واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: حسین جمالی در نشست رسانهای همایش نقالی کاربردی:
تاریخ فرهنگی ما تاریخ محرومیت است/ روحالله حجازی: جشنوارهها با رها کردن استعدادها موجب سرکوبی آنها میشوند
صبح امروز نشست رسانهای همایش نقالی هنر کاربردی در سالن همایش تئاتر شهر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار تئاتر باشگاه خبرنگاران؛ صبح امروز نشست رسانهای همایش نقالی هنر کاربردی با حضور روحالله جعفری، حسین جمالی و مجید رحمتی در سالن همایش تئاتر شهر برگزار شد.
روحالله جعفری در ابتدا گفت: هنوز در این دنیای مدرن که در آن زندگی میکنیم هماهنگ شدن دو گروه، سازمان یا نهاد با هم امری غیر ممکن است. با توجه به اینکه یک نشست وقتی از قبلترها برنامهریزی شده چطور یک گروه به خود اجازه میدهد نشستی دیگر را همزمان برگزار کند که این خود نیاز به یک آسیب شناسی دارد و این امر اتفاقی تأسف بار است.
نشستی که برگزار شده برای اطلاع رسانی گروه تئاتری "نیست"، به سرپرستی حسین جمالی است.
حسین جمالی در ادامه عنوان کرد: دربارهی جرقهی رسیدن به این سلسله نشستها زمانی که خود بنده در سال آخر دانشگاه با شیوه اجرایی نمایشهای ایرانی آشنا شدم به پتانسیلهای بالای آن فکر کردم به همین خاطر به سراغ کار مجلس نقالی رومئو و ژولیت، مجلس شبیه لیر بیچاره و مجلس انتقام جویی هملت رفتم که حدود ده سال طول کشید.
در طول این سالها به مجموعه کمبودهایی در نمایشهای ایرانی آگاهی پیدا کردم سعی بر آن شد در یک مجموعه نشست که از شهریور امسال آغاز کردیم آن را مرتفع سازیم.
وی ادامه داد: با تهیه سرفصل مدون مجموعه نشستها را برگزار کردیم که با تهیه فیلم و کتاب در صدد یک مرجع تصویری و نوشتاری در نقالی هستیم تا بتوانیم این مجموعه را به یونسکو ارائه داده و مرجعی برای مردم ایران فراهم سازیم.
روحالله جعفری در ادامهی نشست عنوان کرد: در جشن هنر شیراز در یک یا دوسال هنرمندان نمایشهای ایرانی ده به ده و شهر به شهر راه افتادند و در زمینهی آئینهای نمایش ایرانی افرادی که سوته دل این نمایشها بودند را انتخاب کرده و آنها را جهانیان معرفی کردند و محققانی چون "چکولوفسکی" و "چهاو چ" با حضور در این مراسم در زمینهی تحقیق در ذهنشان جرقه زد و به سراغ این نمایشها رفتند. متأسفانه در حال حاضر امکانات و افرادی که داعیهی آن را دارند بیشتر شده اما خروجی کاربردی نداشته است.
حسین جمالی در ادامهی نشست تصریح کرد:مهم ترین مشکل پژوهشگران کم توجهی به کارهای آنهاست زیرا آنها باید همه از جمله مدیران و مسئولان را متقاعد کنند که کار پژوهشی عملی کاربردی است که متأسفانه کار پژوهشی در اولویت هیچ مدیر و مسئولی قرار نمیگیرد، و البته که داعیهی آن را در خبرگزاریها و نشستها دارم.
برای انجام اجراهای پژوهشی نیاز به سالن است که این اتفاق هیچگاه نمیافتد و در نهایت خیلی وقتها این پژوهشها به دست کسانی که بخواهند از آن استفاده کنند نمیرسد. این در شرایطی که وقتی از بحران اقتصادی در کشور صحبت میشود اثری با کمترین بودجه قابلیت اجرا دارد هم حمایتی از جانب هیچ ارگان از آن اثر نمیشود.
وی تصریح کرد: ما قرار بود اولین هفته نقالی را برگزار کنیم که به دلیل مشکلاتی این اتفاق میسر نشد و الان همایش نقالی هنر کاربردی را برگزار مینماییم.
شیوهی نمایش های ایرانی را با مبنا قرار دادن نمایش نقالی در تاریخ تئاتر ایران لحاظ کردهایم تا ببینیم دیگر نمایشها در طول تاریخ تئاتر ایران چگونه شکل گرفته است.
مرشد ترابی میگوید نقالی این نیست که یک ترکه دست بگیرید و جلوی تئاتر شهر بایستید.
نقال باید اخبار بخواند و به روز باشد، اجرا کنندهی امروز با عدم آگاهی خود به بدنهی نمایشهای ایرانی آسیب میزند.
تکمیل میشود......
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]