واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دبیرکل موسسه جهانی: برندهای مطرح صنایع غذایی ایران استاندارد حلال را دریافت کرده اند مشهد - ایرنا - دبیرکل موسسه جهانی حلال گفت: عمده برندهای معروف و مطرح ایران در صنایع غذایی استاندارد و نشان حلال را دریافت کرده اند.
ˈعبدالحسین فخاریˈ عصر چهارشنبه در مراسم راه اندازی دفتر نمایندگی استاندارد حلال در مشهد افزود: این در حالی است که ˈاستاندارد حلالˈ در ایران هنوز به صورت تشویقی می باشد و اجباری نشده است.
وی ادامه داد: هم اینک استانداردهای حلال در بیش از هزار برند معروف و مطرح صنایع غذایی ایران بطور کامل رعایت می شود.
دبیرکل موسسه جهانی حلال گفت: در واقع در این صنایع هم استاندارد ملی جمهوری اسلامی ایران و هم استاندارد بین المللی غذای حلال که مورد پذیرش 57 کشور مسلمان می باشد لحاظ شده است.
وی افزود: در این میان اگر برخی صنایع انطباق لازم با این استانداردها را نداشته باشد آنها را رد نمی کنیم بلکه در قالب برگزاری دوره های آموزشی ضرورتها را به آنها ارائه می کنیم تا این انطباق را در تولیدات خود انجام دهند.
او در ادامه اظهارداشت: هم اینک ارزش صادرات غذای حلال در ایران پنج میلیارد دلار است در حالی که ظرفیتهای کشور بسیار بیش از این رقم می باشد.
فخاری گفت: با همین امکانات و شرایط موجود امکان ظرفیت 30 میلیارد دلار صادرات حلال از ایران وجود دارد که اگر حمایت و تشویق شود این امکان تا 100 میلیارد دلار هم قابل افزایش است.
وی افزود: حجم تجارت جهانی غذای حلال در دنیا با توجه به جمعیت دو میلیاردی مسلمانان به میزان حداقل دو هزار میلیارد دلار تخمین زده شده است.
دبیرکل موسسه جهانی حلال ادامه داد: این رقم به قدری بزرگ است که تمام اقتصاددانان دنیا را متوجه خود کرده است.
وی گفت: امروز مالزی در پی آن است که حداقل 10 درصد تجارت حلال و تامین غذای مسلمانان را در اختیار بگیرد و ایران نیز به عنوان یک کشور مسلمان با ظرفیتهای گسترده در بخشهای مختلف، باید حداقل پنج درصد صادرات غذای حلال را تقبل نموده و به خود اختصاص دهد.
او افزود: اگر ظرفیت صادراتی غذای ایران را به استاندارد حلال گره بزنیم رقم 100 میلیارد دلاری صادرات پیش روی این کشور است و اگر بخواهید صادرات خود را به سمت اشتغال و تولید 100 میلیارد دلاری ببرید گردش مالی و اقتصادی هنگفت و اشتغال بالایی را ایجاد می کند که موجب رشد و شکوفایی اقتصادی می شود.
وی با اشاره به ضرورت فرهنگ سازی و توسعه آموزشهای مربوط به استاندارد حلال نه تنها در بین تولیدکنندگان بلکه در میان اقشار مختلف مردم گفت: امروز نمایندگیهای ˈموسسه جهانی حلالˈ در قطبهای صنعتی همچون تهران، اصفهان، خراسان رضوی و آذربایجان ایجاد شده و از طریق این دفاتر تمامی کارخانجات با استانداردهای حلال انطباق می یابند.
فخاری ادامه داد: طی هشت سال گذشته که این موسسه در ایران فعال شده است اقدامات موثری در گسترش تجارت حلال برداشته که نخستین آن انطباق برندهای عمده صنایع غذایی ایران با این استاندارد است.
وی افزود: علاوه بر آن در حوزه آموزش و تربیت ارزیاب هم تاکنون 9 دوره مختلف برگزار شده که در دو مقطع آشنایی با استاندارد حلال و تربیت ارزیاب اجرا شده است.
دبیرکل موسسه جهانی حلال راه اندازی نخستین خبرگزاری حلال جهان، برگزاری نخستین روز جهانی حلال در ایران همزمان با هفدهم ماه مبارک رمضان امسال، تقدیر از 40 برند صادراتی حلال برتر کشور و استقرار سامانه حلال در برخی از مناطق آزاد را از دیگر اقدامات در این حوزه عنوان کرد.
وی برنامه ریزی و انجام مقدمات ایجاد ˈکنسرسیوم صادراتی حلالˈ در بخشهای مختلف و محصولات متعددد را نیز از جمله تلاشهایی عنوان کرد که برای تقویت تجارت و صادرات در این حوزه ضروری و در حال پیگیری است.
فخاری همچنین گفت: با توجه به مباحث رییس جمهوری در بحث گردشگری حلال نیز هم اینک اقداماتی در این حوزه شروع شده و هماهنگیهایی با برخی مناطق آزاد چون کیش صورت گرفته تا ˈسامانه گردشگری حلالˈ را به مرور پیاده کنیم.
ˈموسسه جهانی حلالˈ در سال 2007 میلادی به منظور گسترش فرهنگ حلال تاسیس شد و پس از تصویب استاندارد غذای حلال توسط سازمان همکاریهای اسلامی در سال 2010 میلادی فعالیت خود را به بخشهای جدیدی از تبیین ˈعلم حلال، مقررات حلال و اخلاق حرفه ای حلالˈ توسعه بخشید.
سازمان همکاریهای اسلامی در برگیرنده 57 کشور است که در آنها اکثریت مردم یا اقلیت قابل توجهی مسلمان هستند.
موسسه حلال جهانی وابسته به مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی فعالیت خود را در زمینه ˈفرهنگ سازی حلال، استانداردسازی حلال، مقررات سازی حلال، ساختارسازی حلال و ˈتجاری سازی حلالˈ در بخشهای غذایی، دارویی، آرایشی بهداشتی، پوشاک و خدمات حلال برنامه ریزی کرده است.
همچنین موسسه حلال جهانی دارای دو کمیته فقهی و علمی است که آن را در امر مبانی حلال از نظر انطباق با موازین شرعی و روشهای علمی کمک می کنند.
2713/660/ 3404
22/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]