تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند،‌ انتظار فرج و گشایش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832841746




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عصر هامون: بیشترین مبتلایان سل در سیستان/ مشکلات مردم زابل باید به صورت علمی و کارشناسی حل شود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عصر هامون: بیشترین مبتلایان سل در سیستان/ مشکلات مردم زابل باید به صورت علمی و کارشناسی حل شود زاهدان- ایرنا- پایگاه خبری تحلیلی ˈعصر هامونˈ نشست استاندار سیستان و بلوچستان در برنامه مستقیم ˈثریاˈ سیما جمهوری اسلامی ایران را با عنوان ˈبیشترین مبتلایان سل در سیستانˈ، گفت وگو با عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و چند خبر دیگر محلی را منتشر کرده است.


به گزارش ایرنا، سرویس اجتماعی عصر هامون نوشته است: مساله خشکسالی و بحران زیست محیطی سیستان و دریاچه هامون در برنامه ثریا با حضور مهندس علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان و دکتر حبیب الله دهمرده استاندار سابق و از نخبگان سیستان و بلوچستان و موسس پدیده های نوین دانشگاه زابل، مورد پیگیری و بررسی قرار گرفت.

استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه بیشترین آمار مبتلایان به بیماری های سل و تنفسی در زاهدان، زابل و گلستان قرار دارند، گفت: برای کاهش ریزگردها نیاز است تا 3 هزار هکتار زیر تثبیت شن های روان برده شود و برای ایجاد هوای سالم بدون مشارکت مردم میسر نخواهد شد.

اختصاص 500 میلیون دلار از محل توسعه ملی به منطقه سیستان
مهندس علی اوسط هاشمی، استاندار سیستان و بلوچستان در ارزیابی وضعیت استان سیستان وبلوچستان با تاکید بر اینکه خشکسالی منطقه مساله امروز یا سال های اخیر نیست، گفت: سیاست منطقه تک محوری و بر آب استوار بوده است، برآوردها این گونه نبوده است که اقلیم چه تبعات و تغییراتی در پی دارد از این رو خشکسالی ضربه سنگینی بر اقتصاد مردم سیستان وارد کرده است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به موافقت مقام معظم رهبری با درخواست ریاست جمهوری، اظهار داشت: بر این اساس 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به دولت وام داده و 4 سال زمان داده شد تا از سوی ما طرح ها اجرایی شود. اراده ما بر این است که 3 ساله طرح ها به اجرا گذاشته شود. این نوع نگاه تاکنون به منطقه نبوده؛ چرا که اگر چنین نگاهی وجود داشت مشکلات این چنین انباشته نمی شد؛ باید به سمت ارائه نسخه های نجات دهنده پیش رویم.

وی 46 هزار هکتار اراضی برای آبیاری تحت فشار تعیین شده را از جمله طرح های مورد نظر دانست و ادامه داد: اینکه آب به روش باز و نیم لوله جاری شود، در برابر طوفان گرم و هوای بسیار گرم، سم مهلک خواهد بود؛ این امر دستور مستقیم از سوی آقای حجتی، وزیر جهاد کشاورزی، است و پروژه ویژه است که در تعامل با مسئولین استان و سطح منطقه و ملی است.

هاشمی با تاکید بر اینکه برابر یک ششم کل اعتبارات 35 سال اخیر برای نجات منطقه سیستان و هامون اختصاص داده شد، یادآور شد: اقتصاد مردم با اختصاص این میزان اعتبار نجات خواهد یافت. 46 هزار هکتار به معنای سوق دادن 46 هزار خانوار به سمت درآمد پایدار است که این امر به معنای بسته شدن راه مهاجرت است ضمن آنکه بسته حمایتی کوتاه مدت است که در شرایط سخت بتوان خدماتی را چون معافیت های برق، آب و بخشی از مالیات ارائه داد.

استفاده نشدن از روابط نزدیک دولت ایران و افغانستان
وی درباره اقدامات دیپلماتیک با افغانستان، خاطر نشان کرد: بخشی از درخواست ها از سوی ریاست جمهوری تلفنی و حضوری مطرح شد و تلاش های وزارت خارجه را در خصوص توجه به زمینه حقابه وجود داشته است ولی از سوی دیگر نیز باید این را پذیرفت که بعد از جنگ مردم افغان مهاجر به سرزمین خود بازگشته و زمین ها را زیر کشت می برند در نتیجه راضی نمی شوند آب به سمت ایران جاری شود و این عمل فشار دولت را می طلبد.

هاشمی با بیان اینکه درصدد رونق دادن به بازار نفتی افغانستان و تامین کردن مواد نفتی مورد نیاز افغانستان هستیم، خاطر نشان کرد: با اجرای این امر به بحث توسعه روابط با افغانستان ورود پیدا می کنیم. باید بپذیریم از روابط نزدیکی که بین مردم ایران و افغانستان و همچنین دولت های دو کشور وجود دارد، استفاده درستی نمی شود بر این باور هستیم باید روابط خود را در سطح منطقه را گسترش دهیم.
نقش کمرنگ رسانه ها به مشکل سیستان
استاندار سیستان و بلوچستان به نقش رسانه ها در بحران هامون اشاره کرد و گفت: کاش چند سال پیش مساله هامون و سیستان این گونه مطرح می شد و مشکل سیستان به این مرحله نمی رسید اکنون با بی پولی، سیاست ها اجرا می شود.

هاشمی با تاکید بر اینکه لازمه هر اقدامی در منطقه نیاز به زیر ساخت دارد، اضافه کرد: برآورد مدیریت آب استان این است که آب مورد نیاز کشاورزی سال آینده نیز ذخیره سازی شد و در این زمینه برای نخستین بار مدیریت واحد بین جهاد کشاورزی، آب منطقه، آب و خاک و محیط زیست ایجاد شد.
وی با بیان اینکه برای این امر مدیر آب استان به عنوان هماهنگ کننده با مسئولین مربوط تعیین شد، افزود: با رهاسازی بخشی از آب در پشت کوه خواجه، مراتعی ایجاد شده است که مردم منطقه خواستار ممنوعیت چرا هستند تا مراتع ایجاد شده از آب و هوای منطقه صیانت شود، اگر رهاسازی آب نبود مطمئنا وضعیت طوفان به مراتب بدتر از وضع کنونی بود.

هاشمی ادامه داد: تدبیر و مدیریت آب بر اساس برآورد دوستان در مسیر و مکان هایی بود که می توانست مفید باشد اما امروز از من بابت ممانعت از چرای شتر و دام خسارت می خواهند که در خواست درستی است؛ چرا که تاکنون از حق طبیعی خود استفاده می کردند و امروز ما استفاده از حق طبیعی آنها را ممنوع کردیم.
سیاست علوفه یارانه ایی محدودیت زمانی ندارد

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به وضعیت علوفه یارانه ای خاطر نشان کرد: تامین علوفه دامی بحث دوام داری است و هر زمان که در سطح منطقه شرایط سخت باشد، در راستای حمایت از تولید بومی سیاست علوفه یارانه است و محدودیت زمانی وجود ندارد و برای آن اعتبار در نظر گرفته شده است و اگر کسری وجود داشته باشد پشتیبانی خواهد شد.

وی ادامه داد: دولت 150 میلیارد تومان برای آسیب های ناشی از سیل، طوفان و خشکسالی در اختیار ما گذاشته است؛ تاکنون در این بخش یک میلیارد هم تخصیص داده نشده بود 36 میلیارد از 150 میلیارد تومان در اختیار شورای توسعه استان قرار گرفت.

بیشترین مبتلایان به سل و تنفسی
استاندار سیستان با اشاره به شیوع بیماری های سل و تنفسی اظهار داشت: بیشترین آمار مبتلایان به بیماری سل و تنفسی در زاهدان، زابل و گلستان قرار دارند درمان این بیماری ها بسیار پر هزینه است و متاسفانه در سطح استان مراکزی برای این امر وجود ندارد و به اجبار بیماران به سایر استان ها مراجعه می کردند از این رو در سال گذشته کلنگ بیمارستان زده شد در حالی که برای تجهیز آن تنها 100 میلیون تومان اختصاص داده شد.

وی افزود: از محل مانده 180 قانون که نگاه ویژه به استان ها در راستای توازن منطقه ای دارد، اعتبار ویژه به مناطق محروم داده شد و از این محل 7 میلیارد تومان برای ساخت بیمارستان کنترل و تشخیص بیماری تنفسی در نظر گرفته شد؛ به طور بدبینانه برای نیم سال پایانی سال 94 می توان از این بیمارستان بهره برداری کرد.

هوای سالم در سیستان بدون مشارکت مردم
هاشمی با بیان اینکه در 7 نقطه استان که مناطق روستایی هستند، سرعت باد به 100 کیلومتر می رسد که این امر باعث خانه نشینی بسیاری از مردم شده است، اظهار داشت: در این راستا کمیته ویژه استانی- ملی شکل گرفت و دبیر خانه آن الزاما مستقر در استان است تا کل علمای این بخش برای دو بحث حضور داشته باشند.

وی با اشاره به طرح های کوتاه مدت به موضوع تثبیت شن های روان، خاطر نشان کرد: مردم باید باور داشته باشند که رسیدن به هوای پاک بدون مشارکت آنها امکان پذیر نیست؛ باید زمین هایی که به دلیل فقدان آب، کشاورزی بر آن انجام نمی شود به سمت تثبیت زمین ها بروند؛ اگر آب جاری شد زمین بر اساس اسناد به افراد باز می گردد برای کاهش ریزگردها نیاز است تا 3 هزار هکتار زیر تثبیت شن های روان برده شود.

وضعیت تولیدات دامداری
هاشمی درباره دام های گوشتی اذعان داشت: با جهاد کشاورزی توافق کردیم 30 تا 50 هزار تن گوشت قرمز کشور را تامین کنیم و تاکنون 5 هزار تن تدارک دیده شده است. باید بین دام بومی و وارداتی تفاوت قائل شود کسی که عامل به تولید است نباید به دلیل نگرانی ها تولید او ضعیف و ناچیز شمرده شود دامپزشکی برای به مخاطره نیفتادن تولید داخل سختگیرانه عمل می کند ولی مشاده می شود تولید داخل با تفاوتی نسبت به دام وارداتی از دامداران خریداری می شود.

وی در خصوص بازارچه های مرزی گفت: مسااله بازارچه های مرزی امری دو طرفه است؛ عبور تریلی های ماکارانی از مرز حدود 14 روز به طول می کشید و با تدابیری که اندیشیده شد این امر به روز شد؛ مبادرات مرزی برابر عرف محل بار سنگینی را از دوش ما بر خواهد داشت چرا که می تواند یکی از مسیرهای مطمئن برای افزایش تمکن و تامین معیشت باشد.

هاشمی افزود: بازارچه های مرزی عرف محلی است؛ باید از ناحیه افغانستان استقبال شود، از سوی ایران هیچ گونه مشکلی برای مبادله مرزی وجود ندارد به خصوص در بازارچه هایی که مصوب است؛ در گذشته قیمت نفتی که به مرزنشینان برای تامین نیاز مردم افغانستان و پاکستان داده می شد، مقرون به صرفه نبود؛ پیشنهاداتی به ستاد مبارزه با قاچاق کالا داده شد، تا این امر با نوساناتی که در قیمت ارز منطقی شود.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: باید قیمت تعدیل شود تا برای مردم مقرون به صرفه باشد؛ با این اتفاق هم حق دولت احیا می شود، هم نقش مردم فعال می شود و هم بازار آن سو تامین می شود؛ با تعیین قیمت تا هفته آینده برای هر مرزنشین سهمیه در نظر گرفته می شود که قطعا درآمد حاصل از آن با یارانه و بسته حمایتی در شرایط کنونی مردم می تواند تاثیرگذار باشد.

وی خاطر نشان کرد: در تبیین سیاست های اقتصادی دولت برای خروج از رکود با مهندس زنگه صحبت هایی شد و ریاست جمهوری تاکید فراوانی داشتند؛ احداث پتروشیمی در ایرانشهر، انتقال خط گاز از ایرانشهر به چابهار و انتقال خط گاز از ایرانشهر به زابل از جمله طرح های مدنظر است؛ یک و نیم میلیارد دلار از بند قاف تبصره دوم قانون بودجه برای استان سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شده است.

سودآوری بهتر مردم سیستان در زمینه کشاورزی
در ادامه دکتر حبیب الله دهمرده، از نخبگان سیستان و بلوچستان و موسس دانشگاه زابل با اشاره به راهکارهای سودآوری بهتر مردم سیستان در زمینه کشاورزی، اظهار داشت: مسائل سیستان غیر قابل حل نیست و باید با این مسائل به صورت علمی و کارشناسی در بسته های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت کار شود. روزی سیستان انبار غله آسیا بود و منبع آب سیستان از رودخانه هیرمند تامین می شد ولی در حال حاضر چنین منبع آبی وجود ندارد و باید چاره ای اندیشید.

وی با بیان اینکه در سال 50 خشکسالی همانند خشکسالی کنونی رخ داده بود، ادامه داد: در آن سال به ژاپن ماموریت داده و قراردادی با افغان ها منعقد شد و بر اساس آن ژاپن «چاه نمیه های» 1 و 2 و 3 را مورد مطالعه قرار دادند و چاه نیمه چهارم نیز به عنوان منبع ذخیره آب ایجاد شد تا آب شرب مردم زاهدان به وسیله آن تامین شود؛ باید حداقل هایی را برای مردم در زمینه کشاورزی در نظر گرفت.

دهمرده گفت: به هر کشاورزی حدود یک هکتار داده شود تا از طریق آن درآمدی کسب کند و دولت خرید تضمینی داشته باشد؛ الگوی جدید کشت ارائه شود؛ زندگی پایداری برای مردم تامین شود و روش های جدید آبیاری همانند آبیاری تحت فشار اجرا شود.
وی افزود: استان سیستان و بلوچستان یکی از استان های پر استعداد و با ظرفیت است؛ استان سیستان از جهت تجارت می تواند نقاط قوت فراوانی داشته باشد؛ طبق گفته مقام معظم رهبری اگر چابهار و میلک زابل فعال شود شرق کشور متحول می شود؛ در این راستا اقدامات خوبی صورت گرفت؛ اتصال چابهار به شبکه ریلی کشور، راه آهن زاهدان، مرز گسترده ایران و افغانستان، انرژی های نو و پاک از جمله فرصت های استان سیستان و بلوچستان است.
653



23/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن