تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836021232
جای خالی ˈتنوع توریسمˈ در گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جای خالی ˈتنوع توریسمˈ در گردشگری ایران شهرکرد - ایرنا- گردشگری در دنیای امروز به صنعتی گسترده و گوناگون تبدیل شده و کسب درآمد بیشتر از این صنعت و رقابت با کشورهای موفق نیز درگرو افزایش تنوع آن است.
گسترش صنعت درآمدزای گردشگری که از آن به عنوان صنعت فرادستی یاد می شود؛ موضوع برنامه ریزی و نقطه کانونی توجه برنامه ریزان است.
تامین امکانات و زیرساخت های مورد نیاز برای گردشگران از ابتدایی ترین اقدامات دولت ها برای رونق این بخش است و کشورهای پیشرو پا را از این نیز فراتر گذاشته و تنوع مقاصد گردشگری را در دستور کار خود قرار داده اند.
جذب سرمایه های کوچک و بزرگ و سوق دادن این سرمایه ها به سمت تنوع مقاصد گردشگری و تخصصی شدن آن از اهدافی است که دولت ها با جدیت دنبال می کنند.
نگاه جدید به مطالعات اجتماعی، معماری و شهرسازی و رعایت الگوهای توسعه همه جانبه در ساخت وساز در مقاصد گردشگری و توسعه این مناطق از ضرورت هایی است که میزان ماندگاری گردشگران در مقاصد گردشگری را افزایش می دهد.
*** گردشگری غذا
از ظرفیت های پردرآمد صنعت گردشگری که در ایران مغفول مانده است می توان به گردشگری غذا (FOOD TOURISM) اشاره کرد که کشورهای دیگر از این ظرفیت مطلوب برای توسعه گردشگری خود بهره برده اند.
گردشگرانی که به کشورهای مختلف سفر می کنند در کنار تماشای جاذبه های طبیعی و تاریخی آن کشور، تمایل به خوردن غذاهای سنتی کشور مقصد نیز دارند تا بعدها از این لحظات به عنوان خاطرات خوب سفر خود یاد کنند.
گردشگران ورودی به ایران نیز دوست دارند هنگام سفر، از تنوع غذایی برخوردار باشند و یکی از جاذبه های سفر برای آنان ، آشنایی با غذاهای مختلف کشورمان است.
کشورهای پیشرو در گردشگری از ˈCulinary Tourismˈ یا ˈFood Tourismˈ به عنوان یک بخش درآمدزا و مستقل این صنعت بهره می برند تا از این طریق به توسعه گردشگری کشور کمک ، فرهنگ کشور خود را تبلیغ و از سویی درآمدهای کلانی نیز کسب کنند.
ایران نیز با داشتن تنوع غذایی و فرهنگ های مختلف قومی در سراسر کشور می تواند از این فرصت به نحو شایسته استفاده کند؛ به عنوان مثال یک گردشگر می تواند در آذربایجان غذاهایی بخورد که در جنوب نیست و در جنوب با سفره ای مواجه شود که در اصفهان نیست و در اصفهان نیز غذاهایی به او ارائه شود که در شمال وجود ندارد.
*** گردشگری صنعتی، رونق بخش صنعت کشور
از دیگر ظرفیت هایی که در توسعه گردشگری کشور از آن غفلت شده است می توان از
ˈگردشگری صنعتیˈ نام برد که کشورهای صنعتی از آن به خوبی در راستای افزایش درآمدهای خود استفاده کرده اند.
براساس تعاریف، «گردشگری صنعتی ، دیدار مردم از سایتی است که یکی از اهداف آن ارائه تجربه گردشگری است، ولی کسب و کار اصلی سایت مورد نظر، تولید کالاها یا خدمات مختص به گردشگران و غیرگردشگران است».
در واقع گردشگری صنعتی نوعی گردشگری شامل دیدار از شرکت ها و صنایعی است که فعالیت اصلی آن ها گردشگری نیست و دیدار از پروسه تولید، ماشین آلات، کاربرد ابزارها و فنون و سابقه تاریخی صنایع است که برای گردشگران صنعتی جذابیت دارد.
این تعریف جامعیت خاصی دارد، زیرا جاذبه های گردشگری سایت هایی را که گردشگری فعالیتِ محوری آنهاست و نیز سایت هایی که فعالیت محوری آنها گردشگری نیست؛ دربر می گیرد.
این نوع گردشگری، فعالیت های فراغتی انسان را بیشتر در محیط صنعتی امکانپذیر می سازد و مبتنی بر مسافرت های هدفمند، توام با آموزش، مطالعه و بازدید از جاذبه های صنعتی و بهره گیری از پدیده های متنوع آن است.
گردشگری صنعتی از طیف گسترده ای از گزینه های ویژه تشکیل شده که از بازدید علمی دانش آموزان و دانشجویان تا دیدار صنعتگران برای عقد قرارداد و سفر گردشگر به عنوان بخشی از یک مسافرت را شامل می شود.
چشم اندازها و مناظر زیبای مجموعه های صنعتی از جمله فرایند ها و سالن های تولید، کارگاه های ویژه، تحقیقات و توسعه سازمان صنعتی و همچنین ترس و هیجان ناشی از قرار گرفتن در کنار کوره های ذوب فلزات و دیدن حرکت مواد مذاب، از جاذبه های گردشگرپذیر این نوع گردشگری است.
این نوع گردشگری در برخی کشورهای اروپایی و کشورهایی نظیر چین، کره جنوبی و ایالات متحده به سرعت در حال توسعه و کسب اعتبار است، منطقه کوانگجو چین به عنوان یکی از پیشروان توسعه گردشگری صنعتی مطرح است و سیاستگذاران توسعه گردشگری در این کشور توانسته اند با برنامه ریزی و بکارگیری شیوه های تبلیغاتی، گردشگران زیادی را برای دیدار از صنایع این منطقه جذب کنند.
سدهای برق آبی کشور از ظرفیت های مغفول مانده توسعه این بخش است و جاذبه های صنعتی زیادی نیز در کشور وجود دارد که می توان از این توانمندی ها در راستای توسعه گردشگری صنعتی استفاده کرد.
ˈمحمدرضا نعمت زادهˈ وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در سفر به شهرکرد در جمع کارکنان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال وبختیاری از برنامه دولت برای رونق گردشگری صنعتی سخن گفته بود.
وی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی مدون برای آشنایی دانشجویان، استادان دانشگاه ها و جامعه علمی کشور با بخش صنعت، افزود: با برنامه ریزی و کار کارشناسی می توان بخش گردشگری و صنعت را همزمان با یکدیگر توسعه داد و اجرای صحیح این بخش، گردشگری صنعتی را در ایران رونق می دهد.
نعمت زاده همچنین نوآوری در صنعت و به روز شدن زیرساخت ها و فناوری مورد استفاده در بخش صنعت را برنامه اصولی دولت یازدهم در این حوزه خواند و افزود: نمی توان از صنایع فرسوده بهره وری کرد و افزایش اشتغال را انتظار داشت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: اگر به عنوان مثال، هتل ها با رویکرد توسعه صنعتی ساخته شود، هم بخش صنعت و هم گردشگری رونق می گیرد.
از منافع دیگر این طرح نیز می توان به سازماندهی مسافران و افزایش آگاهی آنان و به تبع آن افزایش طول مدت اقامت آنها اشاره کرد که به دنبال خود منافع اقتصادی و اجتماعی بی شماری را برای منطقه و صنایع موجود در آن فراهم می کند.
*** گردشگری سلامت و فرصت های مغفول مانده این ظرفیت
آمارهای جهانی، صنعت گردشگری را دومین صنعت پردرآمد می خوانند و از حوزه سلامت به عنوان سومین بازار پردرآمد در جهان یاد می شود که در کشورهای پیشرفته بیش از ۱۰درصد از تولید ناخالص ملی را تشکیل می دهد.
گردشگری سلامت در سال 2012، 100 میلیارد دلار درآمدزایی داشته و در همین سال سهم کشورهای اسلامی از درآمدهای جهانی گردشگری سلامت تنها 3 میلیارد دلار و ایران 350 میلیون دلار بوده است.
این میزان درآمد با وجود جاذبه ها و قابلیتهای ایران بسیار ناچیز است، زیرا براساس بررسی ها، هر گردشگر سلامت در ایران سه برابر گردشگر عادی ارزآوری دارد.
چشمه های آب گرم و سرد معدنی، پیشرفت های تکنولوژیکی و علمی پزشکی، گیاهان دارویی و طب سنتی، اقلیم های ویژه جغرافیایی و زیست بوم های گوناگون از ظرفیت هایی است که می توان از آن در راستای توسعه گردشگری سلامت از آن استفاده کرد.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز در سفر به شهرکرد گفت: بیش از 30 گروه سرمایه گذار در بخش گردشگری سلامت و مسایل بهداشتی و درمانی بویژه توریسم درمانی به منظور ایجاد اماکنی که هم خدمات درمانی و هم هتلینگ خوب داشته باشد، سرمایه گذاری کرده اند.
ˈمسعود سلطانی فرˈ درخصوص توانمندی استان های کشور در گردشگری سلامت، از این بخش از گردشگری به عنوان صنعت پردرآمد در اقتصاد امروز یاد کرد.
وی اضافه کرد: براساس آمارها، گردش مالی گردشگری سلامت در جهان 150 تا 200 میلیارد دلار است که ایران نیز با توجه به ظرفیت های موجود در نیروی متخصص و زیربناهای بخش بهداشت و درمان می تواند به مقصد گردشگران تخصصی بخش سلامت تبدیل شود.
معاون رییس جمهوری پایین بودن هزینه های درمانی در ایران در مقایسه با بسیاری از کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس را از نقاط مثبت رونق این صنعت عنوان کرد و افزود: در تامین تجهیزات تا حدودی با مشکل مواجهیم ولی می توان این زیرساخت ها را تامین کرد.
سلطانی فر از بیمارستان های رضوی مشهد، نمازی شیراز و دو مرکز در تهران و برخی بیمارستان های مرزی به عنوان مقاصد گردشگری درمانی یا سلامت در ایران یاد کرد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: تعرفه های درمانی در ایران حدود 20 تا 30 درصد پایین تر از کشورهای اروپایی و عربی است و تخصص پزشکان نیز در حد بالایی قرار دارد.
سلطانی فر گفت: کارگروهی برای توسعه فعالیت های گردشگری سلامت میان سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت و درمان ایجاد شده و دبیرخانه آن نیز در سازمان میراث فرهنگی مستقر است.
از :سیدبهادر حسینی تشنیزی
547/ 684
26/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
جایگاه گردشگری در آینده اقتصاد ایران پررنگ خواهد شد / افزایش ضریب حفاظت از اشیای تاریخی در کشور
رئیس سازمان میراث فرهنگی در همدان اعلام کرد جایگاه گردشگری در آینده اقتصاد ایران پررنگ خواهد شد افزایش ضریب حفاظت از اشیای تاریخی در کشور رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت گردشگری در ایران آینده بسیار روشنی دارد به طوریکه در اقتصاد کشور به ویژه در حوزه اشتغالجای خالی تنوع توریسمی در گردشگری ایرانی
جای خالی تنوع توریسمی در گردشگری ایرانی شهرکرد- ایرنا- صنعت گردشگری در دنیای امروز به صنعت گستره و متنوع تبدیل شده است و کسب درآمد بیشتر از این صنعت و رقابت با کشورهای موفق نیز به گسترش تنوع توریسمی نیاز دارد به گزارش ایرنا توسعه و گسترش صنعت درآمدزای گردشگری که از آن به عناوناقدام شاعران ایرانی برای فجایع غزه
چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰ ۲۷ علیرضا پنجهای از تلاش برای گردآوری و انتشار شعرهای شاعران ایرانی در قالب یک کتاب با موضوع نسلکشی در غزه خبر داد این شاعر به خبرنگار ادبیات و نشر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا گفت معمولا زمانی که در غزه اسراییلیها در حال نسلکشی هستند ما جلوموزه عجایب هفت گانه در ایران + عکس
موزه عجایب هفت گانه در ایران عکسنصرالله روحانی مدیر موزه نصر تمام آثار را خودش ساخته و نمونه های اهرام ثلاثه مجسمه زئوس مجسمه رودس مقبره موسولوس معبد آرتمیس فانوس الکساندریا و باغ های معلق بابل را در آن به نمایش درآورده است خیلی ها دوست دارند عجایب هفتگانه را از نزدیک ببینجای خالی فعالیت های فرهنگی در برنامه صرفه جویی در مصرب آب
جای خالی فعالیت های فرهنگی در برنامه صرفه جویی در مصرب آب سنندج - ایرنا- مسوولان حوزه آب کشور در حالی موضوع کمبود آب و لزوم صرفه جویی در مصرف را مطرح می کنند که طرح این موضوع به پشتیبانی و حمایت فرهنگی و رسانه ای نیاز دارد و باید در عمل و با اقدامات فرهنگی جامعه را به سوی صرفه جرسانهها برای اعزام عکاس به غزه گامی برنمیدارند/ جای خالی آژانسهای حرفهای
فرهنگ و هنر موسیقی و هنرهای تجسمی عکاسان ایرانی و جنگهای خاورمیانه-10 رسانهها برای اعزام عکاس به غزه گامی برنمیدارند جای خالی آژانسهای حرفهای مهدی منعم از عکاسان دوران جنگ تحمیلی معتقد است که دلبستگی عکاسان به نهادها و سازمان های دولتی برای اعزام به مناطق جنگی در خاورمیاندو جایزه بینالمللی برای یک فیلم ایرانی
دو جایزه بینالمللی برای یک فیلم ایرانیفیلم کوتاه خانه و کلید به کارگردانی شوان عطوف جوایز بهترین فیلم و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره بینالمللی فیلم فوئینکالینته رورال در اسپانیا را از آن خود کرد به گزارش خبرگزاری فارس فیلم کوتاه داستانی خانه و کلید مال و کلیل Homeجای خالی تحلیل اقتصاد سیاسی در رسانهها
سهشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۲ وزیر راه و شهرسازی با ابراز تأسف از اینکه در رسانهها فقط خبر منتشر میشود میگوید هنوز نتوانسته تحلیل اقتصاد سیاسی خوبی در رسانهها پیدا کند به گزارش خبرنگار بخش رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا پایگاه خبری اقتصادنیوز به عنوان یکی دیگر اجاي خالي توجه دولت به صنايع گردشگري، توريسم و تشکل ها
۱۴ مرداد ۱۳۹۳ ۱۰ ۲۱ق ظ جاي خالي توجه دولت به صنايع گردشگري توريسم و تشکل ها لايحه حمايت از توريسم حذف شد در حالي که بايد اجازه مي دادند اين لايحه مسير خود را طي مي کرد و در کنار آن به فضاي کسب و کار نيز توجه مي شد به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج احمد پور فلاح عضو هيات نمايندگااز سوی معانت امور فرهنگی صورت گرفت واسپاری شعر فجر، جایزه جلال آل احمد و پروین اعتصامی به بنیاد شعر و داستان ا
از سوی معانت امور فرهنگی صورت گرفتواسپاری شعر فجر جایزه جلال آل احمد و پروین اعتصامی به بنیاد شعر و داستان ایرانیانهمایون امیر زاده از واسپاری جشنواره بین المللی شعر فجر و جوایز ادبی جلال آل احمد و پروین اعتصامی به بنیاد شعر وداستان ایرانیان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس امیرجای خالی هاشمی در نمازجمعه چگونه پر میشود؟
دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۰ شاگرد سابق مصباح یزدی گفت بنده امام جمعه ای ندیدم غیر از رهبر انقلاب که مثل آیت الله هاشمی خطبه پر بار مذهبی و سیاسی داشته باشند همه ائمه جمعه خوب هستند و خطبه های معقولی ایراد می کنند اما به اعتراف همه صاحب نظران جای خالی بحث های تحلیلی و تفسیری آیجای خالی ناهنجاریهای صفحههای حوادث در کتابها
دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۹ رفیع افتخار گفت ما برای جهانی شدن چه در بخش ادبیات بزرگسال و چه ادبیات کودک و نوجوان باید واقعیتهای جامعه را آنچنان که هست منعکس کنیم و آیینه تمامنمای آن باشیم اما آنچه در عمل رخ داده این است که گفتههای ما با دیدههایمان متفاوت است این نویسند«نینجای ایرانی» پرمخاطبترین مستند «گواناخواتو» شناخته شد
نینجای ایرانی پرمخاطبترین مستند گواناخواتو شناخته شد نینجای ایرانی به کارگردانی مرجان ریاحی و تهیهکنندگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به عنوان پرمخاطبترین مستند هفدهمین جشنواره گواناخواتو مکزیک شناخته شد به گزارش خبرگزاری فارس در دومین نمایش نینجای ایرانی در شهر گوجای خالی ترکیب شجریان، ناظری، کلهر و علیزاده روی صحنه
جای خالی ترکیب شجریان ناظری کلهر و علیزاده روی صحنه کمبود آثار غنی موسیقیایی این پرسش را تداعی کرد که چرا بزرگان موسیقی کشور دیگر کنار هم نمینشینند و آثار ماندگاری را به مدد تلفیق نبوغشان به رسم گذشته خلق نمیکنند و در اکثر گروهها و اجراها تنها یک چهره شهیر و شاخص حضور پررندومین کنفرانس گردشگری الکترونیکی ایران در مهر ماه برگزار می شود
با هدف خلق ایده های نو و ارائه خدمات نوین دومین کنفرانس گردشگری الکترونیکی ایران در مهر ماه برگزار می شود دومین کنفرانس گردشگری الکترونیکی ایران با شعار هم اندیشی برای هم آفرینی در گردشگری الکترونیک از روز 28 لغایت 29 مهرماه به مدت دو روز در محل برج میلاد برگزار می شود به گدر برنامه هفت مطرح شد جایگاه خبرنگاران در سینمای ایران در بوته نقد روزنامهنگاران سینمایی
در برنامه هفت مطرح شدجایگاه خبرنگاران در سینمای ایران در بوته نقد روزنامهنگاران سینماییهفت در برنامه خود در هفدهم مرداد ماه همزمان با روزخبرنگارمیزبان چهار تن از خبرنگاران به منظور تحلیل و بررسی جایگاه خبرنگاران در سینمای ایران و مهدی فخیم زاده بازیگر و کارگردان سینمای ایران بوعدم انتقال باورها به دلیل جابهجایی ارزشهاست/ مطالعه ایرانیان از بسیاری کشورها بیشتر است
فرهنگ و ادب بازار نشر افتتاح باشگاه کتاب شمیم عدم انتقال باورها به دلیل جابهجایی ارزشهاست مطالعه ایرانیان از بسیاری کشورها بیشتر است مدیرعامل مرکز مطالعات اندیشهورزان در مراسم افتتاح باشگاه کتاب شمیم گفت عدم انتقال باورها در جامعه به دلیل جابهجایی ارزشهاست ارزشها به ش-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها