واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جای خالی فعالیت های فرهنگی در برنامه صرفه جویی در مصرب آب سنندج - ایرنا- مسوولان حوزه آب کشور در حالی موضوع کمبود آب و لزوم صرفه جویی در مصرف را مطرح می کنند که طرح این موضوع به پشتیبانی و حمایت فرهنگی و رسانه ای نیاز دارد و باید در عمل و با اقدامات فرهنگی، جامعه را به سوی صرفه جویی هدایت کرد، موضوعی که در کردستان متولیان از آن غافلند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مسوولان وزارت نیرو از اول امسال به صورت مداوم از طریق رسانه ها بحران کمبود آب و لزوم صرفه جویی را مطرح می کنند در حالیکه در استان کردستان ایجاد حساسیت برای صرفه جویی در مصرف آب دیده نمی شود و اینگونه برداشت می شود که مسوولان مرتبط با حوزه آب در این راستا تا حدی بی تفاوت هستند.
اگرچه اظهار نظر مسوولان کشوری در ارتباط با جدی گرفتن کمبود آب در رسانه ها قابل قبول است اما در استان کردستان این موضوع نادیده گرفته شده و مردم کردستان تاکنون پی به این موضوع نبرده اند که باید در مصرف آب صرفه جویی کنند.
در حالیکه انتظار می رود در کنار هشدارهای مسوولان، باید برنامه های فرهنگی و مانورهای رسانه ای نیز انجام شود تا مردم بیشتر حساس شوند، جای خالی این برنامه ها محسوس است.
اول تا هفتم تیرماه امسال را به عنوان هفته صرفه جویی در مصرف آب نامگذاری کردند که در سنوات گذشته روال بر این بود در این هفته نشست خبری مدیران عامل شرکت های مرتبط با حوزه آب در استان برگزار می شد و برنامه های فرهنگی و یا بازدیدهایی از تاسیسات آبی با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه انجام می شد اما امسال خبری از این برنامه ها نبود.
ترویج فرهنگ بهینه و منطقی مصرف آب و صرفه جویی در آن، نیازمند کار رسانه ای است که متاسفانه مسوولان حوزه آب در استان کردستان از این ابزار تاثیر گذار و موثر غافل هستند و توجه چندانی به آن ندارند.
در طول هفته صرفه جویی در مصرف آب، فعالیت روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کردستان قابل تقدیر بود و در ارتباط و تعامل منطقی با رسانه ها اطلاع رسانی های خوبی در زمینه کاهش مصرف آب در استان انجام شد و در رسانه ها نیز بازتاب خوبی داشت اما انتظار می رود شرکت های آبفا و آبفار نیز به عنوان دو شرکت توزیع کننده آب در استان در این ارتباط فعالیت هایی انجام می دادند.
بازدید گروه های مرجع شامل روحانیون، ورزشکاران، هنرمندان، اساتید دانشگاه، معلمان، خبرنگاران و روزنامه نگاران و سایر گروه ها از تاسیسات آبی می توانست در فرهنگ سازی مصرف بهینه و صرفه جویی بسیار موثر باشد که از این مساله نیز تا حدودی غلفت شده است.
اگرچه شرکت آبفا کردستان در طول هفته صرفه جویی در مصرف آب چند بار روحانیون را برای بازدید از تاسیسات آب دعوت کرد اما این بازدیدها در سکوت خبری برگزار شد و حوزه فراگیری و انعکاس این اقدام را محدود کرد.
بازدید زنان خانه دار از تاسیسات آب در فرهنگ سازی برای صرفه جویی و مصرف بهینه و منطقی نیز بسیار موثر است که مسوولان حوزه آب در استان کردستان نباید از آن مساله غافل شوند.
برگزاری برنامه های فرهنگی از جمله تئاتر خیابانی در محلات مختلف شهر بویژه در حاشیه شهرها با موضوع صرفه جویی نیز می تواند تلنگر خوبی به مردم در راستای کاهش مصرف آب بزند و متولیان این بخش باید در برنامه ریزی ها خود جایی برای این موضوع باز کنند.
استفاده از تمام ظرفیت ها موجود در جامعه برای فرهنگ سازی در صرفه جویی در مصرف آب می تواند حساسیت مردم را برانگیزد و این مساله قطعا تاثیر خود را در میزان مصرف نشان خواهد داد.
رسانه ها به عنوان ابزار ارتباطی بهترین، کارآمدترین و موثرترین راه انتقال پیام از سوی مسوولان به مردم هستند و جا دارد مسوولان از این ابزار نهایت استفاده را بکنند که متاسفانه در استان کردستان این ظرفیت نادیده گرفته می شود.
کمبود آب در کشور به دلیل افت منابع زیرزمینی و همچنین کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی دهه اخیر جدی است و مردم نیز باید با جدیت در راستای صرفه جویی در مصرف آب تلاش کنند تا از این بحران عبور کنیم.
ایران با 190 لیتر مصرف آب شرب خانگی در روز یکی از بیشترین مصارف را در میان کشورهای مختلف دارد این در حالی است که متوسط مصرف آب خانگی در دنیا برای هر نفر 150 لیتر در روز است.
متوسط بارندگی سالیانه در استان کردستان نیز 517 میلیمتر و نوع اقلیم آن کوهستانی سرد و معتدل است و میزان سرانه مصرف در استان کردستان 10 لیتر از میانگین کشوری نیز بیشتر است و به 200 لیتر می رسد، البته این میزان در سال های گذشته 250 لیتر بوده است که با فرهنگ سازی مقداری کاهش یافته است.
مسوولان حوزه آب در استان کردستان می گویند: ذخایر سدها و بارندگی کاهش یافته است که به طور محسوس آثار آن در تامین آب شرب دیده شده و از مردم درخواست کرده اند که در شستشوی اتومبیل، منزل و مصرف آب شرب، صرفه جویی کنند.
به اعتقاد آنان اگر 10 درصد نیز در مصرف کاهش دیده شود از بحران پیشرو در تامین آب شرب عبور می کنیم.
تلاش برای کاهش مصرف آب نیازمند عزم همگانی است و تنها یک سازمان و دستگاه نمی تواند در این راستا فعالیت تاثیرگذار داشته باشد و از این رو باید دستگاه های مرتبط و متولیان حوزه فرهنگی نیز کمک کنند تا فرهنگ مصرف بهینه و منطقی آب در جامعه نهادینه شود.ک/4
7346/533
یادداشت از فرزاد نویدی
25/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]