محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844325060
بازار غذاي حلال در اختيار غيرمسلمانها است
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بازار غذاي حلال در اختيار غيرمسلمانها است
تايلند با 4 تا 6 درصد جمعيت مسلمان در سوداي تسخير بازار غذاي حلال
سالها است بازار غذاي حلال در دنيا با گردش مالي سالانه چند ده ميليون دلاري در دست غير مسلمانهاست و كشورهاي اسلامي از جمله كشور ما به رغم داشتن دانش و نيروي انساني متخصص در اين رابطه قانون و زير ساخت مناسبي براي ورود به اين بازار و نقش آفريني در آن ندارند و از اين رهگذر حتي متضمن آسيبهايي نيز ميشود.
انتشار خبر استفاده از نوعي آنزيم در صنعت پنيرسازي كشور در محيطهايي كه از مواد خوك گرفته شده كشت ميشود نمونهاي از اين آسيبها است كه از سوي رئيس پژوهشكده علوم و صنايع غذايي تأييد شد. اين در حالي است كه كشوري مانند تايلند با داشتن چهار تا شش درصد جمعيت مسلمان به شدت به بحث توليد و تجارت غذاي حلال وارد شده است.
انتشار اخبار پياپي و سريالي آلودگي مواد غذايي و خوراكي اعم از برنج، آب معدني، گوشت و مرغ، سبزيجات و صيفيجات، روغن و اخيراً هم شير باعث شده مردم به جاي داشتن حق انتخاب وسيع در گزينش سبد غذايي خود با محدوديت مواجه شوند.
از طرفي در عصر حاضر، جهان به سمتي حركت ميكند كه خطراتي كه امنيت و رفاه جوامع بشري را تهديد ميكنند، از تجاوزهاي بينالمللي به سمت بيثباتيهاي اقتصادي، اكولوژيك و اجتماعي همچون پديده ناامني غذايي روانند. در اين شرايط ارتباط راهبردي امنيت غذايي با امنيت ملي يك كشور از همين منظر قابل بررسي است. در تعريف مدرن امنيت ملي به جاي توجه به تهديدات خارجي، آسيبپذيريهاي داخلي بيشتر مورد توجه است و تهديد خارجي داراي اعتبار كمتري است. همچنين به جاي مسائل نظامي به شرايط و عوامل اقتصادي (نرخ بيكاري، تورم، ميزانGDP يا توليد ناخالص ملي، درآمد سرانه، ذخيره ارزي و ميزان جمعيت فعال) پرداخته ميشود كه از بين موارد ذكر شده تقريباً تمام آنها متأثر از فرآيند تهيه غذا اعم از توليد يا واردات هستند.
ضريب خودكفايي پايين در توليد برخي محصولات استراتژيك
اين در حالي است كه ضريب خوداتكايي كشور در مورد اكثر محصولات غذايي از جمله سيبزميني، حبوبات، گوشت قرمز، گوشت مرغ، انواع ماهي و شير تا سال 1380 در وضعيت بسيار خوبي قرار داشته، از آن سال به بعد سير نزولي دارد. در اين ميان ضريب خوداتكايي گندم و برنج نسبت به بقيه مواد غذايي پايين است كه بررسيها نشان از امكان افزايش آنها به سطح مطلوب دارند. در خصوص روغنهاي خوراكي وابستگي به واردات 92 درصد است كه از آسيبپذيري بسيار بالايي برخوردار است. توليد دانههاي روغني علاوه بر توسعه كشت آن و ايجاد اشتغال، پس از فرآوري در توليد كنجاله مصرفي در تغذيه دام و طيور و به تبع آن در صنعت دامپروري بسيار تأثيرگذار است. در خصوص شكر نيز به علت مصرف گسترده حدود 50 درصد واردات داريم. ضرورت خودكفايي در سه محصول روغن، شكر و آرد از اولويتهاي استراتژيك است.
رسول كدخدايي، رئيس پژوهشكده علوم و صنايع غذايي وزارت علوم در نشست ديروز خود با اصحاب رسانه نيز تحليلي مبتني بر اين نگاه ارائه كرد و با تأكيد بر موضوع امنيت غذايي و استراتژيك خواندن اين بحث گفت:خودكفايي ما در بعضي محصولات و كالاهاي اساسي در كشور پايين است به عنوان نمونه در بحث دانههاي روغني ضريب خودكفايي ما 7 درصد است و در واقع بالاي 90 درصد روغن خود را وارد ميكنيم. وي افزود: همچنين ما نيازمند 12 تا 14 ميليون تن گندم هستيم، در حالي كه نصف آن را از خارج از كشور وارد ميكنيم. همچنين در بحث قند و شكر نيز 50 درصد قند و شكر ما وارداتي است.
كدخدايي به موضوع ضايعات غذايي در كشور اشاره كرد و گفت: ضايعات غذايي نيز در كشور ما بيداد ميكند به نحوي كه ضايعات سبزي و ميوه در كشور ما به 50 درصد ميرسد و همچنين ضايعات گندم و خشكبار ما 15 درصد است.
مركز تحقيقات غذاي حلال در راه
عوامل فوق در كنار نارساييهاي موجود در سيستم حمل و نقل كشور، كارايي پايين شبكه توزيع، ضعيف بودن نظام كنترل كيفيت و استانداردهاي غذايي در كشور، رعايت نكردن قوانين برچسبزني توسط بسياري از عرضهكنندگان و موارد ديگري از اين دست، دسترسي مردم به غذا را با خطر مواجه خواهد كرد.
مسلماً عدم تعادل در الگوي تغذيه، گذشته از نارساييها و اختلالاتي كه در سيستم بدن افراد ايجاد ميكند و كارايي مشاركت و بشاشيت اجتماعي آنها را تحليل خواهد برد، تخصيص بهينه منابع كشور را نيز مختل خواهد كرد و بسياري موارد با هدر دادن منابع ارزي وابستگي كشور را به كشورهاي ديگر و در نتيجه آسيبپذيري سياسي آن را افزايش ميدهد. از اين رو، اصلاح الگوي تغذيه كشور از طريق گسترش برنامههاي آموزشي تغذيه و ارتقاي آگاهيهاي تغذيه با تكيه روي زنان اهميت مييابد.
محاسبات انجام شده براي اين الگو نشان ميدهد در سال 1400 جهت تأمين نيازهاي تغذيهاي در حد مطلوب، بخش كشاورزي (با كمك يا بدون كمك واردات) بايد عرضه كننده 5/16 ميليون تن گندم، 2/5 ميليون تن شلتوك، 1/2 ميليون تن قند و شكر، 7/4 ميليون تن سيبزميني، 4 ميليون تن انواع گوشت و تخممرغ و 12 ميليون تن شير باشد. در عين حال كدخدايي گفت كه اين پژوهشكده در كنار پژوهشهاي كاربردي خود در اواخر سال گذشته يك تفاهمنامه سهجانبه ميان اين پژوهشكده، وزارت علوم و مركز اطلاعرساني و تحقيقات اتاق اسلامي منعقد كرده تا مركز تحقيقات غذاي حلال شكل گيرد.
افزودههاي غذايي و دارويي حرام در كشور!
وي متذكر شد:گاهي افزودههاي غذايي و داروهايي كه به كشور ما وارد ميشوند، حلال نيستند و ما به اين موضوع بيتوجه هستيم. به عنوان نمونه آنزيمي كه در پنيرسازي مورد استفاده قرار ميگيرد در محيطهايي كه از مواد خوك گرفته شده، كشت ميشود.
رئيس پژوهشكده علوم و صنايع غذايي در ادامه سخنانش به موضوع پژوهش اشاره كرد و با بيان اينكه اجراي پژوهش در كشور ما ضمانت اجرايي ندارد و از آن استفاده ابزاري ميشود، گفت: طبق قانون تا پايان برنامه پنجم توسعه بايد يك تا سه درصد بودجه عمومي كشور صرف پژوهش شود. اين در حالي است كه در بهترين حالت هم اكنون 6/0 تا 7/0 درصد بودجه كشور صرف پژوهش ميشود. همچنين امسال مجلس حتي بحث يك تا 3 درصد را نيز كمرنگتر آورده است كه با اين شرايط پژوهش در كشور چالشهاي آن بيشتر ميشود. وي با بيان اينكه متأسفانه در كشور پژوهش متولي دلسوزي ندارد، تصريح كرد: كفه اعتبارات وزارت علوم به سمت آموزش سنگينتراست و ضمانت اجرايي در اين موضوع وجود ندارد به عنوان نمونه آيا تا كنون مجلس آمده است كه وضعيت پژوهش را در كشور رصد كند.
كدخدايي با اشاره به تقلباتي كه در موضوع مواد غذايي صورت ميگيرد، تصريح كرد: دستگاههاي نظارتي نيز نميتوانند نظارت لازم را در اين حوزه داشته باشند به عنوان نمونه در حال حاضر تعداد دستگاههاي نظارتي در بحث غذا در كشور ما زياد است و اين موضوع باعث ميشود كارخانههاي ما به درستي ندانند چگونه در اين حوزه فعاليت كنند. وي همچنين با اشاره به مصرف بيرويه سموم و كودهاي كشاورزي گفت: بيتوجهي ما با اين موضوعات باعث شده است كه هزينههاي بهداشت و درمان افزايش يافته و در ضريب هوشي فرزندانمان نيز اختلال ايجاد شود. كدخدايي با اشاره به طرح شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي در برنامه چهارم توسعه مطرح كرد: امنيت غذايي حداقل ارتباط را با وزارت بهداشت دارد، در حالي كه وزارت كشاورزي و پس از آن وزارت صنعت و معدن بايد مسئوليت اصلي اين شورا را عهدهدار باشند.
رئيس پژوهشكده علوم و صنايع غذايي در ادامه سخنانش با اشاره به برخي محصولات غذايي استراتژيك در كشور همچون زعفران و گياهان دارويي گفت: در صورتي كه ما بتوانيم توجه جدي به اين محصولات داشته باشيم كمكم ميتوانيم از اقتصاد نفتي به سمت اقتصاد غير نفتي حركت كنيم. وي اضافه كرد: به عنوان نمونه ما در حال حاضر در موارد ذكر شده همچون زعفران و گياهان دارويي خامفروشي داريم. اين در حالي است كه اين محصولات به شكل غذا و دارو و با هزينهاي چند برابر به كشور وارد ميشود. كدخدايي ادامه داد: به عنوان نمونه ما غذا داروي لكوپين را براي جلوگيري از سرطان پروستات به كشور وارد ميكنيم در حالي كه اين ماده از تفالههاي رب گوجه فرنگي توليد ميشود و ما در كشور تفالههاي رب گوجه فرنگي را خرج دامهاي خود ميكنيم.
نویسنده : نفيسه ابراهيمزاده انتظام
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]
صفحات پیشنهادی
حلال نبودن برخی افزودههای غذایی و داروهای وارداتی/بازار غذای حلال در اختیار غیرمسلمانها
یکشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۴ رییس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی وزارت علوم از پیگیری راهاندازی مرکز تحقیقات غذایی حلال خبر داد به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر رسول کدخدایی با بیان این که این پژوهشکده در کنار پژوهشهای کاربردی خود در اواخر سال گذشته یکبرندهای مطرح صنایع غذایی ایران استاندارد حلال را دریافت کرده اند
دبیرکل موسسه جهانی برندهای مطرح صنایع غذایی ایران استاندارد حلال را دریافت کرده اند مشهد - ایرنا - دبیرکل موسسه جهانی حلال گفت عمده برندهای معروف و مطرح ایران در صنایع غذایی استاندارد و نشان حلال را دریافت کرده اند عبدالحسین فخاری عصر چهارشنبه در مراسم راه اندازی دفتر نماینددومین جشنواره غذای حلال در کالیفرنیا برگزار می شود
دین و اندیشه دومین جشنواره غذای حلال در کالیفرنیا برگزار می شود اقلیت مسلمان آمریکا با هدف گردهم آوردن مسلمانان و عرضه غذاهای مختلف جهانی به صورت حالا هفته آینده میزبان دومین جشنواره حلال در کالیفرنیا خواهند بود به گزارش خبرگزاری مهر برگزار کنندگان جشنواره حلال کالیفرنیا اعلامرئیس هیئت امنای انجمن پسته ایران: صادرات 142 هزار تن پسته به 90 کشور / روسیه بازار هدف محصولات غذایی ایران
رئیس هیئت امنای انجمن پسته ایران صادرات 142 هزار تن پسته به 90 کشور روسیه بازار هدف محصولات غذایی ایرانرئیس هیئت امنای انجمن پسته ایران گفت 142 هزار تن پسته به 90 کشور صادر کردهایم که این صادرات توسط یک هزار عامل اقتصادی کوچک و بزرگ انجام شده است به گزارش خبرگزاری فارس از کرحلال نبودن برخی افزودههای غذایی و داروهای وارداتی
حلال نبودن برخی افزودههای غذایی و داروهای وارداتی رییس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی وزارت علوم از پیگیری راهاندازی مرکز تحقیقات غذایی حلال خبر داد دکتر رسول کدخدایی با بیان این که این پژوهشکده در کنار پژوهشهای کاربردی خود در اواخر سال گذشته یک تفاهمنامه سه جانبه میان این پژوهرئیس اتاق اصناف یاسوج: کلاسهای آموزشی حلال و حرام تنها مختص بازاریان نباشد
رئیس اتاق اصناف یاسوج کلاسهای آموزشی حلال و حرام تنها مختص بازاریان نباشدرئیس اتاق اصناف یاسوج اداراتی که با بازار سر و کار دارند را شامل بانکها دارایی شهرداری و دیگر ادارات ذیربط عنوان کرد و گفت برگزاری کلاسهای آموزشی حلال و حرام ویژه این دستگاهها باید برگزار شود به گزابازارچه های عرضه محصولات غذایی سالم در لرستان راه اندازی شود
استانها غرب لرستان صفرزاده تاکید کرد بازارچه های عرضه محصولات غذایی سالم در لرستان راه اندازی شود خرم آباد - خبرگزاری مهر مدیر بهداشت محیط و حرفهای دانشگاه علوم پزشکی لرستان بر ضرورت راه اندازی بازارچه های عرضه محصولات غذایی سالم در این استان تاکید کرد به گزارش خبرنگار متنوع غذایی در رستوران های کشور محدود است/ توجه به ظرفیت معرفی غذای حلال
استانها شمال اردبیل درویش امیری تنوع غذایی در رستوران های کشور محدود است توجه به ظرفیت معرفی غذای حلال خلخال – خبرگزاری مهر معاون پارلمانی حقوقی و استانهای سازمان میراث فرهنگی کشور معتقد است تنوع غذایی در رستوران های کشور محدود است به گزارش خبرنگار مهر اسدالله درویشآخرین تحولات بازار جهانی مواد غذایی
آخرین تحولات بازار جهانی مواد غذایی   نمودار روزانه قیمت شکر در بازرهای جهانی نمودار سه ماهه قیمت شکر در بازرهای جهانی نمودار روزانه قیمت گندم در بازرهای جهانی نمودار سه ماهه قیمت گندم در بازرهای جهانی نمودار روزانه قیمت ذرت در بازرهای جهانی نمودار سه ماهه قتبيين ابعاد فقهي، حقوقي و نظارتي قرارداد اختيار معامله در بازار مالي ايران
۱۲ مرداد ۱۳۹۳ ۲۲ ۴۳ب ظ تبيين ابعاد فقهي حقوقي و نظارتي قرارداد اختيار معامله در بازار مالي ايران تصويب قانون بازار اوراق بهادار بستر قانوني مناسبي براي طراحي و انتشار اوراق مزبور فراهم نموده است به گزارش خبرگزاري موج گزيده اي از مقاله تبيين ابعاد فقهي حقوقي و نظارتي قراردادرئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی: وزارت بهداشت متولی مناسبی برای امنیت غذایی نیست/تولید محصولات حلال به دست غی
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی وزارت بهداشت متولی مناسبی برای امنیت غذایی نیست تولید محصولات حلال به دست غیر مسلمانانرئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با اشاره به نامناسب بودن وزارت بهداشت به عنوان متولی حوزه امنیت غذایی گفت ۸۰۰ هزار گرسنه در جهان وجود دارد و تا سال ۲۰۵۰ جمعیتتولد برنامه بازار ایرانی در نمایشگاه مواد غذایی وصنایع وابسته
کوتاه از صدا و سیما تولد برنامه بازار ایرانی در نمایشگاه مواد غذایی وصنایع وابسته تهران - ایرنا - از این پس نمایشگاه ها و مراکز تجاری و واحدهای صنعتی دراستان تهران دربرنامه نمای بازار و در سایر استان ها و همچنین مناطق آزاد سراسر کشور در برنامه بازار ایرانی پوشش تصویری خواهد یافتگران شد/ بازار صرافی رو به صعود+جدول
گران شد بازار صرافی رو به صعود جدول به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز بعد از اینکه نرخ تمامی ارزها در روز گذشته در مرکز مبادلات ارزی ثابت مانده بود بانک مرکزی قیمت هر 39 ارز را افزایش داد این در حالی است که با رشد امروز نرخ دلار تا 2646 تومان این ارز به قمشاور ارشد رییس جمهوری: نگاه به بازار کردستان عراق باید جدی باشد
مشاور ارشد رییس جمهوری نگاه به بازار کردستان عراق باید جدی باشد سنندج - ایرنا- مشاور ارشد رییس جمهوری از بازار کردستان عراق به عنوان بازاری خوب و مطمئن برای سرمایه گذاری نام برد و تاکید کرد نگاه به بازار کردستان عراق باید جدی باشد به گزارش خبرنگار ایرنا اکبر ترکان روز سه شنبهتشریح برنامه های سازمان بورس در سند راهبردی/ افزایش تنوع تامین مالی در بازار سرمایه
تشریح برنامه های سازمان بورس در سند راهبردی افزایش تنوع تامین مالی در بازار سرمایه تهران - ایرنا - عضو هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار تأمین مالی را یکی از پر رنگ ترین اهداف سازمان بورس در سند راهبری این سازمان عنوان کرد و گفت مهم ترین و شاید پر رنگ ترین برنامه در این سندر جریان معاملات بازار سرمایه روی داد توقف، بازگشایی و حراج برخی نمادهای بورسی و فرابورسی
در جریان معاملات بازار سرمایه روی دادتوقف بازگشایی و حراج برخی نمادهای بورسی و فرابورسیدر جریان داد و ستد بازار سرمایه با پیام ناظر برخی نمادهای بورسی و فرابورسی مشمول توقف بازگشایی یا حراج شدند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مدیریت فناوری بورس تهران با پیام ناظر بازار بریک فعال صنعت قیر در گفتوگو با فارس: تشدید نظارتهای استاندارد تخلفات معدود بازار قیر را متوقف میکند
یک فعال صنعت قیر در گفتوگو با فارس تشدید نظارتهای استاندارد تخلفات معدود بازار قیر را متوقف میکندیک فعال صنعت قیر گفت قیر ایران یکی از قیرهای خوبی است که در منطقه و جهان تولید میشود و اگر استاندارد کنترل بیشتری اعمال کند همین میزان کم سوءاستفاده نیز متوقف میشود فرشید فلاح-
اقتصادی
پربازدیدترینها