واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آوای خوش استاد ˈحسین قوامی آبکنارˈ در منطقه آزادانزلی طنین انداز شد انزلی - ایرنا - صدای خوش استاد ˈ حسین قوامی آبکنارˈ خواننده ترانه های فولکلور گیلکی از کرانه دریای نیلگون خزر در فرهنگخانه منطقه آزاد انزلی حاضران را به گلگشتی در خاطرات برد.
به گزارش روز جمعه ایرنا، کنسرت موسیقی سنتی و گیلکی استاد قوامی که به همت معاونت فرهنگی ، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد انزلی به مدت دو شب در این منطقه برگزار شد مخاطبان بسیاری را از گوشه و کنار کشور با خود همراه کرد .
بانوی سالخورده ، عصا زنان آمد تا شوق و سرمستی ایام جوانی را در ترانه های قوامی بازبیابد. پسر جوان با دوربینی بر گردن آمده بود تا صدای سخن عشق را از زبان این پیر عرصه موسیقی سنتی گیلان بشنود و کودک خردسال با توپ رنگارنگی در آغوش نشسته بود و به شنیدن ترانه هایی که بارها آن را با لالایی های مادر شنیده ، مشغول بود.
نوای موج و باد و باران ، مخمل سبزه زاران ، نوای مرغان تالاب ، بیم وامید ماهی گیر در میان دریای توفانی ، رنج و سرمستی شالیکاران خسته ، سرگردانی چوپان به دنبال رمه در میان مه ، شور عشق و سودایی ، در صدای خوش این آوازه خوان خاطرات قوم گیلان نمودار شد.
معاون فرهنگی اجتماعی وگردشگری سازمان منطقه آزاد انزلی گفت : این کنسرت که در طلیعه افق جدید فعالیت های موسیقایی این سازمان اجرا می شود؛ گیلانیان و گردشگران مشتاق را بعد از دهه ها وقفه به حضور و استفاده از صدایی ماندگار دعوت می کند.
ˈ سید ضیاء الدین شفیعی ˈ اظهار کرد : صدای استاد قوامی خاطرات و رویاهای دوری را در اذهان مخاطبان زنده خواهد کرد و حامل بخش بزرگی از میراث فرهنگی و معنوی گیلان زمین است.
نوازندگی سنتور گروه را استاد اکبر کنعانی ، ویلن رضا فکوری، تنبک علی رضا بصارت دار، تار سیامک قوامی و نی را اسلام جعفری به عهده داشتند.
ˈ سید حسین قوامی آبکنار ˈ سال 1325 در روستای آبکنار در حاشیه تالاب زیبای انزلی چشم به جهان گشود.
وی تا ششم ابتدائی در آبکنار بود بعد به تهران عزیمت کرد و دیپلم ادبیات دریافت نمود. از سال 1351 که از خدمت سربازی برگشت در حالی که کارمند سازمان ملی فولکلور بود سرپرست گروه گیلان موسیقی محلی و خواننده آن بود .
مدت چهار سال در هنرستان عالی موسیقی نزد زنده یاد استاد محمود کریمی گوشه های پنج آواز و هفت دستگاه را آموخت و فارغ التحصیل شد . در آن زمان برای اجرای موسیقی سنتی و محلی در فستیوال آواز فولکور ایتالیا – فرانسه – پاکستان – آلمان – کشورهای غربی – چین و ژاپن عزیمت نمود و در ژاپن از نظر بالا بودن نت صدانفر اول شد .
بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در یازدهمین جشنواره موسیقی محلی در تالار وحدت شرکت کرد و مورد تشویق و تقدیر قرار گرفت .
زمان جنگ تحمیلی سرود گیلکی ˈ ایتا سربازم ˈ را ضبط و در اختیار رادیو ایران قرار دارد از اسفند ماه1385 همکاری را با صدا و سیما استان گیلان آغاز نمود و تا اکنون به فعالیت خود ادامه می دهد .
او در مدح حضرت علی (ع ) نیز ترانه هایی اجرا نموده که معروفترین آن در سریال تلویزیونی “شاخه طوبی” پخش شد .
استاد قوامی صدایی رسا، زیبا و دلنشین دارد و در مداحی زنجیرزنی صاحب سبک است .
استاد قوامی آثار جاودانه ای را در آواز مذهبی ارائه نموده که اثر ˈ علم افتاده و نیست علمدار حسین ˈ یکی از این آثار است .
سال گذشته آیین تقدیر از حسین قوامی از اساتید آواز گیلان با حضور جمع کثیری از علاقمندان به هنر در مجتمع فرهنگی شهید چمران بندرانزلی برگزار شد.
معاونت فرهنگی ، اجتماعی گردشگری سازمان منطقه آزاد انزلی در قالب جشنواره تابستانی دریا باران علاوه بر کنسرت موسیقی سنتی برنامه های متنوع و جذاب بسیاری از جمله نمایش های سنتی آیینی گیلان زمین ، جشنواره اقوام ایرانی ، جشنواره هنرهای تجسمی بندر در مه ، جشنواره پرواز بادبادک، جشنواره ملی اسب کاسپین را برای شناساندن فرهنگ غنی گیلان ، ایجاد اوقات فراغتی شاد و مفرح و رونق گردشگری در منطقه ترتیب داده است .ک/2
620 / 695
24/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]