود در خصوص تراشیدن رتوصیه آیتالله سیستانی درباره انتخاب نخستوزیر آینده عراق
توصیه آیتالله سیستانی درباره انتخاب نخستوزیر آینده عراق آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان از عراقیها خواست نخست وزیری را انتخاب کنند که توانایی پایان دادن به بحران داعش را داشته باشد به گزارش پایگاه لبنانی العهد آیت الله سید علی سیستانی از عراقی ها خواست نخست وز-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها