تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837066123
چند توصیه برای سمزدایی از بانکها
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چند توصیه برای سمزدایی از بانکها
سومین ابزار دولت برای سمزدایی از بانکها، واگذاری اموال و داراییهایی مازاد بر حد مجاز است که باید متناسب با مصوبات شورای پول و اعتبار اقدام شود. بخش خصوصی در این باره اعتقاد دارد دولت باید در بخشی از مباحث همچون داراییهای بانکها ناشی از تملک وثایق، احتیاط به خرج دهد.
کد خبر: ۴۲۶۲۹۴
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۷ - 17 August 2014
دولت قرار است با سه ابزار تعریفشده در بسته رکودزدایی مساله بدهیهای معوق و شرکتهای تحت مالکیت بانکها را با عنوان «سمزدایی از بانکها» در دستور کار قرار دهد؛ به طوری که در اولین ابزار، پیشبینی شده بخشی از منابع ارزی صندوق توسعه ملی در ازای بدهیهای معوق در اختیار بانکها قرار گیرد و در مرحله بعد تسویه طلب بانکها از بدهکاران بهصورت جدی به اجرا گذاشته شود.
به گزارش دنیای اقتصاد، بخش خصوصی متناسب با همین موضوع، دولت را با این پرسش روبهرو کرده که با توجه به مساله تحریمها چه مکانیزمی برای تبدیل ارز به ریال در نظر دارد؟ البته دولت براساس ماده 25 لایحه مذکور قرار است بابت مطالبات پیمانکاران اقدام به انتشار اوراق بهادار کند اما براساس گفته فعالان اقتصادی باز هم معلوم نیست این اوراق قرار است با چه سازوکاری منتشر شود. سومین ابزار دولت برای سمزدایی از بانکها، واگذاری اموال و داراییهایی مازاد بر حد مجاز است که باید متناسب با مصوبات شورای پول و اعتبار اقدام شود. بخش خصوصی در این باره اعتقاد دارد دولت باید در بخشی از مباحث همچون داراییهای بانکها ناشی از تملک وثایق، احتیاط به خرج دهد. زیرا پارامترهای برونزا همچون تحریمها عامل مهمی در ایجاد مشکل هم در طرف بخش تولید و هم در طرف بانکها بوده است. نمایندگان پارلمان بخش خصوصی معتقدند تا زمانی که مکانیزم نظارت بر بانکها جدی گرفته نشود، نمیتوان به چابکسازی بانکها و موسسات اعتباری امیدوار بود.
نگرانی بابت اجرا
فعالان بخش خصوصی همگی نسبت به راهکارهای مناسب دولت برای تامین منابع مالی بنگاهها براساس لایحه بسته خروج غیرتورمی از رکود اتفاق نظر دارند اما نگرانی آنها از این ناحیه صورت میگیرد که آیا بسته رکودزدایی به طور کامل اجرایی میشود یا نه؟ علاءالدین میرمحمدصادقی، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران از جمله افرادی است که اعتقاد دارد صحبتهای مطرح شده در خصوص تامین منابع مالی مطلوب و مفید است اما سازوکارهای اجرایی آن به درستی معلوم نشده و دولت باید در این زمینه با در نظر گرفتن تمامی ملاحظات، سازوکاری بیندیشد که بتواند هر یک از شیوههای مطرح شده را اجرایی کند. میرمحمدصادقی درباره انتشار اوراق مشارکت برای پرداخت طلب پیمانکاران نیز تصریح کرد: همچنان که قبلا نیز درباره آن گفته شده بخشی از طلبی که بانکها از بدهکاران بانکی دارند به نوعی به عنوان بدهی دولت به پیمانکاران مربوط میشود. به همین دلیل فعالان بخش خصوصی انتشار اوراق قرضه را برای تهاتر بدهیها به دولت پیشنهاد کرده که براساس آن سه ضلع «بانکها»، «بدهکاران» و «دولت» میتوانند با گرفتن این اوراق و جابهجایی آن در این سه ضلع به صورت چرخشی نسبت به طلب خود در آینده امیدوار باشند. به گفته وی منابع در نظر گرفته شده برای این کار نیز باید از سوی دولت مشخص شود و به گونهای باشد که با رشد پایه پولی و افزایش تورم همراه نباشد. میرمحمدصادقی در این باره تاکید میکند برای اجرای هر یک از راهکارهای پیشبینیشده بسته رکودزدایی باید در مقوله «سمزدایی دارایی بانکها» به مساله اصلاح ساختار بانکها و نظارت بر آنها نیز توجه شود. این عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تجربه دولت مصدق درباره انتشار اوراق قرضه ملی که در اختیار مردم قرار میگرفت تاکید کرد نسبت به عملیاتی شدن بسته دولت خوشبین است اما امیدوار است دولت نیز با بهرهگیری از تجربیات گذشته و سازو کارهای در نظر گرفته شده تسویه طلب پیمانکاران را مد نظر قرار دهد.
تعیین مکانیزم تبدیل ارز به ریال
در این میان عدهای دیگر از فعالان بخش خصوصی اعتقاد دارند راهکارهای پیشبینی شده دولت در بسته رکودزدایی باید بیشتر تبیین و تشریح شود زیرا هنوز بسیاری از مواد لایحه به طور کامل روشن نشده است. پدرام سلطانی، دیگر عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران در این باره میگوید: دولت در بسته مذکور پیشبینی کرده بخشی از منابع ارزی صندوق توسعه ملی در ازای بدهیهای معوق در اختیار بانکها قرار بگیرد و در پروسه بعد تسویه طلب بانکها از بدهکاران به اجرا گذاشته شود، این در حالی است که باید درباره این سازوکار توضیح روشنتری ارائه شود. زیرا در اختیار قرار دادن هر گونه منابع مالی در شرایط موجود باید به گونهای انجام شود که باعث افزایش پایه پولی نشود. به گفته سلطانی بخشی از مطالبات معوق ریالی است و مساله افزایش سرمایه بانکها نیز براساس ریال است. بنابراین در مقوله در اختیار قرار دادن هر گونه منابع مالی به بانکها باید فرآیند و مکانیزم ارز به ریال روشن شود. سلطانی با اشاره به یادآوری مساله تحریمها در این باره اظهار میکند: دولت باید مشخص کند با توجه به تحریم بانکها و مشکل نقل و انتقالات پولی و مالی چه مکانیزمی نسبت به بهرهگیری از منابع ارزی صندوق توسعه ملی بیندیشد که باعث افزایش نقدینگی در اقتصاد هم نشود. این عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران درباره ماده 25 این لایحه مبنی بر پرداخت مطالبات پیمانکاران براساس انتشار اوراق بهادار گفت: این شیوه را در راستای پرداخت طلب و تسویه بدهیها با توجه به نوع ضمانت آن و لحاظ کردن استفاده از سازوکار بازار سرمایه مطلوب و مناسب میدانم و البته تا حد زیادی میتواند مشکلات پیمانکاران را حل کند. به گفته وی سوال اساسی در این شیوه به این موضوع بر میگردد که اساسا این اوراق بهادار با چه نرخی و در چه سررسیدی قرار است منتشر شود و بازار چقدر نسبت به جذب آن کشش دارد که نیازمند روشنگری دولت است. سلطانی پیرامون موضوع واگذاری اموال و داراییهای مازاد بر حد مجاز تصریح کرد: اگر چه در بند 4 لایحه رکودزدایی درباره واگذاری اموال و داراییهای مازاد بر حد مجاز متناسب با مصوبات شورای پول و اعتبار نیز صحبت شده، اما از یک زاویه شاید گنجاندن این بند در بسته لازم نبود. این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران اظهار کرد: موضوع فروش اموال منقول و غیرمنقول، مقوله قابل بحث و بررسی است و بخشی از مبحث واگذاری دارایی بانکها ناشی از تملک وثایق باید با احتیاط بیشتری مورد توجه قرار گیرد و بهتر است همه را با یک چوب نرانیم. زیرا به واسطه تحریم و پارامترهای برونزا هم بانکها و هم بخش تولید بهطور ناخواسته با مشکلات عدیدهای روبهرو شدهاند.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران در پاسخ به اینکه آیا راهکارهای پیشبینی شده دولت میتواند رافع تمامی مشکلات باشد، گفت: قطعا این موارد نمیتواند کافی باشد و اعتقادم بر این است تا زمانی که تحریمها برداشته و امکان سرمایهگذاری خارجی فراهم نشود، نیازهای داخلی جوابگو نخواهد بود. به گفته سلطانی، راهکارهای در نظر گرفتهشده در بسته رکودزدایی تنها به منظور بهبود وضعیت فعلی است و درمان و نسخه نهایی نیست. بنابراین نباید به همین موارد بسنده کرد.
نظارت فراموش نشود
درباره راهکارهای تامین منابع مالی ملاحظات زیادی مطرح میشود، در این باره فعالان بخش خصوصی معتقدند دولت در سامان دادن به مطالبات معوق جانب دقت و تخصص را در نظر گرفته اما با اشاره به سمزدایی از بانکها تاکید میکنند تنها در صورت پررنگ بودن بحث نظارت بر بانکها است که میشود به عملیاتی شدن لایحه رکودزدایی امیدوار بود. مسعود گلشیرازی، رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین منابع مالی اتاق ایران در این باره اعتقاد دارد: دولت در شرایط فعلی برای تامین منابع به صندوق توسعه ملی رجوع کرده که مورد اطمینان بخش خصوصی هم هست اما فارغ از بسته رکودزدایی، عارضهای که نظام تامین منابع مالی ما با آن روبهرو است، بحث ضعف در اجرا توسط بانکهای تجاری کشور است.
گلشیرازی با اشاره به اینکه باید در بانکهای کشور براساس استانداردهای بینالمللی و یک سازمان مستقل نظارت جداگانهای صورت گیرد تا به نحوی چابکسازی بانکها در دستور کار قرار گیرد، اظهار کرد: اگر میخواهیم از وضعیت نابسامان فعلی رها شویم باید یک سازمان نظارتی مافوق بانک مرکزی این مسیر را پیگیری کند تا بتوانیم از چرخه تسلسل مشکلات فارغ شویم. براساس صحبتهای این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران دسترسی به منابع ارزی صندوق توسعه ارزی توسط دولت بیشتر در قالب سمزدایی از بانکها و با هدف اصلاح ساختار بانکها مورد ملاحظه قرار گرفته و موضوع تامین منابع مالی بنگاهها در اولویت دوم جای گرفته است. به همین دلیل است که دولت باید قبل از هر اقدامی با اصلاح ساختار و رفع محدودیتهای قانونی مسیر تسهیل دسترسی بنگاهها به نقدینگی را آسان کند. رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین منابع مالی اتاق ایران بر این باور است که مسیر اشتباهی که بانکها در گذشته در پیش گرفتهاند و نسبت به آن عادت کردهاند به راحتی با بخشنامههای ابلاغ شده بانک مرکزی و ملاحظات بسته رکودزدایی همچون واگذاری اموال و داراییهای مازاد بر حد مجاز متناسب با مصوبات شورای پول و اعتبار، قابل رفع نیست.
به گفته وی در شرایط فعلی، اگر بانک مرکزی بتواند هم در مقام سیاستگذار و هم در مقام ناظر نقش خود را به خوبی ایفا کند میتوان امیدوار بود اما تا زمانی که فعالان بخش خصوصی با تسویه دیون ارزی به نقطه اتکا نرسند، بانکها هم در اعطای تسهیلات به شیوه گزینشی اقدام و حتی برخی اوقات بهره بیشتری از تسهیلات گیرندگان طلب کنند، نمیتوان از اجرایی شدن راهکارهای پیشبینی شده دولت سخن به میان آورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]
صفحات پیشنهادی
توصیههای مقامصندوقجهانیپول بهمدیران بانکها
توصیههای مقامصندوقجهانیپول بهمدیران بانکها وقتی مشکلات وجود دارند اگر آنها را به تعویق بیندازیم اوضاع بدتر خواهد شد پس باید بدانیم که روند مشکلات خطی نیست اگر مشکلات در زمان مناسب خود حل نشوند بهصورت تصاعدی افزایش خواهند یافت کد خبر ۴۲۳۸۷۸ تاریخ انتشار ۱۸ مرداد ۱۳۹چند توصیه برای تغذیه در بارداری
چند توصیه برای تغذیه در بارداری کد خبر ۴۲۴۹۵۴ تاریخ انتشار ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۳ - 12 August 2014 یک متخصص تغذیه درخصوص اهمیت رژیم غذایی مادران گفت مادران نباید بعد از دوران بارداری به فکر کاهش سریع وزن نباشند زیرا پس از این دوره وارد دوره شیردهی میشوند که بسیار حائز اهمیت اچند توصیه ساده برای جلوگیری از حمله نقرسی
چند توصیه ساده برای جلوگیری از حمله نقرسی افراد مبتلا به نقرس باید میزان مایعات دریافتی به خصوص آب را افزایش دهند چرا که میزان غلظت اسید اوریک در خون را کاهش میدهد کد خبر ۴۲۵۷۱۶ تاریخ انتشار ۲۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۰ - 15 August 2014 افراد مبتلا به نقرس باید میزان مایعات دریافتیچند توصیه پزشکی درباره شب ادراری کودکان
چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸ ۱۲ یک عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی اصفهان گفت در شب ادراری که بیمار در طول روز علامتی ندارد قدم اول درمان استفاده از دارو نیست بلکه اصلاح شیوه زندگی اهمیت دارد دکتر فرشید علیزاده در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منچند توصیه خبری لاریجانی به خبرنگاران
چند توصیه خبری لاریجانی به خبرنگاران علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که مجلس یک نهاد جدی است گفت نگاه به مجلس نباید نگاه تمسخر آمیز باشد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش جام نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران علی لاریجانی در نشست صمیمی با خبرنگاران ضمن تبچند توصیه برای کمک به درمان بیماری افسردگی کودکان
چند توصیه برای کمک به درمان بیماری افسردگی کودکان والدین باید توجه داشته باشند که برای کمک به درمان بیماری افسردگی کودکشان باید یک محیط خانوادگی مناسبی برای وی فراهم آورند فرناز طارمیان روان شناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران عنوان کرد برای فراهم آوردن یک مچند توصیه خبری لاریجانی به خبرنگاران/ مجلس یک نهاد جدی است
در نشست صمیمی خبرنگاران پارلمانی مطرح شد چند توصیه خبری لاریجانی به خبرنگاران مجلس یک نهاد جدی است رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که مجلس یک نهاد جدی است گفت نگاه به مجلس نباید نگاه تمسخر آمیز باشد به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران علی لاریجانی عصر امروز در نشمرگ تلخ 38 نفر در سانحه سقوط هواپیما/ انتقاد شدید هاشمی رفسنجانی از بانکها
اقتصادی کار و تعاون اقتصاد در 7 روز مرگ تلخ 38 نفر در سانحه سقوط هواپیما انتقاد شدید هاشمی رفسنجانی از بانکها تلاش برای ارائه مدل جدید تعیین دستمزد کارگران آغاز قطع آب مشترکان پُرمصرف در تهران مرگ تلخ 38 هموطن در سانحه سقوط هواپیما گزارش رئیس جمهور از بحران بیکاری وضعیتوزارت راه اعلام کرد استفاده بخشخصوصی از منابع صندوق توسعهملی از طریق یک بانک/ قرارداد با دیگر بانکها د
وزارت راه اعلام کرداستفاده بخشخصوصی از منابع صندوق توسعهملی از طریق یک بانک قرارداد با دیگر بانکها در آینده نزدیکوزارت راه و بانک اقتصاد نوین با امضای تفاهمنامهای برای تأمین منابع مالی مورد نیاز فعالان و سرمایهگذاران بخش غیر دولتی در اجرای طرحهای صنعت حمل و نقل و صنعتوزیر صنعت تشریح کرد جزئیات لایحه ارتقاء توان مالی و پولی بانکها و حمایت از صنایع رقابتپذیر
وزیر صنعت تشریح کردجزئیات لایحه ارتقاء توان مالی و پولی بانکها و حمایت از صنایع رقابتپذیروزیر صنعت معدن و تجارت با تشریح جزئیات لایحه ارتقاء توان مالی و پولی بانکها و حمایت از صنایع رقابتپذیر که روز گذشته به مجلس ارائه شد گفت طبق مصوبه دیشب دولت موادی برای حمایت از بخش تولپرداخت 8 میلیارد دلار برای سرمایهگذاری/ نقش بانکها در خروج از رکود
اقتصادی بانک - بیمه بورس پرداخت 8 میلیارد دلار برای سرمایهگذاری نقش بانکها در خروج از رکود مدیرعامل بانک سپه با اشاره به نقش بانکها در برنامه دولت برای خروج از رکود از عاملیت پرداخت حداقل 8 میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف توسط این باندرخواست فعالان صنعت حملونقل از وزارت راه برای تقویت ترانزیت و رشد حملونقل چندوجهی
درخواست فعالان صنعت حملونقل از وزارت راه برای تقویت ترانزیت و رشد حملونقل چندوجهیگروهی از فعالان صنعت حمل و نقل کشور در نامهای به وزیر راه و شهرسازی پیشنهاداتی در راستای تقویت حمل و نقل چند وجهی کشور و رشد ترانزیت ارائه دادند به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس یکی از مزاعطای وام ازدواج به بانکها تحمیل نشده است
یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۴ مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به هشت برابری شدن میزان اعطای وام ازدواج در روزهای اخیر گفت اعطای وام ازدواج به هیچ بانکی تکلیف نشده و اجباری نبوده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا میرمحمد صادقی در جمع خبرنگاران دربارهی آگزارش برخی شهروندان از قطعی چند ساعته آب در تهران
اقتصادی انرژی در سه روز اخیر اتفاق افتاد گزارش برخی شهروندان از قطعی چند ساعته آب در تهران اگرچه مسئولان آب و فاضلاب استان تهران هرگونه قطعی برنامهریزی شده آب در پایتخت را رد میکنند اما برخی شهروندان از قطعی چند ساعته آب در برخی مناطق پایتخت در ساعت ابتدایی صبح تا پیش از ظهانتقاد تازه سیف از بانکهایی که بنگاهداری میکنند/ برخوردهای مغرضانه با موضوع املاک مازاد بانکها
اقتصادی بانک - بیمه بورس انتقاد تازه سیف از بانکهایی که بنگاهداری میکنند برخوردهای مغرضانه با موضوع املاک مازاد بانکها رئیس کل بانک مرکزی با انتقاد از اینکه برخی از بانکها بخش عمدهای از منابع خود را به بنگاهداری اختصاص دادهاند گفت این حد نباید از نسبت مجاز فراتر رودفروش چندمرحله ای لیفان X60 آغاز شد
نیمه دوم مرداد ماه فروش چندمرحله ای لیفان X60 آغاز شد کرمان موتور در آغاز طرح فروش نیمه دوم مرداد ماه فروش خودرو لیفان X60 را آغاز کرد به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران خودرو لیفان X60 مدل سال 93 و با شرایط 6 مرحله ای و تخفیف ویژه از سوی کرمان موتور به فروش می رسد &nتعاونی های مرزنشین برای ساکنان در مناطق مرزی سود چندانی ندارد
تعاونی های مرزنشین برای ساکنان در مناطق مرزی سود چندانی ندارد سنندج - ایرنا- فرماندار مریوان گفت خروجی تعاونی های مرزنشین برای تغییر وضعیت زندگی مردم ساکن در مناطق مرزی صفر است و عدم تغییر در زندگی این افراد نشان می دهد که این تعاونی های برای آنان خیری نداشته است به گزارش خبرنگ-
اقتصادی
پربازدیدترینها